Skitsnack från en solstol i Dubai

Vet ni vad jag har kommit på den här resan? Eller det är i och för sig en massa saker men en sak som slog mig härom dagen.

Jag tänker i blogginlägg. 

Hur sjukt är inte det? Det slog mig när jag låg vid poolen och tänkte på allt och inget att jag ofta tänker på samma sätt som jag väljer att skriva eller bygga upp blogginlägg. Tänkte på ett samtal jag hade med en person som bor här i Dubai och då gick tankarna såhär:

”Jag pratade med en av männen som jobbar här vid frukosten i morse. Vi pratade om Sverige och jag förklarade för honom hur kallt det är där. Att vi bara har tre månader om året som det är såhär härligt ute. Han svarade då att det är exakt likadant för dem fast tvärtom. De har också bara tre bra månader om året – dessa tre som är nu. Sen är det för varmt för att vara ute. 

Jag undrar vad man väljer – att leva i ett land som är för varmt eller för kallt?”

Ganska mycket blogginlägg över den där tanken känner jag. Tror överlag att jag tänker som jag skriver mer än som jag pratar. Hur tänker ni? Vilket språk tänker ni på? Jag minns när min farmor flyttade tillbaka till Italien efter många år i Sverige och när jag hälsade på dem sa hon ”Jag har börjat drömma på italienska.”. Jag tyckte det var så fascinerande att hon kunde drömma på två olika språk. 

I övermorgon åker vi hem. Gud vad vi behövde den här resan båda två. Det känns som att livets tyngd har släppt från mina axlar. Jag är lite mindre arg och jag hoppas att det följer med mig hem. Det ska bli så otroligt härligt att påbörja mitt nya kapitel i livet, dessutom i samband med ett nytt år. En ny start. 

Hur mår ni?

  1. Du verkar ha haft en fantastisk resa! Var själv första gången i Dubai och hade precis som du verkar haft det en superskön vecka. Tycker att Dubai är så perfekt upplagt och tillrättalagt för turism: Bästa restaurangerna i världen, lyxiga hotell, världsklass shopping och perfekt klimat, om man åker på rätt månader. Hade väldigt mycket fördomar att det skulle vara Las Vegas, men det är en perfekt blandning mellan LA och Vegas, hehe. Älskar det och vill bara tillbaka… Njut sista dagarna och hoppas att du får en god jul! 🙂

  2. Jag älskar att du verkar må så bra nu, skönt!
    Själv så genomlider jag just nu de stressigaste månaderna på flera år och jag kämpar helt ärligt så hårt hela tiden för att inte tappa greppet. Min räddning, som jag använder som ett mantra, är att det blir bättre i Mars. Då har jag jobb och inkomst och inget mer plugg.
    Jag har nu gått i skolan sedan jag var 6 år, konstant. Är 22. Phew…

    Din blogg är väldigt kul att läsa nu när det är fler inlägg! 🙂

  3. Jag har tänkt sådär många gånger. Nytt år-ny start! Peppen. Sen kommer ett nytt år och vet du; inget förändrades för mig.
    Det kändes lite hopplöst.
    Så jag fick inse att man kan ändra livet mitt i en vecka, en onsdag i september tex. Men då fick Jag göra det Aktivt själv. Ett nytt år förändrar automatiskt inget. Inte för mig iaf. Jag hade för stor tillit till siffror och för lite tillit till min egen kraft.

  4. Jag mår inte bra. Senaste åren har jag haft mycket ångest, mer eller mindre ätstörningar och är väldigt ensam. På fredag tar jag jullov och därför har det varit extra stressigt i skolan. Har inte kunnat somna förens två varje natt, huvudvärk och mycket ont i magen. På lektoner kan mina händer darra av all press, oro öve att inte förstå hur jag ska hinna allt. Även fast jag bara hade en lektion idag kom jag hem och somnade i två timmar. Jag försöker verkligen att slappna av, och göra det som ger mig energi. Men sista veckorna blev det för mycket från alla håll. Har gråten i halsen, men på fredag är det lov, så jag hoppas jag mår bättre efterrätt lov av vila

  5. Mår inte bra, känt mig nere och ledsen i ca en vecka sedan ett bråk. Blir så påverkad av negativ energi speciellt när det riktas raaakt emot mig och rakt in i hjärtat. Känner mig missnöjd med allt just nu och att allt dåligt är mitt fel. Men hoppas jag känner mig bättre snart.. din blogg får mig iaf på lite bättre tankar, du ser ut att ha det fantastiskt. Njut av sista tiden ❤ !

  6. Jag tänkte verkligen på det redan från första inlägget du gjorde från er resa – du ser genuint lycklig ut och SÅ mycket mer avslappnad på något sätt. Mer än vad du har gjort sammanlagt på alla bilder under hela hösten. Blev glad av att se det! Vet inte om du har tänkt på det själv när du har laddat upp bilderna. Men det syns verkligen att ”livets tyngd har släppt från dina axlar” i Dubai. <3

  7. Jag har precis gått igenom en jobbig period då jag och min pojkvän har gjort slut, och denna gången är det verkligen på riktigt. Jag har en så jobbig klump i magen och känsla av tomhet och obehag, konstant. Fattar inte riktigt vad som har hänt även om jag vet hur läget ligger till, vet inte hur jag ska kunna känna genuin lycka igen då jag alltid känner en skuld eller obehag när jag är glad. Har lyssnat på din och Dashas gamla podd om att bli dumpad och också att leva singellivet, hur fan gör man känner jag mest? Har gråtit så mycket dessa dagar att det känns som om det inte finns något av mig kvar, som att hälften av mig försvunnit. Jag vill dock inte glömma det vi hade och jag vill verkligen ha kvar honom som en vän och han har sagt att han vill desamma med mig, då vi verkligen hjälpt varandra genom allt de senaste två åren. Men när jag såg honom ute i fredags och han kom fram och hälsa tog det verkligen allt jag hade i mig att inte bryta ihop och falla sönder på marken, då jag inte heller var det minsta beredd att träffa honom. Fattar inte vad jag ska göra i nuläget, håller på att kollapsa totalt. Finns det någon hjälp på hur jag ska ta tag i mitt liv och kunna börja på egen hand igen? Vore så otroligt tacksam för svar.

    Mvh Amanda Söderqvist

  8. Jag brukar konstigt nog tänka mycket på engelska, tycker att mycket låter så mycket finare på engelska! Ska resa i Australien en längre tid snart så då får jag även prata mycket engelska.. Svårare att formulera sig i tal än tanke ibland kan jag tycka, men ser fram emot att få prata mycket engelska 🙂

    Kramar till dig, så glad att du verkar ha det härligt i livet nu <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi