Jobblistan

Här kommer en liten lista om jobb som jag hittade!

Vad ville du bli när du var liten?
Delfinskötare på Kolmården (bli inte arga nu, jag var fem år!) och sen när jag blev 9-10 började jag drömma om att bli inredningsarkitekt. Jag köpte inredningstidningar för veckopengen och inväntade Ikea-katalogen, så klistrade jag ihop olika rum och bostäder i ett stort block jag hade.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Mitt drömjobb från att jag var 15 år var att bli professionell bloggare, för det hade jag sett att Eleonore Nygårds hade lyckats bli (hon var Sveriges första heltidsbetalda bloggare om jag inte minns fel!). Jag började ju blogga när jag var 14 och tyckte det var sååå roligt. Andra drömjobb jag hade var svensklärare, stylist, författare och att ha en egen piercing och tatueringsstudio (hahaha känns inte direkt som min stil idag :))).

Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?
Bästa: Svenska och Textkommunikation (tillvalskurs eftersom jag läste Media & Journalistik i gymnasiet!)
Sämsta: Matte och Naturvetenskap (de enda två ämnena jag hade G i under gymnasiet, resten VG och MVG, hatade dem verkligen)

Vad gjorde du efter gymnasiet?
Jag läste en kurs på 30hp på Stockholms Universitet (modevetenskap) terminen efter att jag tog studenten! Sen fortsatte jag med jobb 🙂

På väg till modevetenskapen, 19 år här!

Vilket var ditt allra första jobb?
När jag var 11-12 år så började jag jobba som barnvakt åt mina kusiner vilket jag gjorde ca en gång i veckan under några års tid. När jag var 14 år började jag jobba i korvkiosken i ishallen där jag bodde (min brorsa spelade hockey hela min uppväxt och min pappa var materialare i laget). De första åren var inte kiosken inbyggd med värme så det var ISKALLT haha, men efter något år byggde dem in kiosken (tack Gud). Jag jobbade där fram tills jag var 18 år och var sedan barnvakt parallellt samt jobb på ett café i stan och en italiensk restaurang i Saltsjö Duvnäs under en sommar. Plus bloggen som jag började få betalt för från att jag var 17 år!

Vad har du haft mer för yrken?
Under tonåren de jag radade upp här ovan: korvkiosk, barnvakt, café och restaurang
Under mina vuxenår: Dj, haft klubbar, tv-program, skrivit böcker, varit moderedaktör, bloggare, chefredaktör, vice VD, profile manager, delägare i en webbshop, delägare i ett välgörenhetsprojekt, varit gästdesigner för två skomärken, affärsängel, drivit poddcast och säkert några grejer till som jag glömt bort – gud så mycket roligt jag har hunnit med inser jag nu!

Dj:ar på en butiksöppning, här är jag också runt 19 skulle jag tro!

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
Nu driver jag Michaela Forni AB som går ut på att driva mitt varumärke med allt vad det innebär! Till exempel blogga, skriva böcker, ta mig an spännande projekt osv. Världens roligaste jobb!

Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?
Starka sidor: Driven, stark magkänsla, effektiv, litar på min kompetens, vet vad jag är bra på respektive mindre bra, duktig på att delegera
Svaga sidor: Impulsiv, bekväm i vissa situationer, högkänslig vilket kan göra att jag har svårt att befinna mig i vissa situationer/tillfällen, inte speciellt målfokuserad

Fotografering för Bubbleroom! OBS ej extensions :)))

Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?
Jag är inte perfekt, tyvärr.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
Psykolog!

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Revisor eller jobba på en bank kanske. Jag är galet ointresserad av siffror. Skulle nog vara skitdålig som fönstertvättare också pga höjdrädd som inåt helvete. När man ser de som tvättar fönsterna på höghus i NYC eller Dubai får jag nästan panik för att det ser så läskigt ut!

Vad gör du om fem år?
Skriver på en bok, bloggar om mitt liv och driver ett spännande, roligt och nytänkande bolag!

Omslagsplåtning när jag är 20 och vi spelar in första säsongen av Glamourama!

  1. Haha vad roligt! Ville också bli delfinsköterska på Kolmården och sen när jag var lite äldre inredningsarkitekt 😉 slutade inte heller som något utav det 🙂

  2. Otroligt fin blogg har du 🙂 Jag fick hem din nya bok i fredags och jag ville passa på att säga att den är toppen. Så bra skriven. Lättsam men ändå med allvar. Älskar den och den är perfekt att ta fram ibland när man behöver pepp eller tankeställningar <3 Grymt bra jobbat.
    Hoppas du får en toppen fin söndag 🙂

  3. Alla foto i detta innlegg med mørkt hår? Himla fint 🙂 🙂 Du er fin med blondt også, ble nyfiken på hva som er din naturlige hårfarge?

    Din blogg er så bra, har lest i noen måneder nå, og har tenkt til å bestille din bok også 🙂

    Ha en underbar søndag! Stor klem/kram fra Linn i Norge 😉

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi