Frågor med Forni

Hej bästa du! Har du några Santa Teresa tips? Restauranger och annat man inte får missa!? Tack och puss!

Hej gullet,

Om du går in på jaunari 2016 i arkivet så kommer det upp två veckor fyllda med allt det vi gjorde i Santa Teresa! Men några snabba: friterade avokadotacos och sötsaker på The Bakery, sushi på Kojis, middag på Habaneros, dans och middag på Kika (tror de har liveband på torsdagar eller något sådant), lunch och mellis på Swarts… enjoy!

img_5004-1024x1024

Magiska lucnhtacos på The Bakery

Michaela! Välkommen hem 🙂 Jag har en fråga jag funderat ett tag på- du har ju läst modevetenskap om jag inte missminner mig, men om du inte skulle jobba med det du gör och skulle välja en utbildning idag, vad skulle du välja? Läkare? Jurist? Statsvetenskap? Lärare? Skulle vara kul att höra dina tankar kring detta 🙂 Du är bäst! Kram

Hej och tack!

Om jag hade valt att utbilda mig till ett mer ”traditionellt” yrke idag så hade jag valt att utbilda mig till terapeut. Jag blir mer och mer intresserad av människans psyke och hade verkligen kunnat tänka mig att ha min egen psykologmottagning som jag sedan hade utvecklat från en traditionell mottagning till något mer nytänkande. Chattmöjligheter, appar, feel good-center… en plats på jorden där människor kan få komma till och bli omhändertagna, känner sig trygga men samtidigt vill och vågar jobba med att utveckla sig själva. Entreprenörs-sidan sitter nog i mig oavsett vilken bransch eller vilket yrke jag tar mig an, men psykolog hade varit ett riktigt drömyrke! Vad hade du valt?

Puss!

För ett tag sedan skrev du att ni skulle hitta tillbaka till varandra? Har ni det? Gled ni ifrån varandra? Jag och min pojkvän… jag vet inte vart vi har varandra? Jag är jättekäa i honom, men samtidigt känner jag att ”är det här det?” Och drar mig till andra. Vet inte vad jag ska göra. vill inte lämna honom samtidigt som jag inte är nöjd. Behöver hjälp! Puss

Jag uttryckte mig nog lite klumpigt där för jag märkte att det var fler än du som reagerade på det, ber om ursäkt för det. Det jag menade var att jag såg fram emot att hitta tillbaka till vår närhet och relation efter en lång period där vi har varit iväg på resor på olika håll. När man är fysiskt ifrån sin partner behöver man liksom vara väldigt nära varandra fysiskt för att hitta tillbaka till den där speciella tråden som bara vi har. Så tycker jag i alla fall. Vi har alltså inte haft det jobbigt eller glidigt isär, mer än fysiskt i form av resor som har kommit i vägen. Känslan av ”är det här allt? ska jag nöja mig nu?” är typ den sista känslan som finns inom mig när det kommer till vår relation. Snarare ”fick jag allt det här? Herregud det är för bra för att vara sant”… geeky kanske, men sant.

Jag tror ingen förutom du kan svara på om din relation är rätt för dig eller inte. Generellt sett så brukar ”att dra sig till andra” vara en varningsflagg. Kommunicera med din kille, lufta dina tankar och se vad han ger för respons. Tror det är viktigt att prata med varandra om man börjar glida isär, så att den lilla sprickan inte plötsligt är ett öppet hav.

Puss <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej! Om man inte har ett drömjobb vad ska man jobba med då?

Du har en väldigt trevlig blogg 🙂
Kram

Hej fina du!

Haha ja du, vad ska man jobba med då? Tror långt ifrån alla har ett drömjobb, de flesta satsar nog på att jobba med något där de har kul om dagarna. Det kan handla om att arbetsplatsen är trivsam, kollegorna underbara, arbetsuppgifterna roliga, man får mycket ansvar om man gillar det, fria arbetstider eller något annat. Jag tror på att testa sig fram, inte tänka för mycket och istället försöka göra något som man ser fram emot varje dag när man vaknar (okej inte varje dag, men de flesta!).

Hej Michaela,
Tack för en bra blogg!
Hur tycker du att Biotherms deo fungerar när du har vita plagg? Jag tycker att många deos missfärgar framförallt vita plagg men har varit sugen att testa denna så tänkte höra vad du tycker om den.
Ha det fint! Kram

Den funkar hur bra som helst på vita plagg! Lämnar inga märken på mig i alla fall. Lite knepigare på svarta plagg, men är så nöjd med den i övrigt (doftar gott, håller länge osv) så lever med deofläckarna på svarta kläder tills vidare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herregud, ni verkar leva i matparadiset där borta. Hur hittar du alla fantastiska restauranger?

För det första så måste jag ge mycket av restaurang-kredden till D, han gör ett hästjobb med att boka alla resor åt oss. Jag sätter mig bara på flygplanet haha. Men han brukar googla fram olika bloggar och gå på deras tips! MYCKET bättre än Tripadvisor eller olika magasin som har skrivit om restauranger. Bloggar blir mer genuint och det går snabbt att ta en kik hos bloggen för att se om man har samma smak eller inte. Sedan frågar vi runt bland vänner som vi vet har liknande smak som vi har. Men googla ”dubai + blogg” etc. så kommer massa bra tips upp. Jag brukar också gå in på Instagram på en känd restaurang, så tittar jag vilka som ätit där på geotaggen och kollar om de har ätit på något mer ställe som verkar najs. Hehe. Det är roligt att göra research för det finns ingenting härligare än att äta en riktigt lyckad middag utomlands! Puss!

P.s – de andra frågorna fortsätter jag att svara på i nästa veckas ”Frågor med Forni”!

  1. Bara en inflikning, terapeut och psykolog är inte samma sak. Vem som helst kan kalla sig terapeut, det är inte en legitimerad titel. Psykolog får man först kalla sig efter en 5,5 års utbildning, ptp-tjänst och ansökan om leg hos socialstyrelsen. Däremot kan man som psykolog vidareutbilda sig till t.ex. psykoterapeut osv. Menar inte att slå dig på fingrarna, men tycker att det är viktigt att hålla isär begreppen då titeln terapeut används av många oseriösa personer som det är synd om psykologer blandas ihop med!

    1. Tack för input – det visste jag faktiskt inte! Då är det psykolog jag menar, jag har kikat lite på den utbildningen som är just 5 år. Kram!

  2. Tusen tack för din underbara blogg! Hittade den, föll pladask för den, din stil och ditt sätt att se på livet och nu finns Jag är inte perfekt, tyvärr i min bokhylla. Bläddrade i den senast igår då jag hade superångest över en omtent som jag känner mig så nervös och stressad över. Kramar från Finland!

  3. Du skulle passa utmärkt som psykolog! Det var min dröm också, och för två år sen tog jag äntligen examen:) Det här är mitt första år som skolpsykolog i USA:)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi