eller något.

Folk verkar undra vad jag gör när jag inte är med min dator. Herregud alla dessa timmar jag har tillbringat ihop med min dator. Alla dessa nätter min datorskärm har varit det sista jag vilat mina ögon på och alla dessa mornar när samma skärm varit det första som mött ett par sömndruckna ögon. Det hände något en gång och sen insåg jag att det finns ett liv om man bara tittar lite lite åt höger bredvid datorskärmen. Där finns ett liv och en verklighet som kanske är mer spännande än den på datorn om man bara ger den en chans. I alla fall mer ärlig. ingen kan ljuga öga mot öga (nu ljög jag visserligen, så många ögon som talat osanning i min närhet). 

Det kanske är så att folk blir arga för att man inte har ett passionerande förhållande med sin dator längre. Jag brukar lämna datorn på jobbet ibland. För några månader sedan hade en kväll utan min dator gett mig total panik. Idag total harmoni. Jag städar lägenheten, tittar på ett tv-program om matlagning, läser en bok, tar en långdusch, smsar med någon och pratar i telefon medan jag tänder ljus i hela lägenheten. Skriver långa texter för att försöka bli frisk, frisk från det jag så länge var beroende av. Alla har sina egna sätt att överleva, jag måste skriva. Skriva ut vartenda ord som någonsin funnits inuti mig och för varje ord som skrivs så blir jag lite lite friskare. Ser mina tankar som tidigare bara varit en klump av miljontals ord i huvudet klart. Framför mig på ett papper finns mina tankar, rakt upp och ner. Ärligare än så blir det inte. Och det är nog först när man kan se dem som man kan förstå sig själv. Ja, jag har varit lite sjuk och nu är nog frisk, eller något. Jag är i alla fall ärlig mot mig själv. Och det är nog därför det inte är så jobbigt att lämna datorn på kontoret över helgen.

  1. …det är bara det att vi saknar dina inlägg, även om vi naturligtvis unnar dig en härlig, datorfri veckända tillsammans med dina vänner såklart! Hur går det med lägenheten, bjuder du på lite inredningsbilder snart??

  2. du är ett bra exempel på att man inte behöver en journalistutbildning för att fängsla någon med ord. du har det i dig.

    kram på dig!

  3. Låter nyttigt att vara lite datafri 🙂 Själv försöker jag ha lite mobilfria stunder ibland. Folk klagar på att man är dålig på att svara etc men skönt att bara slippa känna sig bunden ibland…
    Iallafall… Ha en fin kväll 🙂
    / Niko http://www.thecrowningglory.se

  4. Jag vill bara säga att jag verkligen ser upp till dig. Du inspirerar på ett otroligt sätt, du är superfin och du verkar vara en sån grym och snäll tjej!
    Det är jättekul att kunna följa ditt liv och jag älskar Glamourama med er tjejer:)

  5. helt jävla rätt. jag var utan internet i en månad när jag flyttade, kan vart det bästa jag vart med om. även om det var jobbigt vissa stunder eftersom jag bor i england, men vill man så finns det ju alltid wifi någonstans. bara det att inte alltid sätta på datorn när man vaknar eller innan man går och lägger sig, läsa en bok, titta på tv, hade helt glömt bort att man faktist kunde titta på onödiga matlagningsprogram. 🙂

  6. Jag älskar dig och vart enda ord som du skriver, att unna sig själv nyttig egentid utanför läxan är något jag borde lära mig, men det är så himla svårt att göra något halva vägen istället för fullt ut. Nog om det, du inspirerar mig till att stiga upp om morgonen. Du visar på att man kan komma vidare i livet så länge man kämpar på! Michaela Forni, du är en stor förebild för mig!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi