Tävling: Agonist Perfume

Idag är det lördag och det firar vi med tävling!

Men först – ni kommer väl på in boksignering idag? Klockan ett på Akademibokhandeln i Mall of Scandinavia! Ses där!

Okej, nu blire tävling!

michaela-forni-agonist-1

michaela-forni-agonist-2

michaela-forni-agonist-3

Jag har ju varit besatt av den här parfymen senaste två åren, så Agonist mejlade mig och frågade om jag ville tävla ut en flaska till någon av mina bloggläsare. Snäll grej och kul att få tävla ut en lyxparfym!

Parfymen som ni kan vinna är Agonist Vanilla Marble, den som jag själv har, som räcker superlänge eftersom ett sprut håller hela dagen. Kostar ca 1200kr för 50ml.

För att tävla:

Skriv en kommentar och beskriv din favoritdoft i hela världen för mig och alla andra som vill läsa kommentarsfältet. En vinnare dras och kontaktas via mejl nu på onsdag den 16:e november. Så glöm inte att skriva er mejladress i kommentaren, det är bara jag som kan se den!

Puss och lycka till nu!

  1. 31 år gammal och jag har verkligen ingen favoritdoft, HELT sjukt! Unnar mig sällan att köpa parfym då jag tycker det är en djungel. Skulle bli galet glad över att få vinna denna doft! Kanske kan det bli just min signaturdoft!

    1. Det finns så många härliga dofter som gör mig varm inombords och som ger mig fina känslor. Jag tänker på den varma, kryddiga doften av jul, doften av sommaren och saltet mot huden, doften av min kille när jag kramar honom och trycker mig tätt intill honom. Bara genom att tänka på dessa dofterna flimrar fina minnen förbi. Om jag verkligen måste välja en doft så är det nog doften av ett tänt stearinljus. Denna doft påminner mig om min barndom och om julen. Värme, glädje och gemenskap.

  2. Min favoritdoft i hela världen är doften av jul. Den känner jag i princip bara när jag stiger in innanför dörren hos min farmor på julafton. Allt som den doften signalerar är helt underbart ju! Jag bor inte nära min familj och är inte så jul-fixig av mig själv så när jag äntligen får komma hem till farmor på jul så signalerar den doften så mycket mer än bara jul; värme, kärlek och familjemys är vad jag känner då 🙂

  3. Varje sommar tillbringar jag tid på min vårt landställe i Hangö i södra Finland. Doften från havet får mig att erinra alla de härliga minnen från de bekymmerslösa somrarna i barndomen. Det är min absoluta favoritdoft <3
    xx
    http://mariannelle.com

  4. och jag tänker på att jag är inne i en dålig period, en period av dåligt självförtroende. jag vaknar klockan fyra på natten och tänker på allt dåligt jag gjort och jag och Hannah pratar om det på jobbet och hon är likadan. och vi säger att vi hade rykt i första gallringen om det fanns ett naturligt urval på vår arbetsplats. och när jag ligger vaken klockan fyra på natten trycker jag mig mot hans rygg så hårt jag kan så att jag blir en del av hans varma och trygga. och han luktar sömn och kropp och honom och det är vackert. och alla säger: det är hösten. ingen tar en på allvar när man mår piss på hösten. men ett är säkert, utan hans doft klarar jag inte november.

  5. Tack för en jätte fin blogg Forni, jag är inne här varje dag för inspiration! Mina favorit dofter i hela världen är två – på sommaren när regnet har öst ner och det luktar sådär rent, fuktigt och friskt. Min andra favorit doft handlar också om en känsla, när man vaknar en krispig vinter morgon och det doftar vinter och friskt ute. Konstiga val av dofter kanske, regn och snö – kontraster. Men det handlar egentligen om känslan man får i kroppen av dessa dofter.
    Kram!

  6. Min favoritdoft i hela världen är doften av min mormor, vilken parfym hon än har så doftar hon värme & kärlek. Om jag skulle vinna parfymen ska det bli en lyxig gåva till mormor som kommer bli så glad! & det är hon värd mer än någon annan <3

  7. Åh vilken lyxig tävling! Svårt att säga vilken som är min favoritdoft. Men det måste vara doften av nytvättade lakan som hängt ute en sommardag. Svala, luftiga lakan. Eller doften av en regnskur. Eller en frostig morgon efter den första snön… Eller doften av min pojkväns nacke som jag snusar in mig i när vi kramas.

    Gick toppen att välja en :-)))

  8. Min absoluta favoritdoft numera är min lilla bebis, speciellt när han är nybadad, varm och gosig, då brukar jag borra ner näsan i hans lilla mjuka nacke och bara njuta!

    En annan favvo är nog doften av hud efter en dag i solen… <3 och doften av en tändsticka som precis slocknat, så mysig på nåt sätt.

    Hoppas att du får en fin lördag, så himla härligt att solen lyser!

  9. Min favoritdoft är lukten av nygräddade crepes med nutella. När man går ner till stranden i Barcelona (där jag bodde för 1 år sedan) och går förbi alla crepesstånd, mmmmm! Så ljuvlig, söt doft.

  10. Min favoritdoft i hela världen är doften av min mamma. Men efter en skallfraktur från tonåren så har jag tappat doftsinnet, så jag kan inte känna den längre. Bara minnas, precis som många andra dofter – nyklippt gräs, varma kanelbullar, god lagad mat. Kan verkligen sakna det. Det har börjat påverka mitt smaksinne också, så jag hoppas inte att det försvinner med. Nu måste jag lita på andra människor att mina parfymer luktar gott. Men världens bästa doft som jag minns är helt klart min mamma <3

  11. Finns så många favoritdofter i världen jag skulle vilja dofta på varje dag. Doften av nybakade kanelbullar, nytvättade lakan som doftar krispigt, doften av salt från havet, ett gott rödvin, en bukett blommor, en varm chokladkaka med gammaldags vaniljglass som smälter. Men när det kommer till vad jag själv vill dofta gillar jag mixen av en fräschör blandat med en mjuk, varm och blommig doft. Vanilj och blommor doftar ju ljuvligt. Tror denna parfym skulle dofta drömmigt och passa mig perfekt.

  12. För mig är det doften av kärleken. Att varje morgon få vakna till hans doft, och varje kväll få somna till hans. Älskar när hans doft sätter sig på mig, och jag kan känna det även när han inte är där. Det är bästa doften! För den får mig alltid att le.

  13. Den bästa doften i världen just nu är den som sitter kvar i min pojkväns tröja, som låg slängd på soffan efter den där morgonen då han än en gång åkte för en månads jobb i USA. Doften av honom är en liten tröst och en påminnelse om vilket knasigt, lyckligt, kärleksfullt och tryggt liv jag får leva med honom.

    Om tre veckor kommer han hem och jag längtar så obeskrivligt mycket.

  14. Min absolut favoritdoft är… hur det doftar utomhus i Sverige efter regn. En blandning av fukt, jord, friskhet och hemma. Ett av mina starkaste doftminnen är när jag hade varit utomlands länge (och längtat hem en del) och blev hämtad på flygplatsen av mina föräldrar som körde mig hem till mitt föräldrahem – när jag klev ur bilen doftade det så mycket och så gott att jag helst ville lägga mig på vår uppfart och bara andas.

  15. Eftersom jag är en parfym fantast i sitt esse, så kan jag tyvärr inte bara välja en. Genomtiderna har jag fyra parfymer som jag ständigt dras till och aldrig verkar tröttna på under hösten. Närmare bestämt Jasmin Rouge – Tom Ford, Seven Veil – Byredo, Wood Sage & Sea Salt – Jo Malone och Eau Duelle – Diptyque. Alla är relativt tunga dofter med sina egna karaktärer. Jasmin Rouge är en väldigt sexig doft som jag använder vid speciella tillfällen. Seven Veils av Byredo är en orientalisk, kryddig doft, som är helt underbar och unik. Desamma gäller för Eau Duells av Diptyque, som är lite mer på den söta sidan. Sist men inte minst har vi Wood sage and sea salt av jo malone som är den jag använder som en standard vardagspafym. En doft skapat för att påminna om de brittiska stränderna, vilket jag älskar då jag under en tid bott i England, även där jag införskaffade mig denna doft. Såklart har alla sin egna smak och minnen som man förknippar med dofter, vilket även är det som fascinerar mig med dofter. Om någon vill testa, så rekommenderar att ta ett sniff på dessa.

  16. Jag är en person som älskar julen och en av de bästa dofterna är att öppna dörren hem och mötas av doften av nybakade pepparkakor. Det är ju världens myskänsla!

  17. jag har nog ingen direkt favoritdoft. Men när jag känner doften av parfymen som min pappa bär eller min pojkväns parfym så får jag någon slags trygghetskänsla, så jag skulle nog säga att doften av folk jag tycker om nog är min favorit.
    Håller tummarna att jag vinner denna!!

  18. Min favoritdoft är sommarregn. Finns inget som väcker mer känslor och minnen än det. När regnet möter asfalten i en ljummen sommarnatt. Oslagsbart. 🙂

  19. Min favoritdoft i hela världen är nybryggt kaffe, speciellt intaget utomhus i kylan där kaffedoften blandas med doft av skog och natur samtidigt som snön glimmrar i solen. Oslagbart!

  20. Efter studenten åkte jag till Australien på en enkelbiljett och kom inte hem fören nu- två år senare.
    Under de två åren fick jag en ny insikt i hur mycket dofter kan göra.
    När jag saknade min mamma allt för mycket, tog jag mig till närmsta hippiebutik och köpte Nag Champa-rökelser, kilade hem, och tände typ 5 stycken samtidigt, så att hela mitt nya Australienska hem luktade precis som hemma, och mamma.
    I januari åker jag tillbaka till Australien för att plugga där i 2,5 år och nya hemmet kommer också få dofta av min favoritdoft, hemma och mamma,
    och förhoppningsvis så luktar jag av Agonists Vanilla marble.
    Puss!

  21. Men ja!! Ända sedan du bloggade om denna parfymen, har jag drömt om att få bära den själv. Vanilj är min ABSOLUT favorit doft att bära (använder the bodyshops vanilj-bodymist, fattig student haha). Vanilj är både busig, flörtig och klassiskt feminin, och det är just så som jag vill känna när jag bär en doft.

  22. Hej där Michaela!
    Vill första och främst tacka för en fantastisk blogg som peppar mig och även visar att det är OKEJ att vara högkänslig och ha mycket ångest.
    Jag har faktiskt TVÅ favoritdofter. Kan verkligen inte välja en av dom.
    Den första är min hemmadoft. Hur det luktar i mitt hem. Ett hem jag nu bott i med min mamma i ca 5 år. Efter en rätt turbulent uppväxt så har jag nu ett hem som för mig luktar trygghet och kärlek. Det är min trygga plats. Min favoritplats i hela denna värld. Händer någonting i mitt liv så har jag min trygga punkt – mitt hem. Känns som man nästan kan ta på doften, doften av kärlek. En blandning av vår lukt, härliga doftljus, goda långa middagar och vår fantastiska hund. Åh.

    Den andra doften är doften av VÅR. Tror absolut inte jag är ensam om detta. Doften av dom första blommorna, doften av varm asfalt, doften av lycka och sol. Att gå ut en vår förmiddag på en promenad, eller i ordningfixad för möta upp ens tjejkompisar på en brunch, stanna upp, ta ett djupt andetag och känna solen som äntligen värmer mot ens kinder är så fantastiskt. Andas in den luften är för mig kärlek, stryka, energi. Positiv energi.

    Ha en underbar dag! 🙂

  23. Min absolut favoritdoft i hela världen:
    Det finns en väldigt speciell doft för mig och det är min kärleks doft. När vi på kvällarna sätter på en serie för att varva ner från allt pluggande och han lägger sitt huvud i mitt knä så passar jag alltid på att pila i hans lite för långa hår och sniffa lite extra. Han luktar en trygghet och balans som jag inte haft på många år. Han luktar min människa.

  24. Min favorit parfym har nu i några år varit chanels madmoiselle. Fick en flaska av min pojkvän för några år sen och den har hållit jättelänge men så för nån månad sedan föll den i golvet och gick i tusen bitar. Grät massor, mest kanske amningshormoner, men också för att den är svindyr och har inte råd att köpa en ny.

    Så därför skulle de vara jätteroligt att vinna en ny så jag skulle ha en parfym igen (har ingen just nu..).

    Puss, älskar din blogg!

  25. Min bästa doft är min pojkvän! Han är den finaste, godaste, och vackraste som finns. Han är min första trygghet i livet och hans doft ger mig ro och värme. Bara att skriva detta gjorde mig varm. <3

  26. Hej! Min favoritdoft är en hudkräm som luktar vanilj. Lukten fastnar i alla kläder man har på sig och påminner om en varm sommardag. Hudkrämen har dock slutat säljas och jag letar nu efter något som luktar minst lika gott.

    ps! Tack för en riktigt ärlig och härlig blogg!

  27. Min favoritdoft i hela världen kan man hitta i min farmor och farfars garage i det hus där jag om somrarna hälsade på i min barndom. Doften av garage (låter kanske konstigt) är en blandning av lite avgaser, lite instängt och saker som finns där inne. Om man någongång varit i ett parkeringshus så kan man förstå hur det luktar. Ljuvligt med andra ord 😉 Dock kanske man inte själv vill gå runt och lukta garage, så därför vill jag vinna den näst godaste doften som finns – Agonist Vanilla Marble.

  28. Jag köpte en parfym till mig själv för ungefär 4 veckor sen, den kostade svinmycket och jag har länge gått runt och luktat på den och känt att den skulle passa mig. Du vet, sprutat på jättemycket varje gång jag passerar en parfymavdelning. Men sen så köpte jag den där jäkla parfymen och insåg snabbt att näe…jag klarar inte av den, den passar inte mig alls! Så sorgligt när man lagt så mycket pengar på nåt som sen bara står i skåpet.

    Men denna har jag hört så himla gott om, vill verkligen prova den. Så okej, min favoritdoft. Blandningen av strand och gammal solkräm, och blöta badkläder. När man går från stranden på sommaren och lämnar allt man haft med sig i en hög på sängen, och så luktar det kokos, sand och vatten.

  29. En av mina favodofter är Dolce & Gabbanas Light Blue pga av att en av mina bästa vänner hade den när vi rumlade runt som 18-åringar. För mig är den glada nätter, vin, skratt men även långa samtal om jobbiga saker. Idag bor vi 80 mil ifrån varandra men smsar/snapar/facebookar varje dag och när vi ses tar vi bara upp där vi slutade sist. Tänker alltid på Malin när jag känner ett stråk av doften…<3

  30. Kanske det klyschigaste någonsin men min favoritdoft är denna: Att få gosa in huvudet i min pojkväns nacke när vi precis vaknat och han doftar varm morgon <3

  31. Hej 🙂
    Min absoluta favorit doft är vanilj. Jag jobbar på sjukhus så får inte ha parfym när jag jobbar, men varje dag när jag slutat tar jag på mig min parfym som doftar vanilj och det är alltid lika härligt! Hemma har jag wounderbaum med vaniljdoft gömt i lägenheten så luktar så gott hela tiden (min kille har vant sig nu hehe) Bloggen är så fin, tack! /ida

  32. Jag älskar doften av liljekonvaljer! Den påminner mig så starkt om barndomens skolavslutningar och min mormor som alltid plockade en bukett till mig varje år. Nu är jag vuxen och min mormor finns inte mer, men doften av liljekonvaljer gör mig än i dag lika lycklig och numer går jag själv ut i skogen varje försommar och plockar liljekonvaljer och tänker på min mormor <3

  33. Min absoluta favoritdoft i världen är Kroatien på sommaren. Längs den adriatiska kusten har jag semestrat varje år sen jag var liten, och det är ett av de länder som min familj och släktingar tvingades fly ifrån pågrund av krig. Trots detta återkommer vi varje år och jag längtar redan till nästa sommar. En promenad genom en mindre stad, by eller ö i Kroatiens skärgård doftar av pittoreska fiskebyar och lukten av färsk fångad fisk som ju hör till. I småbåtshamnarna gungar segelbåtar omgivna av turkost vatten och fiskmåsar som vilar på bryggorna. Frukt och grönsaksstånd doftar av närodlade skatter som fikon, oliver, kapris, tomat, majs, gurka och vindruvor. Det doftar vildvuxna kryddodlingar, en härlig blandning av rosmarin, timjan, lavendel och salvia. Doften av en kopp kaffe på ett café vid strandpromenaden påminner mig om ett land där krig tvingat folk att fly, men också ett land som flera år senare fört kulturer och folk samman. Slutligen doftar det allra mest av soldränkta vikar, kristallklart saltvatten, klippor och solbränd hy. En härlig kompott av alla dessa dofter luktar för mig medelhav, Kroatien och hemma.

  34. Brynt smör – jag älskar god mat, den stämningen när man själv lagar en god middag för att ett gäng vänner eller dom man älskar som ska komma över. Lukten som sprider sig i hela köket eller när man själv kommer hem till någon som lagar en god middag. Det är LYCKA för mig. Sen att spruta på sig en lyxig parfym inför denna middag skulle absolut höja stämningen ytterligare 😉

  35. Åh, vilken rolig tävling!

    Min mormor och morfar har säsongsplats på en camping nere i Skåne, vilket betyder att de ställer upp husvagnen precis vid havet så fort campingen öppnar. Sedan står den där ända fram tills campingen stänger igen, och därimellan pendlar de fram och tillbaka (vilket tar ungefär 5 timmar men som är SÅ värt det när man väl kommer fram), förutom på sommaren när de har semester och då bor där nere i tre veckor. När jag kan vara ledig från jobb och andra saker som dyker upp i livet under sommaren tar jag alltid tåget ner till mormor och morfar, och så är jag hos dem i husvagnen i minst en vecka. Så har det varit sen jag var liten, och så kommer det förbli så länge de orkar ha kvar husvagnen där nere. Den veckan är alltid den finaste veckan på året för mig, när jag får spendera tid med mina favoritpersoner (mormor och morfar är mina absolut bästa vänner!) på den vackraste platsen i Sverige – Österlen. Min favoritdoft i hela världen är den doft som lägger sig på campingen på sommarkvällarna. Det är en blandning av solkysst hud, saltvatten, doften av vår hund Daisy (som alltid luktar sådär gott av varm sand, päls och saltvatten – en doft som kanske bara hundmänniskor förstår sig på), och sommarkväll. Ingenting i hela världen slår den doften för mig. Jag, mormor, morfar och Daisy brukar alltid sitta och titta ut över havet när solen går ner, och att den doften samtidigt ligger omkring oss är det finaste jag vet.

  36. Min favoritdoft i hela världen är när jag ibland råkar gå förbi främmande män på stan, som har det där rakvattnet jag inte vet namnet på, men som min pappa hade när jag var liten när han gjorde sig fin för högtider vi firade i familjen. Jag minns hur jag alltid tänkte på hur gott han luktade. Min stora idol, min pappa som dog när jag var 14, men som finns dyker upp här och där i dofter när jag som allra minst anar det. Det gör mig alltid så lycklig. Tänk så fantastiskt hur man kan minnas med dofter, hur de väcker en hel gammal minnesvärld till liv. Är så tacksam för det!

  37. Min allra bästa doft är hemma hos mormor. Hon personifierar trygghet. När jag var liten var jag varje vecka hos henne efter skolan och jag får fortfarande samma trygga känsla varje gång jag landar i hennes soffa. Hennes lägenhet doftar så starkt av hennes parfym, Dior Black Opium, som är hennes ”signaturdoft” och sockerkaka. Jag hoppas att jag själv kan göra en parfym till ”min” på samma sätt som hon gjort.

  38. Jag är förskollärare och min favoritdoft är små svettiga barnnackar som precis har sovit och som nyss kommit upp för att sätta sig hos sin fröken för att morna sig. SÅ mysigt och det finns ingen mer underbar doft än det!

  39. Min absoluta favoritdoft är den jag känner på sommaren när jag är ute i sommarhusets trädgård. Det är flera sorters blommor som doftar, vita rosor och syrener är magiska dofter. Det påminner mig så mycket om min älskade mormor och morfar som har varit oerhört viktiga i mitt liv, men som inte finns med längre.

  40. Min absoluta favoritdoft i hela världen är mitt livs kärlek. Jag vet inte vad han gör, men han bara luktar så jäkla gott. Men sen om han luktat svett, hade jag älskat hur han luktar ändå, haha.

  41. Min favorit doft i hela världen är just vanilj, jag har vanilj i ALLT. Mina parfymer, mina ljus, min bodylotion och i min dusch crème. En annan favoritdoft för mig är kaffe. Mina föräldrar bor i en annan stad i Sverige, en liten håla mitt ute i ingenstans ungefär. När jag är där och hälsar på finns det inget bättre än att gå upp på morgonen, lite yrvaken och känna doften av nybryggt kaffe. Sätta sig i soffan ute och lyssna på fåglarna, andas den friska luften och dricka mitt kaffe.

  42. Min favoritdoft i hela vida världen är doften av nybakade kanelbullar. Det finns ingenting som får mig att känna mig så hemma och rofylld som doften av det. Jag tänker alltid på familjen för vi älskar alla kanelbullar. Jag har länge kämpat mot anorexi men nu har jag kommit så långt att jag kan tillåta mig att äta kanelbullar och också få smaka deras underbara doft igen.

    Kram 💕

  43. När man kommer hem till sina fina föräldrar och hela hemmet luktar nybakt bröd, som pappa har bakat eftersom han vet att jag kommer på besök. Slängs tillbaka till så många härliga barndsomsminnen, som när tjejkompisarna sov över efter en tonårsfylla och vi vaknade upp till nybakt bröd, bredde på massor med smör och ost eller ett mumsigt lager med nutella. <3

  44. Min absoluta favoritdoft i världen är doften av skog på hösten. För mig luktar det lugn och trygghet då jag växte upp, mer eller mindre, mitt i skogen. Fortfarande söker jag mig till skogen när jag känner mig stressad eller har ångest för att få ro.

  45. Min favoritdoft är doften efter sommarregn. Då när allt känns fräscht och friskt ute, gärna på morgonen.

  46. Om man får definiera sin favoritdoft i hela världen så tänker inte jag på parfym i sig.

    Jag tänker på mat och familjen. Att få öppna dörren ute på landet hos mina föräldrar, när mamma nyss lagt ner kropp och själ på en rykande het vintergryta. Detta i kombination med att brasan är på. Den doften är för mig, oslagbar. Jag som inte bor med mina föräldrar trots min unga ålder på tjugo år, uppskattar besöken hos dem något enormt. Att få betrakta miljön runt omkring och lyckan som surrar i de samtliga rum. Det värdesätter jag, högt. Det får gärna vara extra kallt och krispigt ute. Så krispigt att man nästan blir rörd av att kolla ut, och inse att man på pricken inte behöver göra något annat än att sitta vid brasan med sin hund, precis hela kvällen tills ögonen går i kors.

    Eftersom att jag bor själv, så passar jag på att lyxa till med parfym och just i skrivande stund önskar jag mig precis en sådan här som du tävlar ut. Hemma hos familjen blir det andra dofter, mina favoritdofter av mat och kärlek. Speciellt när mamma har extrem doftöverkänslighet för parfymer.

    Puss!

  47. Åh vilken underbar tävling! Har länge varit nyfiken på denna <3
    skulle jag säga min favoritdoft av alla parfymer så skulle det vara YSL – Cinema, som tyvärr inte tillverkas längre. Den använde jag non stop under mina 3 år i London, och så fort jag känner en doft av den eller något som antyder till samma doft förs jag tillbaka till de åren jag bodde där och alla de stunder jag kopplar den till. Mitt ex, mina underbara nätter på dansgolvet med drinkar, vänner och fantastisk musik, men även de stunder då man var hjärtekrossad och traskade runt och kände sig som mest ensam i hela världen. Den doften speglar mitt liv i London och allt som hände där. Älskar den, och älskar allt den låtit mig vara med om.

  48. Doften av bensin från en tank till båten. Finns inget som slår det. Det är sommarlov, frihet, trygghet, barndom,kärlek, förväntan, äventyr och allt härligt som finns i en enda doft.

  49. Min kille jobbar bar och jag jobbar ett ”vanligt jobb” 8-5. Vi är dessutom väldigt nykära så att ha dessa oregelbundna tider är förfärligt och jag värderar varje sekund med honom väldigt högt. I vilket fall så ligger han ju och sover varje morgon när jag går upp. Att få vakna brevid honom och få nosa honom i nacken på morgonen innan jag reser mig ur sängen. Det är den bästa doften jag vet <3

  50. Min favoritdoft är solkräm på en solkysst hud: Dras alltid tillbaks till när man var liten, känslan av att bli inlindad i en handduk och sitta upptryckt i mammas knä och mysa <333. Lukten av trygghet och mamma!

  51. Svag doft av mysk. Den doften gör mig varm i kroppen och får mig tänka på min mamma som alltid doftade så. Min glada, sprudlande och alldeles underbar mamma som tyvärr lämnade oss alldeles för tidigt. Trots att det snart är 18 år sedan så väcker den doften så många glada minnen och fina känslor. Dessutom gör den mig trygg och lugn, antar att det beror på att den doften är så starkt kopplad till henne.
    Kram V

  52. Min favoritdoft i hela världen är doften från en sandstrand vid salta medelhavet. Den doften är en blandning av torr, dammig sand, salta havsstänk, krämig solkräm blandat med svett av njutning. Detta är min favoritdoft då den sprider ett lugn och påminnelse av lediga dagar. Oj vad jag längtar till stranden, solen och ledigheten nu!

  53. Min absoluta favoritdoft i hela världen är den som min 3-åriga systerson besitter. Tänk dig en varm doft, en sån som bara ett barn kan utsöndra. Tillsammans med med lite mat-os som sitter kvar i hans kläder sen han hjälpe till att laga dagens middag, blandat med en lätt svettlukt som uppstått efter hans nittonde rusch genom huset. Jag bor ca. 80 mil från honom och hans doft sammanfattar trygghet, glädje, saknad, framtid och kärlek i en enda doft.
    Tack för en fantastisk blogg.

  54. Åh min favoritdoft i hela världen är havet i Kroatien. Vi har ett sommarställe på en ö och jag älskar att ta en joggingtur tidigt på en sommarmorgon ner till havet och bara andas in frisk havsluft och koppla av.

  55. Min favoritdoft var (eller den är fortfarande, kommer ihåg den väl) doften som slog en så fort man klev in hos min mormor och morfar i Athen. När mormor fortfarande var vid liv så var hela lägenhet en ända stor mix av olivolja, vitlök, filodegsknyten som alltid bakades, mormors söta parfymer som hon sprayade innan hon fick besök och morfars raklödder som alltid inhandlades på ett skumt grekiskt livs runt hörnet. Kände mig aldrig så trygg och omringad av kärlek som när jag var där. Lägenheten är såld och morfar flyttade till oss, men ibland när man gav honom en puss på kinden så blev man påmind om just den doften. <3

  56. Det bästa jag vet är helt klart doften av mammas nygräddade saffranspannkakor, tar mig direkt tillbaka till barndomen och jag blir alldeles varm inombords bara jag tänker på det! Hade den doften funnits på parfym hade jag helt klart köpt den oavsett pris, helt ovärderligt!

    Kram

  57. Min favoritdoft är nog min pojkvänsdoft, inte för att han bär någon speciell person. Utan för att han luktar trygghet, värme och kärlek för mig. Varje gång jag är i hans famn känner jag hur mycket jag tycker om att vara där.

  58. Det här låter kanske superklyschigt – men inget får mig att känna mig så varm och trygg som lukten av min pojkväns hud.

  59. Min absoluta favoritdoft är doften av hav. Inte för att jag tycker att det luktar särskilt gott, men jag är uppvuxen vid havet och förknippar därför den doften så otroligt mycket med trygghet, nostalgi och glädje. Älskar att sitta vid havet och bara vara!

  60. Det finns ingen doft i hela världen som jag älskar mer än doften av min mammas famn. Att trycka nästippen mot gropen mellan hennes nyckelben och andas in, djupt. Även som vuxen kvinna, kan jag fortfarande känna ett behov av mammas omfamning när saker och ting är svåra. Det är till henne jag söker mig när jag behöver finna mitt lugn. Doften av omtanke, värme och trygghet. Den doften, den slår allt.

  61. Åh, den parfymen har jag kollat och doftat på flera gånger efter att jag sätt den på din blogg. Men inte kunnat unna mig den än 🙁 I vilket fall, min favorit doft – menar du som parfym eller bara som doft att känna? Jag älskar verkligen doften av mormors kanelbullar (som hon bakar flera dagar i veckan dag och bjuder alla. Ibland bjuder hon också in folk till sig som hon inte känner utan som bara råkar går förbi huset. Så fint tycker jag.). Hennes bullar doftar som kanelbullens innersta del smakar, SÅ god doft. Och så vet man att det blir fika med mormor när man känner doften <3 Men min favorit doft på parfym är vanlij. Men inte sådär socker söt, utan lite mörkare.

  62. Min bästa resa någonsin gjorde jag med min mamma till Sri Lanka och varje morgon när vi simmade i den långa hotellpoolen låg det massor med vita små ljuvliga blommor i som doftade magiskt. Araliya heter dem. Min absoluta favoritdoft så mild fräsch elegant och full med minne.

  63. den där fantastiska doftkombinationen som uppstår en lördagsmorgon i november när man snusar in sig i sin fördjupningen på sin favoritmans nyckelben och samtidigt känner den subtila bakgrundsdoften av nytvättade lakan och nybryggt kaffe.

  64. Min absoluta favoritdoft är när man efter en lång dag kryper ner i en nybäddad säng! Speciellt när man är på besök hemma hos föräldrarna, vet inte vad det är men lakanen, örngotten – det luktar så himla fräscht och gott . En doft som skapar nostalgikänslor och gör att man sover som ett litet barn när man är där och hälsar på haha!

  65. Min absoluta favoritdoft är där min pojkväns nacke blir till hals. Speciellt på morgonen när han precis har vaknat, då luktar han som allra bäst. Det är världens mest underbara doft.

  66. Min pappas doft. Den väcker så många känslor. Trygghet. Glädje. Kärlek. Sorg. Det fina med dofter är att personer lever vidare i minnen som den skapar.

  67. Min favoritdoft är av det udda slaget, nämligen kombinationen av svett och handbollsklister. Som handbollsspelare finns det få saker som slår känslan av att få komma in i en sporthall igen i augusti efter en sommar med försäsong och fysträningar och få köra igång med vanliga träningar igen. Även om doften i sig kanske inte är så lockande så är det mer det som den symboliserar som jag älskar; trygghet, gemenskap, kärleken till sporten och känslan av att kämpa mot gemensamma mål som ett lag.

  68. En doft som är mig, som utstrålar mig. En parfym ska vara som en version av sig själv. Vissa trivs bättre med vanliga neutrala dofter medan vissa trivs med det lilla extra. När jag går in genom dörren och säger hej till folk, så vill jag att de ska känna den bästa versionen av mig själv. Känna en tjej med det lilla extra, attityd, som är ödmjuk, ordningsam och snäll. Doften hjälper till med detta, den skapar en sorts känsla. En känsla som går att tolka. Om någon gör det och gillar känslan. Så kanske någon tar sig tillfället att öppna ens bok och förstå vad som finns inuti en. Inte bara dömer ens omslag.

  69. Att vakna mitt på ett vallmofält i Provence och känna doften av sommar och frihet. Sen borsta tänderna med utsikt över turkost vatten med vallmofältet under barfota fötter och sin bästa vän vid sin sida. Ingenting slår den doften.

  70. Min favoritdoft är en relativt ny doft som är kopplad till i somras när jag, min pojkvän och våra familjer gjorde vår absoluta drömresa – roadtrip genom Toscana. Där i en liten anspråkslös by på toppen av en kulle fanns buskar fyllda med små blommor som hade en så ljuvlig doft. Lite som syren men samtidigt som inget jag känt förut. Den här doften fyllde luften när vi satt på det lilla soliga torget där vi drack det godaste lokala vinet och bevittnade ett bröllopssällskap hurra för ett nyblivet brudpar vid stadens kyrka. Kan så starkt minnas den här doften och är nu på ständig jakt efter den här blomman.

  71. Min absoluta favorit doft i hela världen är doften av lätt sommarregn på varmasfalt. Tänk er en varm kväll i Juni, man leker barfota med grannungarna, så helt plötsligt från ingenstans så öppnar sig himlen.. Och det ser ut som små stjärnor faller ner mot det varma asfalten och vips – så är det över. Den doften, det är den bästa som finns!

  72. Min favoritdoft i hela världen var han. Han som tog mig med storm och som visade mig vad kärlek för första gånger var. Hans doft gav mig ben som vek sig, ett pirr som inte går att beskriva och rosiga kinder. Hans doft satt kvar i de täcken kuddar vi legat i, där jag låg i hans famn, och där jag sagt att jag älskat honom en miljard gånger.
    Men hans doft är inte min längre. Hans doft är inte min favoritdoft längre. Jag letar efter en ny, även om jag inte vill. Jag försöker inbilla mig att jag kommer få dra in ett djupt andetag i hans närhet igen, men jag vet att det är försent. Men förhoppningsvis så finner jag en ny favoritdoft snart, mest för att glömma hans.

  73. Min favoritdoft är när man är sådär nykär eller förtjust i någon och känner hans doft på sina lakan. Framförallt när man känner den när han har gått hem till sig. Då blir man alltid lite fnittrig och längtan efter nästa gång man ska ses kommer.

  74. Gud vilken rolig tävling, men otroligt svår också, haha! Tufft att komma på sin absoluta favoritdoft när det finns så många härliga, som exempelvis julen (en blandning av julgran, lussebullar, pepparkakor, köttbullar etc. Underbart!), doften när man stiger in genom dörren i sitt eget hem när man varit borta en längre tid, doften av ett härligt vaniljdoftljus, lukten av riktigt god mat… Ja, du hör ju, så många härliga dofter det finns runt om oss hela tiden! Men efter lite funderande kom jag fram till att min absoluta favoritdoft nog är våren. Du vet när solen har värmt och smält bort all snö, gräsmattorna börjar synas igen och det bara luktar vår. Det är någonting alldeles speciellt med känslan som jag fylls med när lukten av vår smyger sig på. Det kanske bara är jag som är tokig och känner den här speciella härliga vår-lukten (andra kanske tycker att det luktar framtinad hundskit överallt, haha) men jag tycker det är helt underbart!

    Håller tummarna för att denna parfym kommer får pryda mitt sminkbord! Och måste bara få säga att du är en stor förebild för mig. Om det inte vore för din blogg och bok ”Jag är inte perfekt tyvärr” skulle jag aldrig ha tagit steget att få koll på min ångest och även våga ta hjälp. Så stort TACK till dig Michaela, kram!💖

  75. Kankse inte det som luktar godats i världen, men min favorit doft är häst. Hästar har alltid varit det viktigaste i mitt liv och doften är för mig främst associerad med glädje, kärlek och lugn. I mitt hektisk liv ger hästarna lugn och bara doften får mig att varva ner.

  76. Min favoritdoft är en tvål från Chanel. Mademoiselle heter den. När jag precis hade gjort slut med min pojkvän och mådde som dåligast hängde jag hos min bästa vän ofta varav hon har den tvålen.
    I början tyckte jag att den påminde om ångest för att jag mådde så dåligt och kopplade ihop dem, men nu påminner den bara om vänskap och lycka. Är så fint det med dofter att det är så mycket mer än bara en doft, det är minnen och personer.

  77. Min favoritdoft i hela världen är doften i min mans nacke. Blir helt varm i hela hjärtat när jag känner den doften! Den är ju dock lite svår att spraya på sig så det hade varit helt fantastiskt att vinna denna härliga doft 🙂

  78. Jag har alltid varit känslig för lukter, på gott och ont! Parfymer har varit räddningen många gånger när halsduken luktar rök efter en utekväll, när kompisens hund varit på regnpromenad osv. Det är så mysigt när man bara kan vända ner näsan och så luktar det gott i stället! Jag har dock aldrig haft råd med mer än en parfym åt gången – och det blir alltid samma: Flowerbomb. Får så mycket komplimanger om att den är ”jag” att jag inte kommer mig för att köpa en annan trots att det vore kul med ombyte. En så här lyxig parfym skulle jag aldrig kunna unna mig själv med CSN som huvudinkomst. Det hade känts otroligt lyxigt och unnigt att spraya ett spray av Vanilla Marble!

  79. Min favoritdoft är när det plötsligt, som från ingenstans och ibland i bara någon enstaka sekund, luktar precis som i Bellinzona. Det är en liten italiensktalande, suuuupervacker by i Schweiz där jag delvis växte upp och doften bara fyller mig med en känsla av värme, trygghet och glädje, precis det som åren där var. Jag har egentligen ingen aning om vad det är för något som doften kommer ifrån och därför är den helt omöjlig att återskapa, men det skulle jag å andra sidan inte vilja heller, för då skulle den nog inte vara lika speciell<3

  80. Frangipani har den mest underbara doften och den växer i Australien. När jag var liten reste jag och min familj dit och stannade ett år. Blomman växer nästan överallt och jag brukade alltid plocka med mig en sån om jag var på promenad och gick sedan och luktade på den länge. Det är min favoritdoft eftersom den väcker många härliga minnen och doften är som sagt oslagbar. Måste kolla upp om man kan köpa såna här!!

  81. Min favoritdoft är sommar! Svårt att sätta fingret på det men ja tänker en doft av solkräm, vattnet, gräs och sol! Kan verkligen inte förklara bättre men ååh så härligt!
    Skulle bli superglad över att vinna då min parfym håller på att ta slut.
    Kram!

  82. Min mormor gick bort i cancer förra året. När hon gick bort var det som att en del av min värld rasade samman då hon alltid varit en stor trygghet för mig. Hon älskade doftljus och hade alltid favoritdoften vanilj hemma hos sig. Doften präglade henne hem, antingen genom ljusen eller hennes (sjukt goda) vaniljbullar som vi alla älskade. När hon fick palliativ vård i hemmet så tände jag alltid ett doftljus på hennes sängbord samtidigt som jag låg och höll hennes hand, vilket hjälpte oss båda att kunna andas in ett lugn. Doften av vanilj påminner mig väldigt mycket om henne och ger mig en trygghet som får mig att känna mig stark. Sedan hon gick bort har jag använt parfym med vaniljdoft eller haft doftljus hemma för att kunna känna den tryggheten och styrkan varje dag. Därför är just vanilj min favoritdoft – för mig är det en doft att trygghet.

  83. Min favoritdoft är den vaniljparfymen jag fick av min farmor i julklapp bara någon jul innan hon gick bort förra året. Så fort jag ser den tänker jag på henne och hennes stora hjärta. Hon var min största förebild och kommer alltid ha en speciell plats hos mig. Därför är allt som påminner om henne väldigt speciellt för mig och det är självklart att vaniljparfymen jag fick av henne är min favorit.

  84. Hej Michaela! Vilken härlig tävling! Har aldrig testat på Agonist dofter förut så vore riktigt roligt att vinna, parfymälskare som man är.
    Jag är en väldigt känslig person som reagerar starkt på stämningar, min omgivning, ljud och framför allt doft. En doft kan på en sekund ändra min sinnesstämning eller skicka mig tillbaka till olika stadier i livet. Doften av skog kommer alltid att påminna mig om när jag var liten och inger en trygg och nostalgisk känsla. Doften av våt asfalt och murkna löv påminner mig om min tid som tonåring i London och inger en känsla av melankoli och förväntningar. Varje gång jag går förbi en man på gatan som doftar av en parfym jag känner igen stannar jag omedvetet upp för en sekund och letar i minnet vem han påminner mig om. Doften av blommor påminner mig om min mormor som är borta nu men som hade den mest underbara trädgården. Den härliga lukten från bagerier och doftljus i amber är för mig min nya hemmadoft sedan jag flyttade till Paris. Doften av min pojkväns hår och hud min djupaste lycka. Men kanske är ändå min favoritdoft Sveriges alla årstiders; den första snön, regnvåt skog, vårens första dag och ljusa sommarnätter. De dofterna kommer trots allt ändå alltid att symbolisera hemma för mig.

  85. Kul tävling! Min favoritdoft måste nog vara att vakna upp till doften av nybryggt kaffe och scones i ugnen som sedan serveras av min kille som ju doftar godast i världen tycker jag 🙂

  86. En bättre doftförmiddag: Vaknar till doften av kaffe i lägenheten. Öppnar en ny bok till kaffet, doften av de nya sidorna. Brorsan kommer förbi med sin lilla bebis, doften av henne. Ska in till stan, doften av skinnjackan. På väg till bilen doftar det nyklippt gräs som känns sådär extra tydligt på den tidiga sommaren. Stannar på vägen för att tanka, doften av bensin. Möter upp en kompis för lunch, doften av att någon tar en cigg på uteserveringen. Mmmmm……

  87. Min absoluta favoritdoft är hur det doftar om hans hud när den har värmts upp av solen en hel dag. Det är så obeskrivligt hur gott just hans hud doftar, just då. Det är doft av honom, av kärlek och av sommar. Allt det finaste i livet på samma gång.

  88. Kaffe & tända ljus på morgonen, mörka höstkvällar när man går hem, klassisk bolognese som puttrar på spisen, nytvättade frasiga lakan, en vacker blombukett ,nybakat gott, en varm liten hundkropp i knäet, julaftonsmorgon,den kalla vinterluften man släpper in precis innan man går och lägger sig ,earl grey-te,min varmaste cashmirtröja…Allt som doftar Hemma.
    Viktiga dofter som grundar och ger en känsla av trygghet och lugn när allt känns osäkert och man inte vet någonting.

    tack för dina fina ord som du dear med dig av i både blogg & böcker.

  89. Min morfar hade alltid dillkvistar i kylskåpet, av någon outgrundlig anledning. Doften av dill har följt mig under hela min uppväxt och det spritter i hela kroppen så fort min näsa närmar sig ett dillknippe. När morfar gick bort för tre år sedan började jag också köpa dill som fick bosätta sig i min kyl. För att föra vidare en jäkligt märklig familjetradition. Varannan vecka köper jag nya dillplantor, och varje gång jag öppnar mitt kylskåp så blir jag så himla, himla glad. Dill är min bästa doft.

  90. En doft som jag absolut älskar är att befinna sig i skogen och känna doften från granar och härlig natur. Det ger mig ett sådant lugn och bara jag tänker på blir hela kroppen varm av välbehag.

  91. Min favoritdoft är Mynta. Mynta som min mormor på andra sidan jordklotet blandade med mandelolja och hade på sina läppar och hud varje kväll tills hon blev 82 år gammal. Detta var hennes skönhetsrutin och det som hon alltid kom ihåg oavsett dag på året, demens och hur trött hon var. Min lilla mormor 🙂

  92. Min favoritdoft är och kommer alltid att vara doften av kärlek. Jag minns hur jag som liten kröp upp i mammas famn och kände Chanel No.5, hur min första kärlek doftade Armani i nacken (han tog alltid på tok för mycket så som tonåringar gör!) och nu hur mannen i mitt liv doftar. De är 3 helt olika människor med 3 helt olika parfymer som ägs av flera hundra människor. Men ändå kan mitt hjärta inte låta bli att slå en trippelvolt när jag känner att någon på bussen luktar likadant.

  93. Min favoritdoft är faktiskt just vanilj. Är mer eller mindre besatt av allt som doftar eller smakar det. Har just ny fyra olika doftljus här hemma som alla doftar vanilj, sju olika sorters té och adderar det gärna till i stort sett allt jag äter. Finns få saker som slår en krämig havregrynsgröt till frukost som doftar helt underbart av vanilj.

  94. Min favoritdoft i hela världen är när jag kommer hem till mina föräldrars hus i min hemstad. Jag studerar mitt fjärde år vid Lunds Universitet och älskar att åka SJ Snabbtåg i två timmar hem till mitt barndomshem när livet känns stressigt och kämpigt! När jag öppnar ytterdörren slås jag av den välbekanta, varma doften som får mig att känna att allting kommer att lösa sig och att jag är älskad!

  95. Min bästa doft är flygbränsle, det luktar så magiskt gott och förknippar den med att resa, vilket man ju älskar att göra. Önskar att det fanns en parfym inspirerad av flygbränsledoften- hade köpt den direkt!!!

  96. Jag älskar doften av kyla, och då menar jag inte doften som finna utomhus när det är kallt utan snarare så som man luktar efter att man har varit utomhus i kylan. Det är en speciell doft som uppstår först när man kommer in. Jag älskar när min sambo kommer in och luktar just kyla.

  97. Min favoritdoft i hela världen är när man kommer hem till farmor och hon precis har bakat kanelbullar. Färsk doft av kanel, kardemumma och vanilj tillsammans med doften och känslan av trygghet som finns hos farmor. Det är den absolut bästa lukten i hela världen.

  98. Den bästa doften måste vi väl ändå kunna enas om är den av nybakat bullar. Doften av vanilj-, kanel- eller kardemummafylld deg som varit i ugnen och blivit sådär härligt gyllenbrun och sedan kommer ut och sprider en gudomlig doft. (Vilken dessutom väcker otroligt mycket fina barndomsminnen). Åh, nu vet jag vad jag ska göra denna lördag! 🙂

  99. Bästa doften är min mammas parfym som hon har haft i tjugo år, Oscar de la Renta. Det är sjukt, stod på andra sidan atlanten i en parfymaffär och saknade henne, luktade då på parfymen och kände typ lugnet spridas i kroppen. Mamma var med mig på något konstigt sätt, bara för att hennes doft var där.

    Alltid måste jag dofta på den, för att minnas hur mamma doftar, för att minnas hur lugn jag blir av just mammas doft.

  100. Nytvättade lakan när man kryper ner i sängen efter en skön dusch… ahhh. Förknippar det med doften av ”hemma”.

    Och tack till dig för att du är så inspirerande och ger energi som behövs lite extra så här års!

  101. Min favorit doft i världen är lukta på min man. Vare sig det är när han har parfym på sig eller när han inte har det. Det känns som att han skulle kunna ha vilken parfym i världen eller ingen alls för hans doft får mig att känna mig trygg. Trygg i hans famn. Har själv letat efter en doft där jag kan få känna det samma med mig själv och provat en del men inte hittat någon än så hade varit kul att få testa denna:)

  102. Min favoritdoft är doften av varm skog, tall och kåda. Det påminner mig om skogen vid min familjs landställe. Där har vi knappt mottagning för mobilen och inga grannar så långt ögat når. Dit åker jag när livet känns tungt. Där kan man koppla av och bara umgås med de som betyder mest. Det finns ingen plats där jag känner mig så lugn och säker på vem jag är. Därför är det den bästa doften jag vet!

  103. Svårt! Men favoritdoften är nog ändå doften av sommarregn i Sverige. Efter en tid av varma soliga dagar och det kommer ett duggande regn, så uppfriskande, trygghetskänsla, mys och helt enkelt svensk sommar. Den doften älskar jag!

  104. Jag har två favoritdofter. Den första är inte så otippad då jag är nybliven förälder. Ett nyöppnat paket kaffe (helst mörkrostat) doftar så ljuvligt att jag blir helt yr av tanken. Kan stå och sniffa i evigheter. Den andra favoritdoften är den som möter en på flygplatser i varma länder. När man liksom har suttit och andats flygplansluft i timmar och stiger ur planet och möts av en doftande värmevägg❤️

  105. Min favoritdoft är doften av hemma. Omöjlig att beskriva och unik för alla, men det finns inget bättre än att kliva innanför dörren och känna den välbekanta doften av sitt eget hem. Tryggheten och lugnet som sprider sig är obeskrivligt!

  106. Min favoritdoft är doften av hemma. Det kan vara en hemlagad middag, en mysig söndagsfrukost med pannkakor, min pojkväns doft eller ett doftljus. Allt som får mig att känna mig hemma. Och trygg. 🙂

  107. Min favoritdioft i den här världen är min Sambo, han doftar trygghet och värme – och givetvis nybakt äppelpaj är en magisk doft 👌😋

  108. Min favoritdoft är doften av min dotter, ren kärlek. Hennes doft kan få bort alla tunga tankar och fylla dem med glädje❤️.

  109. Min favorit doft är så som min pojkvän doftar precis i gömmet där hals blir till axel. Tycker att det påminner om varm kattungsmage <3 En annan favorit är Diors parfym Addict. Den doftar mamma och den tiden när hon fortfarande fanns :')

  110. Åh kul tävling! Min absoluta favoritdoft var fram tills igår doften av när man kom hem till någon man tycker om och känslan att bli inbjuden till deras hem. Men igår föddes min systerson som jag fick äran att bli fadder till och så fort jag fick hålla om det älskade lilla livet så visste jag direkt att detta var min nya favoritdoft <3

  111. 20 år och min favorit doft är en blandning av blommiga- och sommardofter. Hur härligt är inte det? Men skulle behöva en ny signaturdoft och då hoppas jag denna är perfekt, om inte annat – en perfekt julklapp till sin mamma. Kram!

  112. Vilken härlig tävling! Vardagslyx till max att få ha en finare parfym! Min favorit doft är landet hos mormor och morfar. En blandning av frisk luft, nybakat bröd, häst och ja, koskit haha? Då sprider det sig ett lugn i mig. Där vet jag att jag bara kan vara och all stress och press försvinner. Mormor tycker jag är lite smått elak när jag tycker koskit påminner om dem haha men men… stor kram!

  113. Min favoritdoft är nog min pojkvänsdoft, inte för att han bär någon speciell parfym. Utan för att han luktar trygghet, värme och kärlek för mig. Varje gång jag är i hans famn känner jag hur mycket jag tycker om att vara där.

  114. Här kommer mina… doften av tjäran från en båt, rök när någon eldar i skorsten en vinterkväll, nacken på mina djur, grillen som tänds en sommarkväll, avgaser från en skoter, sidorna från en ny bok, ett par nya skor & doften av badhus! *

  115. Kaffe, rostat bröd, jordkällare och liljekonvalj 😊 Det är dofter som för mig är kopplade till smaker, känslor och minnen. Dofter som ger mig en bra sinnesstämning.

  116. Min favoritdoft i hela världen får jag känna en gång per år. Det är när jag tar första steget ut ur flygplanet i Kroatien varje sommar och träffas likt en käftsmäll av kombinationen värme, granlukt, salt och hav. Ingeting slår den doften eller den känslan efter ett år i Sverige av snö, vind och slask. Kan inte bli något annat än en underbar sommar 🙂

    Den doften har varit sååå länge på min önskelista men inte passat in i min budget än.

  117. Just det där lilla området på min mans hals, där den övergår till axeln. Där. Där finns favoritdoften. Där gräver jag ner min näsa och andas in, andas in och andas in tills det inte går att andas in mer på ett enda andetag. Det doftar trygghet, värme och kärlek.

    I vår kommer vår lilla tjej till världen, så då får jag en till favoritdoft <3

  118. Vilken underbar tävling! Min fvoritdoft är halsen (mellan axeln och huvudet) på min lilla pojke som är 9 månader. Jag inser att han kanske egentligen luktar lite kräk, mat och bröstmjölk. Men för mig doftar han kärlek.

  119. Den bästa doften i hela världen är de dofter som jag förknippar med dem jag älskar. För mig är dofter en viktig och känslosam känsla, som kan skapa saknad, minnen och glädje.

  120. Min favoritdoft fanns i min kompis garage om nån märklig anledning, men förmodligen var de mestadels bensin (som osunt nog doftar otroligt). Det huset är sålt sedan länge, men vilka minnen jag har kvar därifrån! När man kan blunda, andas in och få speciella och otroligt fina minnen av nåt – då är det en doft som verkligen berör.

  121. Min favoritdoft är min pojkvän och då menar jag hans egen lukt. Nyförälskad som man är, skulle jag påstå att det inte finns någon annan doft som jag gillar mer än hans. Känslan av att vara nära hans nacke och känna den lukt som jag så starkt associerar med värme och kärlek, det finns inte mycket som kan mäta sig mot den. De naturliga dofterna, eller parfymerna som får en att associera till något, är inte bara vanliga dofter utan de är också känslor. Vilket faktiskt är logiskt eftersom man brukar säga att luktsinnet är det sinne som utlöser flest minnen och starka känslor. Dofter är därför en av de saker som betyder absolut mest för mig, som den känslostarka människa jag är.

    Tack för en jättebra, fin och personlig blogg! Kram!

  122. Min absoluta favoritdoft är Syrén! En doft som det finns så otroligt mycket kopplat till. Varje gång jag känner doften så vet jag – Nu är det sommar! Flashbacks från skolavslutningarna från låg-, mellan- och högstadiet, samt studenten. Syrén är en ekvation lika med Lycka! Jag blir bara så glad av den!

  123. Blir tårögd av hur fina minnen många har kopplade till sina favoritdofter. Min favoritdoft är den av min bästa killkompis, eftersom han för mig bär doften av trygghet.

    Jag vill vinna Agonist Vanilla Marble för att kunna ge den till min mamma i födelsedagspresent när hon fyller år om drygt en månad. Hon opererade sig i munnen för ett tag sedan, och har efter det haft komplex över att hon har fått rätt dålig andedräkt (tänk dig sjuk-andedräkten). Därför skulle jag vilja ge henne denna parfym så att hon återigen kan få känna att hon luktar gott <3

  124. En doft som får mig att dansa på rosor hela dagen är Dolce Gabbana nr3, den luktar sött,citrus och som mig – Amanda.

  125. Årstiderna! Älskar att känna doften av villen årstid det är; krispigheten, det isiga och att snödoften riktigt ligger i vinterluften.
    Fukten och dagg i gräset på hösten, solen, blommorna och varm asfalt på sommaren och vårens smältvatten och friskhet.

  126. Just nu är min karl min favoritdoft. För mig symboliserar hans doft inte bara kärlek, glädje och trygghet utan framförallt ett hem. Jag menar inte när han just har rakat sig och smort in ansiktet med L’occitanes Cade after shave (som för övrigt också doftar himmelskt) utan hans egna doft. Han själv liksom. För mig innebär den doften ett hem, en vardag, familj samt ett enormt lugn. Självklart är det ovärderligt och därför får han toppa min lista på favoritdofter.

  127. fina fina Forni, min absoluta favoritdoft är nybryggt kaffe och friska doften en morgon av fredagsfeeling. Att gå upp och avnjuta en fin morgon och veta att man har hela fredagen framför sig och så många glada människor runt omkring för vem skiner inte av fredagsfeeling. Doften av nybryggt kaffe och vetskapen om att fredagen kommer bli fantastisk och en kväll med tjejkompisar och bubbel väntar!

  128. Min absolut favoritdoft är precis innan snön kommer. Man känner hur de riktigt luktar snö. De är kallt och oftast en svart himmel med massa stjärnor och då vet man att vintern är på väg, det doftar så fantastiskt!

  129. Älskar doften från min yogamatta, blir så lugn och jordad när jag rullar ut mattan. Lägger mig alltid i Child pose det första jag gör och andas in doften av mattan. Finns massor av andra dofter jag också älskar men om jag måste välja en så blir det yogamattan, bästa lindringen mot oro och ångest för mig…Namaste soulsister!

  130. Doften när man bäddar med nytvättade lakan som har torkat utomhus på en tvättlina i sommarvinden. Dröööööm <333333

  131. Jag har i nästan ett års tid tagit en omväg förbi NK på väg hem från jobbet för lite doftorgasm av Vanilla Marble. Så ja, det måste nog vara min favoritdoft just nu. Skulle bli fantastiskt glad av en egen flaska så att jag slipper bli tagen för en galning av personalen på NK…

  132. Åh, min favoritdoft är lite svår att förklara, men det måste vara hemma hos mormor i Småland. Bakom hennes hus ligger en stor tallskog, och i somras fanns det massvis med hallon där och då luktade det så härligt av söta hallon blandat med torr/varm skog haha. Låter kanske knepigt, men doften är oslagbar.
    Kram <3

  133. Det finns ju så många dofter man älskar. Doften av nybakade bullar, kaffe, blöt asfalt på våren, nyklippt gräs, mammas köttfärssås, nytvättade kläder, första grillningen för året. Men favoritdoften? Det måste vara min jonathans nacke på söndagmorgonen.

  134. Hej Michaela!

    Jag är inne i en period (förhoppningsvis pga omställningen vad gäller vädret/mörker osv) där allt verkligen bara känns hopplöst. Känslan av att allt du gör om dagarna bara görs på ngn slags autopilot och att allt är en ”börda”, saker som jag vanligtvis kan tycka om är plötsligt bara ett stort hinder. Men idag när jag klev utanför dörren och skulle gå och handla inför en god helgfrukost så slogs jag av vinterns härliga och friska doft och solens strålar i mitt ansikte. Och där och då kändes allt plötsligt så enkelt och kravlöst, allt kändes så underbart. Och det är nog en av mina absoluta favoritdofter, den härligt friska och bitande känslan och doften som en underbar vinterdag som denna ger.
    Massa kramar!

  135. Hejsan,
    Min absoluta favorit doft är doften av nybakad bröd. Jag älskar att baka och allt man bakar luktar så otroligt gott men doften av just nybakad bröd är speciell. Både bröd en av mina familjemedlemmar bakar och de som jag bakar. Slår alla andra dofter.

  136. Min bästa doft är min mammas, eftersom att den doften betyder trygghet och kärlek för mig. Sedan jag var liten har hennes signaturparfym varit Cinema av Yves Saint Laurent. Nu har mamma har flyttat till en annan stad, och ibland när jag saknar henne lite extra brukar jag gå in på valfri parfymbutik och lukta lite på Cinema. Jag tänker att jag också vill ha en signaturparfym, så att mina barn kan känna likadant med min doft. Kanske att det kan bli Vanilla Marble?

  137. Att borra in ett lyckligt ansikte, eller helt tårdrypande för den delen, i en hästs mule, nacken, manen – det, det är den bästa & tryggaste doften jag vet. Nu har jag inte haft någon häst att sniffa på, på ett par (6!!!) år men varje gång jag får chansen tar jag den. Ingenting är så helande som djurs närvaro. Och som favoritdoften att svepa in sig själv i när man vill känna sig som sin bästa version är rhubarb eclarlate från Hermes – sprayar i håret för att varje människa jag vill krama eller när jag svänger med håret ska få en hint av den doften jag älskar.

  138. När jag kommer hem från jobbet på fredagar och min sambo står i köket och lagar mat. Det doftar mat, vin och värme. Det doftar fredag.

  139. Favoritdoft i parantes: När någon av mina kära har en signaturdoft. Wow vad man älskar det & vad trygg man blir sekunden man ses! Också lite confusing så klart, när någon annan helt plötsligt kommer med doften. Jag vill gärna också ha en signaturdoft, alltså doften ovan 😀

    Huvudfavoritdoft: När man lyckas tända en tändsticka så att den doftar tändsticka. Det här var SÅ svårt att beskriva med ord men jag hoppas du förstår doften! När man kommer hem för dagen, tänder alla ljus i lägenheten & av tändstickan luktar det mys, avslappning & trygghet.

  140. Hej!
    Grym blogg och du verkar va en grym kvinna, heja dig!

    Min/mina favoritdofter snodde jag egentligen rakt av från min sambo när han beskrev sina haha. Två av dessa är regn på varm asfalt en sommardag, och nybakat. Inte mycket som slår lukten av nybakade kanelbullar i ett hem.
    Det är väl egentligen den bästa, det får en att tänka tillbaka när man var liten och var så förväntansfull att få smaka på dem.
    Ljuvligt!

  141. Min absoluta favoritdoft är doften av en tänd brasa. Doften av gran tillsammans när värmen sprider sig i hemmet är magisk.

  142. För mig finns det inget i som slår att få borra ner näsan i en 2-3 veckor gammal valps päls. Små, små valpar doftar verkligen speciellt. Jag har lyckan att få växa upp i en familj som föder upp golden retriever. Trots att jag nu är utflyttad sedan flera år tar jag alltid ledigt från jobbet för att åka hem och ta hand om valparna när det finns en valpkull hemma på gården. Det är många gånger ett ganska slitsamt sätt att spendera sin semester, speciellt när valparna blir äldre, och inte speciellt glamouröst. Därför vore det trevligt att med en flaska Agonist Vanilla Marble att lyxa till tillvaron med då och då 🙂

  143. Det finns många goda dofter. Dofterna jag ÄLSKAR förknippar jag med minnen jag har . Men en doft som bara är just en doft som jag älskar är när någon skalar en apelsin. jag vet inte vad det är men jag blir glad varje gång jag känner doften av en apelsin!! jag blir glad bara jag skriver det här till dig! 😊😊

  144. Min allra allra bästa doft är nyklippt gräs. Särskilt första gången den går att känna på våren, för det är ett så fint vårtecken. Brukar stanna och dofta så länge så lungorna nästan springer. Åh!
    Kram på dig!

  145. Doften av min lille bebis Pelle på morgonen när han gosar hos mig är obeskrivlig. Det ryms så mkt i den doften, oändlig kärlek, lycka, stolthet och ett band som växer starkare för varje dag som går. Om en vecka är han 4 månader och om två veckor blir jag 30, en present att fira det hade suttit fint efter lång tid som parfymlös under graviditet och hans första månader ❤️

  146. Min farfar gick bort för 2 år sen. Har en utav hans T-shirtar inpackade en låda som jag tar fram varje gång saknaden tar över. Så för en stund så känns det som att han forfarande finns kvar hos mig.

  147. Min favoritdoft är doft av sommarregn.
    Men om jag ska dofta parfym då ska den dofta ”mycket karaktär”!
    Ambra, bergamott, kanel, myskt, plommon, sandelträ, stjärnanis, vanilj… Då springer jag barfota i sommaräng 🙂

  148. Har länge haft en doft av Fredric Malle, Le Mediterrane, som doftar otroligt gott av citrus, strand, hav och jasmine. Men, den kommer på en stadig tvåa eftersom den doft jag föredrar mest egentligen är att sniffa bakom min franska bulldoggs öron. Särskilt när han är nyvaken om morgnarna, då han faktiskt doftar nybakat bröd. Passar bra på min lilla fralla!

  149. Favoritdoft:
    Nyss utkommen från duschen, torkar sig rent, sminkar sig omsorgsfullt och borstar igenom håret så det ligger långt över ryggen: och två sprut parfym. Ett på handlederna och ett i nacken där han borrar in näsan när vi ses på dejt samma kväll.

    Unna en snart examinerad universitetsstudent detta, snälla Micki! 🙂 puss

  150. Åå, vilken rolig tävling! 🙂

    Min favoritdoft är min sambo. Varje gång jag kommer in genom dörren hemma och får en varm kram gosar jag alltid in mig mot hans hals, han doftar trygghet! 🙂

    Näst efter honom har vanilj gått och blivit en favorit! 🙂

    Ha en trevlig kväll! Kram!

  151. Åh, min absoluta favoritdoft är den av hav. Att vara på semester, vakna tidigt på morgonen och gå ut på en promenad vid stranden. Doften av vatten som blandas med sand och sol och allt som hör havet till. Tar bort all stress och ger så mycket lycka och energi.

  152. Min favoritdoft i hela världen är den precis bakom min pojkväns öra mot nacken. Där luktar det honom och tryggt. På morgonen och kvällen brukar jag ligga på hans arm och borra in näsan precis där det luktar som mest, och jag vet inget som luktar bättre.

  153. Min bästa doft är när jag på fredagar åker från stan och hem till familjen ute på landet och min pappa står i köket och håller på och förbereda kvällens middag. Ofta någon älgstek med ett glas rött. Min favoritdoft är trygghet och hemma. Jag är så längtansfylld för i vår går flyttlasset till min och min sambos hus och framtid. Hemma på samma ort som min familj. Jag är så redo att få chansen att kunna åka över till min mormor på tio minuter och fika med henne. Det är min favoritdoft alla gånger och jag tror att det skulle vara underbart att få den parfymen med mig till min framtid och förknippa mitt hus med den doften.

  154. Min favoritdoft finns när jag kliver innaför dörren hos mamma och pappa hemma i Linköping. Doften är trygghet, kärlek och lugn.

    Tack för en inspirerande blogg!
    /Anna

  155. När jag luktar min systerdotter i nacken, håret eller halsen känner jag inget annat än det. Det är min absoluta favoritdoft och ger ett lugn i hela mig. Efter nästan över ett år på sjukhus där doften inte riktigt varit samma, då inget hår fanns kvar, är den nu tillbaka. Doften av henne är en tacksam, mjuk och stilla doft. En doft jag aldrig tar förgivet ❤️

  156. Min favoritdoft är min farmors köttbullar. Minns den i stort sett varje dag även om jag vet att jag aldrig kommer få känna den igen då hon tyvär inte lever längre. Jag förknippar den doften så starkt med kärlek och trygghet och har en alldeles speciellt plats för den bland mina doftminnen. Mat och upplevelsen kring måltiden betyder än idag väldigt mycket för mig och älskar överlag doften från mat.

  157. Favoritdoften är doften av min älskade och fina make. Är speciellt förtjust att dra in doften vid hans kind och ned på halsen. Doften av värme, kärlek och trygghet. Så fint! och tacksam att få uppleva den doften.

  158. Tänkte direkt på min syster, vanilj-torsken!! Hon hade dött för denna, står att den är beroendeframkallande & det är den garanterat för en vanilj älskare som henne. Jag hade SÅ gärna viljat ge henne denna i julklapp med ihop trixat rim av mig själv:
    Hoppas nu jag hittat det du vill ha, och att du nu blir jätte glad, med en doft från denna flaska
    kan du genom livet traska. Ett litet tryck varje dag, ger flera timmars välbehag. En doft av vår,
    paketerad i lyx du får, kanske du vintern vill glömma och till varmare tider dig drömma. Lukta gott till julens fröjder, tar dig med till högre höjder. Om du tycker om att dofta,
    använd då denna ofta!

  159. Min favoritdoft är min killes nacke, som jag inte tror doftar som någon annans. Det är nog den tryggaste platsen i världen.

  160. Vilken härlig tävling! Min favoritdoft är doften av hemlagad mat, tillagad av min kärlek, när jag kommer hem efter en lång arbetsdag. Att laga mat till någon annan är något jag förknippar med kärlek, det är bara så fint när någon tar en i beaktande och fixar till en fin måltid. Det doftar välkomnande att komma hem till ett hem fullt av liv, mat och kärlek ♥

  161. Min absoluta favoritdoft är doften när jag kliver in i sommarstugan i Halmstad. Den doften förknippar jag med sommar och ledighet. I stugan slappnar jag av och känner mig fri från stress!

  162. Min bästa doft är att komma hem till den lilla lägenheten jag delar med min underbart matlagningsnördiga kille. In från den kyliga, bitande omvärlden, till en blandning av vanilj, bränt socker och hemma. Ingen gör créme brulée som Han.

  163. Doften av parfym är min favorit! När tjejerna samlas för att ta ett glas innan vi ska ut, alla har fixat sig och luktar gott och berömmer varandra! Det sista man gör är att spruta lite parfym på halsen och dutta på handlederna, den touchen är verkligen fylld av förväntningar och självförtroende! Alla har sin unika doft och jag vill gärna lämna min rosa Britney-parfym bakom mig………

  164. Härliga parfymer i all ära men min absoluta favoritdoft får jag en dos av varenda morgon . En svag doft av vanilj från sänglakanen ( jag har utvecklat ett lite lätt beroende av vårt sköljmedel och tvättar frenetiskt påslakanen ohälsosamt ofta 🙂 ) …denna doft kombinerad med den LJUVLIGASTE av dem alla när jag vaknar på morgonen och får borra in näsan i nacken på min varma mysiga 3månaderstjej . Livets doft och en jäkla massa kärlek !

  165. Min favoritdoft är doften av nybakta bullar i kombination nybryggt kaffe. Det är få saker som slår den myskänslan! Har tidigare spanat in denna doft och totalt älskar den!!

  166. Den bästa doft jag vet är regn. Många kan känna sig lite deppiga när himlen bär mörka moln och regnet smattrar mot marken, men sen när solen åter kommer fram förvandlas ledsamheten till glädje och ny energi. Jag tror det är för att regn, sköljer bort allt ont och lämnar kvar det goda. Regnet renar naturen, stadspulsen och individer. Det behövs helt enkelt, och det luktar så gott!

    Tack för en fin välskriven dagbok vi får ta del av, kram!

  167. Min favoritdoft i hela världen är doften som får mig att känna mig trygg, peppad, självsäker, lugn och motiverad. Trygg i den jag är och det jag gör. Peppad när situationen kräver det, oavsett om jag ska slänga på mig klackarna, kleta på läppstift och kasta mig ut för dinner&drinks eller om jag ska leverera inför ledningsgruppen på jobbet. Självsäker (i alla situationer). Lugn när allt runt omkring snurrar lite för fort. Motiverad att fortsätta kämpa för att vara den jag älskar att vara. Hon som ställer upp, levererar 100% av det som finns att ge just den dagen, ger komplimanger både till vänner och främlingar, hon som engagerar sig och som skrattar, Doften som får mig att vara mitt bästa jag.

  168. Jag har flera! Cykelaffär, bensin, patchouli, julgran, pappas persiska saffransris och när man går förbi en sån tvättstugsventilation på gatan och det blir varmt och luktar rent och tryggt.

  169. Min favoritdoft i hela världen är när mina barn ligger nära mig och andas, finns ingen bättre känsla än att höra deras andetag och känna deras lukt, då känner jag mig lyckligt lottad. Men det är klart när man ska vistas på allmän plats vill man ju dofta något annat;-)

  170. Åh har letat efter denna ända sen jag såg den hos glitzys blogg. Lite svårt att få tag på den till Åland.
    Min favorit doft i hela världen är nog min son. Finns inget godare än bebis doft. Vanilj är också en doft jag bara älskar, parfym, doftljus tillomed vaniljbullar haha. Vissa dofter är så värmande och tar tillbaka vackra minnen och känslor.
    Håller tummarna nu.
    Ha det bäst bästa Forni.

  171. Just nu är min favoritdoft doften av min hund. Han luktar trygghet och varm ylle. Snart ska han flytta ifrån mig för att bo på landet då stadsmiljön stressar honom allt för mycket. Jag sniffar på huden mellan hans trampdynor när han sover, där luktar det sand och bröd i vedspis och jag försöker kapsla in den doften i mitt minne så att jag kan plocka fram den sen när han åkt iväg och jag saknar ihjäl mig.

  172. Min favoritdoft är vit musk. alla lägen. Alltid. den förmedlar lugn, trygghet och glädje. Doften passar året runt och doften passar alla. Både kvinnor och män. Yngre som äldre. Den påminner mig mycket om barndomen (mammas nacke luktade alltid vit musk och hade en hypnotiserade och tröstande effekt) vilket alltid är en positiv effekt för mig. Även om dagen känns tyngre. Den finns alltid i mitt hem. Alltid på min nacke.

  173. Hej Mikaela! Min favoritdoft var nybakat, bageri!! Älskade den doften. Nu är det doften av min bebis, hon doftar hela min värld och hade den doften funnits på flaska hade jag köpt den alla gånger! Tack för en sån himla mysig och inspirerande blogg. Kramar Matilda

  174. att vakna bredvid min pojkvän och känna doften av hans varma hud är den absolut finaste och mest underbara doften som finns.

  175. Min favoritdoft är något så enkelt som vanilj. Inte bara för att allt som innehåller bara en bråkdel av vanilj luktar himmel, utan även för att HM:s billiga vaniljparfym varit signaturdoften för min ungdom. En doft som påminner om förväntan inför hemmafester (fast som endast var en myskväll hos bästisen när mamma frågade), dagar i skolan som mest gick ut på att kolla på killen två bänkar bort men också från alla högtidstillfällen som skolavslutningar och en och annan skolstart.
    Vaniljdoften byter jag nog aldrig ut men ett komplement hade varit fantastiskt! Om inte annat för folk runt om mig som fått stå ut med en evig doft av vanilj i mer än ett årtionde 😉
    Kram!

  176. Hmm favorit doft…jag älskar när det luktar nybakat. Då känns det som farmor bakat och så mysigt. Spelar ingen roll hur arg eller ledsen man känner sig.. det blir liksom mysig och ljuvlig känsla. Jag älskar även lite söta doften. När livet e hårt då är nybakat doften ljuvlig för att påminnas tillbaka till en sommar med farmor och blommor.

  177. Min favoritdoft är min lilla 2,5-veckors baby doft för hon doftar ljuvligt! Varmt, mjölk och nyfödd – skulle lätt göra en parfym av hennes doft om det gick!

  178. Min favoritdoft är vanilj. Precis som den här parfymen? Min mamma hade en vaniljparfym när jag var liten som hon hade på sig när hon skulle ut och dansa. Någon gång smög jag och tog lite av den parfymen innan jag skulle till skolan i mellanstadiet. Det var nog inte så lite parfym utan rätt mycket för alla i klassen bara ”vad är det som luktar så mycket vanilj??” Haha tur att man har lärt sig att måttligt är bäst;)

  179. Min favoritdoft i hela världen är doften av clarins beauty flash balm. Jag köpte den för några år sen och första gången jag använde den så kastades jag tillbaka ca 15 år i tiden, till när jag var i 6 års åldern och stod i farmor och farfars badrum och tittade på farmor när hon gjorde sin skönhetsrutin. Min farmor var min bästa vän, dessvärre dog hon när jag var i 8 års åldern och jag blev så himla glad när jag hittade en doft som fick mig att minnas henne så otroligt tydligt. Om hon använde just beauty flash balm vet jag inte men den doftar verkligen farmor <3

  180. Snön ligger tung utanför fönstret. Det är mörkt ute. Vi ligger i min säng, han och jag. Han, som är den finaste jag vet. Han duschade innan han kom hit. Jag känner det på doften av hans hår. Det luktar friskt av schampo. Sängens lakan är nytvättade, doftar svagt av vanilj från sköljmedlet. Balkongdörren står på glänt. Den kalla krispiga vinterluften virvlar in i rummet, fångar fatt i en gardin. Luften är sval, men han ligger tätt intill mig. Hans hud, som doftar så där gott som ingen annans, värmer mig. Han låter sina fingrar fläta sig med mina.

    Den stunden, den doften. Den är den bästa.

  181. Den absolut bästa doften för mig är när torktumlaren är igång och en himmelsk doft av RENT omsluter mina doftsinnen!Känns fräscht och man blir glad och lugn på något sätt!

  182. Heej, vill vinna denna doft!! Det är vanilljdoft som jag FULLKOMLIGT älskar! Att man också älskar MARBLE gör inte saken sämre, ju?! Min parfym som varit min signaturdoft sedan länge, en doftolja i vanilj, är nu slut och jag vill ha något annat som ändå doftar VANILJ. Jag vill ha DENNA istället!! Den är PERFEKT för mig! Du är underbar och nu lottar du ut denna doft också, KAN det bli bättre? Svar: Nej. Snälla Michaela, ge den till mig och DU gör hela mitt liv komplett just nu!

  183. Min absoluta favoritdoft är doften av sommar. Saltvatten, solkysst hy, god mat, drinkar och min karls signaturdoft kombinerat i en doft. Får sånt glädjerus bara jag tänker på det. Vilken fantastisk kombination det är, som gör mig så förbannat lycklig! Håller tummarna att jag vinner så jag kan skryta om en eventuell ny signaturdoft! Kram

  184. det finns så himla många dofter jag förknippar med lycka, som varm bebishud, havslukten ute vid vårt landställe, doften av julgran och allt sånt. Men min absouta favoridoft är nog faktiskt min mammas sololja. Inte kanske för att det är något speciellt med den, men jag vet att när mamma får vara ute vid havet och sola och slappna av med en suduko; då är hon som lyckligast. Den doften har för mig blivit så kopplat hur glad jag blir av att se min underbara mamma så lugn och lycklig så den ligger mig extremt varm om hjärtat. min fina mamma <3

  185. Min favorit doft är min dotters nacke <3 hon doftar kärlek, och den doften gör mig så varm i hjärtat! En annan favorit doft är kaffe!! Ojoj vad jag älskar kaffedoft på morgonen! Det i kombination med rostat bröd är också förknippat med massa kärlek:) ibland bara blundar jag och öppnar locket på kaffeburken för att dofta haha:) vore så kul att få vinna parfymen och då i framtiden kommer min dotter kunna förknippa den doften med kärlek<3 tack för en inspirerande och välskriven blogg!

  186. Min favoritdoft är sommarregn. När man befinner sig på olika platser, olika länder etc så tycker jag det luktar olika beroende på plats. Men är det sommar och har det precis regnat, ja då luktar det verkligen gott och likadant, vart man än i världen befinner sig.

  187. Doften i hans nacke när han sover. Han flyttade 60 mil för att spendera varenda dag med mig och jag har redan glömt allting som någonsin gjort ont.

  188. Jag har faktiskt 2 favoritdofter. Den första är min pojkväns varma nacke när vi ska sova, den gör mig lugn. Den andra är att borra ner näsan i hästpäls, det är min meditation.

  189. Jag har faktiskt två favoritdofter. Den ena är min pojkväns varma nacke när vi ska sova, den gör mig lugn. Den andra är att borra ner näsan i min hästs päls, det är min meditation.

  190. Varm och torr skog. Eller fuktig skog.. kan inte välja.
    Sån doft jag vill kunna smaka på, fånga, ta med mig!

  191. Alla skriver fint om kärlek och så kommer jag dragandes med en likör. Mina favoritdofter är: Varm mjölk, mynta och Amaretto.

  192. När det är sommar och det har varit fint väder under en längre period blir marken alldeles torr. Sen kommer det där fina sommar regnet. De första minuterna när det fina regnet möter den torra marken skapas en fantastik doft! Det är den absolut bästa doften jag vet. Så det gäller att njuta de minuterna som det varar 🙂

  193. Min favoritdoft i hela världen är nybakta bullar! Mest för att mamma alltid har bakat världens godaste bullar så det får mig att tänka på henne. Men nu är det också lite extra speciellt eftersom jag är gravid och dagen jag fick reda på det så luktade lägenheten nybakta kanelbullar. Så varje gång jag känner den doften tänker jag på det ögonblicket, hur mysigt som helst 🙂

    Kram!

  194. Min allra bästa vän flyttade till ett annat land när jag var 16, mitt hjärta gick i tusen bitar såklart. Hennes rum, som var lika mycket mitt rum, doftade alltid av nagellack och vanilj. Då tänkte jag inte på hur det luktade, men varje gång (vilket är sällan) doften dyker upp så blir jag fylld av värme, trygghet och kärlek (blandat med saknad såklart, herregud kan hon inte bara bo här). Över tio år senare så är hon fortfarande min allra bästa vän trots alla mil mellan oss och varje gång vi ses så tycker jag hon doftar exakt likadant som sitt flickrum och jag kan inte komma på något eller någon som luktar godare!

  195. Den godaste doften är den jag fylls av när jag borrar ner mig i hans nyvakna famn. Om två månader kommer vi bo 15 000 km ifrån varandra och vad vore inte härligare än att ha en aldelles egen favoritdoft i form av den här parfymen? Så att saknaden inte blir lika påtaglig.

  196. Min absoluta favoritdoft är doften av nybryggt kaffe som sprider sig i lägenheten en lördagsmorgon när jag ligger i sängen och kramas med min kärlek <3

  197. Det viktiga är inte att jag tycker att en parfym doftar gott – den kanske inte passar mig men kanske dig!
    Min favoritdoft är Alien – tro mig, det är inte enbart jag som tycker det. När jag bär denna doften, får jag ALLTID kommentarer och de flesta vänder sig om. När jag lånar ut samma doft till mina kompisar – uppstår inte samma kemi på deras hud, för den doftar såååå annorlunda.
    Kanske kan detta vara en möjlighet till att göra plats på avbytarbänken för Alien?

  198. Jag är uppväxt vid havet och älskar doften havet ger. Trots den underbara doft som havet har är min allra favoritdoft doften av min pappa. Det finns inget som symboliserar mer trygghet än den doften. När jag var yngre brukade jag ha hans T-shirtar som nattlinne, den doftade fortfarande pappa och det var det bästa jag visste. Idag nöjer jag mig med att dra in hans doft extra länge vid en kram och än idag ger det sådan trygghet bara en pappa kan ge!

  199. Min favoritdoft är doften av häst och stall. Gick in i väggen för ett par månader sedan och det som verkligen får mig lugn och vara i nuet är hästen så associerar just hästdoften med trygghet och glädje.

  200. Min favoritdoft är den som hela kroppen fylls av när man står högst upp på toppen i skidbacken med en hel dag av skidåkning framför en. Det är en kombination av frisk, krispig, luft och skog. Det finns ingen doft som gör mig så fylld av lugn och välbehag.

  201. Min favoritdoft är doften av nyinköpt bok som kommit på posten i ett paket. En bok som man väntat på länge. Och bäst är doften en dag som inte varit på topp… då har man boken i sin hand, känner doften av nya blad och dagen blir genast bättre. En doft som alltid ger lycka, glädje och kärlek! 😍

  202. Min favoritdoft är en speciell svag doft av vanilj som jag kopplar samman med min uppväxt. Jag hade en docka som jag älskade av hela mitt hjärta som doftade vanilj, och så fort jag stöter på just den doften så fylls hjärtat av värme och sinnet av lycka! Vanilj har sedan dess följt med mig och har blivit en doft jag verkligen avgudar!

    Tack för en fantastisk blogg, du inspirerar mig dagligen <3

  203. Min favoritdoft i hela världen är sommarregn. Finns inget annat som får mig att stanna upp och känna att jag lever.

  204. När man kommer hem efter en lång utekväll och han ligger och sover i sängen. När man kryper ner jämte, trycker sig tätt intill hans rygg, slår armarna om honom och andas in en svag doft av parfym i hans nacke.

  205. Hej! Min absoluta favoritdoft (även när jag inte är gravid) måste ändå vara nygräddade kanelbullar. Den doften kan få mig att styra in på ett café, fylla upp en hel svale, eller styra kosan mot köket. Tack för en bra blogg!

  206. När jag snusar min son i nacken och han doftar en kombination av babyschampoo och sig själv. Tänk om jag kunde spara det på flaska.

  207. Min favorit doft är doften utav solkräm, det är något speciellt, det påminner mig om alla sommardagar och varma resor. Om mitt 5 åriga jag och alla dopp i havet, om klibbande sand och brända axlar, jag älskar det bara <3

  208. Min favoritdoft är doften som slår emot en när man kommer hem efter att ha varit på resa nån vecka eller så. Går liksom inte att säga vad det är för doft, men den ger ett sånt lugn och en sån trygghet. Doften av mitt hem♡

  209. Mopedavgas.
    Lukten av den tar mig tillbaka till 15 års åldern; då, med WE-college-tröja med luva, helt oövervinnerlig, på en röd liten scooter, med sådan frihetskänsla i att kunna köra vart jag vill och göra vad jag vill.

    Än idag påminner lukten mig om frihet. Det är som hälsning från lilla mig med lite pep talk i.

  210. Jag är helt besatt av sånt som luktar gott! 🙂 Kan absolut inte välja bara en favoritdoft. Men doften av hyacinter till jul (och så har man en man som är allergisk, vad hände?!?!?), doften av bebis (luktade ihjäl mig på mina barn när de var små) och doften av hägg och syren på försommaren är tre av de bästa. Jag kan inte gå in på t ex Kicks el Åhléns utan att provlukta och spraya och jag har alltid ett gäng doftljus på lager för att jag hela tiden hittar nya som jag bara måste ha. Min mamma säger att jag luktat på allt som kommit i min väg i hela mitt liv… :)) Så, ja, jag skulle nog bli en mycket lycklig människa om jag fick vinna denna doft som säkert är helt fantastisk!

  211. Tänk er en kall vinterdag när träden är täckta i pudersnö och det knarrar under skorna när man går. När det är så kallt att det bildas ånga när man andas ut och när det bildas små iskristaller på ögonfransarna. Allt det här tillsammans med doften av att dra igång skotern för en tur på fjället, det är känslan av hemma för mig. Just nu bor jag i Italien och längtar så otroligt mycket efter att få komma hem över jul och nyår. Hemlängtan deluxe! 🙂

  212. Jag har sen barnsben varit otroligt känslig för dofter, jag mår illa och nyser av det mesta. Som ung tonåring då Victoria Secret body mist var det absolut hetaste man kunde ha, så gick jag bokstavligen och sköjdes i skolkorridorerna. Men med åren så har jag insett att det inte är ”luktsättarens” fel, utan kvaliten. Det är de konstgjorda kemikaliska dofterna jag inte kan hantera, ofta kokos, jordgubb eller andra ”fruktiga dofter” och är som följd stark avståndstagande från de parfymerna. Helt ärligt så är min favoritsoft den Nivea har på sina parfymfria produkter! Men i parfymväg så är det faktiskt endast olika lätta vaniljdofter jag uppskattar

  213. Favoritdoften är när man kramar sin mor och doften sätter sig i mina kläder och håller i sig så att man alltid har henne där!

  214. Vaknar upp med solen värmandes mot fönstret, äntligen nått som kallas den första värmen. Hoppar upp ur sängen och möter min hund med svansen viftandes glatt. Öppnar ytterdörren och ser den fantastiska lila Syrénbusken, på samma ställe som alla andra år. Stannar upp och andas, luktar och fångar ögonblicket. De finns inget som luktar sommar lika mycket som de gudomligt söta blommorna. Och jag vet att när den blommar med sin doft, Väntar den bästa perioden på året.

  215. Min favoritdoft i hela världen är lukten av min pojkvän. Hans lukt gör min lugn, trygg och jag blir påmind hur mycket jag älskar honom.

  216. Min favoritdoft är min vackra dotter, hon är idag snart 19 år men luktar fortfarande lika gott som hon gjorde när hon var liten ❤️
    Det finns inget bättre än att få krama om henne och känna doften utav henne. Om jag vann så skulle det bli en julklapp till henne från mig ❤️

  217. Min favoritdoft har alltid varit hemma hos mormor när hon bakat. Nu är hon sjuk och kommer aldrig mer kunna göra det och det gör mig så ledsen, men jag försöker ibland få till det hemma men det blir aldrig detsamma <3

  218. Det är svårt att bestämma en favoritdoft då det finns så många minnen knutna till dofter men min favorit måste ändå vara doften av mitt familjehem som inger ett lugn och trygghet.

  219. Jag lider av kronisk migrän så jag använder väldigt sällan parfym men tycker det är så roligt med dofter. Och älskar parfym. Min favorit doft är nog min 11 åriga vovve, hon badas var 3 vecka men det är något speciellt med hennes doft, att veta att det är ens egen vovve. Antar att det är samma sak när man får barn.

    P.S. Hoppas allt funkar bra med guldiga fortfarande!

  220. Min favoritdoft i hela värden är när jag omfamnar honom, en doft som är svår att beskriva. Det luktar varm och tryggt kanske för att man känner sig precis just så. Jag blir näst in till paralyserad av att bara få sniffa lite i nacken på han.
    Känner du inte igen dig?

  221. nyfödda barn har en helt underbar, ren och speciell doft, låter kanske lite konstigt men den doften är nog min favorit. Doften av nytt liv helt enkelt. 🙂

  222. Min favoritdoft är höstens första dagar, eftersom det var då jag träffade mitt livs största kärlek. Efter 5 år känner jag mig nykär i människan för varje höst som kommer.

  223. Åh, finns ingen bättre doft än när jag gosar in näsan i min lilla dotters nacke och sniffar där! sen älskar jag doften av sommarregn, den doften gör mig varm!

    Tack för en underbar blogg 🙂

  224. Min favvodoft är min killes nacke, bästa doften i världen. Och min väns nyfödda dotter. Hon doftar så nytvättad och gosigt :’)

  225. Min favvodoft är min killes nacke, bästa doften i världen. Och min väns nyfödda dotter. Hon doftar så nytvättad och gosigt :’)

  226. Min favoritdoft är den från en varm mysig häst, finns nog inget som just hästlukt från en mjuk mule som får mig att känna mig så trygg och lugn 🙂

  227. Värmen som sprids i rummet när någon kommer in från kylan och doftar gott är ju den bästa & absolut mysigaste känslan!
    Finns för mig ingen större komplimang än när någon frågar vad en använder för parfym. Hade tyckt det varit kul att få prova en helt ny parfym för mig men som jag hört så mycket gott om från andra! Kram

  228. När pojkvännen använde en parfym han inte använt sen vi började dejta, doften får mig att bli pirrig i hela magen och bli helt nykär igen!

  229. Jag ar ingen doftmanniska. Far aldrig minnen eller tankar till dofter. Tror det har at gora for att jag ar en rationell person som hat svart att leva i nuet, ar alltid steget fore. En doft som jag gillar ar nypoppqde popcorn. Det ar nagot som foljt mig genom livet och bliviet en symbol for trygghet och eftertanke. Ni nar jag har tva soner betyder det mys och att det ar nya tider nu. Vi skapar nya tider och minnen.

  230. REGN!!!!!!!! Finns ingen bättre doft under sommaren. Minns när jag gick hem från en kompis tidigt på morgonen i somras med min brors tjocktröja på mig och det småregnade. Allt luktade bara så himla…. tryckt?? Regn + bror = bästa doften.

  231. Det vackraste och finaste är doften av trygghet. För mig är det doften att komma tillbaka till mitt barndomshem, doften av mitt livs kärlek (åh han är så trygg<3) och doften av mammas mat. Det är så mycket kärlek och det finns inget som känns bättre i hjärtat. Doften som man bara vill dra in och spara längst in i hjärtat och ta fram när livet inte bjuder på lika mycket trygghet. Alla måste få ha någon form av trygghet<3

  232. Doften av hemma. Hemma är ro i själen. Det symboliserar mig. Min familj. Mina barn. Mig. Allt detta blandat blir min bästa doft. Vinner jag denna blir det en välkommen del av min favoritdoft. Kram

  233. Favoritdoften i hela världen är den när man nyduschad lägger sig i den nybäddade sängen och borrar ner huvudet och sniffar i kudden. Nytvättat 💕💓

  234. Sommarregn. Jag älskar doften som är i luften precis efter att det regnat ordentligt. Det är något med blandningen av blött gräs och våt asfalt som ger mig rysningar i hela kroppen. <3

  235. Min favoritdoft är Hugo boss – Ma vie.
    Den fick jag i julklapp av min älskade mor för hon tyckte jag skulle passa i den.
    Jag började använda den i samma veva som jag träffade min första kärlek. Så den parfymen kommer jag alltid förknippa med honom.
    Kalla vinterdagar, varma nätter med den finaste jag vet. Är fortfarande tvungen att lukta på mig själv när jag har den på.

    Men hade varit kul att få ännu en favorit när det kommer till parfymkollektionen!
    *håller tummarna*

  236. Drömtävling! Åh. Min bästa doft är krispig morgonluft. När man kliver ut ur lägenheten tidigt, kylan ligger i luften och en helt ny dag väntar. Ett par djupa andetag av den luften är min absoluta favorit. Där och då känns allt möjligt. Kram på dig fina!

  237. Min favoritdoft är Chanel Chance som är doften som min bästa kompis bar under åren som vi hade som allra roligast. Hon hade den när vi åkte på roadtrip genom hela USA, när vi dansade på borden i London, när vi åkte 100 mil för att gå på konsert och alla dom dagar emellan då vi har varit som en person och delat allt. Den doften tar mig tillbaka till alla stunder när vi fantiserade om framtiden och doften fyller mig med den enorma kärlek jag har för henne.

  238. min favoritdoft i parfym är helt klart chanel change eau tendre. i 7 år har det varit en favorit som används flitigt… men det är dags att få sig en till favorit att pendla mellan. Jag tror dessa kan bli en ny favorit med tanke på att du har sån stil för typ exakt allting. 🙂

  239. Åh jag var och köpte denna doft på NK förra veckan! Men igår kom medvetandet i fatt och jag insåg att som student finns det inte riktigt utrymme att gå och spontanshoppa dofter i denna prisnivå för att man får ett infall. Så den fick tyvärr åka tillbaka igen… Utöver denna doft (som jag blev förälskad i) är min favoritdoft i hela världen doften av stall, läder och böcker. Du vet när man bläddrar i en antingen helt ny eller väldigt gammal bok? Flyttade från gården jag är uppväxt på för tre år sedan för att studera i Stockholm och saknar hästarna o stallet varje dag. Du vänjer dig inte vid att vara borta från det. Doften av nysmort läder, hö och häst ger mig en sådan trygghet och känsla av att vara hemma. Hästar är det som ger mig den största glädjen i livet. De har något magiskt. När man är stressad är det bästa man kan göra att gosa in sig i en hästman och dra åt sig den doften. Har länge letat efter ett sådant doftljus, för att få lite stallkänsla i hemmet. Det är min trygghets- och glädjedoft.

  240. Basilika! Finns många fler goda dofter såklart, men basilika är en doft jag bara inte kan få nog utav och går gärna och drar fingrarna igenom bladen när man har en nyinköpt kruka stående i köket…
    Kram!

  241. Min favoritdoft i hela hela världen är tunn luft, på en alptopp i Schweiz eller i november i Sverige. Shit vad vi måste uppskatta vår tunna luft i norra Europa <3!!!! Bott i Italien tidigare men det första jag längtade till var lukten, smaken och känslan av höst eller tidig vår i Sverige, så krispigt, fräscht och fint. Speciellt en solig höst-eller vårdag såklart. Det är livet vänner! (och parfymer såklart…..)

    Puss!!!!! <3

  242. Min favoritdoft i hela världen är att efter en lång och tuff dag på jobbet få komma hem och snusa på min älskade sambo i nacken. Den doften är oslagbar och det finns inget som gör mig lugnare eller lyckligare. <3

  243. Favoritdoft..det finns ju bara en doft som slår allt annat, doften av ens egna lilla bebis.. En doft av kärlek! Den finns bara under en begränsad tid i ens liv, det gör det lite extra speciellt.

  244. När man kommer hem efter att ha varit borta en längre tid och känner doften av hemma, alla hem har sin doft utan att man tänker på det eftersom man ”lever” i det. Tar alltid en stor inandning genom näsan och tänker GUD vad skönt att vara hemma ändå.<3

  245. Min favorit doft i hela världen är när jag går ut i hagen, ropar på min älskade häst, som om jag ska vara helt ärligt inte bryr sig ett dugg om att jag ropar så länge det finns nåt (mat!) som är mer intressant. När jag väl kommit fram till honom tar jag alltid ett djupt andetag mot hans mule innan jag pussar honom. Precis där och då är det den bästa doften och tryggaste stunden i världen. Hur gott han än doftar så vill jag ju inte lukta som han gör och därför hade jag blivit fantastiskt glad om jag vann din parfym agonist.

  246. Min absoluta favoritdoft är, utan att försöka låta töntig, min pojkvän. Jag tror att det är lukten av en människa man älskar massor tillsammans med känslan av trygghet och hem som gör doften så fantastisk. Kräfta. som jag är, så är hemmet och trygghet två väldigt viktiga aspekter i mitt liv.

  247. Min favoritdoft i hela världen är hur det luktar i ishallen där jag har tränat under hela min uppväxt. Även fast jag inte är där så ofta längre är lukten så bekant och jag känner mig helt hemma varje gång jag går in i ishallen som brukade vara mitt andra hem. Det doftar väl kanske inte jätte gott men är lätt min favorit!

  248. Min mans trygga famn. Hans varma hud tätt, tätt mot min. Hans andetag i min nacke och hans parfym i mina näsborrar. Han är kärlekens doft. Det finaste jag vet.

  249. Min absoluta favoritdoft är när min pojkvän är nyrakad. Det är en doft jag förknippar med när vi träffades för fem år sedan och då pirrar det alltid till lite extra i magen och jag kommer på mig själv med att le lite fånigt. Bättre doft finns inte <3

  250. Min favoritdoft är när man får hem en bok på posten och öppnar de allra första sidorna. Det är något särskilt med just båda doften och känslan. Det är både något man längtat efter att läsa, men det är också en doft som inte liknar något annat. Det doftar nyskapande, förväntan och spänning. Det är en av alla mina favoritdofter!

    Tack för världens, världens bästa blogg!

  251. Det är vår, solen skiner och man har tagit på sig gummistövlarna och tar en promenad ut i skogen. Det känns lite fuktigt, luktar jord, träd och mossa. En absolut favoritdoft! Det är en doft av frihet, ro och att man har hela världen under sina fötter. Det är då jag känner mig absolut som starkast!

  252. Min favorit doft är absolut doften av grillat!! Då vet man att sommaren är här och allt känns så enkelt och härligt! Alla slappnar av och stannar uppe lite längre, tar ett glas vin, njuter av sommarkvällarna… sååå underbart!! 🙂

  253. Doften av en nyköpt bok får de att pirra i magen. När sidorna osar förväntningar, egentid och chansen att resa bort från vardagen och in i fantasins värld. Jag förknippar doften av böcker ofta med semester; saltvatten och Piz buan. Det är då ingen kan röra mig och min chans att vara va.

  254. Min favoritdoft är utan tvekan doften av min son. Att få lukta honom i nacken är ren och skär lycka. Han sover alltid på min vänstra arm och att få borra in näsan i hans lockar är som solsken i mitt hjärta. Det finns ingen bättre doft!

  255. Gården där jag spenderade min barndoms somrar var kantad av de allra ljuvligaste syrénbuskar man kan tänka sig, de var höga och lummiga, och deras färgspektra sträckte sig mellan de vackraste rosalila och blålila nyanserna naturen har att bjuda på.

    Huset var enkelt, men trädgården var fantastisk, min farfar hade lagt ner båda hjärta och själ, och gården var hans arv och stolthet.

    Minns hur vi satt på den lilla balkongen och blickade ut över den sluttande trädgården, och nedanför oss bredde ett hav av alla världens lila nyanser ut sig. Kaffedoften blandades med doft av himmel och aldrig har jag känt mig så lycklig som då.

    Nu bor jag i en liten studentetta, långt borta ifrån mina barndoms somrars idyll. Men varje gång jag passerar en blommande syrén och doften når mig, så är det som att tiden står still och jag försvinner iväg för en stund. Till den lilla balkongen i det lilla huset med den sagolika trädgården.

    Syrén är min favoritdoft.

  256. Min favorit doft är Armani Diamond. Jag har haft den sen 2007Det är min signaturdoft, den luktar Moa. Alla i min närhet säger att den är så jag. Den ger min trygghet och självförtroende. Nästa år fyller jag 30 år. Då är det 10 år sedan doften kom in i mitt liv. Kanske dags att börja på en ny era med en ny signatur? Kanske är Agonist min nya signatur…

  257. Min favorit doft är i nacken av min pojkvän. Den trygga doften av kärlek – i en kram, i soffan, när han lagar mat eller bara borsta tänderna. Att få känna den doften varje dag och få känslan av välbehag och hemma är den bästa i världen. Det är kärlek.

  258. Jag älskar doften av trygghet och värme. Som min mamma ger mig, som min kille ger mig och från platser som påverkat mig positivt under mitt liv. Nästa vecka kommer jag få två nya favoritdofter i form av två små tvillingar 💕

  259. Min absoluta favoritdoft är doften av min mamma! Den doften inger trygghet och kärlek och jag önskar den kunde sparas ner i en flaska så jag alltid kan känna den doften, även när hon inte finns med mig längre. <3 kram!

  260. Min favoritdoft är en enligt mig helt magisk blandning mellan natur och friskhet. Den innehåller doftnoten OUD som är ganska ”träig” och passar till såväl dag som natt. Min absoluta favoritdoft är denna och hittades i Köpenhamn för två år sedan. Den heter Oud’ish – Zarkoperfume, tips tips tips! Skulle bli så glad om jag vann just din favorit Michaela då det alltid är lika kul att testa nya parfymer, och om jag har tur- kanske hittar en ny favorit! Kram

  261. Min favoritdoft känner jag varje gång jag borrar in ansiktet i min bebis hår. Det finns inget mysigare och mer rogivande än att sniffa på sitt älskade barn.

  262. Jag vill gærna skriva något fint och kanske rørande, men doften av danska kransekager gør mig knæsvag. Kanske før att min dansk bakade dessa efter en slirig natt precis nær vi træffats. Morgonen dærpå frågade han om jag ville stanna på afternoon tea. Så jag stannade kvar och prick kl 16 bjød han in till køket dær vi åt kransekager och drack en sjaskig rom till. Det mina vænner, det var en bættre søndag.

  263. Min doft är advent, glögg, pepparkaka, kryddigt med inslag av apelsin, det är jag! Vanilj är oslagbart och något som varje parfym bör innehålla, så kvinnligt! En ny parfym står högst på listan just nu då hela vår ekonomi läggs på vårt hus sedan en lång tid tillbaka! Kram Emilie

  264. Den bästa doften är när jag krupit ner i sängen, lagt mig tillrätta på magen och när jag andas märker jag att kudden doftar precis som honom. Jag och min kille ses ungefär varannan vecka pga våra jobb. Ibland är det precis som att de gånger jag saknar honom mest känner jag helt plötsligt hans doft på kudden, även om det var flera dagar sen vi sågs. Då ler jag alltid så himla stort och blir varm i hjärtat

  265. Min favoritdoft är – och har alltid varit doften av min mors parfym Ysatis från Givenchy. En ganska tung och damig doft som för mig doftar trygghet. När jag var liten och åkte till min pappa varannan helg hade jag alltid med mig en miniflaska av parfymen. Miniparfymen fick ligga i en liten tygpåse. Sorgligt och vackert på samma gång! <3 Hanna

  266. Min favoritdoft är Han. Nybakat bullar, regnvåt asfalt och syrén i all ära, men sedan åtta år tillbaks vet jag att ingen doft mäter sig med den av kärlek.

  267. Min favoritdoft i hela världen är julen. När man öppna dörren hemma hos mamma och pappa och det luktar pepparkakor,julgran,glögg, kanel och all kärlek. Parfymen skulle bli en perfekt julklapp eftersom jag student.

    Älskar dig blogg!!

  268. Hej fina forni! Vad vore livet utan dofter? Det finns inget som ger mig mer pirr i magen än när man kan känna doften av årstider. En vinterdag när man kan känna doften av nybakade lussebullar och kryddiga doftljus. En vårdag i april när man känner doften av nyutslagna vitsippor och liljekonvalj. En sommardag när det precis har regnat och man går ut och känner den friska doften av svensk sommar och kanske en liten doft av grill längre bort. Sist men inte minst en solig höstdag där man känner doften av gula löv som trillar ner från träden innan man går in och värmer sig med en kopp te.
    Det är det fina med Sverige tycker jag. Årstiderna vi har här och alla dofter som kommer med dem. Hoppas denna parfymen kommer bli en annan doft som man förknippar med något fint och härligt. Kram på dig och tack för att du skriver världens bästa blogg.

  269. Min bästa parfym ever: Kingdom av Alexander McQueen! Tillverkas obegripligt nog inte längre. Snålade och snålade på min sista flaska men till sist tog den slut. Har dock kvar själva flaskan som alltjämt doftar underbart. Kan inte låta bli att sniffa (och sörja) med jämna mellanrum. Varm, tung, sexig, kryddig….maaoooouumm!! Vrrrrr… En doft får inte vara för snäll, det måste finnas en …smutsighet. Lite brutal ska den vara. Både parfymen och Alexander himself är much missed!
    Mycket naturdofter här och då tänker jag doften på heden vid vårt sommarställe på kullaberg. En slags blandning av ljung och blåbärsris kanske och en whiff av fårspillning…? Liksom jordigt och kryddigt och friskt samtidigt?
    Och så självklart grapefrukt och rotselleri. Måste alltid gå och sniffa på dessa godingar…

  270. Den ultimata doften för mig är en doft som passar för alla tillfällen. En doft jag kan ha på mig när jag gör mig redo för mitt älskade jobb, en doft som gör mig redo för en AW med kära vänner och kollegor och en doft som får mig att känna mig alldeles pirrig inför en första dejt. jag har inte hittat den doften ännu, MIN doft. Jag tror och hoppas att denna doft kan var Den! En doft betyder så mycket för sinnesstämningen och jag är redo för en helt ny doft laddad med postiva känslor 🙂

  271. Hej Forni,

    Dofter är för mig som kläder, de varierar beroende vad för årstid eller vad för typ av tillställning jag ska på. På sommaren har jag en doft från kenzo som heter ”flower in the air”. På kvällarna, vid fina middagar, har jag en parfym från Burberry som heter ”weekend”. Till vardags har jag en parfym som heter ”daisy dream” från Marc Jacobs, den passar mig utmärkt till vardags för jag är en riktig drömmare…..

  272. Min favoritdoft är dofterna av årstiderna. Doften som går att känna precis nu när hösten har gått till vinter. Doften går egentligen inte bara att känna under en viss period, den finns där hela tiden självklart. Men är bara när årstiderna växlas som jag uppmärksammar den. Exempelvis när jag känner den kalla doften nu när man är ute och går och det är mörkt ute, den påminner mig om tidigare år när jag känt exakt samma doft vid exakt samma årstid. Då inser jag hur snabbt livet går och hur glad jag är för allt jag har gjort för att komma dit jag är idag.

  273. La Vie Est Belle från Lancome höjer mitt mod att känna mig kvinnlig, stolt och vacker. En mjuk doft med en avrundande klang ju längre dagen lider. Somliga vill mena att välja vaniljdofter är som att hänga sig fast i ungdomstiden, men jag har aldrig betraktat parfym så. Om en doft ska bestämma ens ålder, karriär eller hur vi uppfattar någon är vi fel ute mot varandra. En doft för mig är ett upplyftande komplement till din personlighet, inte något som präglar din person. Så döm inte doften, lär känna personligheten. Och så blir en doft sedan unik och olika på oss alla, precis som det var menat. <3

  274. Hej Michaela!

    Min favoritdoft är när jag kramar någon jag tycker om och jag kommer på att det bara är dem som doftar så. Så coolt att alla har sin egen naturliga doft. Just nu längtar jag efter att få krama min mamma länge och känna hennes doft, hon doftar friskt och jag får en känsla av trygghet. Det blir till jul vi får möjlighet att kramas så det är ju inte så långt kvar 🙂 Ha en fin söndag!

  275. Inget luktar så gott som personen du är kär i. En doft som bara tillhör honom och inte kan återskapas någon annanstans. Skulle jag välja doft som kan skapas skulle det vara en kombination av vanilj, nötigt och träigt.

    Ta hand om dig!

  276. Min absoluta favorit doft måste nog vara doften av sommarregn! Vart jag än är eller hur jag än mår så får doften av sommarregn mig att känns mig hemma och trygg, bästa känslan och bästa doften. <3

  277. Min favoritdoft i hela världen, är hur min mamma luktar. Oavsett hur gammal jag är, så är det något speciellt med hennes doft. Det är svårt att beskriva ordagrant hur den doftar men jag får alltid samma känsla inom mig, trygghet. En doft av sötma, fast med lite tyngd och fräschhet på samma gång. Hur min mamma doftar, doftar en mogen kvinna. Är övertygad av att denna doft skulle vara en uppskattad present till min fina mamma och en ny doft för mig att få förknippa mer trygghet och lugn! Och inget är väll bättre än det?:)

  278. Hur ojämn marken omkring mig än är, finns det EN doft som alltid kan få mig trygg i stunden: Doften jag känner när jag gosar in ansiktet i min vita katts fluffiga päls. Helst till ljudet av hennes lugnande spinnande.

  279. Utan inbördes ordning kommer ett gäng av mina favoritdofter: Nybryggt kaffe, kliva innanför dörren till familjen där det doftar – konstigt nog- precis som det gjort hela ens liv! Krispiga tulpaner, en påse fylld med nyplockat lösgodis, ett nytt glossigt magazine -älskar att bläddra och dofta hur gott det nytryckta papperet doftar, glögg med pepparkakor, doften efter regn, julgran(äkta ofc;)) min killes doft när vi kramas och borra in näsan i hans axel, nybakt bröd!!

  280. Hemma hos mina föräldrar, ett hem som doftar kärlek och trygghet. Att få komma hem till detta några gånger året påminner mig om att livet är bra trots alla motgångar. En doft som jag ser fram emot att skapa och uppleva när det sedan är min tur att bilda egen familj.

  281. Min favoritdoft är doften av Paris. Kombinationen av avgaserna, rosorna hos floristerna, nybakade baguetter från boulangeriet på hörnet, ciggröken, en fransmans nakna bröst, ett nytt rött läppstift… Åh, det skulle vara så härligt att få inviga Vanilla Marble när jag åker tillbaka till Paris, mitt andra hem <3

  282. Egentligen är jag mest förtjust i herrdofter som doftar lite kryddigt, mystiskt och maskulint. Svårt att förklara doften i ord men jag gillar det framför tjejiga blommiga dofter. Jag tycker att Hermés gör många härliga dofter. En doft jag letat efter utan att veta vilken det varit är Voyage d’Hermés som är helt underbar. Det är så härligt när man hittar den sär doften man känt på andra men aldrig vetat vilken det varit.
    Parfym är något som blir en del av ens person och integritet men samtidigt blir man bekväm i sin egen doft och det är bra att utmana och förnya sig ibland. Skulle bli väldigt glad om jag vann din favoritparfym. Det skulle vara ett sätt att våga förnya sig!

  283. Min favoritdoft är min pojkväns hals, en doft av trygghet och bara massa kärlek. Känslan av att man bara vill krypa in under hans hud?! Oslagbart.

  284. Vi båda jobbar helg. Vi är studenter och drygar ut kassan med helgjobb. Jag jobbar alla lördagar, han tre av fyra helger i månaden. Det innebär att vi har EN söndag i månaden som bara är vår. Doften i hans nacke när söndagsförmiddagen slår över i eftermiddag. Helt jävla oslagbar.

  285. Min absoluta favoritdoft i hela världen är min 5månaders sons doft. Man kan tro att alla bebisar luktar likadant men jag känner igen hans doft på meters avstånd. Finns inget så gott som att suga in hans varma och söta doft från hans nacke<3
    Dock så luktar jag själv inte lika gott, hehe. Har ju inte använt parfym sedan dagen han föddes just pga hans skull. Men nu när han är lite större så hade det varit kul att få lukta lite gott ibland!
    Kram!

  286. Min absoluta favoritdoft måste vara doften av hundvalp. Vi har just nu en kull valpar hemma och direkt när jag lyfter upp en valp och trycker den mot bröstkorgen så känner jag en känsla av behag och kärlek, inget slår känslan!! En valp doftar på ett speciellt sätt som är oförklarligt men doften gör mig helt varm i kroppen. Åhhh jag bara älskar det!!

  287. Min favoritdoft är doften av min älskade pojkvän som jag träffar alldeles för sällan. Från att ha träffats varje dag i 4 år träffas vi var 6-7 vecka de kommande 6 åren framöver pga hans läkarstudier. Han är precis som jag 19 år och är redan påväg att bli läkare (stolt!) men jag saknar honom och hans doft som ger mig så mycket trygghet <3.

  288. Min favoritdoft är doften av nybakat bröd… gärna med en klick smör på! Magiskt! Fast doft på kroppen föredrar jag något annat än att gå runt och lukta bröd 😉

  289. häst. Hästlukt påminner mig om barndom, dagar innan social media och fängslad i telefonen, leka med vänner, samarbete mellan djur och människa, ett lugn som jag inte kan beskriva samt en person jag brukade vara.

  290. Doften av världens finaste man. Min man. Den som bara jag kan känna när jag kommit honom riktigt nära. Det är som en VIP-drog och jag kan aldrig få nog av den. Blotta tanken på känslan av att andas in honom kan ge mig rysningar och får mig att sakna honom något så otroligt.

  291. Min parfymfavorit är någon som har lite djupa toner i sig. Inte bara lätta friska och söta. Tycker att dofter gör så mycket. Om min man byter parfym och jag inte gillar den blir det inte mycket kramar. Men när han har en parfym jag gillar – då är det annat!
    I naturen är dock liljekonvalj och syrén mina favoriter. Kan börja gråta av lycka när jag känner första dofterna på våren!

  292. Min favoritdoft är såklart när jag borrar in näsan i min pojkväns nacke. Doften av trygghet och kärlek och som är alldeles hans egen. Tänker att man liksom pyntar sin egen doft med hjälp av parfym, beroende på humör och tillfälle 🙂

  293. Min favoritdoft är en doft som är starkt förknippad med ljusa minnen och än idag framkallar känslan av förväntan och frihet. Doften av syrén i början av juni i samband med skolavslutningar. Som om att allt är möjligt.

  294. Mina favoritdofter är kanske varandras motsatser… All doft kring jul (ljus, kanel, vanilj, nejlika osv) och nytvättade kläder haha! Det är nog det bästa som finns att borra ner näsan i ett nytvättat plagg! Så himla fräscht. Kanske nämner jag juldoften bara för att julen är påväg och jag är så himla sprallig inför det hehe…

    Älskar din blogg! Take care!

  295. Min favoritdoft är helt klart doften av skog. För att varva ned och komma till ro tar jag en promenad i skogen och tar in lugnet och dofterna. Funkar varje gång! Det är också därför julen är min favorithögtid eftersom jag då kan ta lite av skogen in och njuta i några veckor av doften av den även inomhus. 🙂

  296. Min favoritdoft i hela världen är en doft som jag kände på en lägenhetsvisning för två år sedan. Doften var fräsch, lyxig och vuxen. Utöver att doften var fantastisk så var ju faktiskt lägenheten det också… Just den kom magiskt nog sedan att bli vårt nya hem! Några veckor gick och jag var som på moln efter vårt stora köp och av en slump när jag kollade på inredning så lyckades jag hitta den drömska doften… Den kom från ett doftljus, som sedan dess har varit en stående signaturtdoft hemma hos oss! Den påminner mig om lyckan över att hitta ett hem med den man älskar och ger mig känslan av att jag dag för dag utvecklas till den kvinna jag vill vara!

    Kram Victoria

  297. Tänk dig att du är på en strand, vilken som helst, din favoritstrand eller stranden du önskar dig ligga på inom något år. Tänk dig människorna där och hur dem rör sig, det är sommar och människorna är lediga, dem är glada och skrattar. Tänk dig bruset av det salta vattnet och hur det doftar. Tänk dig doften av solkrämen du köpte fastän den igentligen var lite för dyr – bara för att den luktade så gott. Tänk dig sanden mellan tårna och hur skönt det känns när den varmt varmt omfamnar dina fötter medans du tar en sked utav din favoritsorbet. I mitt fall Mango passion, jag föreställer mig den syrliga doften med det salta vattnet, hur min hud doftar efter min lyxiga solkräm som dröjer sig kvar på mig efter bad och solning. Doften av min kärleks parfym och doften av ägaren på den lokala restaurangens parfym när han stressat springer ut med min favoriträtt. Det är sommar, jag är i Italien och det här är min favoritdoft.

  298. Min favoritdoft är helt klart doften av vinter! När termometern visar minusgrader så uppstår en doft som inte går att beskriva. Som född och uppvuxen i Norrland har vinter varit en stor del av mitt liv och det är något jag tvingas sakna nu när jag har flyttat till sydligare delar av Sverige. För mig är doften av vinter lika med barndom. Det är sena kvällar vid hockeyrinken, sol som går ner vid tresnåret och rimfrost i träden. När jag känner denna doft, oavsett var jag befinner mig, så känner jag mig som hemma <3

  299. Min favorit doft är
    Min mans hud. Doften på hans arm
    När jag somnar bredvid honom och doften av hans varma famn när jag vaknar på morgonen. Doften som bara är
    Hans och min. Doften som gör att jag älskar just honom och vet att det är
    Min, bara min doft att njuta av .

  300. Min bästa doft är hur huden luktar efter hav och sol. Åh det är så underbart. Det förknippar jag med min barndom när vi var på landet och hur jag efter ett dopp hoppa upp i mammas famn. Det luktade tryggt.

  301. Den bästa doften är Honom nyduschad på kvällen när man ska sova. När man har bäddat rent i sängen och lakanen är krispiga och man har somnat lite i förtid för att Han sa att Han skulle ta en dusch. Så vaknar man till av att Han kryper ned bredvid och håller om en med sin varma hud som doftar av den där tvålen bara Han använder som man älskar. Och trots att du knappt är vaken så kan du känna lycka och tacksamhet och ännu mera lycka för att du är älskad av denna fantastiska människa. Och sedan somnar du om. I Hans famn. Med Hans doft i hjärtat.

    DET är min favoritdoft <3
    Hälsningar Fanny

  302. Min killes nacke, precis där örat slutar. Räddar vilken dålig dag som helst att bara få lägga ansiktet där och dofta. Lugn och trygg på två sekunder.

  303. Kul tävling och fantastisk parfym som jag bara unnat mig att dofta på i butik! Jag är lite besatt av dofter, själkvart parfymer och doftljus men också minnen av dofter från olika ställen jag ofta besöker. Det här är helt sjukt men jag kan älska doften av en krispig vintermorgon, lite avgaser och nybryggt kaffe från hotellet, de för mig till den lilla skidorten i italienska alperna vi varje år åker till, eller doften av vitlök och olja i stekpanna – harregud så gott! Då befinner jag mig på min favorit restaurang utanför Venedig! Eller nybäddad säng med gott sommarfriskt sköljmedel! Älskar dofter för det är minnen för mig oavsett om dem sitter på en människa, resmål eller favoriträtt! 😀 Kram på dig och tack för en blogg i världsklass! 😘

  304. Doften hos mormor är min absoluta favorit. Det allra bästa, bortsätt från att träffa henne är att gå ner i hennes källare och insupa doften av hennes hem. En unik doft som bär på så mycket känsla och minnen, inte bara från våra stunder utan även minnen från min farmor och farfar. För det är den där lite äldre doften, som sticker lite i näsan men ändå är helt underbar. Åh vad jag älskar henne och den doften. Det allra, allra bästa.

  305. Min favoritdoft i hela världen är hur min pojkvän/fästman/sambo, och blivande pappa till mitt barn, doftar. Varje gång jag känner den fyller den mig med ett sådant lugn, oavsett mitt humör, och en enorm lycka och kärlek till den här personen. Det finns inget bättre än att krya ner i sängen och lägga sig tätt bakom och känna hans doft.

  306. Hej Michaela!

    Min favoritdoft i hela världen skulle nog få bli myggmedel blandat med solkräm. Det är alla mina somrar från barndomen fram tills nu paketerat i ett. Det är doften av kärlek och trygghet. Det är doften av ljumna ljusa kvällar, kräftskivor och klipphäng. Det är doften av morgondopp och fika hos mormor. Ibland mitt i vintern när längtan efter värme och jordgubbar och midsommar växer sig lite för stark brukar jag leta fram solkrämen och myggmedlet. Det är ett himla fint knep för att stilla längtan lite.

    Håller alla tummar att Agonist kan få flytta in i mitt badrumsskåp så jag får en ny doft att associera härliga moments till ( just myggmedel och solkräm är ingen doft jag aktivt skulle vilja bära =) ). Tänker att den skulle vara perfekt för rödvinsdrickande med kompisar, pirriga utekvällar och soliga vinterdagar. Vore alltså oerhört glad om paketet postades hem till just mig.

    Massa kramar!

  307. Hej,
    Min favoritdoft i världen sprider både självsäkerhet och värme. Doften av värme och trygghet symboliserar jag ofta med vanilj, detta tillsammans med ett sting av fräschhet och karaktär är den perfekta kombinationen. Människor som lyckas förmedla både trygghet och självsäkerhet genom hens doft lämnar avtryck och är något jag eftersträvar.

  308. För mig är det viktigt vad en doft associeras med. Med en doft kan jag spegla min personlighet. Därför bär jag gärna dofter som är tung men ändå lätt, som känns trygg och stabil, elegant och självsäker men samtidigt en gnutta av en blygsamt förförisk. En doft som helt enkelt lyfter en till den power-kvinnan som vi all är! Kram

  309. Bästa doften över allt är doften av naturen. Den där doften du känner när du går i skogen en sval förmiddag och du känner allt, doften av mossan, fuktiga löven från nattens dagg och granbarren. Att gå sig vilsen i en skog med alla dessa doften slår det ny bryggda kaffet på morgnarna, doften av nybakade bullar och doften av en mans rakvatten.

  310. Min favoritdoft i hela världen är när jag kliver innanför dörren hemma hos mamma och pappa. Där doftar ”trygghet” och inte att glömma, doften av mammas och pappas lagade mat! *emoji med hjärtögon*

  311. Doften av min bebis, det finns absolut inget bättre än att komma hem efter en dag på jobbet, mötas av ett sort leende, ta upp ni lilla bebis i famnen och bara andas in hennes ljuva bebis doft. Lycka på en helt ny nivå!

  312. Min favoritdoft är min älskade pojkvän. Jag går sista året i gymnasiet och skolan är så påfrestande och ansträngande. När jag kommer hem efter en jobbig dag känner jag direkt om min kille är hemma hos mig eller inte, genom doften. Jag blir så trygg av hans manliga, fräscha och alldeles egna doft. Det är underbart hur en människans doft kan göra så mycket för en annan och hur det faktiskt påverkar hela ens humör. Kram 🙂

  313. Min favoritdoft i hela världen är när det börjar nalkas vår ute, och man cyklar hem runt sju och de fortfarande är ljust ute och man känner doften utav någon som envisas att grilla trots att det är för kallt ännu att sitta ute. Den lukten förknippar jag med mitt inre barns känslor. Det finns ingen period på hela året som jag älskar så mycket som slutet av april-maj. När man varje dag får se hur naturen utvecklas, de små knopparna blir till löv och barnet inom en spontant känner ”snart sommarlov”. Det är tiden då förhoppningar, förälskelse och ens sinne är som mest sprudlande. Så för att överleva vinterhalvåret hoppas jag vinna din härliga parfym och förlora mitt sinne i den. Kram

  314. Att kunna beskriva en enda favorit doft känns nästan omöjligt då det finns så många. Har alltid varit svag för doften av vår, när blommorna tittar fram och träden börjar får färg igen. Det är en underbar känsla då luften blir frisk istället för kylig och solen värmer ens kropp. Men en trygg doft som jag för första gången träffade i slutet på 2012 har blivit en klar favorit, det är hans doft som ingen annan doft kan ersätta. Min första kärlek, som jag får vakna upp intill varje morgon och som jag hoppas få spendera resten av mina dagar med. Hans doft är helt unik och när jag känner den doften så känner jag mig komplett och hemma oavsett var jag befinner mig. Såklart  finns det toner som jag annars är svag för som till exempel ett varmt bad, nyfallet regn, vaniljstång och nyutslagna blommor. Men min absoluta favorit är doften från honom. Självklart vill jag hitta min egna signaturdoft som jag kan känna mig trygg i. Dofter är otroligt viktiga och beskriver oss som personer därför tror jag just denna doft hade beskrivit mig otroligt bra! Det är en lyx i vardagen att få dofta lite extra gott.

  315. Min favoritdoft är något så enkelt som doften av nybryggt kaffe och rostat bröd en söndagmorgon. Detta för att det är min fantastiska sambo som gör detta åt mig varenda söndagmorgon. Det kanske inte låter som något speciellt, men herregud vad jag har längtat efter någon som kokar kaffe och rostar mackor åt mig en söndagmorgon! Han ger så mycket färg till mig. All min färg. Och därför är det min favoritdoft, något så enkelt som betyder så mycket

  316. Är uppvuxen vid havet med en syrenberså i trädgården. Den bästa doften är morgonen efter en blåsig och regnig natt när syrenerna blommar. Det luktar regn, tång, lera, syren och blött gräs (har man tur hör man göken på avstånd).

  317. Doften av min dotter.
    Vi fick kämpa länge för att kunna bli gravida. Efter många läkarbesök och en tuff graviditet kom hon äntligen, vår dotter. ❤
    Doften av henne är livets doft. ❤

  318. Min bästa doft är sommarskog! Det är verkligen något speciellt när solen legat på och värmt upp granbarren på marken och löven i träden. Luften står sådär märkligt stilla men ändå liksom darrande. Det är som om man kan lukta på själva solen. <3

  319. Min favoritdoft i hela världen är min mammas doft, en perfekt blandning mellan hennes hud och en citrusdoftande parfym från DKNY. Hennes doft är för mig representativ för all trygghet hon gett min under min barndom.

  320. Åh! Jag måste nog beskriva två dofter. Varav den ena tror jag att du känner igen dig i från när du åker till Italien. Jag är svensk-iranier som regelbundet åker till Iran dvs en gång per år. Så en gång per år får jag uppleva min favoritdoft och det är när jag landar på Iransk mark. Först pirret i flyget i några timmer och därefter sekunden man landar och kliver ut den flyget ovh möts av fukt, värme och.. Iran. En blsdning av saffran, fukt, kärlek och kanske lite avgaser. Då känner jag mig hemma och trygg.

    Den andra doften är mitt livs kärleks hals, att ligga med näsan inborrad i hans hals. Det kan jag göra i timmar. Önskar att jag själv doftade så gott och personligt!

  321. Min favoritdoft är tomatplantor, det får mig att bli glad och känna mig hemma. Så enkelt, men ändå så fint!

  322. Det finns inget som slår doften av solkräm, mariekex och saft. Det måste vara barndomsminnen som gör en nostalgisk och får en tänka tillbaka på härliga dagar på stranden. Ta fram solkrämsflaskan och sniffa lite såhär i novembermörkret, du ska se att det funkar bättre än du tror.

  323. Min favoritdoft i hela världen är vanilj för det påminner mig om min mormor för hon bakar alltid vaniljbullar. Hon är också den personen som jag alltid ringer när jag har ångest och det finns ingen tryggare plats i världen än när jag är hos henne. Tack för världens bästa blogg, kram

  324. Min favoritdoft i hela världen är doften av London. Jag bodde där i två år men det var inte förrän efter jag flyttat tillbaka till Sverige och åkte tillbaka på besök som den slog mig – doften av storstad. En märklig kompott av sopor, lyxiga parfymer, vatten, människor och världens alla kök. Pulsen och mångfalden i London går nästan att ta på, men den går definiera att känna med alla andra sinnen.

  325. Hur ska man bara kunna välja EN doft? <3 Jag älskar så många dofter från livets olika härliga stunder. Doften som uppstår när du fräser vitlök och chili i olja och du vet att du snart kommer få äta en riktig pangmåltid, doften i pappas kram, doften efter sommarregn, doften av mina hästar i stallet, doften av färska snittblommor, doften av sin kärleks famn och så mycket mer! Kram

  326. Favoritdoften är helt klart när man kommer hem till sitt föräldrahem efter en regnig dag, och när man öppnar dörren slås doften av nybakade bullar mot en! Finns inget bättre i hela världen än just den kombinationen 🙂

  327. Doften av nybryggt kaffe på morgonen sommarregn mot asfalten doften av honom och syrenbusken om sommaren som hyacinten som slår ut vid julen.
    <3

  328. Hej fröken Forni!
    Så länge jag kan minnas så har jag varit besatt av goda dofter, en doft kan väcka så många minnen. Den bästa är min mammas inför kalas & festligheter. Morsan har alltid varit väldigt piffig och hon luktade alltid så gott! Det gör hon fortfarande min bästa mor❤️ Andra dofter som jag är svag för är kanelbullar, herrparfym, skinn, plasten i gamla badringar och såklart min egen festparfym Chanel no 5. Den är så god men jag får tyvärr lätt huvudvärk av den. Det är väl som du säger; ett sprutt räcker😊 Jag hade så gärna velat vinna denna nya parfym, som mina framtida barn bara dööör när jag bär❤️ Stor kram till dig!

  329. Min andra hälft bor just nu 7000km ifrån mig. När vi ses efter veckor, månader och tårfyllda nätter, ifrån varandra så borrar jag in näsan mot hans skjortkrage. Hans lukt är så fin och jag saknar den varje kväll jag ska sova. När jag tänker på nästa gång vi ska ses så ser jag hur jag lutar mig emot honom påväg hem från flygplatsen och njuter av tanken på hur många tusentals andetag jag kommer hinna ta. Och påväg till flygplatsen några veckor senare kommer jag andas allt snabbare, försöka dra in så många andetag spm möjligt. För jag älskar hans doft, den är min favorit. Min favoritdoft.

  330. Jag vet inte hur det egentligen gick till
    Att vanilj blev doften jag dofta helst vill
    Jag tänker på trygghet, värme och lycka
    Lite för söt kan vissa väl tycka
    Men i mitt hem får vaniljen flöda
    Ur ett doftljus ska det gärna glöda
    En parfym med vanilj och andra godsaker
    Det finns inte bättre dofter och smaker
    Jag kan lova att den kommer användas väl
    Och älskas med hjärtar såväl som själ ♡

  331. Min favorit doft är tidig vårmorgon efter att det har regnat hela natten. Det känns som om alla träd och gator precis duschat och allt doftar bara friskt och nytt och då blir man själv helt plötsligt mycket piggare! Jag tar alltid ett djupt andetag och bli lite extra pepp för dagen!
    Kram till dig Michaela 🙂

  332. Doften av min lilla dotter jag snusar in när vi ligger tätt intill på kvällen och hon ska sova. Det sprider ett lyckorus genom hela kroppen❤️

  333. Vilken lyxig tävling! Jag ÄLSKAR dofter, min absolut favorit är doften av sommarregn. Jag har alltid älskar regn och just de dagarna när man får sitta ute under tak med en filt en bok och en kopp te, spela fotboll i det blöta gräset eller cykla hem på fuktig varm asfalt efter en sommarskur är förknippat med så många fina minnen!
    Kram

  334. Min favoritdoft i hela världen är svår att sätta fingret på.. Det är nämligen den doft som uppstår när man gosar in sig i barnens små nackar när dom ligger och sover.. finns inget mysigare eller godare doft!! Så fylls man lite av kärlek också och det är väl inte helt fel?

  335. Min absoluta favoritdoft är utan tvekan doften av min sambos trygghet. Ni vet den doften som inte går o förklara med nåt annat ord är gränslös kärlek. Att ligga på hans bröst en kall söndagmorgon som denna och känna hans doft, som är som en blandning av en kattunge och nybakta bullar, är höjden av lycka.

  336. Bästa doften i världen är att snosa på sin lilla bebis <3 inget slår det. Annars är Sheasmör med vaniljdoft eller pioner fantatiskt !

  337. White musk. Jag har bara inte alltid vetat om att det är min favoritdoft. Men efter ett besök på Hemtex, bland deras kombinerade tvålar och tvättsvampar stod det klart. Varför? Jo, för doften av white musk tar mig tillbaka 15 år i tiden. Tillbaka till en by i de norrländska skogarna, till ett rött hus med vita knutar. Där Bingolotto var obligatoriskt varje lördag, till vita pepparkakor och dansbandsmusik. Till mina finaste farföräldrar vars kärlek stått dig starkt i över 60 år. Till en vedeldad bastu och doften av white musk. Jag visste bara inte om vilka enorma nostalgikänslor den doften ger mig. Och hur jag glädjs av möjligheten att transportera mig tillbaka, om än i tanken, till minnen som ligger så nära mitt hjärta – och till saknaden av de jag inte längre har kvar i mitt liv.

    Det är väl det härliga med favoritdofter. De minnen de väcker, eller är medskapare till.

  338. Min absoluta favoritdoft är svår att urskilja då den är olika varje gång, vilket också är det unika i det här. En av mina största passioner i livet är att resa, och det bästa jag vet är när man går ur planet och suger sig in doften på den nya platsen man besöker. Det är olika varje gång men ändå samma på något sätt. Det pirras i magen på mig varje gång!

  339. Finns så många fantastiska dofter, allt är kopplat till minnen. En absolut favorit är nog doften av tungt sommarregn på varm asfalt, eller en varm kväll i juni när hela byn doftar av fläder och syrén, och sommaren precis har börjat. Då känner man sig liksom förälskad i allt! Parfymmässigt är favoriten nog en lite mystisk doft. Jag brukar alltid lockas av hur själva parfymavdelningen doftar, men hittar sällan rätt i djungeln. Det jag är ute efter är en feminin doft som inte är för söt, men som får en att bli nyfiken och vilja ha mer. Som påminner lite om en ljum sommarkväll antar jag, inte kall och frisk, utan snarare solvarm hud och kaprifol.

  340. Vad som är min favoritdoft kan tolkas på många olika sätt, men den doft som ligger mig varmast om hjärtat är doften av honungsvatten. Det kan låta helt galet för många men det är en doft som jag associerar med min mormor och alla frukostar jag åt hemma hos mormor och morfar som liten. Min mormor var min bästa vän tills hon gick bort när jag gick i lågstadiet och jag har märkt att minnen från när man var liten kan suddas ut väldigt lätt- vilket skrämmer mig ibland. Men något jag alltid tror kommer leva kvar är att varje gång jag droppar några droppar honung i varmt vatten kommer det alltid kännas som att hon står bredvid, i sin morgonrock och med sitt härliga skratt.

    Min mormor skulle ha fyllt år i veckan och därför är hon kanske extra mycket i mina tankar just ikväll, men det är en doft som gör mig varm och trygg i hela kroppen av den kärlek jag känner för henne <3

  341. Den bästa doften jag vet är när jag är hemma hos mina föräldrar på hösten. Pappa varmröker lax i egengjord rökugn. Tillsammans med höstlöv och fallna äpplen är den doften oslagbar. Om man inte jämför med min 3-veckors bebis förstås 🙂

  342. Min favoritdoft i parfymväg är alla gånger jasmin! Men få saker slår ju doften av rena krispiga lakan eller doften av nybakta kanelbullar!

  343. Sommardagarna som liten på västkusten när mormor gräddade våfflor och med sommarblommor på bordet som jag plockade längs vägkanter. Inget slår det<3

  344. Min bästa lukt i hela världen är att komma hem efter en lång dag och borra in näsan i nacken på killen jag älskar. Doften av trygghet, kärlek och lugn slår vilket doftljus som helst.

  345. Saffran i efterrätterna. Saffran i riset vi åt, eller kycklingspetten som marinerades. Lukten av sommar tillsammans med saffran i glassen.
    Tricket med glassen, enligt pappa, var att man ”skulle röra om den i timmar” innan man frös ned den. Barndomen var guldfärgad och varm.
    Det är Göteborg, det är Teheran, det är familjen. Det är min favoritdoft i världen.

  346. Min favoritdoft i hela världen som jag haft sen barnsben är doften i min farmor och farfars hem. En doft av kärlek och trygghet, tillsammans med en doft av något nybakat och underbart gott. Den doften min älskade pappa vuxit upp i. Sen i höstas finns varken farmor eller farfar, men jag kan fortfarande känna doften när jag plockar fram det porslin jag ärvt från farmor. Det finns något extra tryggt och värdefullt i det gamla och bevarade som jag älskar. Puss.

  347. Mina favoritdofter är vanilj och lukten av min vita hårboll till katt som fortfarande luktar som en kattunge samt doften av julgranen hemma i lägenheten under julen. <3

  348. Min favoritdoft i hela världen måste vara grandoft. Dels för känslan av jul, men också för det lugnt jag känner när jag tänker på skogen, och alla minnen från barndomen när man lekte bland träden och byggde kojor, lekte indianer och häxor. Därför älskar jag grandoft mer än allt.

  349. Min favoritdoft är från min mammas myshoody som jag sparat. Hon dog för ett tag sedan och hoodyn tar jag fram ibland och bara känner hennes doft en stund, det är en mammakänsla som jag aldrig kommer få tillbaks på annat sätt så jag hoppas doften stannar kvar länge.

  350. En doft jag minns men aldrig kommer att få känna igen, är doften av mitt tredje barns duniga hår när hon var bara några timmar gammal…
    Den doften var ren kärlek. Så mild och varm och ljuvlig.
    Önskar att den fanns sparad på burk!
    Annars är min favoritdoft doften av sommar och sol och bad – när barnen sitter med fuktigt hår och solkysst hud och liksom bara doftar så ljuvligt av SOMMAR ♥

  351. Finns mååååååånga jag älskar…men jag måste nog säga Hyacinth för den känsla den genererar i min kropp. Min farmor hade massor av blommor när hon levde och vid jul fanns det flera Hyacinther i huset. De ger mig en känsla av kärlek, värme, omtanke, förväntan… Farmor.

  352. Min favorit Gemy finns inte längre, försvann för säker 10 år sedan. Vanilj, choklad lite syren och ros tror jag det var. Så nu har jag ingen favorit utan velar lite hit och dit. Vill ha en doft som funkar dygnet runt och blir mitt signum. Inte påträngande utan ljuvt akomanjerande till min stil.

  353. Min absoluta favoritdoft i hela världen är hur en bebis doftar när den sover. Jag har själv inga barn än men jag LÄNGTAR som satan tills jag får en liten bebis att lukta på! <3

  354. Jag har en katt som heter Lisa som jag tycker så himla mycket om. Hon sover alltid under täcket i en liten boll vid magen. Och så luktar job alltid smultron på magen, i många månader har hon gjort det och jag har tyckt att det är så konstigt . Men igår morse hittade jag henne längst ner i min garderob bakom alla mina mjukiskläder och där låg hon och ruvade på en påse med bärdoftande puri puri (heter det så?) som jag köpte på min första kärleksresa med min kille i Marocko för 6 år sedan. Har letat efter den sedan vi bytade lägenhet men nu får den ligga kvar hos Lisa i garderoben. Det är väl hennes smultronställe och också en liten katt måste ju få ha sina hemliga platser.

  355. Tänk dig ros, viol och läder
    och dig själv utan kläder
    En fransyska med en fjäder
    Förför, förgör och gläder

    Etat Libre d’Orange ”Putain de Palaces”

  356. För en tid sedan träffade jag en kille och som alltid när jag möter nya människor har jag en förmåga att fästa mig vid små detaljer. Det kan vara ett rörelsemönster, ett ansiktsdrag, ett tonläge… Det där lilla speciella som etsar sig fast, vare sig man vill eller inte. Samma sak hände även denna gång. Efter att ha legat tätt intill honom en hel natt, med näsan inborrad precis i gropen vid hans nacke, så kunde jag inte låta bli att fråga morgonen därpå: ”Vad har du för parfym? Du luktar så otroligt gott”. Gissa vad hans svar blev? ”Den är från Agonist”.

    Efter den natten hade hans doftspår rotat sig i min hjärna och jag kunde känna när han klev in i rummet utan att ens behöva titta upp. Men saker och ting förändrades, vi gled ifrån varandra och är det något jag lärt mig så är det att männen sällan är så goda som parfymerna de bär. Så på något sätt tänker jag att det här är min möjlighet att ta revansch. Att skaffa mig min egna doft som kan etsa sig fast i andras minnen, ta över deras rum. Och när de ligger bredvid mig om nätterna och snusar mig i nacken ska de vakna på morgonen med endast en tanke i huvudet: ”Vad har hon för parfym?”

    Den doften, den är och kommer för alltid vara min favorit.

  357. Alla mina favoritdofter genom åren, ända sedan jag var ett barn tills nu, har haft den gemensamma noten vanilj. Vaniljkryddade doftljus i mitt flickrum som liten; en hudkräm som jag och min dåvarande bästa kompis köpte på en marknad i Grekland när vi var fjorton år, vars doft jag fortfarande kan längta till eftersom den påminner om sand, mopedäventyr och hemliga tonårstankar; en parfym i ren vaniljdoft som jag hittade som tonåring, tänkte skulle bli MIN doft, och som sen slutade tillverkas (Anna Sui – Dreams, googlar den än idag); och vaniljstången i glasburk som jag fick av min nuvarande bästis när vi flyttade ihop i studentlägenhet. Vanilj för mig är nostalgi, längt, trygghet och framförallt något som känns väldigt varmt, bekant och hemma. Skulle därför bli genuint lycklig av att få burra in mig i denna parfym. Fin tävling Michaela 🙂

  358. Min favoritdoft i hela vida världen är doften av honom. Den får sällskap av nytvättade lakan, doften av ett sommarregn som letar sig in genom ett öppet fönster och någonstans i bakgrunden smyger sig doften av nybryggt kaffe in. Och allt detta blandas till en härlig mix där doften av honom, min stora kärlek, står för basnoterna.

  359. Oj vilken fin tävling <3 finns ju så många goda dofter men min absoluta favorit måste ju vara solkräm och olja. Då vet man att det är varmt och skönt väder och man mår allmänt bra. Tack för en jättefin blogg! Har hittat hit för inte så länge sen och nu är jag fast😊 kram

  360. Hej bästa du!
    Min bästa doft är faktiskt när man kliver av flygplanet, i ett varmt land. Det är en märklig blandning av alla olika bränslen samt värmen, otippad doft men det pirrar alltid till i magen av den lukten. De är 100% lycka för mig.

  361. Min favorit doft heter Alyssa Ashley Vanilla just därför att den doftar vanilj. Har alltid älskat vaniljdoften på parfym och har tittat på parfymen du tävlar ut men tyckt att den varit över min prisklass, så att vinna den skulle göra mig superglad. /Maria

  362. En av mina absoluta doft favoriter är lavendel – för mig är den doften sommar! Har bott i vårt hus i snart två år och första sommaren planterade jag massor av lavendel och som jag njöt av deras doft. Sen är dom ju även vackra att se på:-)

  363. Min favoritdoft är garanterat doften av mina barn, har precis fått vårt andra barn och i all stress och kaos som kan uppstå ger bara lite sniffande på Julias huvud lite extra energi som man såååå behöver ibland:)! En ny perfyme i allt detta småbarnsliv skulle inte vara fel, något som man kanske inte unnar sig själv. Tack för en super fin och inspirerande blogg

  364. Den bästa doften jag vet är att vara i våran stuga vid havet, älskar verkligen det stället. Det är så mysigt och ligger alldeles perfekt, och är världens vackraste plats. Man kan se hela stans skärgård därifrån (bor vid Hälsingekusten). Det är så otroligt mysigt på sommaren (då jag inte är en vintermänniska hehe), då man kan se så mycket grönska, glittrande hav och bara andas in sommaren och allt det har att erbjuda. Det är också ett enormt fönster rakt ut mot havet ifrån huset, så där är det alldeles perfekt att sitta och drömma en stund eller när man bara behöver en liten paus. Bäst blir det givetvis med familj och vänner där på plats också. <3

  365. Vill först bara tacka dig för din härlig blogg, det är in hit som jag tittar när jag vill ha lite inspiration, lite feel-good känsla eller pepp. Tack! 🙂

    Angående min favorit doft så är det de dofter som jag förknippar med julen. Juldofter väcker positiva känslor hos mig så som mysighet och förväntningar. Jag förknippar doften till tradition, trygghet och hembakat. Speciellt nu när mina föräldrar precis har skiljt sig och jag vet att julen i år inte kommer bli som den en gång var. Men ändå när jag känner doft av julen så får jag den där mysiga julkänslan i kroppen och det kan ingen ta ifrån mig, inte ens att vi inte kommer att fira tillsammans i år. Alla dessa mysiga julminnen som jag ändå är så tacksam över att jag faktiskt fick uppleva. Juldoften är viktig för mig för att minnas alla härlig julminnen. Gran, kanel och glögg gör att jag kommer i stämning liksom skalade citrusfrukter, pepparkaksbak, kryddnejlika och knäckkok. Mmm, så trots en jul som inte kommer vara sig lik så gör dessa dofter mig lycklig. Tack Mamma och Pappa för det. För allt det som dofterna väcker till liv.

  366. Rosbuskar. Påminner mig om när jag var liten och min familj hade landställe på Öland. Hela huset var omringat av rosor, och varje gång jag går förbi en rosbuske reagerar jag med fina minnen. Det var under tiden vi fortfarande var en riktig familj, allihopa tillsammans. Trygghet och värme kommer med doften och det är helt underbart.

  367. Min bästa doft i hela världen är när det börjar bli vår, men fortfarande är krispigt kallt ute och man känner doften av eld. Kanske bara är något med att bo i dalarna som gör den så pass tydlig när gårdarna runt om en eldar ved och träd. Den doften, gärna när det är lite halvmörkt och stjärnklart ute, är min allra bästa doft, för den doftar hem.

  368. Min bästa doft i hela världen är när det börjar bli vår, men fortfarande är krispigt kallt ute och man känner doften av eld. Kanske bara är något med att bo i dalarna som gör den så pass tydlig när gårdarna runt om en eldar ved och träd. Den doften, gärna när det är lite halvmörkt och stjärnklart ute, är min allra bästa doft, för den doftar hem. <3

  369. Den bästa doften jag vet, är den av hans solkyssta hud, när liksom solen dröjt sig kvar kring hans nyckelben och hans kropp är helt avslappnad . Det finns få saker som får mitt hjärta att gå sönder av lycka så mycket som just precis den stunden. Hans tunga andetag, nästan som att han sover. Han ser så trygg ut där han ligger, så jag borrar ner mitt ansikte i hans nacke och för en stund är jag nästan trygg jag med.

  370. Min favoritdoft i hela världen är på morgonen, att känna doften av sin kärleks varma andetag i nacken samtidigt som doften av nybryggt kaffe sprider sig från köket. Det är kärlek!

  371. Min favoritdoft är lukten av en tåg perrong. Jag vet det låter helt sjukt. Men som barn jobbade min pappa mycket borta och det var nån form av lycka att stå där på perrongen och vänta på tåget han skulle komma med. Som äldre började jag förknippa tågstationen med frihet. Att man kunde åka så långt bort, nästan vart som och allt som krävdes var ett kliv från perrongen till tåget. Oavsett om man skulle åka hem eller bort. Det är nån blandning av friskluft, olja, metall och elektricitet.
    Dock inte en doft jag skulle ha på mig som parfym. Men varje gång jag kommer till tågstationen och står där på perrongen ger lukten mig nån form av lycka.

  372. Jag har aldrig haft en favoritdoft, finns så otroligt många olika dofter där ute som påverkar en positivt. Gör en lyckligare, känner sig trygg eller påminner en om fina gamla minnen. Min absolut tryggaste doft just nu är lördagsmorgonens – nybakat bröd från bageriet runt hörnet, nybryggt kaffe och doften från honom. Allt det som behövs för att göra en lite lyckligare när snön ligger utanför och ångesten kanske är påväg att knacka på.

  373. Min favoritdoft i hela världen är mitt eget hem. Alltså, att efter en lång dag på jobbet, få öppna dörren och mötas av blandningen av min parfym, våra sängkläder, växterna och kanske en svag doft av stekos från matlagningen kvällen innan. Doften av hela ens liv på något sätt.

  374. Min absoluta favoritdoft på hela jorden är när jag får borra ner ansiktet i min kära pojkväns nacke/hals. Vi bor i olika länder så det händer inte allt för ofta dessvärre! Hade älskat att ha möjligheten att spraya på mig denna ljuvliga parfym innan jag träffar honom nästa gång, så kanske han tycker det är lika härligt att krama på mig som jag på honom! 😉

  375. Min favoritdoft är min killes mjuka solvarma axel, jag brukar borra in näsan där och bara försvinna. Han luktar inte så mycket av sig själv, aldrig svett men heller inte riktigt någon egen doft och det är som att solen får honom att komma fram.

  376. Hej, min favorit all times är min pojkväns Jean Paul Gaultier: Le Male. Vi har varit tillsammans i 13 år och gifter oss till hösten. Den doften köpte jag till honom hans första födelsedag tillsammans, han har den än idag och har väl använt 3stycken.. jag önskar så att jag någon gång hittar en sån där parfym till mig själv någon gång, som han kan förknippa mig till… (i dags läget har jag väl sisådär 5-8 parfymer jag varvar mellan)
    Tack för underbar blogg, har följt dig väääldigt länge.. KRAM!

  377. Min favoritdoft är en blanding av något bekant, något nytt, något mjukt, något hart, något friskt & något härligt. Jag har det helt klart for mig i mitt huvud hur min favorit-parfym luktar, men jag har tyvärr bara inte hittat den ännu, kanske är Agonist Vanilla Marble svaret!!
    Kramar

  378. Det finns väldigt många dofter som ligger mig varmt om hjärtat, som doften av att komma hem, nyfödd bebis, nystädad lägenhet, solkysst hud, body shops moringa, nybakta bullar eller nyklippt gräs. Men det finns ingen doft som får mig att känna en sån trygghet, lycka och kärlek som min pojkväns. En gång, innan jag flyttade utomlands frågade jag vilken perfym han använde, du vet, bara för att kunna köpa och lukta när jag skulle sakna honom för mycket. Han svarade att han aldrig ägt en perfym i hela sitt liv. Jag blev nästan arg, för de andra lukterna, som ligger mig så varmt om hjärtat är liksom lättilgängliga. Alla finns inte på flaska, men om jag vill kan jag känna dofterna regelbundet under hela mitt liv.

    Men min absoluta favoritdoft kan jag inte köpa på flaska och ja, det kanske suger men jag tror att det finns mer än bara en anledning till att den varken kan tas för given eller är till salu och jag hoppas innerligt att jag får känna min favoritdoft länge framöver

  379. Det finns väldigt många dofter som ligger mig varmt om hjärtat – doften av att komma hem, nyfödd bebis, nystädad lägenhet, solkysst hud, body shops moringa, nybakta bullar eller nyklippt gräs. Men det finns ingen doft som får mig att känna en sån trygghet, lycka och kärlek som min pojkväns. En gång, innan jag flyttade utomlands frågade jag vilken perfym han använde, du vet, bara för att kunna köpa och lukta när jag skulle sakna honom för mycket. Han svarade att han aldrig ägt en perfym i hela sitt liv. Jag blev nästan arg, för de andra lukterna, som ligger mig så varmt om hjärtat är liksom lättilgängliga. Alla finns inte på flaska, men om jag vill kan jag känna dofterna regelbundet under hela mitt liv.

    Men den doften jag älskar kan jag inte köpa på flaska och ja, det kanske suger ibland men jag tror att det finns mer än bara en anledning till att den varken kan tas för given eller är till salu och jag hoppas innerligt att jag får känna min favoritdoft länge framöver
    Svara

  380. Är överhuvudtaget känslig för just dofter då jag är en HSP:are och tar in dofter och lukter intensivt. Vilket är både bra och dåligt, men speciellt bra när det finns så mycket fantastiska dofter ute i världen, och en favorit är vanilj. Samt min bästa väns doft… Min vän har den mest fantastiska parfymen som innehåller vanilj och dofter från havet och stranden. När jag känner en doft som liknar den eller om någon annan person har den doften associerar jag till henne och blir på så bra humör. Dels för den får mina hjärnceller att tänka att jag är på en strand vart som helst i världen där lugnet görs av vågorna som slås mot strandkanten och fiskmåsarna läte i den klarblåa himlen. Tänk ändå hur glad och lugn man kan bli av dofter man gillar och vilka associationer man kan göra genom att bara känna en doft.

  381. Min absoluta favoritdoft innehåller alltid någon form av vanilj, vilket är den perfekta basen. Vanilj blandat med kakao och någon fruktig nyans till det. Skulle bli så superlycklig av att vinna då den senaste tiden varit enbart motgångar.

  382. Min favoritdoft är ganska ny. Egentligen är det svårt att specificera den men när jag tänker efter är nog den som allra bäst när jag vänder mig om i sängen, och liksom letar efter hans sömnigt varma doft som gör att det inte bara fladdrar inom mig utan värmer som en brasa i iskyla. Suger i mig den doften som om den skulle ta slut men egentligen är det ju så fantastiskt att det bara är början.

  383. Min favoritparfym i hela världen kommer från Demeter – Library Of Fragrances, och heter ”Wet Garden”. Den doftar som regnvått gräs.

  384. Nygräddat bröd ger en trygg och varm känsla. Det luktar ombonat och mysigt. Annars är jag barnsligt svag för patchouli! Det är något både fräscht och spännande sensuellt i den doften.

  385. Doften i hans nacke precis nedanför käkbenet där han är som allra mjukast. Så mycket att jag cyklar till honom i snöstorm och snålblåst en fredagskväll trots att jag vet att det aldrig kommer att bli vi. Allt för att inte missa en chans att få andas in doften av han jag tycker om.

  386. Min absoluta favoritdoft i hela världen är utan tvekan mina barn.

    J A G K A N I N T E F Å N O G <3
    D O F T E N A V M I N A B A R N
    D O F T E N A V M I N N E N <3

  387. Min favoritdoft Ingela världen är ”utomlands”, en sån doft som inte går att förklara. men alla son klivit ur ett plan på en varm destination vet precis vad jag menar.
    Jag skulle älska att vinna denna doft, min bästis hade den när vi lärde känna varandra för ett par år sedan & sedan dess har jag verkligen velat ha den.

  388. Min mormor doftade alltid så gott. En doft som skapade total trygghet och väckte minnen om Jämtland, rödklöver och fjälltoppar. När hon gick bort sparade jag lite barnsligt en sjal hon haft. En sjal jag kunde borra ner näsan i och på så vis ha en bit av henne kvar. Nu doftar den ingenting längre, det har trots allt gått 6 år. Men det är fint att något så flyktigt som en doft kan skapa känslor som stannar kvar.

  389. Jag älskar dofterna av Sandalwood och Fikon, alltid ledord när jag letar efter ny parfym. Denna doft har bägge noter i sig och jag hoppas så på en chans att vinna <3

  390. Min favoritdoft i hela världen är hans doft, han som inte längre är min. Behöver en ny doft i mitt liv.
    Kram…och Michaela din senaste bok är underbar!

  391. Bästa doften i hela världen är doften av bebis! Finns inget härligare än bebisdoft. Blev nyligen moster till världens finaste lilla kille och att pussa och lukta på honom är världens finaste grej. Finns liksom inget ont alls i den lilla kroppen utan bara kärlek och trygghet <3

  392. Den magiska doften av smultron-jasmin, går den ens att slå? Tror det kan vara i kombination med varma sommarkvällar, solkysst hud och sena kvällspromenader men när Smultronjasminen delar med sig av sin doft då stannar tid och rum. <3

  393. Min absoluta favoritdoft är lukten av min älskades hår. Det är en doft av trygghet och kärlek som slår allting annat. Synd att den inte finns på flaska, hehe.
    Har luktat och suktat efter denna drömparfym länge, men skulle aldrig ha råd att köpa den. Ska operera bort min sköldkörtel på måndag nästa vecka, och är nervös och nästintill livrädd. Detta skulle vara den perfekta gåvan för att muntra upp litegrann! Ha en fin vecka, kram.

  394. Min favorit doft är helt klart nytvättade lakan som hängt ute i sommarvinden. Sen lägga sig i det svala lakanen efter en varm dag på stranden!

  395. En doft blir din när den kommer inifrån.. när det som finns runt om dig och det som finns i dig blir ett. När allt stämmer. Det är den doften, den stunden som är din.

  396. Det är säkert flera som har svarat detta redan men jag skriver det ändå – doften av min nyfödda dotter. Jag har aldrig förstått att folk säger att doften av spädbarn är det bästa som finns – men när jag själv fick barn blev jag fascinerad över hur väl detta stämde. Dottern luktade så fantastiskt gott och jag kunde dofta på henne hela dagarna. Det kan jag fortfaranade, och älskar hennes doft, fast hon snart blir två år.

  397. När man kommer hem till mamma och pappa för första gången på många månader och bara vill gråta för att det doftar så himla gott och tryggt.

  398. Doften Alien av Thierry Mugler från 2005 är min nattparfymsfavorit. Letar fortfarande efter den perfekta dagsdoften och jag älskar vanilj så denna ligger bra till 🙂

  399. Min favorit doft är söt & tung på samma gång. Fräsch men ändå pondus på något vis. Lite som en Chanel parfym blandat med en date school parfym man hade när man var liten!… jag ser ju när jag läser detta att det verkar lukta hemskt men i mitt huvud är det perfekt iaf.

  400. Min favoritdoft är den som sitter kvar i tröjan han glömde här i förrgår. Den doft som exakt ingen i hela världen har förutom han, den doft som sitter på en jag är kär i som inte vet om det själv än.

    (skulle vara hemskt trevligt med en ny parfym så han blir lika kär i mig, haha)

  401. Mina favoritdofter är Jasmin , ros , syren och honung ! Skulle jag välja en doft med honung – fick jag väl aldrig vara ifred för våra bin !
    Det vore en härlig doft annars . kanske inte skulle få vara ifred annars heller – med all ljuvliga blomdofter som finns ! Men jag chansar – och
    hoppas på tur !

  402. Doften av vinter och bensin. Det låter ju helt sjukt, men efter att ha spenderat alla vintrar i fjällstugan, med snöskotrar som ständigt puttrar och morfar som springer ut och in i stugan med skoteroverallen på, är det något som ger mig en sjuk vintermyskänsla.

  403. Min favoritdoft i hela världen är min brorson. Det doftar kärlek, värme, lugn och trygghet. Det finns ingenting annat som kan få mig att glömma allt runt i världen runt omkring. Doften av honom skapar så mycket kärlek att jag själv knappt kan vänta tills jag får egna barn och det hela har fått mig att inse hur mycket kärlek jag känner för min pojkvän och att han definitivt ska bli pappa till mina barn.

  404. Min favoritdoft är att lukta i en ny bok/tidning, låter helt skumt men det är en sån härlig lukt tycker jag, av nytryckt papper, kanske för att min dröm är att skriva en egen bok eller ha en egen tidning så förstärks lukten! Men jag älskar den!! 🙂 även doften av nybakta kanelbullar och sen av julglögg! Åh så härligt 🙂

  405. Tidig sommarmorgon, kliver ut på verandan till timmerstugan mitt i skogen i Dalarna. Solen värmer daggen och GRÄSET. Nyklippt gräs. Ah, herregud. Vore ju så himla härligt att ha en sådan lyxig doft till hjälp för att ta sig igenom fem månaders mörker. Tack för en så SÅ fin blogg, och för en mitt-i-prick bok, har läst den tre gånger om. Blir alltid lite klokare.

  406. Lite simpelt kanske men doften som kommer när man går förbi en tvättstuga ute på gatan, lukten som liksom kommer ifrån ventilen❤️ Den lukten gör mig ärligt alltid lite glad. Speciellt eftersom Att vi har en familjemedlem som inte tål tvättmedel med parfym. Så lukten av tvättmedel sköljmedel och tvättstuga! Hahaha

  407. Bebisdoften är ljuvligaste doften! Älskar denna parfymen också, var faktiskt och doftade på den på NK efter att du tipsat om den en gång. Tack för en ärlig och klockren blogg forni!

  408. Min favoritdoft: doften av honom. Varje gång, spelar ingen roll om det gått bara några dagar sedan sist eller, som den här gången, nästan fem månader sedan vi var så nära att jag golvas av honom och hur han doftar. Doften av den starkaste kemin jag någonsin känt, som gör att jag knappt vet var han börjar och jag slutar. Hans doft som är en blandning av den diskreta men ändå säregna parfymen jag känner igen på flera kilometers håll, värmen från hans kropp och lakanen i sängen vi aldrig lämnar. Det är som knark. Han är som knark. Vill aldrig, aldrig vara utan.

  409. KAFFE. Jag älskar att sätta på bryggaren, gå och duscha och sedan mötas av den ljuvliga, uppiggande doften. Jag älskar att gå in på en bar i Italien och beställa en espresso, sluta ögonen medan jag väntar och bara andas. Jag älskar att klämma på påsar med hela bönor när jag är och handlar, sätta näsan mot ventilen och insupa den underbara känslan. Jag älskar att baka med kaffe, att göra marinader med kaffe … fanns det en kaffeparfym skulle jag garanterat köpa den! Eller Kanske inte förresten. När det gäller parfymer är doftnoten vanilj det självklara valet.

  410. Med risk för att av-glammatisera denna tävling svarar jag: bebisbajs.

    Efter 6 månader med kroniskt förstoppad bebis har jag lärt mig att uppskatta de få tillfällena. 😂

    Nu börjar det bli bättre och jag känner mig redo att älska en ny doft!

  411. Åh, min favoritdoft är en doft jag tyvärr inte längre kan känna. Den bästa, mysigaste och finaste doften för mig är doften utav min hund. Min älskade hund, som för en månad sen, 14 år gammal, lämnade mig och min familj i stor sorg :(. Det låter så sjukt när jag säger det, men han luktade svagt utav popcorn, och jag kunde komma på mig själv att borra in näsan hårt i hans päls, för det var en sån doft av trygghet för mig <3.

  412. I höstas flyttade jag till en annan stad för att börja studera. Min absoluta favoritdoft är när jag kommer hem till hemstaden igen och kan borra in näsan i min lilla kanins päls som fått bo kvar hos mina föräldrar för att han inte får bo i min lilla studentlägenhet. Så mycket värme, lugn och kärlek i den doften.

  413. Hej!
    Vill börja med att tacka för en bra blogg!
    Dofterna och atmosfären en sommardag. Den nalkande värmen, fågel kvittret och doften från sommaren som fyller hela luften. Att få ta ett par andetag och få gå ut i sommaren är nog något av det härligaste som finns.

    Annelie

  414. VIlken bra tävling!!

    Min favoritparfym är ”L’agent” av märket Agent Provocateur. Vem hade kunnat ana att ett underklädesmärke skulle göra en sådan bra parfym? Den är otroligt sexig och sensuell utan att vara för mörk och rökig. Den känns som när man vaknar upp en söndagmorgon dagen efter, i en stor vit t-shirt och med världens bedhead och spår av suddig eyeliner kring ögonen…men man känner sig bara så.jävla.sexig.

    Köp den vetja! 😉

    Btw, ett litet förslag är om kommentarsrutan hamnade längst upp under inlägget så slipper man scrolla ner förbi alla inlägg för att kunna lämna en kommentar. 🙂

    Hoppas att man vinner parfymen! Har hört mkt bra om det märket och varit på NK och nosat på dom. 🙂

    Puss!

  415. Min favoritdoft är en doft från min barndom som ger mig så mycket värme och trygghet. När jag var liten hade min familj en stuga i Sälen dit vi åkte varje vinter så fort vi kunde komma ifrån skola/jobb i hemma i Stockholm.

    Doften jag kände varje gång jag öppnade dörren till stugan efter en lång dag i backen eller spåret och mamma och pappa eldat i brasan och en mustig gryta stod på spisen – det är min favoritdoft alla kategorier. Det doftade familjärt, eldigt, mysigt och rustikt på samma gång och gav mig alltid en känsla av trygghet <3

  416. Jag tror jag har för många favoritdofter, men kan nog lyckas få ner det till tre stycken som jag har svårt att klara mig utan:

    1. Min underbara pojkväns naturliga doft, älskar att gosa in mig och bara känna doften av trygghet och kärlek.

    2. Doften av böcker. Svårtoppat om man frågar en boknörd som mig. Förknippar den doften med att fly från min ångest in i en annan värld för en stund, det gör mig lugn.

    3. Doften av mitt barndomshem. Varje gång jag kommer innanför dörren hos mina föräldrar så blir jag lycklig. Det doftar hemtrevligt, god mat, och det påminner mig om min lyckliga barndom.

    Mitt mönster är nog att jag tycker om varma, inbjudande dofter. Jag själv har dock inte hittat en doft i en parfym som får mig att känna mig som jag vill, så det vore inte helt fel att få ta del av din favoritparfym!

  417. Min favoritdoft är doften av höstäpple. När man går förbi trädgårdar med prunkande äppleträd i september och doften lovar en härligt krispig höst. Kram, Sandra

  418. Bästa doften är att öppna dörren en sommardag när regnet precis öst ner. Doften av nyfallet regn en sommardag ger på något bisarrt sett ett lugn i själen.

  419. Morfars garage.
    Doften som slog emot mig när jag som barn öppnade den något tunga garagedörren och jag smög in i mörkret. Några sekunders mörkrädsla innan jag hittade strömbrytaren och såg allt kaos som fyllde rummet från golv till tak. Det var många år sedan garaget faktiskt användes till för att parkera bilen i. Nu var det en plats där morfar stod tillsammans med mig och lät mig låna hans oljefärger och måla direkt på bordet. Det var där morfar lät mig leka med hans verktyg för att spika ihop små träbitar med varandra och ge bort till mamma i present. Det var där doften av damm blandades med bensin och kartonger med gamla minnen i. Det var där jag smög in på nätterna för att se på kattungarna som låg och sov på några gamla filtar i ett hörn under en stol med ett trasigt ben. Garaget, minnena och dofterna var en plats där jag växte upp.

  420. Min favoritdoft handlar egentligen inte alltid om hur jag själv tycker att jag doftar. Den bästa doften för mig är när jag känner hur min sambo drar in ett andetag av hur jag luktar. Det är drömdoften. <3

  421. åh, jag hoppas att jag inte är försent ute för att bidra till chansen att få vinna den här skönheten till doft!

    min favoritdoft är en herrparfym jag faktiskt inte vet namnet på, det var den min morfar använde och sen han gick bort har jag ibland kunnat gå på stan eller bara gå förbi min pappa och känt den bekanta doften. det är himla härligt på sätt och vis då man blir lite varm i hjärtat och tänker en extra gång på de gamla tiderna med morfar, jag önskar bara att jag kunde veta vad den kom från! xx

  422. Jag älskar doften av sockervadd och popcorn. Det tar mig tillbaka till när jag var liten och gick på tivoli.

  423. Ett starkt minne från barndomen var när man tagit på sig regnstället och gummistövlarna, radats upp på led av dagisfröknarna för att gå ut på tur i skogen. När man gick där i regnet och våndades över sitt klibbiga regnställ, kom man till slut in i skogen och doften av natur blandat med tungt regn infann sig, det är en doft som jag fortfarande minns väldigt starkt och saknar idag.

  424. Min favoritdoft är när jag öppnar dörren hemma hos mamma. Det luktar mamma, och tryggheten, glädjen och lycka sprider sig i kroppen, ofta blandas lukten av mamma med något gott som står på spisen och vips är jag 6 år igen och allt jag vill är att bli kramad och omhändertagen.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi