Lördagslistan

En liten lördagslista som jag snodde från Egoina (det var hennes fredagslista 🙂

Humör idag?

Strålande. Drack bara vatten igår till middagen efter min detoxyoga så känner mig som en ny människa, vaknade redan vid åtta helt utvilad och har världens roligaste dag framför mig!

Dagens planer?

Jag ska bruncha med Marith och Kristin klockan ett på Riche – har saknat mina tjejkompisar! Sen ikväll blir det middag med mamma, pappa, Timmy och Sofia – har saknat min familj! Superhäng idag med andra ord.

Veckans snällaste?

D i Dubai. Jag förstår verkligen varför jag har valt honom för han påminner så mycket om både min pappa och min farfar ibland – två manliga förebilder som jag alltid har sett upp till. När vi är utomlands är han precis som min farfar – pratar med alla, säger ”thank you very much” till varenda person som finns, berömmer alla som gör ett bra jobb osv. När vi gick in på Toro Toro där vi ätit förut såg vi servitören från förra året på långt håll. D blev så glad att han var tvungen att gå fram till honom, typ ge honom en kram och berätta att vi kom tillbaka för att servicen sist var så himla bra, mest tack vare honom. Glad att man lever med en sån snällis som vill vara fin mot sin omgivning, gillar att ge komplimanger och är översocial haha.

Helgens planer?

Bruncha, hänga med familjen, promenera, ta det lugnt och samla kraft!

img_4252.jpg

En lördagsfrukost för några veckor sen, på julafton närmare bestämt!

Veckans framsteg?

Jag tar nya steg i mitt jobb hela tiden och 2017 börjar se riktigt bra ut – så JÄVLA roligt!!!

Dagens mat?

Acaibowl och kaffe. Inte kommit längre än så än!

Vad var det roligaste som hände i veckan?

Det roligaste var också kanske det hemskaste (i alla fall för mig, haha!). Vi skulle åka taxi hem från Mall of Emirates och taxichauffören var heeelt i en klass för sig, jag vågade inte ens be honom köra försiktigare, blev helt chockad av honom. Han trodde på riktigt att han var med i ett Formula1-race. Tutade på ALLT och ALLA, bromsa gasa bromsa gasa, skrek, muttrade, herregud säger jag bara. Mådde illa i en timme efteråt och var helt grön i ansiktet, men jag och D kunde inte göra annat än att skratta för han var så himla knäpp. Sen gick D runt och låtsades vara honom resten av kvällen och så skrattade vi åt situationen. Det är alltid en ren chansning att åka taxi utomlands, kan gå precis hur som helst hehe.

Veckans tanke?

Varför älskar alla säsong tre så mycket och inte jag? Är det för att den blev överhypad innan jag såg den? Vem får vi se i nästa säsong och NÄR TUSAN kommer den? Ja helt klart Skam-tankar under den här veckan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glömde såklart sätta på mig mina åksjukearmband innan taxiresan från helvetet, typiskt…

  1. Såg säsong 3 direkt när den kom ut i norge innan den var så överhypad men tyckte ändå inte allt att den var så bra som säsong 2 som jag fastnade i totalt! Älskar kemin mellan noora och william (speciellt de där blickarna som dom fångat så bra och som bara kastar en in i känslorna man hade när man var 16-17). Min favoritkaraktär är dock precis som din, jonas! Hade varit sååå kär i honom i den åldern haha <3

    1. Egentligen spelar det ju ingen roll varför eller hur. Men när jag såg att du inte var där så kände jag bara, att fasiken vad skönt att man inte behöver eller måste! Att du kan göra precis som du vill! Det beundrar jag. Sedan behöver inte jag veta skäl men att du inte var där kände jag var 1000 x coolare för mig än om du hade varit där.

  2. Jag är också besviken på säsong 3! ALLA sa att det var den bästa och ÅH kul att de lyckas hålla nivån och till och med höja den… Och jag ba VA? Hade inte alls den fina mixen mellan värme, nyfikenhet och sorg som vart i de tidigare säsongerna. Jag hade lite ont i magen typ hela tiden. Nu hoppas jag minst sagt på fjärde… Den ska komma under våren, men nu är ju produktionsbolaget i tvist (http://www.svd.se/skam-blockeras-utanfor-norge/om/kultur) så vet ej hur det blir :((

  3. Hej Forni! Jag tänkte besöka Stockholm och gå på en mysig datenight med min man (på en tisdag), tycker du att vi ska gå till Bardot eller till Farang? Kram

  4. Kände exakt likadant, fastnade inte alls i säsong 3 men tror att endera älskar man den eller inte. Saknade tjejerna i den, där de inte fick så stor plats!

  5. Jag är helt tvärtom, förstår inte hur man kan tycka att säsong 3 är bättre än säsong 2, som enligt mig var det bästa på länge. Kan inte ens minnas när jag streckkollade på en serie, blev så tagen och engagerad och berörd. Kram 🙂

  6. Ja, håller med om säsong 3! Äntligen någon mer än jag som tyckte trean var jättebra men inte wow/bäst/magisk osv. Måste säga att jag var mest connectad i första säsongen, satt och höll andan och kände med hela hjärtat för Jonas/Eva och tjejgänget. Tror det jag saknar i säsong tre är inblick i Eva-Nora-Sana-Vilde-Chrisgänget <3 Girlpower, älskar konstellationen och att få följa med i deras liv. Självklart diggar man Isak och Even men tycker också att Isak är lite trist. Säger inget 🙂 Fint men säsong 1+2 var bättre. Kram!

  7. Jag håller med dig! Gillade inte alls säsong 3 lika mycket som säsong 1 och 2! 🙂

    Trevlig helg 🙂

  8. Gud håller verkligen med om Skam säsong 3?! Gillade inte alls den lika mycket som de tidigare säsongerna. Orkade inte ens kolla klart :(( vilket känns helt orimligt eftersom jag plöjde de 2 första säsongerna på typ 2 dagar..

  9. Så härligt inlägg! Och så härligt med lördag! Ska också hänga med familjen och samla kraft med vinterpromenader och god mat. Trevlig helg alla 🙂

  10. Michaela! Jag tyckte precis som du. Förstod inte alls hypen kring tredje säsongen och tyckte till och med att den var sämst av alla. Men sen! Sen såg jag om alla säsonger (hehe..) och nu har jag ändrat mig. Ser alla säsonger med nya ögon och märker saker jag inte uppfattade innan. Första vändan tyckte jag säsong 2 var bäst, på andraplats säsong 1 och sist säsong 3. Nu tycker jag att säsong 3 är överlägset bäst följt av säsong 2 och sist säsong 1. Jag vet inte om jag kan säga varför. Kanske är det hela grejen om att psykisk ohälsa lyfts upp speciellt mycket i tredje säsongen. Eller att jag blev stum och helt paralyserad av hur fint slutet på avsnitt 10 var. När Isak sitter i kyrkan och får O Helga Natt som sjunget till honom och hela han och Evens kärlekshistoria syns framför honom. En detalj jag inte märkte första vändan är att korset i kyrkan i den scenen är precis som i Romeo och Julia när de båda dör tillsammans. En annan detalj jag märkte är att de mest värdefulla stunderna i säsong tre alltid utspelar sig vid klockslag 21:21. Sådana saker. Upptäckte en hel skatter likt dessa andra gången jag såg den. Är helt frälst som du hör, haha. Kram!

  11. Håller också med om säsong tre! Säsong två tycker jag var utan tvekan bäst. Fattade aldrig riktigt tycke för karaktären Isak, så det kanske spelar in.

  12. Tankar från en norsk tjej: Håller med dig totalt, tyckte heller inte om sesong 3. Kan ha med at jag inte är förtjust i Isak hehe… Men et tips til alla svenskar!! När sesong 4 börjar, kolla http://skam.p3.no under tiden. Här finns sms och uppdateringar i sociala medier från karaktärerna. Och man kan se klippen direkt och behöver inte vänta tills fredag! Undrar om dom har stängd alla länder från at kolla här med ?? vi får se! 🙂 🙂 sesong 4 kommer under våren, inte fastsatt någon tid än 🙂

    Btw, Noora + William tröjan är so last year i Norge nu… 😉

  13. Jag håller helt med dig om säsong 3 på Skam. Den var absolut bra, men jag kan fortfarande le när jag tänker på scener från säsong 2. Så fantastiskt bra! ♡♡

  14. Tycker inte heller att säsong 3 var wow. 2 var bäst och sen 1 och sist 3. Tredje var bra och fin, men jag fastnade inte alls som de andra.

  15. Den var inte bäst, håller med. 😊 Din D låter helt underbar. Jag är glad för din skull att ni har varandra. Vilken mysig lista. Feel-Good 💛

  16. Forni, jag kan rekommendera taxibolaget Careem nästa gång ni är i Dubai. Det är en svensk kille som startat det! Funkar ungefär som Uber, fast enklare. Min erfarenhet är att de kör en aning försiktigare än den genomsnittlige taxichauffören där (plus att bilarna är mycket fräschare) 😀

  17. Säsong två for the win!! Älskar älskar kärleksdramat, kompisdramat & dramat kring ’vem är jag som person’ som utspelar sig i säsong två! Igenkänningsfaktor 100, ångest blandat med kärleken till tonåren som dyker upp igen. Säsong tre är absolut bra och viktig men inte alls lika bra som tvåan!

  18. Säsong tre var den jag gillade minst, bäst var tvåan. Tror det är för att jag kan relatera till den på ett annat sätt. Varje känsla och handling har man ju i princip upplevt. Säsong tre är jättefin och viktig, men det berör mig inte på samma sätt som de två tidigare säsongerna.

  19. Åh vad härligt skrivet om D! Jag känner verkligen igen glädjen när jag tänker på att min pojkvän också är en snällis!

  20. För mig har det inte alls varit så att alla har sagt att säsong 3 är bäst utan alla har snarare hypat säsong 2! Och sagt att säsong 3 är sådär. Håller med om det… inte ens sett klart den pga tyckte inte den var något vidare.

  21. Håller med om säsong tre. Inte alls samma känsla i karaktärerna. Tycker jag. Men jag är ju också helt galen i Noora och William och har sett säsong två måånga gånger nu. Saknade verkligen tjejerna i tredje!

  22. Glöm inte att kolla på Sveriges Mästerkock som nu börjat rulla på teven. Där är jag med och tävlar, hoppas du kommer gilla årets säsong! Följ mitt matkonto så länge: Foodgeekzsisters, som jag tillsammans med min syster driver framåt på daglig basis. Kram & Tack för landets bästa blogg.

  23. Alltså började typ grina när jag läste texten om D?? Länge leve snälla män alltså. Dem ska man spara på.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi