En morgon på bristningsgränsen

Började med att jag stressade hemma. Det tar alltid exakt 15 minuter för mig på morgonen innan jag är hemifrån men idag tog det 20 och jag fick halvspringa. På vägen får jag ett sms av D som berättat att jag glömt väcka honom, får otroligt dåligt samvete. Yogar i 90 minuter och när det är dags att byta om är det fullt i omklädningsrummet. Jag försöker komma åt mitt skåp när en annan kvinna råkar slå upp sitt skåp i mitt huvud (!). Det gör ganska ont haha. Väntar i kö för att duscha och när det är min tur går en annan kvinna ut ur duschen och armbågar mig i tinningen när hon ska torka sitt hår. Ställer mig i duschen och tar ett riktigt djupt andetag.

Kommer ut från yogan och ska korsa Stureplan mot jobbet. Går över gatan när det är grönt men så kommer en bil och kör rätt på mig (de som svänger höger med bil få köra när gående har grönt, de måste dock släppa förbi gående i första hand såklart). Så tutar han på mig och jag ser hur han skriker bakom ratten för att jag gick i vägen för honom.

Vid det laget såg jag bara rött. Ställde mig och vrålade mitt på Stureplan. ”JAG HAR GRÖNT. HUR KAN DU VARA SÅ JÄVLA DUM I HUVUDET? DU GJORDE FEL OCH DU HÖLL PÅ ATT KÖRA PÅ MIG. DRA ÅT HELVETE.”. Korsade tillslut gatan och började gråta, jag blev ju livrädd. Han höll ju på att köra på mig när jag gick mot grön gubbe.

Har nu placerat mig på Snickarbacken 7 för frukost och mejlen, behöver en halvtimme för mig själv innan jag tar tag i alla andra människor. 

Hur mår ni?



  1. Men lillen <3 <3 Försök samla krafter så inte resten av dagen fortsätter i samma spår! Vilken idiot som blev arg på dig också, bra att du sa till!! Heja

    1. Jag tror att han blev arg för att han blev rädd, men jag vet inte. Dagen vänder nog snart 🙂 Tack fina!

  2. Åh fy fan vilken morgon. Hoppas det vänder nu! Ska skicka goda tankar till dig. Du är världens bästa och din blogg är min favorit 🙂 Kram

  3. Vilken tråkig morgon. 🙁 Så bra av dig att samla tankarna lite med frukost på ett café innan dagen får fortsätta. Hoppas du får en mycket bättre dag nu. Skickar en stor kram, det är du verkligen värd! <3

  4. Men pärlan <3 inte den bästa starten på dagen direkt, du får försöka samla energi och lugn från frukosten. Skickar massa pepp-energi till dig! kram

  5. åh stackars dig! Vilken morgon. Bra att du bet ifrån, förstår att det måste varit skitläskigt. Hoppas att resten av din dag blir bättre, gör något fint för dig själv idag, det förtjänar du!

    1. Ja det var inte en rolig morgon 🙁 Men ikväll ska jag iväg på en härlig middag så den här dagen vänder nog (förhoppningsvis!) <3

  6. Din dag blir nog bättre snart Michaela!
    Fortsätt bara vara den härliga inspirerande tjej du är så ska du se att dagen kommer vända 🙂

    // Beatrice i receptionen

  7. Pepp pepp pepp! Det kan bara bli bättre från och med nu…klen tröst men i alla fall något! 😀

  8. Men åh fy för jobbiga mornar, dagen vänder förhoppningsvis, för båda av oss <3 har nämligen haft en skitdag sedan jag gick från gymmet i morse. Känner mig arg och besviken på allt och alla, vill bara vara ensam typ haha.

  9. Nä fy vilken misshandlad morgon du har haft idag och jag förstår att du blev frustrerad! Jag hade nog också gapat sådär om jag var du :-). Ha en fortsatt trevlig och snäll dag…

  10. Kan knappt tro detta – jag bor i London och blev nästan påkörd av en motorcykel i morse…som körde på trottoaren!! helt sjukt. Hoppas resten av din dag blir bra.

  11. Det är så läskigt med ouppmärksamma bilförare. Kan tänka mig som du svarade här över att han kanske blev arg för att han blev rädd, ingen vill ju köra på någon. Precis som att du kanske också blev arg delvis av samma anledning. Jag bor på Gotland och här stannar INGEN vid övergångställen, om det inte är vid trafikljus. Då tycker jag bilförare i Stockholm är mycket duktigare på det överlag. New York ska vi väl inte ens tala om, är det grönt för bilarna, då kör man! Haha 🙂 Efter en dag gör man som alla New Yorkers och traskar rakt ut i vägen med livet som insats. Roligt det där 🙂

  12. Vissa dagar är ju bara sådär. Skönt när de tar slut, eller vänder! 🙂 Jag hade skrikit precis likadant åt bilföraren, haha. Kram!

  13. Vilken jobbig start.
    Usch, blir så arg när jag hör om chauffören. Var med om en liknande sak för två år sedan men då stannade jag för att bilen kom i så hög fart (trots grönt alltså). Jag, väldigt rädd och förvånad kollar upp på bilen och då sträcker sig personen från framsätet (ej föraren) och tutar och pekar finger år mig. När bilen kör förbi såg jag att de övningskörde. Sådana människor borde inte ha körkort än mindre lära andra hur de ska köra.

  14. Prioritera Mickis! Ok du forsov dig, stanna hemma fran yogan? Snuggle up i soffan med en kopp kaffe, gor nagra stretch ovningar hemma pa mattan, ta det lugnt!!! Prioritera, maste du stressa till yogan om du forsovit dig? Va snall mot dig sjalv. Forsok att skala bort sa mkt stress du kan fran ditt liv. Tank pa hur mkt skulle du alska ditt eget barn och hur mkt skulle du vilja att ditt barn tog hand om sig sjalv? DU ar nagons barn. Ta hand om dig. Du ar sa javla vardefull. Jag har sjalv en 8 arig dotter. Skulle ta all skit bara for att hon skulle ma bra, fatta hur javla vardefull hon ar. Och det ar du med sa snalla ta hand om dig!!! Kram

  15. Alltså nej vilken fruktansvärd start på dagen! Heja dig och hoppas karma gör din dag till den bättre. Och jag vill bara säga TACK för att du delade med dig. Har sådana dagar titt som tätt och tänker att jag är så ensam i det! Lycka till idag!

  16. Hej du fina, jag håller på att lyssna igenom alla era podcasts oavsett om jag lyssnat på dom en gång tidigare eller inte. Nu tycker jag att ni ska släppa några nya avsnitt för jag har snart lyssnat igenom alla och eran podcast är verkligen sååååååå bra. Stor kram!

  17. Nämen! Trist start och hoppas dagen blir bättre! Kommer ihåg en vinter när jag stannade till lite vid ett övergångsställe för var rädd att bilen inte såg mig när jag skulle korsa vägen. Han blev sur och tutade och jag pekade finger tillbaka. Han stannar, vevar ner rutan och skriker på mig. Då böjer jag mig ner gör en snöboll och prickar den rätt i hans ruta och rakt på honom. Gjorde min dag!

  18. omg detta är varför jag slutat läsa din blogg. stressar till yogan (!), för att sen stressa vidare till ett café å käka en jäkla god frukost… herregud vilka lyxproblem. själv har man panik över att vara arbetslös och stressar samtidigt sönder över allt jobbsök plus ideellt arbete. kanske kan det underlätta för dig att tänka på oss som är stessade pga noll inkomst trots utbildning+lån och tankar om man nånsin kommer komma nån vart i livet… just a thought.

    1. Men wow. Tycker du gjorde helrätt i att sluta läsa Mickis blogg, fortsätt med det. Då du uppenbarligen inte är införstådd att det är MICHAELAS blogg och att det är HENNES liv den utgår ifrån, ska hennes blogg utgå från alla arbetslösas liv? Då hade det ju inte vart hennes blogg. Det är hennes blogg och hon skriver väl vad hon vill i den. Herregud. Bittra människor. Suck.

    2. Med den inställningen får bara den som har det allra värst klaga och jag lovar att det inte är du. Jag har också varit arbetslös och haft ångest över räkningar, mat…men läste då bloggar som Michaelas för att drömma mig bort.

      Lider dock med dig angående arbetslösheten – det är hemskt. Hoppas det löser sig snart. Kram

    3. ”tänka på oss som”… Men, så kan man väl inte riktigt jämföra va? Då kan ju du tänka att i ett globalt perspektiv skulle i så fall de områden som du panikar över göra stora delar av världens befolkning arg, eftersom att du har rätt till utbildning(!) och kan FÅ lån….”just a thought”.
      Svinjobbigt att var arbetslös – JA.
      Rätt att nedvärdera andras upplevelser om sina dagar – nja….

  19. Men varför skickade D ett sånt sms till dig? Han vet ju att du är känslig. Han borde fatta att du inte gjorde det med flit. Jag har sagt till min kille att han inte får skicka negativa sms till mig, om det är viktigt får han ringa. Då känner han av läget.

    1. Jag hoppas han är rädd om dig. Tycker du började må dåligt i samband med att ni blev ett par? Det borde ju vara tvärt om kan man tycka, att man mår som bäst när man är kär.

      1. Jag tycker tvärtom. Tycker D verkar göra M lyckligare än på länge men hur det är vet såklart bara dem. Dumt av oss att analysera någon annans liv. Själv är jag lyckligare än innan sen jag träffade min pojkvän men också stressad ibland eftersom det är person till som ska pusslas in i livet.

  20. Åh nej vad jobbigt! En sådan början kan ju lätt förstöra en hel dag! Tycker du gjorde rätt i att sätta dig ner för en mysfrukost och samla dig lite. <3 Jag var i en liknande trafik situation härom veckan. Jag var lite mer än halvvägs över gatan och då hade det nog hunnit slå över till grönt för bilarna antar jag för en bil kommer emot mig, men istället för att sakta ner så jag hinner gå över så liksom speedar den upp och kör på precis som att visa att jag "gjort fel" och denna människa har rätt att typ köra över mig för att det är grönt…? Jag bara orkar inte sånt.

  21. Massa kramar! Fick så ont i magen när jag läste detta, känner igen det så väl. Allt går bara fel och man samlar på sig mer och mer och till slut bara spricker man.
    Men efter en sådan dag kan det ju vara gå bättre! <3

  22. haha förlåt att jag skrattar men tålamodsprövande morgon!! det där med övergångsstället händer dock alltför ofta. Skamligt!!

  23. Hade en bra dag igår fram tills att jag på kvällen får veta att jag och min sambo såväl som alla andra grannar i vårt hus haft inbrott i källarförrådet. Vi är precis nyinflyttade och tack och lov har vi mer eller mindre allt värdefullt i själva lägenheten men vi hade lyckats packa ner ett set finglas samt finsilverbestick i förrådet (som jag fått i present genom min uppväxt) som såklart blev stulna… dumt av oss att missa det men det gör mig så förbannad att det finns så hemska människor som kan göra så. Fyfan.

  24. Vilken jävla idiot!!!! Bra att du skrek på honom! Hoppas morgondagen blir bättre! 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi