Frågor med Forni

Dessa inlägg är mina absoluta favoriter i din blogg! Av ren nyfikenhet kommer här en fråga till nästa gång: om du skulle vara lärare, vilka ämnen skulle du då undervisa i? Och för vilka åldrar skulle du helst undervisa? Skulle även vara roligt att höra om dina tankar kring hur en bra lärare bör vara. Stor kram!

Jag skulle vara svensklärare för gymnasieelever! Det var egentligen det jag tänkte ”bli när jag blir stor” innan jag halkade in på denna bana 🙂

Engagemang hos lärare är det viktigaste av allt. Att de verkligen tycker att deras jobb är roligt. Alla kan såklart ha en dålig dag, men överlag tycker jag att det är otroligt viktigt att gilla sitt jobb om man ska jobba med andra människor – speciellt om man ska lära ut! Att se individer i klassen så att alla får utvecklas på sina egna sätt hade jag tyckt varit väldigt kul att jobba med om jag hade varit lärare. Jag minns själv de lärare som såg min potential i vissa ämnen, hur de fick mig att blomma och utvecklas inom dessa områden. Jag vill att lärare ska vara roliga men samtidigt respektingivande och KREATIVA med sitt arbete. Jag förstår att det finns riktlinjer inom arbetet, men jag minns de lekfulla lärarna med kärlek och det var alltid dem som fick ut maximalt av oss elever.

PUSS!

Tips på bra skor att ha på sig när man är ute och dansar? 🙂 Går sällan ut för att dansa loss under vinterhalvåret för det är så bökigt med skor bla.. har man fortfarande med sig inneskor i en liten väska och byter om?! Bor i snöigt norrland så inneskor är inte så lämpligt ute om man inte vill dratta på ändan var femte meter 🙂

Att inte gå ut och dansa för att du inte vet vilka skor du ska ha var en dålig ursäkt tycker jag 🙂 Man ska ALLTID skita fullständigt i utseende när det kommer till att ha kul!!! Jag blir galen på tjejer som inte vill gå ut för att de känner sig fula i sin outfit eller inte ”har något att ha på sig” – att ha kul handlar inte om det!!! Jag har gått ut i moonboots, pyjamas, osminkad, träningskläder – you name it. Och haft lika kul som när jag har sett ut som one million dollars. Och aldrig, alltså aldrig någonsin, har någon ifrågasatt mitt utseende.

MEN med det sagt, om du ändå känner att du vill hitta ”rätt skor” att ha på dig när du går ut på vintern så föreslår jag svarta ankelboots. Jag har alltid svarta ankelboots när jag går ut på vintern! Lägg på en vintersula på skorna och se till så att de har en tjock, rejäl klack (inte för hög) så klarar du dig fint.

Det går även bra att gå ut och dansa i kängor eller Uggs tycker jag, speciellt om man bor i vårt snöiga land! Jag brukar inte orka ha med mig ett extra par skor, så jag brukar ha mina vinterskor ibland om vi går ut. Komfort är viktigt 🙂

Ut och dansa dig svettig nu! Massa kramar <3

Hej och tack för en fantastisk blogg!

Skulle bli superglad om du kunde tipsa om någon fin (och stor) väska man kan ha till skolan? Är 27 och är väsktokig annars, men nu har jag noll inspiration. Kan bero på att jag börjat studera efter en lång mammaledighet. Hoppas du sitter på nåt bra tips, vill ju gärna vara liite stylish hehe!

Kram!

Hej kära du!

Åh det där med väskor är ju en liten djungel alltså. Jag vet inte vad du vill lägga för pris men för budget så skulle jag kolla in & Other Stories, tycker ofta att de har snygga väskor till bra priser (och bra kvalitet) inne. I mellanklassen skulle jag spana in Little Liffner och Leo Wulff – snygga, praktiska och funkar till vardags! I lyx-kategorin har Celine bäst utbud tycker jag. Lycka till! Puss <3

img_5540.jpg

Jag och min bästa vardagsväska <3

Mickis! jag skulle gärna vilja veta hur du gör/har gjort för att hantera motgångar och INTE bli nerslagen och typ ge upp allt man drömmer om för att vägen dit inte är spikrak? du är bäst!!

Det handlar nog om att acceptera att livet ser ut så. Jag är realist och tror att det kan vara sunt att vara det när man försöker ta sig till sina drömmar. Jag förstår att det inte kan vara enkelt att nå drömmar för det är så livet ser ut. Så när jag slås av motgångar längst vägen kommer de inte som en surprise. Jag är beredd på motgångar, vad jag än tar mig an. Man måste kämpa för att uppnå de flesta av sina drömmar. Vissa hävdar att det är lättare att hantera motgångar/nå sina drömmar om man är en klassisk drömmare: orealistisk, tror att man är absolut bäst och tänker att ingenting är omöjligt. Jag hävdar snarare att den personlighetstypen ofta blir mer nedslagna av motgångar, för de är så oförberedda på dem. Jag är i stort sett alltid beredd på en motgång (OBS pratar ej om typ sjukdomar, mina näras hälsa etc – det är ett helt annat område) och blir därför sällan chockad när de kommer. Jag tar emot dem, analyserar dem, och backar sedan bara för att ta ytterligare sats. Jag litar otroligt mycket på min magkänsla och mina energier när det kommer till det mesta i livet och de säger ofta till mig att fortsätta om jag är på rätt väg – även om vägen har en hel del gropar i sig. PUSS DU ÄR BÄST

Hej, jag och min pojkvän palnerar en lång weekend (4-5 dagar) till Italien för att fira att vi båda har tagit körkortet! Har aldrig varit i Italien förr, vilka områden/stad rekommenderar du i april / maj? Gärna något område med god mat och någon trevlig aktiviteter under dagen. Skulle vara så tacksam för några tips! Ha en trevlig dag 🙂

Hej fina!

Grattis till era körkort!

Jag skulle ta Rom – Rom är en fantastisk stad vid den tiden på året. Så vacker med all sin kultur och sevärdheter. Faktiskt ett helt perfekt resmål under våren. Finns dessutom sååå mycket att se.

Puss!

img_6797-768x1024

Jag med min farmor och farfar i Italien i april förra året!

  1. Det här inlägget var riktigt roligt att läsa! Det gav mig ett leende på läpparna med dina välskrivna svar! Kram

  2. Nej, det där med uggs på krogen är inte okej, enligt mig alltså haha, gympaskor, sneakers (för både tjejer och killar) och uggs ska man inte ha ute, oftast är det ju vårdad stil som ”kod” i alla fall runt Stureplan.
    Men det är bara min åsikt, kanske är lite old school smaken är ju faktiskt som baken 🙂 Nu på vintern är ju ankelboots och overknee stövlar med klack perfekt!

    Kram!

    http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

  3. Hej fina Du, får jag ställa en följdfråga till ditt svar om att vara en ”realist”? Jag var förut en typisk ”drömmare”. Och eftersom jag hade sån otrolig ambition och drivkraft så gav jag inte upp förens det blev så som jag ville. Men sen hände det du nämde, jag drabbades av en sjukdom helt oväntat och i den tidpunkten av mitt liv när det var ”the time of My life”. Jag försökte kämpa men blev tvungen att sjukskrivas i flera år pga av all smärta och allt HEMSKT som denna sjukdom medförde. Nånstans påvägen tappade jag bort mig själv eftersom jag inte visste vem jag var UTAN mina drömmar och prestationer. Numera är jag en ”realist”. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte är lite tråkigt. Jag har ändrats så sjukt mycket sen jag blev friskförklarad och att vara en realist innebär ofta att jag ger upp lättare och liksom ”nöjer mig”. Så min fråga är, hur skiljer man på det? Hur är man en realist som kämpar på trots motgångar? och som undviker att ”nöja sig” och tänka ”jahapp men nu det är så här det är”??

    Vill sen bara säga att DU är en av väldigt få bloggare som känns så ÄKTA och ärlig i det du skriver. Det känns så tryggt att läsa din blogg när man vet hur du är. Du ger sån ärlig bild av allt och är en av få bloggare som jag kan relatera till. Eloge till dig <3 önskar dig all lycka med allt!

    Måååånga kramar!'

