Decembermorgon

Är det bara för att jag har varit borta som jag tycker att dessa decembermornar är så otroligt mysiga? Jag har gått upp vid sex två mornar i rad, tänt julstjärnor och juleljus, doftljus och stearinljus. Mysigt. Jag var lite orolig för att jetlagen skulle spela mig ett ordentligt spratt men förutom att jag var dödstrött igår eftermiddag så har den ändå varit schysst, jag har sovit 00-05.30 två dagar i rad och det är jag tacksam över. Ikväll hoppas jag dock att jag sover mina vanliga timmar, dvs. 23-07, för då mår jag som bäst.

Hur många timmar sover ni förresten? Så intressant hur olika människors sömnbehov är. Jag har efter många år av experimenterande förstått att 23-07 är perfekt för mig. Åtta perfekta små timmar som gör att jag är pigg och energisk hela dagen, somnar snabbt på kvällen och inte vill dö när klockan ringer. Vilka timmar kör ni?

Kika in om någon timme för då behöver jag er hjälp! Var hos Flattered och gick igenom mina provmodeller igår men vi har lite svårt för att bestämma en av färgerna så jag tänkte att ni skulle få hjälpa till lite! Så sjukt svårt att välja färger när det finns sååå mycket fint. Jag har verkligen insett under min tid med Flattered hur roligt det är med skor. Det krävs så mycket som ska klaffa när man gör skor – allt ifrån komfort till att det ska passa allas fötter, till design och att skon ska sitta på ett speciellt sätt. Jag får otroligt mycket respekt för de som jobbar med skor när jag själv ger mig in i leken. Roligt och utmanande.

Jaja ses om ett par timmar, puss!

7a1a9382

7a1a9386

7a1a9390

Såhär ser det ut på stranden när Linda godkänner min fotografering. Jag är inte direkt ett fotoproffs som ni vet, haha, men jag vill väl och gör mitt bästa! Bilderna blev godkända förresten, puh…

  1. I vanliga fall, 22.30-06.45 typ. Just nu är jag dock gravid och kämpar med att hålla mig vaken efter 20.30, men sover ändå till 06.30. Tio goa timmar! Plus någon timma på eftermiddagen ibland. Känns helt galet!

  2. Jag sover oftast 9 timmar, och ibland är jag till och med trött när jag vaknar, som att jag skulle vilja ha en timme till haha. Jag har alltid behövt mycket sömn, men aldrig varit speciellt morgontrött så det är skönt!

  3. 22-07 = Helt perfekt, bara stänger av alarmet och går direkt upp ur sängen.
    23-07 = Helt ok, jag dör inte av att gå upp. Men inte lika energisk kanske
    Somnar jag inte innan 23, då är dagen som dödsdömd. Har INGEN energi, ganska läskigt.

    Puss ha en toppendag !! <3

  4. Inom vården gäller inte lagen om dygnsvila vilket gör att jag är hemma runt 22:15 efter ett kvällspass och går upp 05:15. Under de timmarna ska jag hinna pussa lite på min kille, varva ner, duscha, försöka SOMNA.. Så ja, runt 5 timmar med lite tur hehe. Det blir tyvärr något kroppen vänjer sig vid. Heja alla er som får sova åtta timmar, jag avundas er 🙂 Kram

  5. Jag var på en föreläsning med en forskare som forskar mycket kring hjärnan och hur den fungerar, och han berättade att när en har sovit för lite så blir ens förmågor ungefär som när man är påverkad av en promille alkohol. Så sjukt att en blir så påverkad av sömnen!

  6. Min optimala sovtid är 00.30 till 08.30 och detta fungerade superbra för mig medans jag fortfarande jobbade i klädbutik. Men när jag började plugga på universitetet nu i höstas så förstördes allt på mindre än en vecka. vissa dagar är jag ledig, andra börjar jag 08.15 och nu idag börjar mitt seminarium först klockan 16.00 och alla veckor den här hösten har sett olika ut. Så nu har jag skrotat det där med sovtider helt och tänker att jag istället bara glider med de här åren. Det är ju trots allt bara tre år totalt, men vem räknar? 😉

  7. Känner också så mycket för december i år. Har så mycket julkänsla. Bakar pepparkakor, gjort en dörrkrans, promenerat till granförsäljningen, börjat slå in paket, och bara som du säger tända ljus.. Åh, så fin månad.

  8. Jag anpassar min sömn till min tiomånaders! Men han har börjat sova som en tonåring så jag vaknar oftast före honom 😂 Inatt sov jag 23-08 och väckte lille pyret en timme senare

  9. Jag sover 22-05 eller 23-06 oftast, skulle behöva sova minst 8 timmar men det är svårt att somna redan vid 21. Har dessutom två ganska morgonpigga barn som gör att jag går upp ganska tidigt på helgerna med. Behöver jag nämna att jag är trött, typ jämt? Hehe.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi