WEEKLY PLANS

Hello monday!

Fy fan vilken dålig natt jag hade. Sov typ ingenting? Jag är rätt stressad över en del jobb och projekt som jag bollar just nu så även om jag inte har överbokat kalendern så ligger det grejer och gnager hos mig.

Men nu börjar april, vilket betyder att livets roligaste halvår är igång (yey!), vilket betyder att jag måste reda ut stressen. Den här perioden finns i våra liv för att vi ska njuta! Av ljuset på morgonen, av uteserveringarna, de ljumma eftermiddagarna på balkongen, solen i ansiktet på vägen hem från jobbet. Av blommande parker, doften av vårgruset och ljudet av ”Kom under hökens vingar” på förskolan man går förbi varje dag. April till oktober, njutningens halvår, inte sant? Får gå in i projektledarrollen och reda ut ett & annat under dessa dagar så att jag kan slappna av sen.

Nåväl, vi kikar på veckan va? Jag har en riktigt härlig sådan framför mig!

Måndag: Frukostmöte med ett varumärke som jag har samarbetat med i över ett år nu. Vi kommer förlänga samarbetet, wiho! Annars blir det kontorshäng hela dagen och yoga på lunchen.
Tisdag: Inspelning med SVT hela dagen. Kul! Men lite nervöst också, ämnet är utbrändhet hos kvinnor.
Onsdag: JAG SLÄPPER MINA SKOR FÖR FLATTERED! På morgonen har jag en liten pressfrukost för att presentera skon och efter det har jag presslunch på NK. Jag ska även spela in ett till klipp för SVT under dagen.
Torsdag: Firar skosläppet med en weekend till Tel Aviv! Hurra! Flyger tidigt på morgonen och landar i en stad som ska ha 29 grader på torsdag. Den känslan.

Någon som har Tel Aviv-tips förresten? Puss!

Bildkälla

  1. Ät på Tamara youghurt som ligger korsningen Ben Yehuda street/Gordon street. Rekommenderar även en restaurang som heter ”la shuk” som ligger vid dizengoff square som är mysigt men ändå lite mer ”fin”. Sedan rekommenderar jag er att äta på Dr shakshuka i Yafo och ta in deras ”avsmakningsmeny”, ät dock inte så mycket innan då det är sjukt mycket mat där!! Kom ihåg att det är shabbat fredag – lördag så det mesta är stängt då! HA DET BÄST <3

  2. Kul att du ska till TA! Tips att se bästa utsikten över staden från Azrieli mall/observatory, finns bar/restaurang som man kan sitta vid.

  3. Tycker det är tråkigt när personer som man ser upp till väljer att resa till ett land där man öppet förtrycker och mördar barn på grund av religion och härkomst. Ja jag vet att det finns många platser på jorden där sådant sker men inte på samma sätt, till samma grad och lika öppet /accepterat som det görs i Israel.

    1. Jag tänkte samma sak, vad som pågår där nere är helt brutalt och jag skulle aldrig kunna supporta det genom att åka dit som turist

    2. Och det vet ni för att? Har ni varit här ens? Jag bor i Israel sen över ett år tillbaka,
      har aldrig varit i ett land där människor är så välkomnade. Det är enkelt att sitta i trygga Sverige och säga att
      de saker ni skriver här samt att smutskasta människor för deras val av hur de vill, var de vill spendera deras semester.

      1. Jag ser inte att nån klagar när hon åker till tex. USA, dom är ju minst lika illa, startar krig i hela mellanöstern, senast bombade dom syrien inatt. Ska man tänka så kan man ju snart inte åka nånstans. Låt folk semestra vart dom vill, alla kan inte så jäkla PK hela tiden. Dessutom är Tel Aviv en av världens bästa städer, oavsett vad man tycker om hela palestina situationen!

  4. Ät på Manta Ray vid stranden, missa inte deras Mezerätter! 🙂 Kitchen Market är också bra.
    Rekommenderar även att ta en dagstur till Jerusalem Old city om ni är sugna på kultur.

  5. Tel Aviv är bästa resmålet jag nånsin gjort. Maten är GRYM! Ni kanske är sent ute nu men försök att få bord på Ha Salon, ligger i en gömd lokal så aningen svårt att hitta men innanför portarna är det magiskt. Mikael Bindefeldts favoritställe och våran absoluta favorit från resan.
    Andra tips är Abraxas North, grym mat och underbar personal.
    Vill ni ha en mysig lunch och uppleva finaste lilla boutiquen med nybakt bröd och hemmagjord granola, åk till Delikatessen. Och vill ni uppleva inhemsk mat gå till Dr Shakshuka.
    Pasta Basta är också ett trevligt lunchställe där du bygger ihop din egna pasta på massa spännande råvaror. Finns t.ex Rödbetspasta. Den ligger på Allenby.
    Vill ni äta italiensk mat finns det på Pronto, åt en riktigt bra Tryffelpasta där.
    Ett annat ställe där det alltid är mycket folk och goda smårätter är det Café Europa. Ta gärna en drink uppe på balkongen.
    Ha en underbar resa!!

  6. Har varit i tel aviv två gånger och måste tipsa om frukost på Bread and company på Ben Yehuda 128. Ta deras ”full breakfast” och njut! Avsmakningsmeny på restaurang Night Kitchen rekomenderas också varmt! Och om ni vill ha en riktigt riktigt stor och maffig chokladig efterrätt är Max Brenner stället ni ska till. Ha en härlig resa!

  7. Tel Aviv är den bästa staden!
    Stadsdelarna att besöka är mysiga neve tzedek, gå runt bland de små husen och kolla in deras gamla tågstation där det finns små butiker. Sen finns det centrum, dizengoff street, ben yehuda. Yaffo är en cool stadsdel men en marknad att kolla in. Florentin är deras hipster del av stan med coola restauranger. Tips är att kolla in deras bauhaus tour, samt tel aviv museum of art, jättefint modernt museum.

    Resturanger:
    Romano – ligger på gränsen till florentin som kändiskocken egal shani har, mezze där är det alltid fullt med människor.
    Port Said – bakom stora synagogan, (finns 3 mysiga resturnger där Santa katarina sen thaihouse). Bra bar häng med fullt av människor.
    Delikatessen – bästa brunchen
    Botanika – cocktailbar
    imperial cocktail bar – ligger inne i ett tråkigt hotell men deras cocktailbar är den bästa
    taizu – fin asiatisk mat
    hotell monefiore – god brunch
    topolopompo – fixed menu ställe.

    tips det är medelhavsklimat så det är varmt på dagarna men kallare på kvällarna!
    Hade det bra i Tellan

  8. Jag var i tel aviv för två veckor sedan ungefär, här är mina tips som du absolut INTE får missa!!
    Resturanger: Abraxas North är en liten mysig resturang med otrolig mat! Missa inte tex. sötpotatis som har bakats i ugn i flera timmar som serveras med gräddfil (låter inte mycket för världen men det är verkligen SÅ GOTT!!).Och deras focaccia pizza med gräddfil, tomat och massa peppar! Det är roligast att sitta vid baren, då ser man in i det fina köket och det är även väldigt god stämning. Mittemot Abraxas North ligger Night kitchen. Även denna resturang är ganska liten och mysig med otrolig skön stämning. Även här tycker jag att ni ska sitta vid baren då det är otroligt roliga och sköna bartenders som tex. bjuder på goda shots. Man ser även här in i deras kök. På night kitchen finns det SÅ god mat och missa inte deras gudomliga efterrätt creme brule on a stick. (boka bord- båda resturangerna är rikitgt populära) Längre ner på gatan finns Neve tzedek. Ett riktigt fint litet område med mycket street art (insta-vänligt haha) och mysiga små cafeer. Det finns tex. en liten vietnamesisk resturang (samma gata som resturangerna jag skrev om ovan men längre ned mot neve tzedek) där hittar du den godaste asiatiska maten!! Svårt att göra god vietnamesisk mat men där lyckas dom verkligen! Även här kan det behövas bokas bord då resturangen är otroligt populär. Den heter HANOI.
    Glöm inte att gå längs stranden till Old jaffa , ta en juice och strosa runt. Så mysigt!
    Banana beach är en mysig strand med härlig strand resturang. Jag tycker absolut INTE att du ska gå till Manta ray utan gå hällre till banana beach. Jag tycker manta ray är överskattat och dyrt. Det är mycket härligare att sitta på stranden med en god lemonad och labneh på stranden i eftermiddags solen, kolla på lokalbefolkningen som tar en surfkurs eller strand-tennis turneringen.
    Delikatssen är en mysigt lunch ställe jag hade läst mycket om innan jag åkte. MEN. visst maten är god och restaurangen är absolut god med inte mer än så.Dessutom ligger restaurangen HELT FEL. Det är inte så kul liksom att glo på ett garage och en byggarbetsplats när man försöker avnjuta sin lunch på uteserveringen.
    Hoppas ni får en bra resa, kram!

    1. Håller med om Manta ray! Onödigt dyrt, medioker mat och bara massa amerikanska pensionärer som klientel… Dessutom kom hovmästaren ut till oss när vi hade betalat och undrade vad som inte varit bra med middagen eftersom vi ”bara” dricksade 17%…. Hm.
      Radio EPGB och Nanushka är det grymt party på!!! Neve tzedek är supernice för mysigt stros både dag- och kvällstid. Rest Montenegro tror jag tyvärr har stängt vilket var en MAGISK restaurang:( Men på hotellet vi bodde, Brown TLV har dom öppnat bar på takterassen😍 Gå dit och drinka! Och ha det superbra i denna magiska stad. Puss ps. Obs! Lördag på dagen är typ ALLT stängt, sabbat.

  9. Hej Michaela!! Först och främst tack för en fantastisk blogg!! Har en lite fundering till ”frågor med Forni”. Läste du Björnstad av Fredrik Backman tillslut och isf vad tyckte du om den?? Har precis läst den och skulle vara intressant och höra någon annans åsikt! Kram!

  10. Hej Michaela! Blir ledsen när jag läser att du inte kan sova. Blev själv sjukskriven med utmattningssyndrom för några månader sedan och ett av de starkaste symptomen var just att jag ibland inte kunde sova alls på natten. Ta det på allvar, och ta hand om dig!! Stor kram

  11. Du skulle älska Segev express eller secret garden, men man måste ringa och boka bord innan.
    Om ni bestämmer er för att gå dit och äta kan ni be de på hotellet hjälpa er och beställa bord.
    Sen finns det olika shoppingställen i TLV, tex. sharona market (många restauranger och affärer) TLV fashion mall som är ett nytt shopping mall vid sharona market, sen har ni såklart azrieli och dizengoff.
    Sen skulle jag ha åkt en dag till döda havet och bada där, är som balsam för själen sen får man riktigt bra hy efteråt.
    Glöm inte bort att från fredagkväll och lördag kväll/middag är det mesta stängt och vill ni äta ute på fredag måste ni vara ute i god tid, för det flesta restauranger är fullbokade.
    Hoppas ni har det trevligt här i TLV!
    Kram
    Glöm in

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi