Fredrik Backmans ”Britt-Marie var här”

 

Såhär började jag min dag; med sötsaker och frukt till frukost samtidigt som jag läste på Fredrik Backmans tredje bok ”Britt-Marie var här”.  Jag ÄLSKADE ju de två tidigare böckerna som han har skrivit och var även en slavisk följare till hans blogg en gång i tiden. Han skrev en gång ett inlägg om mackor som jag aldrig kommer att glömma. Bland de bästa blogginlägget jag någonsin läst.
Nåväl, även denna bok håller precis de förväntningar den har lovat mig. Jag är bara halvvägs än men vill aldrig att den ska ta slut. Det är ett rent nöje att läsa en bok som är skriven med en sån känsla som Fredrik har i sitt språk. Så jävla vackert, rent ut sagt. 

Dessutom får jag tårar i ögonen på varannan sida genom allt skratt. Balansen mellan humor och känslor är mitt i prick här. Det känns som att det pågår ett gråt-detox inuti mig och att denna bok hjälper mig rensa ut alla tårar som sitter fast i mig. Välbehövligt för de är en del. 

Det jag vill ha sagt är nog – läs den! Ni kommer älska den. 

  1. Åh men visst är den underbar!!! Jag hålls verkligen med dig, man befinner sig någonstans mitt emellan skratt och gråt hela tiden när man läser Backmans böcker. Det verkar som att du har det fantastiskt på semestern, njut och ladda batterierna. Kram Ida

  2. Hej michaela! Skulle du snälla kunna göra ett inlägg med bok tips? Jag ska resa i 1,5 månad och vill ha med mig en bunt med böcker med har så svårt att hitta och välja. Ha en fin resa, kram!

  3. Har haft den boken på mitt nattduksbord sedan ifjol tror jag. Har alltid älskat att läsa, men har inte haft ro i kroppen att läsa på så länge.. Tror minsann att jag måste ta och tända en brasa i kaminen när jag kommer hem över julledigheten och läsa igenom den, för han är ju helt fantastisk på att skriva! Hoppas att ni har en riktigt härlig resa!

  4. Ett annat boktips med honom är ’Saker min son behöver veta om världen’ som han släppte samtidigt som Ove! Det är inte riktigt en roman utan mest en samling små berättelser med lite citat mellan sidorna, man skrattar och gråter om vartannat även där. Det är min absoluta favoritbok som jag har med mig överallt, den är perfekt att slå upp och läsa lite om man har några minuter över. Brukar oxå köpa den och ge till familj och vänner då det är en bok som jag tycker att alla ska läsa. Han förmedlar verkligen känslor på ett helt fantastiskt sätt. Så läs läs läs!!
    Hoppas du får en fantastisk semester (inte för att jag tvivlar, ser hur härligt ut som helst)! Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi