Att amma i över ett år, eller bli kåt av att amma. Vad är rätt och vad är fel?

Mom Enough den här veckan är så jäääkla roligt och bra. Cissi Wallin och Ann Söderlund diskuterar amning vs. ersättning. Var står ni med barn i frågan? Jag som inte har barn tycker ju att frågan är alldeles för uppblåst. Min åsikt är att alla föräldrar gör det som är bäst för sina barn, alla barn är individuella och även om det sägs att det är bra med amning, så är det inte en självklarhet för alla. Vad tycker ni?

  1. Hej Michaela.

    Du är min största inspiration och jag lyssnar på din och dashas podcast dagligen, blir så peppad! Och tycker så mycket om er även fast jag inte känner er.

    Jag har väldigt otur i kärlek, och de flesta av mina vänner säger att jag är för snäll och går tillbaka till idioter fast jag inte borde. Just nu har jag hamnat i en knivig situation som får mig att må jättedåligt och är ledsen över allt just nu. Jag skulle vilja maila dig, för du känns som den rätta människa att fråga. För just nu vet jag inte vad jag ska göra..

    Kramar / J

  2. Hej! Min pappa fyller 60 och vi tänkte samla familjen i huvudstaden en helg för att fira. Vad ska vi göra? Vill ha tips från min favorit-Stockholmstjej. Kram!

    1. Hej sötnos! Häng ute på Djurgården, gå på Moderna Museet eller Fotografiska, ät brunch på något härligt ställe och ät långa goda middagar (om du bläddrar igenom min blogg borde du få några tips :-). Det är svårt att ge konkreta tips till människor man inte känner, men i bloggen finns en hel del favoriter samlade. Puss!

    2. Michaela gav jättebra tips på saker att göra tycker jag! Vill du ha lite inspo när det kommer till restauranger så kan du alltid spana in instakontot krogklubbenSTHLM som recenserar ställen i Stockholm, t.ex. brunchställena Greasy Spoon & Mr French, om du vill använda Fornis tips om att äta en härlig brunch 🙂

  3. Jag föredrar allt som är ”naturligt”, där vill jag själv gärna amma. Men om det av en anledning inte går, så är det inte hela världen. Vad andra gör struntar jag i, så länge barnen inte svälter 🙂

  4. Mår mamma bra mår bebis bra. Det säger jag av egen erfarenhet. Alla måste få göra det som känns för ens egen familj i det här fallet. Blir ledsen av alla mammor som ”vet bäst” och förespråkar det ena eller det andra. Det som är bäst för mig och mitt barn behöver inte vara det som fungerar i en annan familj. Istället för att bygga murar i denna fråga borde vi kvinnor stå enade och stötta varandra istället. Men så ser det tyvärr inte riktigt ut. Men jag hoppas att vi kommer dit en dag.

    Puss<3

  5. Hej! Detta verkar vara ett toppenprogram och nu har jag inte sett hela avsnittet men jag skulle nog uppskatta att man var påläst angående vetenskapliga bevis om sådana här ämnen som tas upp. Anitha frågade om det inte bara var en myt att amning är bra, och det är det inte. Det hade varit bra att få ”rätt” (dvs vetenskapliga studier för och emot amning) information i ett sådant här forum.

    För övrigt är detta den blogg jag läst längst! Tack.

    1. Hej Josefine! Kul att du läser! Jag tror att tanken är att det inte ska finnas någon expert, det är bara vanliga människor som pratar och analyserar debatterade ämnen. Puss!

      1. Ingen program för mig då. Jag pallar inte med människor som är för lata för att läsa på och sedan ska ha massa åsikter om saker. Det är såklart okej att inte vara påläst om allt men då tycker jag man ska ha en ödmjukare approach och vara väldigt försiktig med att komma med påståenden som man inte har något vetenskapligt belägg för.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi