Mina åtta bästa Netflix-serier

Snart är det helg! Om bara några timmar men fredagar är ju den roligaste jobbdagen så i alla fall jag brukar ha helgkänsla från att jag vaknar. Tänkte att vi firar in helgen med att lista mina åtta bästa Netflix-serier? Så kanske ni får något nytt tips till helgens soffhäng om ni inte redan har sett alla!

Plats åtta: Love

Trasiga människor, märkliga kärlekshistorier och realism. Gillar att den är på riktigt, rolig men också skavande. Säsong två släpptes precis så den ska jag hugga tag i – tyckte om ettan mycket. Den har 7,7 i betyg på IMDb.

Plats sju: Narcos

En serie om knarkkungen Pablo Escobar och hans liv, som ju är så jävla sjukt på alla sätt och vis. Älskade den här serien för man kan liksom inte förstå att denna karaktär har varit en verklig person. Serien har 8,9 i betyg på IMDb.

Plats sex: House of Cards

Intriger, intriger, intriger. Lite så maxad som man tänker att USA’s politik är just nu va? Vita Huset som ett enda stort kaos. Serien handlar om Francis Underwood och hans ursnygga fru och hur de tar till alla medel för att klättra inom USA’s politiska hierarki. Det finns fyra säsonger ute, den femte släpps nu i maj och den har 9,0 i betyg på IMDb.

Plats fem: Stranger Things

Jag ÄLSKAR de här ungarna som är huvudpersonerna i serien tillsammans med briljanta Winona Ryder. Den här serien är egentligen inte alls min typ av genre eftersom jag generellt ogillar övernaturliga grejer och tycker det är sjukt ospännande när det är orealistiskt, men den här serien är så spännande, märklig och bra! Jag tycker allt som oftast om serier som påminner om livet, som känns realistiska och gärna med hög igenkänningsfaktor. Jag har svårare för sci-fi, andra tidsepoker eller läskiga grejer. Men ger allt en chans och denna serie var underbar. 9,0 på IMDb och en andra säsong på väg!

Plats fyra: Grace & Frankie

En serie om två kvinnor som blir ofrivilliga singlar när de är pensionerade eftersom deras män, som varit bästa vänner i hela deras liv, kommer ut som gay och berättar att de är kära i varandra. Grace & Frankie, som är sjukt olika, flyttar båda ut till sommarhuset som de alla fyra delat på och försöker där att komma överens, komma över separationen och påbörja sitt nya singelliv. SJUKT feel good, perfekt när minsta ångesten tryter på. Det finns två säsonger ute med en tredje på väg och den har 8,2 i betyg på IMDb.

Plats tre: New Girl

Stort plus för att det finns hela sex säsonger av New Girl på Netflix att plöja igenom. Även här – total feel good. Lättsamt, korta avsnitt och mysig. Perfekt när man behöver vila hjärnan. 7,7 på IMDb!

Plats två: Master of None

Skrattade så det värkte i käkarna när jag såg den här FANTASTISKA första säsongen av Master of None. Bara jag tittar på Aziz Ansari (som spelar huvudrollen och är skapare av serien) så blir jag full i skratt. Jag älskar honom.

Jaja. Serien handlar om Dev, en singelkille i New York, och hans liv med allt ifrån Tinderdejter till var man ska bakiskäka en söndag. Så verklig serie med hög igenkänningsfaktor och framför allt PRICK min typ av humor. SE! 8,2 på IMDb.

Plats ett: Orange Is The New Black

Den här serien kan väl inte behöva någon närmre presentation? En serie om ett kvinnofängelse med så mycket spännande karaktärer att man fan inte klarar av det. Älskar den här serien oerhört mycket och längtar hela tiden efter nästa säsong. Tackar de högre seriegudarna för OITNB. 8,3 på IMDb.

  1. Om du hänger mycket på Netflix måste du även titta på The Fall (så jäääääkla spännande och pirrig och annorlunda och verklig och fantastiska karaktärer), The OA (kanske inte heller en serie som man instinktivt tror ska vara w-o-w, men så jääävulskt spännande och välgjord) och The Affair (seriernas serie: spännande, romantisk, oförutsägbar, sorglig, rolig, allt!!!! Se!!!!)

  2. Kolla på life in pieces på Netflix. Tror du skulle älska det då jag precis som du gillar feel good och lättsamma serier. Plöjde igenom en säsong på några dagar.

  3. Rekommenderar också the fall!!! Sån jävla Queenig huvudperson! Sen också please like me som handlar om en knäpprolig kille som blir dumpad av sin tjej pga att hon säger till honom att han är gay. (OBS ej spoiler för händer första sekunderna) Den är så himla mysig och alla e så knäppa och roliga! Verklighetstroget!

  4. Hej jag vill tipsa om en serie som jag har fallit totalt hänlöst för, nämligen peeky blinders. Asså den har ju allt! Utspelar sig i gamla London o det är ett gäng bröder som liksom ”äger” kvarteret ( NEEEJ snälla tänk inte bort den direkt o tänk typisk kill serie alla mina tjejkompisar har fastnat när dom väl provade haha) det är lite slagsmål, romantik, kärlek mellan bröder, lite mysterium o bara så jäääääkla bra! Jag lovar att det här är bästa serien att se tillsammans som ett par! Ge i alla fall den en chans med 1-2 avsnitt tror absolut inte att någon kommer ångra sig. Prick alla jag har tipsat har sagt att den är så bra😛 Haha märker att jag är lite påtvingande men när man hittar en sån jäkla bra serie så vill man bara få fram hur sjukt bra den är i alla fall. 😜❤

    Viaplay har en ännu bättre serie!! Asså här snackar vi den bösta serien NÅGONSIN. Jag är besatt på en nördig nivå och asså ja vart ska man börja? Asså EPISK kärleksdrama. Denna serie är inte lik någon annan men tänk dig den där liksom kärleks dragningen i twiligt osv ungefär så är det här och sen lite olika problem runt om på vägen. Asså åh jag beskriver så dåligt men det är för att den är så fantastisk att jag inte kan hitta ord nog haha. Som sagt, besatt… men det är i alla fall en kvinna som genom olyckshändelse under en semester i skotland under 40 talet reser tillbaka i tiden och hamnar mitt bland högländare och måste passa in för att överleva o så kommer denna man in o ja resan börjar o är otroligt fantastisk men inte lätt och många problem på vägen får dom möta tillsammans. Jag har verkligen inte skrivandets talang som ni märker men SNÄÄÄÄÄLLLLAAA för er egen skull kolla denna serie. Asså jag har sett om både säsong 1-2 flera gånger o väntar otåligt på säsong 3 som släpps i september <3333

  5. Hej jag vill tipsa om en serie som jag har fallit totalt hänlöst för, nämligen peeky blinders. Asså den har ju allt! Utspelar sig i gamla London o det är ett gäng bröder som liksom ”äger” kvarteret ( NEEEJ snälla tänk inte bort den direkt o tänk typisk kill serie alla mina tjejkompisar har fastnat när dom väl provade haha) det är lite slagsmål, romantik, kärlek mellan bröder, lite mysterium o bara så jäääääkla bra! Jag lovar att det här är bästa serien att se tillsammans som ett par! Ge i alla fall den en chans med 1-2 avsnitt tror absolut inte att någon kommer ångra sig. Prick alla jag har tipsat har sagt att den är så bra😛 Haha märker att jag är lite påtvingande men när man hittar en sån jäkla bra serie så vill man bara få fram hur sjukt bra den är i alla fall. 😜❤

    Viaplay har en ännu bättre serie!! SERIEN HETER OUTLANDER. Asså här snackar vi den bösta serien NÅGONSIN. Jag är besatt på en nördig nivå och asså ja vart ska man börja? Asså EPISK kärleksdrama. Denna serie är inte lik någon annan men tänk dig den där liksom kärleks dragningen i twiligt osv ungefär så är det här och sen lite olika problem runt om på vägen. Asså åh jag beskriver så dåligt men det är för att den är så fantastisk att jag inte kan hitta ord nog haha. Som sagt, besatt… men det är i alla fall en kvinna som genom olyckshändelse under en semester i skotland under 40 talet reser tillbaka i tiden och hamnar mitt bland högländare och måste passa in för att överleva o så kommer denna man in o ja resan börjar o är otroligt fantastisk men inte lätt och många problem på vägen får dom möta tillsammans. Jag har verkligen inte skrivandets talang som ni märker men SNÄÄÄÄÄLLLLAAA för er egen skull kolla denna serie. Asså jag har sett om både säsong 1-2 flera gånger o väntar otåligt på säsong 3 som släpps i september <3333

  6. Många av mina favvisar på din lista!! Rekommenderar också Unbreakable Kimmie Schmidt, hysteriskt roligt och finns på Netflix!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi