Tel Aviv: Ha’Salon, gömda barer och stökiga luncher

I torsdags kom vi fram till Tel Aviv lite senare än beräknat och fick därför kasta på oss kläder, bättra på sminket i taxin och sedan i ilfart köra bort till Ha’Salon där vi hade en middagsbokning. Enligt rekommendationer ska det vara bästa restaurangen i Tel Aviv så vi vägrade missa vår bokning. Kom dit svettiga och förväntansfulla.

Vår servitör vid namn Jonathan gjorde att det vände snabbt. Satan vad bra han var på sitt jobb. Trevlig, öppen, skrattade och skämtade, förstod vad vi ville ha, bjöd på en extrarätt och shottade med oss i mitten av middagen. Menyn var på hebreiska så vi förstod inte ett ord, men med Jonathans hjälp fick vi ändå in ett gäng magiska rätter som vi delade på.

Inga av rätterna var speciellt vackra på bild, men de smakade så otroligt bra.

Kvällens fiskfångst!

Ni får inte missa den här restaurangen om ni besöker Tel Aviv. Högt i tak, bra mat, bra service, de spelar opera på högsta volym så man knappt hör varandra… bara en sån sak.

Efter middagen rekommenderade Jonathan oss att dra till baren på Imperial. Vi trodde att vi hade tagit fel när vi klev ut taxin (sunkigt hotell som var knäpptyst) men visst fanns det en liten, liten dörr in till en liten, liten bar som serverade magiskt goda drinkar.

I fredags såg jag ut såhär när det var dags att ta sig an dagen!

Vi började med hotellfrukost och som jag skrev här så gick man bort till ett litet café som hotellet samarbetade med, som serverade deras ”hotellfrukost”. Vi bodde på Rotschild 22 som låg riktigt bra till.

Och frukosten serverades på Da, Da & Da. Ser ni minicroissanterna nere i hörnet? Magi.

Efter frukosten tog vi oss ut på stan och gick på marknaden som en taxichaufför hade tipsat oss om. Den här killen sjöng covers med en röst nästan lika vacker som Beyoncé? Otippat.

Till slut kom vi ner till stranden! Petra var tjusig i mina gula sandaler från Flattered.

Vi satte oss på ett ställe som hette La La Land där vi drack öl och kände på sanden mellan tårna.

Vips så var det dags för lunch! Vi hade bokat lunchbord på North Abraxas. Där åt man allt från bordet och så fanns det en hemlig dörr som ledde till en nattklubb för 60-åringar? Vi måste ha prickat in någon 60-års fest eller så, för in och ut kom det gamla människor som hade solglasögon inomhus och rökte saker vid trottoarkanten.

Maten var mycket bra, även här var det sharing-konceptet som gällde och vi tog in en drös olika rätter.

Det här var en pizza med lammragú på som var tio av tio poäng, önskar att jag åt den just nu :)))

Hur härligt är inte ett bord som ser ut såhär efter att man har ätit?

Efter lunchen satte vi oss på Café 12 för att ta en kaffe och någonstans här möttes vi av vad som hänt i Sverige. De nästkommande timmarna gick därmed ut på att kolla så att alla våra anhöriga var okej där hemma (de flesta jobbar i området) och sedan ta in vad som hade hänt, så vi gick tillbaka till hotellet för att samla oss resten av eftermiddagen.

Resten av bilderna får ni se imorgon!
Puss!

  1. Försegades för iransk ursprung va? Ni är inte dem enda som fastnat i den där gränskontrollen! Jag har blivit ifrågasatt men också min kära vän som fick sitta i t i m m a r. <3

      1. Såklart som turist är det tråkigt att behöva sitta fast på flygplatsen efter man landat men tack vare dessa noggranna kontroller, har antalet attentat minskat rejält. Pga att det finns så många människor som vill illa Israel, behövs en väldigt hög kontroll vid ankomst, även kontroller vid ingång till köpcentrum, myndigheter och många andra platser, för att förebygga att något hemskt ska hända. Så det jobbiga för turister, är tyvärr en nödvändighet för att inte liv ska gå till spillo. Låter i alla fall som ni hade en underbar resa, kul att se!

  2. Ser fab ut! Måste ta mig till TVL då en utav mina närmaste kompisar som bott där berättat så fantastiska stories och nu när jag sett era bilder… OMG!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi