Tack.

IMG_6173

Tack för alla varma och stöttande kommentarer i gårdagens inlägg. Det är väldigt skönt att ha er i ryggen när man har haft lite tunga dagar. Jag uppskattar enormt när ni som läser lämnar avtryck. Jag begär inte att bli älskad av alla, men jag är en känslig människa och om jag får mycket kritik blir jag såklart ledsen – jag tror att det är en fullt naturlig reaktion. Jag tror också att det är svårt för de som inte bloggar att förstå. Man tror kanske att alla stora bloggerskor har lärt sig att skaka av sig skit, eftersom alla säger så i olika intervjuer, men så fungerar inte jag. Jag är en människa som blir ledsen om någon säger taskiga saker till mig. Kanske inte varje gång, men ibland. Eller när det är mycket under en och samma period.

Anyway – tack. Jag älskar er.

  1. Har du inte funderat på att moderera dina kommentarer? Du kanske har någon redaktör eller något som skulle kunna godkänna kommentarerna innan de publiceras så att du slipper se kommentarer som helt enkelt inte är så snälla. Det kanske känns tråkigt att göra så, men med tanke på att du verkligen tar åt dig av det som skrivs och att du dessutom har haft en tung period bakom dig så är det kanske ett hjälpmedel för dig att må bättre. Din blogg ska ju inte vara något som tynger, utan snarare något som du tycker är roligt och det vore tråkigt om du tappar lusten till att blogga.

  2. Du har helt klart den bästa bloggen!älskar dina inlägg, vardags som fest. Min favorit är dina helginlägg som är så mysiga, där du uppdaterar om helg i bilder. 🙂 Jag skrivit innan att jag väldigt gärna vill ha tips om du varit på Sardinien, Förstår om du har mkt att stå i, men har du tid nåndag skriv gärna några rader om du varit där. Ha en fantastisk helg du fina!

  3. Söta Michaela!
    Känner inte dig då jag bor i Helsingborg, men känner Amanda. Jag tycker att du verkar vara en helt fantastisk tjej. Med båda fötterna på jorden samtidigt som du verkar vara så himla positiv, driven och härlig. Fortsätt vara du! Kommer alltid finnas en massa avundsjuka människor, som säkert vill vara som du!

    Massa kramar till dig!

  4. Du är så otroligt insiktsfull, Michaela! Tycker det är bra att du som framgångsrik person vågar vara sårbar. Och du strålar – får jag fråga var din vackra topp kommer ifrån? Den vore perfekt på min födelsedag!

  5. Hej Mikaela,

    Jag ville bara säga att ditt namn, Mikaela Forni, är ett av de allra första som poppar upp i huvudet på mig när jag tänker på förebilder. Jag minns att jag låg i soffan och kollade på tv en seg eftermiddag när reklamen började rulla in. Jag tittade inte så särskilt uppmärksammat, men jag minns att en reklam berörde ämnet förebilder – om än så ytligt som för en parfym eller foundation eller vad det nu var, jag är inte helt hundra – men jag börjar smutta lite på ämnet… och tugga lite…. och fortsatte smaka på ordet: förebild. Jag har nog aldrig någonsin förut frågat mig själv om jag har en/några förebilder. Och om ja, vilka dessa hade kunnat tänkas vara. Men så poppade det upp där i huvudet på mig, ditt namn. Lite grann från ingenstans egentligen, jag har ju aldrig någonsin funderat över förebilder som sagt. Jag blev lite förvånad över att jag hade kommit och tänka på dig, men efter en kort stund så blev det faktiskt väldigt väldigt logiskt. Jag har alltid uppskattat din blogg, både din förra och denna. Du skriver så ärligt, som om du bara skriver för dig själv även fast du skriver för hela sverige och kanske även mer. Jag kan inte tänka mig någon som inte inspireras av sådan äkthet. Dina texter, krönikor och ja, allt, har alltid berört mig. Men jag är extra tacksam över att du fått bli en av sveriges så kallade public persons, för jag är övertygad om att du har en hel del positivt och stärkande inflytande på dina läsare – unga som gamla, killar som tjejer. Jag är verkligen glad över att just du är någon som syns i media m.m, eftersom att vi behöver fler människor i strålkastarljuset som har något mer att komma med än bara bilder på nya märkesväskor men inga reflektioner eller tankar om livet som faktiskt kan lära eller ge andra ett och annat. Visst dyker det upp mode, resor och annat av det ytligare slaget hos dig, men din blogg är så tydligt byggt på fundament som är så mycket mer än så. Och jag tycker att det reflekteras i otroligt många av dina inlägg dessutom.

    Jag uppskattar att du ger dina läsare mer än bara en modeblogg. Jag uppskattar att du ger oss positiv energi, att du tror på oss, att du uppmuntrar oss och inte dömer oss. Jag uppskattar att du vill vara lycklig och att du betonar att vi alla borde vara det. Och jag uppskattar att du fortsätter blogga även när du blir krossad eller sårad.

    Tack för det Mikaela,
    Mariam

  6. Vissa kommentarer är väldigt provocerande eftersom tonen i dem är hemska. Tänkte på om all form av kritik gör dig ledsen eller tycker du det finns något bra med så kallad konstruktiv kritik? Tycker alla borde tänka på hur man formulerar sig i alla situationer och då även på internet, men utan kritik så kan man inte förändra något som är dåligt. Internet är ett forum där jag tror inte många tänker sig för eftersom man tappar den personliga kontakten, många som skriver sådana kommentarer skulle aldrig våga uttrycka sig så i verkligheten. Dom skulle också aldrig kunna klara av samma ton tillbaka.

  7. Verkar finnas mycket folk som hatar på internet. Något jag absolut inte kan förstå… Men lika lätt som det är att skriva nåt elakt är det ju att skriva något varmt och kärleksfullt. Så here it comes Michaela: Du är så fin rakt igenom! Har läst din blogg sedan du började så jag vet vad jag pratar om. Älskar din utveckling och älskar att gå in här varje dag och inspireras av dig och det vet jag att det finns tusentals andra som gör även om man inte alltid lämnar en kommentar. Ha en grym dag fina, fina Michaela! 😀

  8. Förstår att det inte är kul att bli kritiserad. Det är ju dina tankar och känslor, alla har inte samma syn men man behöver ju inte kommentera så hårt och taskigt. Tänker själv när jag skriver texter i skolan och man tar illa upp av en kommentar om texten! Inte alltid så kul, tänker att med en blogg måste vara ännu jobbigare! Du är en grymt härlig person och verkar ha ett stort varmt hjärta!!

  9. Ville såklart också bara ge lite peppning genom att säga att jag har följt din blogg under säkert 6-7 år och för mig verkar du verkligen vara en genuint underbar person – fastän jag inte känner dig 🙂 Har aldrig tröttnat på din blogg eller på texterna du skriver. Obefogad kritik får man av människor som är avundsjuka och har behov av att trycka ner andra människor för att må bättre själva.

    Ha en underbar helg! 🙂

  10. kramar till dig<3 vill också påminna dig om att du har hjälpt mig så mycket. du är en fantastisk kvinna som inspirerar mig på många plan. inte minst din karriär, din stil och det du gör, att du tar ställning inom som när du blir en del av givesom, men framför allt inspirerar du mig med ditt sätt att vara. du strålar, men där emellan visar du också upp att du är ledsen. jag hade förstås önskat att du inte behövde vara det, speciellt när det kommer till näthat eftersom det bara förstår. jag tycker du verkar vara en så himla härlig människa med en riktigt fin personlighet. du är smart när du kommer till kärlek och när jag sitter här som 18åring och tappat all tro om att någon kommer vilja vara med mig, då är det du som får mig att drömma igen -genom att se på dig och din man, läsa i någon av dina böcker, eller lyssna på ett gammalt podcast-avsnitt. så tack tack tack. och kram kram kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi