Det som kommer ur smärtan

Jag pratade med Linda Skugge härom veckan, hon hjälper mig en del med min PR, vi gick igenom mina texter. Linda är anledningen till att jag gav ut en bok från första början som 19-åring. När vi pratade om innehållet i boken som kommer (min tredje!) så sa hon att hon hade plockat ut olika meningar i boken som hon tyckte var vackra. ”Vissa av dina meningar är som poesi, men det är klart, du har ju skrivit poesi tidigare”.

En gång i tiden skrev jag så mycket. Jag vet precis när jag tappade bort orden. Jag tappade dem när lyckan fann mig. Det bästa jag har skrivit har kommit ur smärtan. Jag förstår verkligen varför många konstnärer, författare, poeter, låtskrivare, artister… varför de är galna. För ju galnare man är desto lättare blir det att skapa saker som känns.

Jag är så glad för att jag skrev två textsamlingar när smärtan fanns inom mig, och så även poesin. Idag kommer inte orden ur mig på samma sätt. Jag har det så fruktansvärt bra. Jag är välsignad med lycka. Priset jag betalar är blanka sidor och ord som inte längre vill bli till. Det känns okej trots allt. Jag kan läsa en gammal text och tänka för mig själv att det där är en riktigt bra jävla text. Men jag minns också hur ont det gjorde att leva då. Hur de flesta dagar helst av allt inte hade behövt existera. Jag minns hur jag förkastade ”tiden läker alla sår” men hur jag nu i efterhand förstår att det var den enda sanningen. Tiden läkte mina sår. Tiden och D.

eeb01612994c5ce890b56b1d376b14d3

En text jag skrev när vi precis blivit tillsammans. Om några veckor firar vi tre år.

  1. Min absoluta favorittext som du skrivit<3 det hugger verkligen till i hjärtat (på riktigt) när jag läser den, så oerhört vackert!!
    (Känner precis såhär för min kille) magisk känsla!

  2. Känner igen mig så väl i det du skriver! Jag skrev flera texter när jag var yngre men jag förstod inte hur bra de var, förrän i efterhand. De texterna låg på en blogg som jag nu raderat, tyvärr. Skrev också om kärlek som gör ont. I dag lever jag i ett lyckligt förhållande och som du säger – de där djupa texterna kommer inte då.

  3. Så många av dina fantastiska inlägg som träffar mig rakt in i hjärtat och har gjort i flera år. Tack för det Michaela! <3

    Har haft en fruktansvärd ångestdag idag och plockade fram båda dina böcker och läste och grät floder. Det kändes skönt för stunden och jag kände mig för en liten stund lite mindre ensam med mina känslor. TACK! ❤️

  4. Så fin text, kom oväntat en liten tår! Satte ord på mina känslor för min pojkvän💗

  5. Läst båda dina böcker samt läst din blogg sedan du började ungefär och oj så glad jag är att jag fann din blogg! Och Wow, vad duktig du är på att sätta ord på vad man känner, som texten ovan.. helt fantastiskt. En dröm är att sitta och prata livet med dig, du verkar vara så härlig!
    Kramar!!

  6. Hej bästa du❤️ Har du nåt tips på fina almanackor/anteckningsmaterial? Ska studera i höst och vill vara lite fab. Kram

  7. Jag har båda dina två böcker, detta va det absolut bästa jag har läst! Du har hjälpt mig lev ut smärtan för vi gick igenom de samtidigt. Nu är jag så taggad för tredje boken så du anar inte 😀 alla kärlek till dig och din man. Nu lever vi igenom kärleken och njuter av lyckan som vi förtjänar.

  8. Fan-tas-tisk text. Enligt mig det vackraste du skrivit. Har följt din blogg i många, många år och minns att jag, första gången jag läste just denna text, fick en klump i magen både för att den är så vacker, men också av vemod. För att jag så innerligt ville känna just sådär för någon, men inte gjorde det. Idag har jag träffat min person som tar mig till en nivå av lycka och kärlek jag knappt trodde fanns. Texten slår mig såklart ännu hårdare idag, men bara för att den träffar så rätt. Tack för en underbar blogg och för att du delar med dig av dig själv! <3

    1. Länge leve kärleken alltså, och grattis till dig som träffat din person. Hoppas ni lever ett långt och lyckligt liv tillsammans <3

  9. Så vacker text, det känns precis som du översatt mina egna tankar om min bästa vän i livet, min sambo, som jag hängt ihop med i 6 år i sommar. Du har verkligen en känsla för ord, sluta aldrig skriv.
    Kramar från en läsare som hängt med länge

  10. Älskar dina texter forni <3

    Är 20 år och får sova bredvid den finaste killen varje natt. Trots att min kärlek för honom är precis som din text om din kärlek för D är jag så fruktansvärt orolig för att den en dag inte kommer finnas där. Det är som att jag står och spänner mig, försöker göra mig redo för att en dag gå sönder. Jag har med mig dina två kärleksböcker var jag än flyttar. De två böckerna är min greppande hand ifall jag faller.

    Är det vanligt att känna så här Forni? Jag vill inte behöva gå runt och tvivla på att vår kärlek. Den har funnit mellan oss i över två år och den har aldrig varit starkare. Trots det kan jag inte slappna av helt.

  11. Tack för den texten, oerhört vacker och träffande <3

    Äntligen förstår jag känslan du beskriver. Jag har efter många år av tveksamma och ibland rent obehagliga relationer hittat rätt person. Det är precis som att hitta hem. Jag var den största av cyniker innan jag träffade honom och trodde på riktigt att jag aldrig skulle hitta någon som förstod mig, att jag till slut skulle bli tvungen att "nöja mig" med det näst bästa. Men plötsligt stod han där och från första stunden var det som ett rinnande vatten. Inte ens det svåra i vår relation känns som ett problem, för jag VET att han är min person. Den vetskapen är så jävla fantastisk. Och den unnar jag alla därute som kämpar i dåliga relationer eller som är ofrivilligt singlar och letar efter något som de fortfarande inte upplevt.

    Fortsätt gör det du gör! Du spelar en viktig roll <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi