Michaela Forni

Kärlek

Amanda och Shoan

Jag brukar få kommentarer där ni frågar om mina vänner. Det är ju faktiskt helt förståeligt eftersom jag lär känna nya vänner då och då utan att ge er en ordentlig presentation av dem. Skärpning på det!

Så här kommer alltså ett alldeles eget mina vänner-inlägg! Nu ska ni få lära känna Amanda och Shoan!

IMG_5821

Jag, D, Shoan och Amanda i Marrakech för drygt ett år sedan!

Sommaren 2013 hade jag och D precis blivit tillsammans. Jag hade bokat en resa till Marbella med ett gäng kompisar så han och hans vänner kom och hälsade på i två dagar. Dagarna innan hade jag varit ute med ett stort gäng där bland annat Amanda och Shoan ingick i konstellationen, så de hade bjudit in oss på middag och hemmafest samma kväll som D och hans vänner kom. ”De är jättevälkomna också om de vill” sa Amanda och jag föreslog upplägget för D, som var skeptisk. Halvkul att träffa massa människor man inte känner när han bara var där i ett par dagar för att träffa mig. Men han övertalades och vi gick dit allihopa.

IMG_1881

IMG_1884

Första kvällen!

Anyway, vi hade en rolig kväll tillsammans och väl hemma i Sverige tog det inte lång tid innan vi började ses lite mer. En kräftskiva, en utemiddag, en tjejmiddag och på den vägen är det. Jag utvecklade en egen relation som vän med Amanda men insåg ganska snabbt att jag trivs väldigt bra i vår konstellation alla fyra. Ofta när man umgås i par så är det två personer av dessa fyra som kommer bra överens, så blir de andra två ihop-parade, vilket kan göra det knepigt att umgås i par. Med Amanda och Shoan är det inte så utan alla vi fyra är lika bra kompisar. Det är så jävla roligt.

IMG_7247

En av våra första middagar på Vassa Eggen hösten 2013

Att träffa kompisar i ”vuxen ålder” är ju som att dejta. Det är pirrigt, roligt, härligt. Att lära känna någon, få berätta om sitt eget liv, skapa nya minnen tillsammans och dela med sig av sina erfarenheter… det är fantastiskt kul. Jag är övertygad om att den här typen av kompis-dejtande är hur bra som helst för ens egen relation. Det är ju magiskt att jag och D har gemensamma bästisar!

IMG_8881

Jag och Amanda på en stökig middag på Kåken under våren 2014

Amanda jobbar som inköpare på H&M och var från början kompis med Petra, så det var genom henne vi lärde känna varandra. Amanda älskar att planera saker och är ett kontrollfreak av rang. Ni vet typen som kommer med ett inplastat utskrivet schema över semestern när vi ska iväg. Det är nog därför hon och D kommer så bra överens haha, han är likadan. Det är en underbar egenskap som jag värderar högt. Hon älskar att styra upp saker och bjuder gärna in. Hon har nära till sina känslor och har antingen ett jätte-leende på sina läppar eller ögon som brinner av ilska när hon är upprörd. Hennes känslor är utanpå, så som jag själv fungerar. Jag älskar sådana människor. Hon vet hur hon vill ha saker. Amanda är en av de snällaste människorna jag känner utan att någonsin ta någon skit. Hon har ett hjärta fyllt av guld där alla som förtjänar det får en plats. Det är krut i henne och jag älskar hennes umgänge. Amanda är trygg och i hennes närhet kan jag vara mig själv, andas ut och känna att jag får duga precis som jag är.

IMG_5928

Jag och Shoan på magdans-fest i Marrakech

Shoan jobbar som advokat och är nästan alltid på bra humör. Han är intelligent, lugn och glad. Jag vet ingen som är så duktig på att ge komplimanger som Shoan och jag känner mig alltid som världens bästa människa i hans sällskap – så som man ska känna sig kring sina vänner. Ni vet det där man brukar säga om att vänner ska lyfta upp en och inte trycka ner en? Shoan gör precis det – han lyfter sina vänner. Det är en stor och älskvärd egenskap. Han ser det positiva i människor och är duktig på att värdera och lägga märke till detaljer. Om vi bjuder in till middag är Shoan alltid den första att lägga märke till det lilla extra som man har kämpat för och sådant uppskattas. Om jag har en ny klänning kan han säga ”Oj vilken vacker klänning, du bär verkligen upp den med bravur!” medan D inte ens ser att jag har ny klänning på mig? Haha. Han jobbar jämt och när han inte jobbar så njuter han till fullo av livet. Han vet värdet av att unna sig och vi har alltid väldigt roligt tillsammans.

IMG_2131

IMG_2155

IMG_2216

Tre bilder från deras bröllop i augusti 2014

Vi har hunnit göra så sjukt mycket roliga saker tillsammans under de tre åren vi har varit vänner. Vi har varit i Marrakech, Österrike, Marbella, Ibiza och i skärgården tillsammans. Vi har varit på deras svensexa respektive möhippa och såklart bröllop. Vi har varit ute och käkat på massvis med restauranger, hemmahängt, brunchat, lunchat, badat, promenerat, åkt skidor, solat ja allt man gör med de man gillar.

IMG_9658

IMG_9713

Två bilder från Amandas möhippa

I september ska de få en liten bebis och ingen är nog gladare än jag och D. De är som en extrafamilj till oss och det ska bli så kul med tillökning! Vi längtar så vi spricker.

Tänk va, vad viktiga vänner är i ens liv. Och vad mycket tråkigare livet skulle vara utan dem.

IMG_9217

IMG_8998

Ibiza förra sommaren…

IMG_8874

IMG_8745

IMG_2852

… och Marbella förra sommaren!

DSC02723

IMG_5872

IMG_5891

DSC02461

IMG_5811

<3

49 svar till “Amanda och Shoan

 1. Lisa skriver:

  Åh vilket mysigt inlägg! Så roligt att läsa! Tack för att du bjuder oss på så mycket från ditt liv, ha en jättebra dag 😊.

 2. Olivia skriver:

  Måste bara säga att detta var ett helt underbart inlägg! Så fint att få ta del av dina fina beskrivningar av dina vänner som verkar underbara. Gärna mer sånt :D

 3. Filippa skriver:

  Blev gråtig. Vad fint.

 4. Paula skriver:

  Åh vilket fint inlägg, blir helt rörd även om jag varken är A eller S, hde nog börjat storgråta om jag hade varit någon av dom haha.

  1. forni skriver:

   Haha gulle dig. Ja de uppskattade nog de fina orden men de var å andra sidan bara sanna. Kram! <3

 5. Maggie skriver:

  Åh vilket otroligt fint inlägg och jag måste verkligen säga att du och D är så otroligt vackra ihop. Herregud vilket par ni är. Det känns verkligen som att när folk tar bilder på er, så är det som att ni står vid sidan av er själva och ser på den andra, er kärlek genomsyrar varenda bild och det är så otroligt vacker.

  Kram!

  1. forni skriver:

   Men åh vad fint sagt, tack snälla du <3

 6. Malin skriver:

  Vilket härligt inlägg! Vilken lycka att ha så goda gemensamma vänner. Tack för att du delar med dig, du verkar vara en så kärleksfull och fin vän och flickvän<3

 7. Isabelle skriver:

  Åh vilket fint inlägg! ❤️

 8. Nina skriver:

  Åh vilket härligt inlägg! Vänner som får en att må bra är verkligen det bästa som finns.

 9. Hanna skriver:

  Vilket fantastiskt och kärleksfullt inlägg! Så vackra ord om dina vänner, blir fylld av värme!

 10. Rebecca skriver:

  Kommer ihåg att jag ropade till när jag såg blogginlägget från deras bröllop. Jag har nämligen tillsammans med Ida Lanto sytt Amandas brudklänning <3 Bodde våren 2014 några veckor i Stockholm medans jag praktiserade hos Ida å då träffade jag Amanda en gång. Så gullig tjej!
  Har läst din blogg i evigheter och jag tyckte det var så roligt att "vår" brud plötsligt dök upp på din blogg! : ) Hon var så vacker i sin klänning, jag är riktigt stolt att jag fick vara med och göra den hihi! Kram

  1. forni skriver:

   Åh vilket bra jobb du gjorde – klänningen var ju helt magisk! Hon var så vacker på deras dag! Well done, <3!

 11. Lin skriver:

  Måste säga att din blogg blivit magisk bra på senare tid – och detta inlägget är det bästa på länge – fantastiskt!!!
  Ha en underbar kväll fina <3

  1. forni skriver:

   Gud så glad jag blir av att du säger det – jag lägger ju ner en hel del tid på bloggen och det är kul att höra att det uppskattas. Stor kram och detsamma <3

 12. S skriver:

  Så fint inlägg! <3

  Min kille påminner väldigt mycket om din, både till det du har beskrivit om honom och utseendet. Lika stiliga och vackra :) När jag läser dina kärleksfulla ord till din pojkvän så blir jag alldeles varm. Tar snabbt upp mobilen och skickar iväg ett ''jag älskar dig'' till killen. Vi firar dessutom samma årsdagar!

  1. forni skriver:

   Vad roligt att vi har samma årsdag och att våra män påminner om varandra! Älskar själv att läsa bloggar där man kan känna igen sig så då måste det vara kul att kika in här ibland hehe :) Hälsa killen, puss!

 13. nicole skriver:

  Vilket mysigt inlägg!! blir alldeles varm i hjärtat och det får mig att tänka på mina egna vänskapsrelationer <33 kul att du bjuder in till ditt liv :)

 14. ems skriver:

  Vilket härligt inlägg, det finns ju inget bättre än bra vänner! Älskar din blogg Michaela, du verkar vara en väldigt härlig, genuin och driven person. En inspiration!

 15. Ida skriver:

  Håller med alla här, fantastiskt inlägg!! Det märks att du lagt ned tid på det, och en ny serie inlägg där du presenterar dina vänner är en magisk idé. Minns fortfarande när Sandra Beijer hade ett liknande inlägg och det var flera år sedan. Fantastiskt med så fina vänner!! Längtar redan till nästa kompis-inlägg, haha. Och en sak till, att du valt att ta en annan väg än den klassiska karriär-vägen (du har fortfarande en framgångsrik karriär, men du har en ny väg) och prioritera ditt välmående är inspirerande för en tjej som mig! En tjej som på många sätt ser sitt värde i sin presentation, så kallat ”good girl”-komplex, och därför är det extra fint att se hur du prioriterar ditt välmående så högt. Heja dig! Massa massa kärlek till dig! <3

 16. Lina skriver:

  Bor i ett grannland och just nu saknar jag mina vänner eller systrar är dom mer hemma i Sthlm blir helt gråtig har massa vänner här men vad man saknar sin klick som man alltid känt! Fint inlägg forni! Du är en av mina länkar hem via nätet och har vart dom senaste 3 åren!
  Kram på dig

 17. Emmy skriver:

  Vilket fantastisk fint inlägg, kärleks- och vänskapshälsning! Tack Forni för att du delar med dig av dina tankar, känslor och ditt liv. Tack för att DU inspirerar oss som faktiskt helt fritt kan gå in och läsa om ditt liv och dina tankar och känslor. Du verkar vara en så himla härlig och fin dotter, flickvän och vän. Stor kram! /Emmy

 18. siri skriver:

  Åh vilket fint inlägg, jättekul att läsa! Det uppskattas verkligen att få en sådan inblick i ditt liv – att du presenterar dina vänner. En av anledningarna till att jag kollat in på din blogg flera gånger per dag i åtta års tid :) Kan även passa på att inflika, även om det må vara ytligt, att du är helt outstanding snygg.

  1. Michaela skriver:

   Shit vad fin energi det är här inne, jag blir galet glad och varm inombords. Tack tack tack <3

 19. Matilda Kronqvist skriver:

  Du gör ett fantastiskt jobb med bloggen Michaela!

 20. sofie skriver:

  jättefint inlägg! och som någon mer skrev, det märks verkligen att du lägger ner mycket energi på bloggen. den är så himla bra och du levererar med båda kvalitet och kvantitet. du är en riktigt pärla, michaela!

 21. Sofia skriver:

  Måste bara säga att DU verkar vara en så otroligt fin vän Michaela, någon alla skulle behöva ha<3 Tusen kramar!!

 22. Jenny skriver:

  vilket inlägg! Snyggt Forni du går från klarhet till klarhet. Och vilka människor du har omkring dig! Heja er!!

 23. julia skriver:

  Vilket underbart inlägg! Tack för att du bjuder så mycket på dig själv och på din tillvaro, det är roligt att kika in här varje dag. Jag blev alldeles glad av det här inlägget och fick infall att skriva till mina nära vänner och tacka dem extramycket idag för att de är så underbara. Vänskap är så otroligt viktigt och fint <3 Kram på dig!

 24. Julia skriver:

  Wow vilket inlägg!! Mer sånt här, så mysigt att läsa. Och så fint med sunda vänskaper. Så kul ni verkar ha ihop. Stor kram

 25. Lina skriver:

  Så fantastiskt underbart inlägg, blev varm i hela kroppen och även peppad på att kompis-dejta mer ihop med killen. Ha en fin dag! <3

 26. Ellen skriver:

  Alltså wow vilket härligt inlägg! Jag fullkomligt ÄLSKAR när du skriver om dina känslor/relationer till människor i din närhet, du kan sätta ord på det som ingen annan kan! Wow wow wow! Keep up det good work! <3 <3 <3

 27. Julia skriver:

  Åh, nu blir jag nästan lite gråtig. Så vackert med en fin vänskap, dessutom alla ens partner funkar ihop. Superviktigt för mig med. Läser gärna fler vän-inlägg, blir så glad för din skull.

 28. My Cecilia skriver:

  Michaela!

  Måste bara säga att jag är så glatt överraskad och imponerad över din utveckling med bloggen (och allt annat du gör!).
  Jag har läst din blogg i flera flera år och för mig har den tidigare endast varit ”en blogg i mängden” för mig att scrolla igenom under gråa dagar. Men sedan du sa upp dig och började fokusera mer på det du vill göra, har den klättrat och blivit en av mina absoluta favoritbloggar – om inte den bästa!

  Tycker du har en helt perfekt blandning mellan bilder och text. Dessutom är innehållet varierande med outfits, mat, helgbilder, tips, fina texter osv… SÅ BRA!

  Så om du ligger någon natt och inte kan sova och börjar överanalysera ditt liv och tänker ”vafaaaannn håller jag på med egentligen? är detta verkligen något att ha…?” Så är svaret JAJAJAJA!

  Verkligen ett modigt och BRA beslut av dig att fokusera mer på bloggen. Det märks och uppskattas!

  Tack för en superbra blogg!

  – My

 29. Moa skriver:

  Vilket härligt inlägg!!! Bästa starten på morgonen att få läsa en så här fin text! Det skulle vara kul med mer sånt här! Det är så roligt att få höra mer om personerna i ditt liv och speciellt när du skriver så himla fint om dem!!! Och jag måste bara säga att du och D nog måste vara det finaste paret någonsin! Massor av kramar <3

 30. Anna skriver:

  Tyckte det var så himla fint att ni hade samma klänning fast på två olika bilder <3

 31. Moa skriver:

  Vilket fint inlägg! Och vad snygga ni är, både du och Amanda strålar på varje bild! <3

 32. S skriver:

  Vilket fint inlägg, blev nästan lite tåris. Och jag måste säga att ”D” har så otroligt snälla ögon :)

 33. Matilda skriver:

  Åh vilket underbart inlägg ❤️❤️❤️

 34. Åsa skriver:

  Din blogg är grymt härlig att läsa! Bra jobb. Inspirerande och bjussig. Jag lever ett helt annat liv än du, villa på landet med vovve, friluftsliv, mkt sport och jobb som kommunal tjänsteman (låter så otroligt trist men är svinkul och utmanande) Älskar att kika in på din blogg, för mig är den input från en annan värld. Älskar som du god mat, resor och att njuta av det lilla och det stora i livet. Vet inte vad min poäng är riktigt men vill bara säga att det är så himla trevligt, mysigt och kul att sladda in på din blogg! Du är grym!

 35. JL skriver:

  Alltså, älskar detta inlägg sååå mycket! <3 Vilken vacker person du är, som skriver så fint om dina vänner. Sen är du ju galet snygg också, som flera skriver. Puss!

 36. Klara skriver:

  Åh så underbart inlägg! Väldigt välskrivet och otroligt fint du beskriver dina vänner. Gjorde mig lite glad och fick mig att sakna mina vänner som jag inte träffat på allt för lång tid pga min kandidatuppsats skrivande.. :)

 37. Linda skriver:

  Måste bara säga att bild nummer tre för tankarna till Game of Thrones säsong 1 – Daenerys Targaryen och Khal Drogo!

 38. Maria skriver:

  Åh vilket fint inlägg! Och om det är din kille som är med på några bilder, gud så snygg! Och ni tillsammans på bild, med din hand på hans lår. Omg. Älskar par som gör små saker för att ”visa” att det är vi, typ hålla om en, tittar på en på ett speciellt sätt eller lägger handen om midjan/ på låret. Skriker kärlek och det syns :D Powercouple! Kram på dig!

 39. Anonym skriver:

  Shoan verkar vara en cool och trevlig kille gärna ett eget inlägg om honom

 40. Emma skriver:

  Vilket otroligt vackert inlägg, blev alldeles varm i hjärtat! <3
  Tack för allt du delar med dig av, du verkar vara en helt underbar person, ödmjuk och omtänksam – vilket jag tycker är två av de viktigaste egenskaperna hos en person. Många kramar!

 41. Cecilia Lind skriver:

  Så fint inlägg! Så mycket kärlek :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *