Min helg började med aw i fredags på Italiano Bar. Margaux, Amanda och Danni träffade jag upp, skålade för lägenheten och snackade skit.
Sen köpte jag med mig charkisar och gick hem till min karl.
Vad brukar ni ha på ert bord när ni äter charkisar? Vi hade oliver, kronärtskockor, chilisalami, chiantisalami, parmaskinka, tryffelsalami, tryffelkräm (SÅ god från Italien <3), fikonmarmelad, kex och bröd. Vi båda satt och sa ”mmm” mellan tuggorna, njöt av varje bit så som man gör när man inte ätit kallskuret på ett tag.
I lördags vaknade vi upp till strålande sol och Alla Hjärtans Dag! Jag fick ett trevligt bud med frukost, mindre trevligt att företaget kom och knackade på tio på morgonen och försökte köra upp en kamera i mitt ansikte. Känns tråkigt när företag inte respekterar ens privatliv…
D sprang ner i källaren och just som jag undrade vad han höll på med kom han tillbaka med det här jättepaketet till mig! Vi hade bestämt att vi inte skulle köpa presenter till varandra, mest för att jag tycker att vi är så duktiga på att uppvakta varandra som det är och så har vi ju varit mitt uppe i ett bostadsköp som är så dyrt, men så hade han ändå varit och handlat den här presenten. Då värkte det i hjärtat av kärlek, han är så omtänksam.
I paketet låg Dagg-vasen från Svenskt Tenn, som jag visade er i lördags! Otroligt vacker.
Efter frukost, paket-öppning och mys tog vi oss ut för en sväng på stan.
Vi tittade i inredningsbutiker, den här tyckte jag var fin men inte min karl. Kul att vi har så olika smak på vissa plan, och så lika på andra plan.
Sen berättade D för mig att han hade planerat kvällens meny (!) när jag frågade vad vi skulle äta till middag, och då tjatade jag till mig att få följa med och handla den. Det är så mysigt att handla mat när man är i en saluhall, känns så lyxigt.
Lilla jag står och är glad (lyrisk, är nog mer rätt ord) över D’s beställning inne i Östermalmshallen.
När vi kom hem från vår tur så åt vi en sen lunch, Huevos Rancheros som han lagade. Riktigt jävla gott, för att vara lite ful i munnen. Jag kan verkligen inte förstå vad jag har gjort för att förtjäna en man som är så duktig på matlagning.
På eftermiddagen låg vi i soffan och tog det lugnt. Jag passade på att bläddra i Jennie Walldens härliga kokbok som hon skickade till mig i förra veckan! Gillar verkligen Jennie.
Sen var det dags för middag! Rolig historia: för sju, åtta år sedan fick jag vinet på bilden av min farfar i present. Han sa åt mig att spara den till ett speciellt tillfälle. När jag och D flyttade ihop för drygt ett år sedan hade jag med mig flaskan och frågade när han tyckte att vi skulle öppna den. Vi kom då överens om att öppna den när vi har köpt vår första lägenhet ihop. Passande nog kom köpet i samband med Alla Hjärtans Dag så i lördags var det alltså dags. Det fick kylas i en timme och sedan luftas i ytterligare en timme medan D höll på med middagen.
Det andra ni ser på bilden är en tryffel-hyvlare som vi fick låna från Östermalmshallen (så snällt!) och i lådan ligger en liten bit färsk tryffel som vi skulle äta till middag. Jag älskar ju tryffel väldigt mycket, och blev så glad när jag förstod att vi skulle äta färsk tryffel till middag.
Medan D lagade maten kollade jag på Melodifestivalen och avnjöt det magiskt goda vinet.
Älskar att gå förbi köket när han lagar mat och bara lukta på allt :)))
Dags att hyvla tryffel. Jag får gåshud när jag ser hur den i tunna skivor ramlar ner över pastan och smälter lite av värmen. Verkligen en av världens godaste råvaror.
Dags att äta! Mina smaklökar jublade över varenda bit jag tog. Tänk att mat kan bringa så mycket lycka.
Till varmrätt (i Italien äter man ju pasta först och kött eller fisk som andrarätt, så vi gjorde likadant 🙂 hade han sotat en tonfisk som vi åt med avokado och en hemmagjord sås på soja, koriander, lime, chili och en massa annat. Det här var också helt otroligt gott, och ett så bra komplement till middagen efter den mäktiga pastan.
När middagen var avslutad kröp vi ner i soffan och jag somnade framför en film, lycklig som få.
I söndags morse åt vi frukost…
… och efter några lugna timmar hemma tog vi oss till Karla Café för en lunch med D’s familj. Jag åt en räkmacka.
Sen gick jag och mötte upp det här gänget (plus Petras boyfriend som inte fastnade på bild) för en promenad och kaffe i solen. Vilken energi man fick av söndagens väder!
När jag kom hem var jag helt stelfrusen, så jag kröp ner i soffan med varm choklad och chokladtryfflar :)))
Så fort D är borta passar jag på att plöja The Kardashians, i det här avsnittet var Kim och Khloe på Prime One Twelve i Miami, där vi också var och åt när vi var där!
Sen blev det hemmagjort pizza – en riktig favorit hos oss som jag nämnde igår…
Helgen avslutades med filmen ”This is 40” som var sjukt rolig, till det åt vi jordgubbar och nutella (eller, jag åt nutella hehe).
När vi skulle gå och lägga oss dök den här lilla tjejen upp på en reklam på tv… men mer om det senare eller imorgon!
Såg ut som en riktigt underbar helg! Jag brukar ha tryffelsalami, västerbottenpaj, brieost, baguette, kex, färskost, oliver, rökta räkor, hårdost i kuber, doppade jordgubbar i choklad, fetaost med melon, tapenade och ja lite allt möjligt 🙂
Mmm, fetaost och melon ska jag nog addera till min charkkväll… Tack för tipset!
Du er så heldig som har en mann som kan lage mat! Kjenner at jeg gleder meg til å ha det sånn som du har det nå, men det må kanskje vente til jeg slår meg ned et sted. Har bodd i tre land på tre år, så kanskje det dukker opp noe når hjertet mitt er mer öppet enn det er nå 🙂
Åh va härliga bilder! Vart är de vita vida byxorna som du hade på en instagrambild ifrån? Ser helt perfekta ut!!
De är från MQ! Tack <3
Alltså Michaela… 7:nde bilden! du är så OTROLIGT JÄVLA naturligt vacker!!!!!!!! <3
Men gulle dig, tack!!!
Men ahhh all mat såg ut att vara världens smaksensation alltså, ge mig nuu hahaha!!
Din kille verkar vara så gullig mot dig, han måste vara väldigt kär!
Ja det hoppas jag att han är. Jag är väldigt kär i honom i alla fall 🙂
Du är så vacker!
Jag älskar när du delar med dig av din/dina helger i helhet. Fantastiskt fint och kul att läsa.
Kram
Tack! Då ska jag fortsätta med dem 🙂 puss!
Jag gillar också verkligen dina inlägg om helgerna! Man blir så inspirerad av att hitta på härliga saker själv! Hoppas du fortsätter med dem 🙂
Kram!
Tack! Jag älskar att skriva dem också så jag är glad att de uppskattas 🙂
Till hösten kommer jag ev. att börja arbeta i Stockholm. Har du några tips på hur man kan träffa nya vänner? Känner ingen i Stockholm nu och är rädd att bli ensam..
Kram!
Samma här!Fast jag flyttar dit redan nu i vår, så Michaela du får gärna komma med något tips:)
Kram
Du har så jäkla perfekt hår! Ser ut som att du bara slängt bak det, men sen så stannar det där 🙂 Har du någon hårguide?
Vart kommer din kappa ifrån på 7e bilden? SÅ FIN <3
Dagmar! <3
Hej! Måste bara säga att jag älskar din blogg. Du har riktigt bra stil, skulle inte du kunna göra mer av lite outfit inlägg eller bara skriva vad det du har kommer ifrån som inlägget ovanför?! 🙂 Annars vill jag bara säga grattis till lägenheten!
Hej tjejen, självklart, ska försöka bli bättre på det. Tack <3
Åh!! vart kommer glaset med guldkant ifrån? (de som ni serverade såsen till tonfisken i) 🙂 <3
Svenskt tenn! Puss!
Du har säkert svarat på detta tusen gånger tidigare men vart kommer den ursnygga svarta kappan ifrån?!
Den kommer från Dagmar! Puss!
men hur mycket kärlek rymms i en helg!? så fint liv va! Wierd fråga: vad använder du för ”basic smink”? hehe du ser alltid så naturlig och fräsch ut 🙂
Älskar dina helger!! SÅ MYSIGA!
Ha det bäst! 🙂
Åh vilken mysig helg du ser ut att ha haft!
Angående charkislistan så brukar jag försöka köpa baguetten på gateau, sedan en eller två sorter parma som hängt länge, bresaola, vitlökssalami och tryffelsalami, ett par skivor mortadella för att min kille gillar det så mycket, sedan brukar jag be personen i disken skiva upp några skivor av sin favorit – det slår aldrig fel. Man får alltid prova något nytt och roligt. Jag brukar också försöka få med en bit manchego eller gruyere också. Manchego med päronmarmelad är nog det godaste jag vet 🙂
Mmm, bresaola måste jag börja ha på min bricka. Bra tips. Jag tål ju inte ost så min bricka faller ju lite på det annars 🙁 Puss!
Forni! Vart köper du tryffelkrämen?
Förövrigt, fantastiskt inlägg!