  4. HEJSAN 🙂
    Har en önskan om ett inlägg, vore så härligt med ett litet inspirationsinlägg för outfits till sommarens alla bröllop osv. som kommer äga rum, eller en vanlig sommar fest för all del med :).

    Tack för en super härlig blogg, kram.

  5. Så kul att du svarade på min fråga om läraryrket! Gissar att jag blir lite extra glad just för att jag själv är en blivande sådan, och precis i det ämnet du också var intresserad av. Återigen tack för en superblogg! Trevlig helg!

  6. Undrar om du har någon bok signering inplanerad under februari eller mars månad? 🙂
    Har din senaste bok i min väska varje dag dels för att läsa olika delar påväg till jobbet VARJE DAG men också för att hoppas se dig någon gång på Stockholms gator🙄🙈 Haha kanske konstig fråga men du är min största förebild och att få träffa dig hade inte kunna beskriva min lycka isåfall.
    Ha en mysig kväll!
    Kram

  7. Men alltså en väska på & Other stories är enligt dig budget? De ligger mellan 800-2000 kr! Det är inte budget! Vilken värld lever du i? Vädjar på HM, Lindex, Kappahl o Primark är budget.

  8. Hej! Ääälskar sådana här inlägg!
    Jag har en fråga gällande bloggarnas ”öde”. Tror du att bloggen kommer dö ut? Jag är sugen på at starta en blogg..såhär 12 år senare, men min Instagram har börjat bli rätt stor. (14 tusen följare och en procent på 8-9% like per bild). Jag har en engagerad följarskara och tycker det är oerhört roligt.
    Har dock fått höra att det inte är lönt för bloggen kommer dö ut och man HELT ska satsa på video.
    Vad tycker du?

  9. Hej Michaela!
    Älskar dig blogg och tycker verkligen om dessa inläggen också. Jag har också precis läst ut ”jag är inte perfekt tyvärr” och älskar den, tack för att du skriver om ett så viktigt ämne!
    Har en fråga om något jag har för mig att du skrivit om förut. Du tipsade någon om psykolog eller någon att prata med via en app eller nätet tror jag det var? Att man kunde prova det innan man gick till psykolog IRL. Vad hette den appen om du kommer ihåg?
    Tack för en bra blogg!
    Kramar

  10. Vilket underligt svar på frågan om skor på krogen. När folk säger ”det där var en dålig ursäkt” till mig känner jag bara – vadå ursäkt? Som att jag ens skulle behöva ursäkta mig? Handlar det bara om mig själv och inte påverkar någon annan behöver jag inte stå till svars på det sättet. Kanske överreagerar lite nu men jag tycker bara det låter så drygt och översittaraktigt när folk säger så.

    När du sen skriver om hur du blir ”galen” på tjejer som inte vill gå ut för att de inte känner sig tillräckligt fina, och att du har minsann gått ut osminkad och i pyjamas, känner jag inte igen dig. Du låter hård och verkar inte förstå vad som ligger bakom. Nu säger jag inte att tjejen som skrev frågan nödvändigtvis känner så, men du om någon borde väl förstå känslan av att man måste göra sig till för att känna sig tillräckligt snygg och bekväm på krogen. Jag hade inte känt mig bekväm i att stå osminkad på krogen i vinterkängor. Härligt att du gör det, det är något att sträva efter. Men du kanske inte behöver trycka det så hårt i ansiktet på de som inte är där än 🙂 Jag kanske uppfattade dig fel här, det är såklart svårt att läsa av tonläge och undertoner i en text. Kram på dig.

    1. Håller verkligen med Anna. Lät extremt privilegierat och nonchalant att svara på det viset. Som att hon verkligen inte har någon som helst förståelse för att tjejen som skriver kanske har dåligt självförtroende och är osäker på sig själv och att det är därför hon reflekterar på det sättet. Varför ska hon må ännu sämre över det?

      Dessutom är det kanske inte så svårt för en känd stockholmsprofil att gå ut på Stureplan osminkad och i moonboots. Lycka till säger jag till er andra (inklusive mig själv) att försöka det. Skulle inte ens få in min stortå på klubben kan jag säga… Så det är lätt att prata om att man ska ha självförtroende och strunta i utseendet när man själv har helt andra förutsättningar än många andra unga tjejer.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi