La Guerite och en italiensk tryffeldröm

IMG_0626

I måndags åkte vi ut på båtäventyr!

IMG_0627

Jag är ju jordens mest åksjuka person så kan knappt åka något fordon över huvud taget, men en liten båttur på tio minuter var bara härligt (denna gång haha…).

IMG_0635

Det här var vår destination – La Guerite! La Guerite är en liten restaurangpärla som ligger på en liten ö strax utanför Cannes.

IMG_0642

Jag var klädd i ny klänning från Zara (deras nya kollektion så den finns i butik nu!), pom pom-sandaler från Asos (adlink!), väska från Sandro och mina tjusigaste solglasögon från Dolce & Gabbana (finns i annan färg här, adlink!).

IMG_0667

Innan vi skulle äta lunch tog vi en liten drink med Cannes som utsikt.

IMG_0661

Jag och Emma

IMG_0669

Skål!

 IMG_0656

D var klädd i sommarens favoriter när det kommer till badbyxor, ”Neon” från Nikben (adlink!)

IMG_0672

Snyggingar!

Equator_front_1024x1024

Liten parentes men måste även tipsa er om dessa urgulliga badshorts som jag köpte till D inför semestern, också från Nikben och modellen heter ”Equator” (adlink!)

IMG_0636

Efter ett dopp i havet och en drink var det dags att sätta sig ner för att äta lunch.

IMG_0648

Så jäkla härligt ställe alltså.

IMG_0687

Och utsikten! Herregud! Kan man ha det bättre?

IMG_0698

Ni får inte missa denna pärla om ni besöker Cannes. Helt klart ett av mina favoritställen i världen. Så vackert och härligt, dessutom festligt och glatt.

IMG_0770

Lunchen blir ganska stökig så kan vara bra att ha i åtanke om ni åker hit – hög musik, trubadurer och folk som dansar på stolarna. Ändå det bästa sättet man kan äta en lunch på.

IMG_0704

På vägen hem tog vi en drink på Baoli Beach.

IMG_0708

När kvällen kom gick vi till San Telmo för att äta middag.

IMG_0711

Det vankades italienskt!

IMG_0716

GALET god tryffelrisotto. Missa inte den om ni vill äta en lugn middag en kväll här. Yummie for the tummie.

  1. Visste inte att du blir så åksjuk! Jag blir nämligen också det, har väldigt stora problem med det (även i vardagen) och måste alltid avstå från olika båt/buss-turer när jag reser pga detta, vilket så klart är SKIT. Men förra året blev jag tipsad om ett receptbelagt läkemedel som heter Scopoderm, det är ett plåster man sätter bakom örat som hjälper mot åksjuka. De är väldigt starka och alla vill ju inte använda starka läkemedel, men jag har använt dem när jag har varit ute och rest och har kunnat bo på båtar i flera dagar i världens busväder utan att må det minsta illa. Helt otroligt!
    Det är kanske inget man använder för en kort båttur då effekten sitter i ganska länge, men tänkte tipsa dig om dem ändå 🙂 Kan vara bra att veta att de finns!

  2. Usch jobbigt med åksjuka. Jag hade mycket problem med det när jag var yngre. Men det har blivit mycket bättre. Nu är det bara jobbigt med krokiga vägar. Tar hellre en omväg. 🙂

    Vill du flytta till hus i framtiden eller vill du bo i lägenhet?
    Hur var du i skolan?
    Kommer inte ihåg om jag frågat detta eller om jag tänkte fråga men den där blåa orkidee du hade. Höll den sig blå eller gick den över till vitt sen? Den blåa färgen är så fin.
    Kram din blogg är super.

  3. Aah så underbart! Var där i juni – blev genast ett favoritställe. Så jäkla härlig atmosfär, hoppas på många fler resor dit. Var ni inte runt och kikade på ön (Île Sainte-Marguerite) något? 🙂 Ön är mest känd för sitt fästningsfängelse ”Fort Royal” där ”Man in the Iron Mask” med Leo spelades in. Otroligt vackert!

  4. Altså kommer låta som en vidrig stalker. Men tjejen som sitter bakom dig och kollar på mobilen, svart hår, på bilden med dig och killarna med gitarren, spottade dig på en bild hon postade på instagram. Tänkte kanske det var kul at veta, jag ble iaf starstrucked med självaste Forni bak i hennes bild, haha. Hon heter ckkintou, massa fina bilder!

  5. Vilka härliga bilder, så så fina! Älskar din blåa volangklänning, tidlös på något sätt. Kan tipsa dig om åksjuketuggummi! Finns på apotek i hela världen. Enda biverkningen är att man blir dåsig, lite susig i huvudet. Fast det är ju super på planet, även perfekt om man ska ligga & sola på en båt😉 Upplevde det som att man har mer kontroll med tuggummi istället för tabletter som ligger kvar i magen, tuggummi är ju bara att spotta ut & då känner man sig piggare(säkert bara psykiskt men ändå)

  6. Vilka härliga bilder! Jag är också i Cannes på semester och åt middag på samma resturang som dig igår, men jag såg dig aldrig! Hade varit så roligt att få komma fram och säga hej till dig innan du åker hem. Har läst din blogg i över 5 år och läst båda dina böcker, som är två favoriter, så det hade varit så roligt att få träffa dig!

    Hoppas du får en fortsatt bra semester här i Cannes!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi