Michaela Forni

Min helg i bilder

Rulltårta, Strandvägen 1 och middag med 50 tjejer

Min helg började med riktigt lyxig fredagslunch! SÅ härlig energi från Alexia fick jag, herregud vad vi babblade på.

Vi unnade oss bubbel, åt gårdskyckling och pratade om att åka på semester med barn, märkliga föräldrar och fördelning av Gemensamma Hushållet AB som man bedriver med sin partner.

När eftermiddagen kom fick jag på fredagsfika med MargauxSnickarbacken 7. Vi åt rulltårta (världens godaste) och pratade av oss. Min fina Maggis, saknar fortfarande att jobba med henne.

Gud alltså vilken tur man har som får hänga med så härliga kvinnor hela dagarna. Efter vår fika mötte jag upp Steffi hos Bangerhead där hon klippte sig, sen gick vi till Strandvägen 1 för after work. Jag bor rätt nära Strandvägen 1 och framför allt så är det på vägen hem för mig, så ”råkar” liksom hamnar där ganska ofta hehe.

Vid åtta gick jag hem och lagade middag. Den här doften: vitlök, gul lök och svamp som steks i olivolja. ORKAR INTE.

Det blev spaghetti med köttfärssås och ett glas rött, precis det jag var sugen på.

Pratade, fixade med lägenheten och kollade på Let’s Dance. Mysig fredag.

I lördags vaknade jag 8.15 så gick upp och åt frukost redan innan nio. Skönt.

Sen tog jag en lång dusch och gjorde mig i ordning innan jag la mig i soffan en stund till.

Så kom solen! SOLEN! Blev så glad och taggad på att ta mig ut.

Klädde på mig en stickad tröja från Topshop/Zalando och ett par jeans från Cheap Monday/Zalando.

Detaljer: skärp från Gucci, armband i silver från Triwa och mitt vanliga armband samt ring från Sophie by Sophie.

Vid tolv mötte jag och D upp min familj för brunch på Strandvägen 1. Onödig fakta: Strandvägen 1 (där även Milles som är deras bakficka ingår) var det ställe där jag hade dragit mitt kort tredje flest gånger under 2016 (enligt min ekonomi-app Tink som jag använder). På första plats kom Hemköp och på andra plats kom Uber.

Jag åt en bagel med lax, pepparrot, avokado och syrad lök. Den var himlans god alltså, måste nog tillbaka snart igen. Vi pratade om missförstånd när människor kallar alla oss i familjen för Forni så att man inte vet vilken Forni det pratas om, Melodifestivalen och att ta farväl.

Efter lunchen gick vi en promenad i solen, köpte kaffe på Broms och fikade på en bänk med solens strålar som värmde.

När vi stod utanför Broms märkte vi att det small till några gånger precis utanför huset bredvid. Det visade sig att någon lagt ut smällare som smällde när människor gick där.
Tecken på att man åldrats: finns ingenting med sånt här som är roligt längre. En kille trampade på den och fick som en brännande stöt i benet, dessutom är det ju direkt farligt om en liten hund trampar på den eller om en gammal person blir väldigt rädd och typ får hjärtstopp? Fy, om ni har ungdomar i er närhet berätta för dem att sånt här INTE är kul. Vi försökte få kontakt med de som gjorde detta så att de skulle sluta men de var ordentligt gömda i trygga vrår. Jag älskar busiga människor men inte när buset blir farligt, då blir jag arg.

När jag kom hem fick jag det jobbiga beskedet, så la mig i sängen en stund. Hugo och Sam var hos oss så Hugo kom in och höll mig sällskap, han kände att jag var ledsen. Hundar alltså, fantastiska skapelser.

Vid sju gjorde jag mig i ordning för att ta mig ner på stan.

Fuskpäls från Gina Tricot, blus från Viktoria Chan, byxor från Gant, skor från Celine

 

Anitha hade bjudit in till tjejmiddag på Bardot. 50 tjejer var vi! Hej och hå.

Ett litet tal.

Alla fick lappar med uppdrag, här var min lapp. Hon är så rolig, engagerad och härlig Anitha och jag är så tacksam över att ha en vän som styr så roliga tillställningar. Tyvärr var jag inte på topp i lördags och fick liksom inte till det, vilket inte var så konstigt. Men jag avverkade två av mina tre uppdrag i alla fall, gissa vilka :)

Middagen slutade med armbrytningstävlingar och hotshots. Tack Anitha!

I söndags vaknade jag efter bara fem timmars sömn. Jag gick upp och åt en nostalgisk frukost – mormors tekakor. Jag brukar alltid ha ett gäng i frysen och ibland äter jag dem och påminns om min barndom, mornar på landet och hur mormor alltid stod och fixade i köket.

Till lunch lagade D äggröra med tryffel och ruccola.

Sen gick vi hem till mina svärisar för att få lite kärlek. De lagade en sååå god persisk gryta till middag mmm med persiskt ris, den perfekta söndagsmiddagen kan man säga. Måste ta över mina föräldrar till svärisarna någon gång så de får smaka hemmalagad persisk mat!

17 svar till “Rulltårta, Strandvägen 1 och middag med 50 tjejer

 1. Johanna Grahn skriver:

  Älskar persisk mat, så gott!

  Stor kram till dig!

  http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

 2. Karolina skriver:

  En hälsning från Köpenhamn. Jag har tänkt på dig så mycket de senaste dagarna. Du känner mig inte, men jag har läst din blogg från starten. Jag går in och läser några rader varje dag. Du skriver så bra. Min bror betyder mest för mig i hela världen. Jag kan inte föreställa mig den smärta du upplever. Jag hoppas att du kan se ljuset i vårens strålar.
  En stor styrkekram till dig, Michaela.

  1. forni skriver:

   Hej fina Karolina, tusen tack för dina varma ord men det är inte min bror som har gått bort utan en nära vän till familjen som vi förlorade alldeles för tidigt. Tack för ditt stöd och din kärlek. Massa varma kramar

 3. Johanna skriver:

  Hej fina Forni! Kan inte komma ihåg om du har postat ditt bologneserecept någonstans? Skulle bli så glad om du kunde länka alternativt om du skulle vilja lägga upp det? Den ser alltid så sjukt god ut! Ta hand om dig :) <3

 4. Malin skriver:

  Fina härliga du <3

 5. Emma skriver:

  Hej! Vart är ditt fina överkast ifrån? :)

 6. Sofia skriver:

  Hej!
  Vi håller på att renoverar, och det enda jag ser överallt är golv…såg ert fina trägolv!! Är det ett gammalt golv..eller har ni lagt nytt?? Vilket isåfall?
  Gillar din blogg skarpt!

 7. Maria skriver:

  Hej fina fina du! Den t-shirt du hade på dig på Alexias blogg vart kommer den ifrån? Så fin på söta dig<3

 8. Emilia skriver:

  Ååååååh det är ju gorme sabzi! 😍😍😍

 9. Hanna skriver:

  hej fina du!
  nyfiken som jag är undrar jag varför du inte har någon fransförlängning något mer? någon speciellt orsak? är nämligen helt fast vid det och tycker du passar så himla bra i riktigt långa fransar.
  allt gott!

 10. Charlotte skriver:

  Hej Michaela! Jag har läst din blogg under flera års tid och jag vill bara säga att jag älskar att läsa om vad du har gjort under helgen! Det känns som att du hinner med så mycket roligt under en helg och att du verkligen njuter av varje sekund. Det är oerhört inspirerande och glädjespridande, fortsätt så! Kram

  P.S. Jag besökte RPM Italian i Chicago i helgen och jag håller med dig, det är typ den godaste italienska maten jag har ätit!

 11. Petra skriver:

  Hej finaste Michaela! Jag har ganska nyligen hittat din blogg, men fastnade direkt. Du skriver så det går rakt in i hjärtat, och när jag läser om din sorg så bara brister det. Stora kramar till dig, jag ville bara att du skulle veta att vi är många som tänker på dig!

 12. pilla skriver:

  Vilken god helg du haft!

 13. Elin skriver:

  Heej Forni!
  Tycker er sittpuff är så himla fin, var är den ifrån? ☺️
  Du är grym 💪🏼💛

 14. Mikaela skriver:

  Oh riset de gör är så gott!! Älskar den brända, knapriga ytan. Mums!! Lyxigt att ha svärföräldrar som kan laga sådan mat :)

 15. Kristin skriver:

  Vaaart i tink kan man hitta de ställen man haft flest transaktioner på?`Älskar sådan statistik men hittar det inte i appen. Kram

  1. forni skriver:

   Jag fick ett mejl om det vid årsskiftet! Så rolig grej :)))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *