Italiensk bondsoppa och laktosfria semlor

  
  
 

 
  
Jag avslutar denna fullspäckade tisdag på bästa möjliga vis – soppa och semla. En italiensk bondsoppa med massa grönsaker, parmesan och persilja som var godare än förväntat. Sen var det dags för SEMLOR! Jag har letat över halva stan efter laktosfria semlor men hittade på Banér Bageri och blev överlycklig. Nu ligger min semla i magen… den var precis så drömmigt god som jag mindes den. Äter ju bara semla en gång om året så gäller att njuta. Sen blir man proppmätt och kan vänta ett år på nästa.

Har ni ätit någon semla idag? Någon som har testa hemla, semmelwrap, nutella-semla eller någon annan semmel-variant? Puss!

  1. både nutellasemlan o wrappen e supergood! /dock svår att hitta då jag bor i San francisco, men jag brukar försöka göra mina egna så gott de går!

    kram Evelina

  2. Det finns underbara laktosfria semlor på Bröd och salt. Mandelmassan är med lite finhackade mandlar i som knaprar när man tuggar. Du borde testa!

  3. Det blev ingen semla för mig igår tyvärr… men jag fick min i helgen från wienercafeet, fantastiskt god! Vill du prova baka egen, kanske med laktosfria produkter istället så har jag recept på både nutella, vanilj och mandelmassa på min blogg. Kram!
    http://www.asmallpinchofsalt.se

  4. Åh så gott! Tyvärr är det inte lätt att hitta när man varken äter laktos eller gluten. Och har inte tid att göra egen 🙁

  5. Säger bara FREMLA (friterad semla) Hör av dig om ni vill komma förbi och testa! /Anna&Joel (ägare HvG32, hantverkargatan 32 Kungsholmen)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi