Vem äger makten?

368

318

254

I morse gick jag upp tidigt och gjorde mig i ordning för att sedan ta en taxi till Urban Deli Sveavägen där Mindmakers PR höll ett frukostevent. Förutom god frukost bjöds det in till ett panel-samtal där fyra personer i en panel skulle diskutera den stora frågan ”Vem äger makten?” och därmed diskutera olika typer av medier, trovärdighet, transparens, gammelmedia vs. företag vs. influencers vs. reklambyråer vs. pr-byråer osv. Fyra olika teser diskuterades under en timmes debattsamtal som modererades av PR-drottningen Christina Saliba. Det var runt 120 personer i publiken från olika medieföretag och i panelen satt ingen mindre än jag själv! Mitt sällskap var David Sandström som är VD på succébyrån DDB, Heidi WoldScandic och Thomas Mattson som är chefredaktör på Expressen. En ära att få diskutera media i detta forum! Jag hade nog egentligen kunnat prata på betydligt mer än den tid jag fick och känner att jag kommer från en intressant vinkel som personligt varumärke, men fick inte riktigt den tiden jag hade önskat kanske. Får bli bättre på att ta över ordet framöver. Troligtvis därför som jag älskar sociala medier – här får kvinnor chans att skapa, synas och höras utan att bli överröstade av män eller jättebolag som inte lyfter upp kvinnorna. Tacka vet jag sociala medier och kvinnornas makt i dem. Något jag även poängterade under samtalet!

Nåväl, det var otroligt roligt i vilket fall och jag är väldigt glad över att ha blivit inbjuden.

13254545_10204725277730713_2990656514292365595_n

Även igår var jag i fint sällskap när jag besökte Borås för bokdagarna. 125 bokhandlare samlas i två dagar och sedan kommer alla förlag och berättar om höstens nyheter. På Lava, där jag ger ut min bok, har jag även sällskap i höst av dessa kvinnor – Katerina Janouch och Mi Ridell. Vi åkte ner gemensamt (även författaren Douglas Foley var med oss!) för att under några väl utvalda minuter sälja in våra böcker till bokhandlarna. Jag blev väldigt glad över den positiva responsen jag kände kring boken och det var flera som kom fram och sa att de hade döttrar som har läst de tidigare böckerna. Otroligt kul. Det finns stunder i livet där jag känner en sådan enorm ödmjukhet och tacksamhet för att jag får jobba med det jag älskar – igår på bokdagarna var en sådan stund.

Nu däremot är jag slutkörd efter två scenframträdanden på två dagar, det tar kål på en när man har sån scenskräck haha. Det går alltid över så fort jag kommer upp på scenen men mentalt är jag helt slut efteråt så brukar försöka boka in lite tid för att hämta andan, vilket jag gör just nu. Om en timme har jag möte med min redaktör för att gå igenom det sista med boken och sen blir det en aw med Sarah som även hon ska ge inputs på boken då hon är den enda utanför förlaget, utom D, som har fått läsa den. Jag behövde en pålitlig och ärlig åsikt samt kritik och hon kändes som helt rätt person för det jobbet. Tur att man har sådana vänner.

Jaja slutsnackat, vi hörs senare igen <3

  1. Du är superduktig! Imponerad att du vågar vara i sånna sammanhang. Kan du inte skriva lite mer om hur du tänker kring att ta sig an sådana här utmaningar? Hur ska man peppa sig att våga, hur får man bättre självförtroende och tar för sig?

  2. Måste bara säga att din blogg är helt magisk. Blir aldrig besviken när jag kikar in här. Du gör ett fantastiskt jobb <3

  3. Hej Forni! Älskar detta inlägg, så kul att läsa. Tänkte komma med lite feedback som inte är menat som någon kritik, vet att jag själv gör samma sak ibland och försöker tänka på det. Detta stycke ”och jag är väldigt glad över att ha blivit inbjuden.” tycker jag att du inte ska skriva ut. Det blir en förminskning av dig själv, typ som att du ska vara glad och tacksam bara för inbjudan. Skriv istället att var kul att delta eller kul att så många var där och lyssnade eller liknande, utan att förminska dig själv. Aja, har tänkt på detta själv på sistone och blivit medveten om att jag själv slänger in liknande uttryck helt i onödan.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi