Michaela Forni

Mat

Topp tio chokladsmaker

På begäran, här kommer mina topp tio chokladfavoriter! OBS bara chokladgodisar ej typ chokladfondant, chokladcrepes etc. Det får bli ett eget inlägg. Vi börjar med plats tio:

10. Lysmelk

Måste ha dessa i min lösgodis-påse. Så små och enkla att bara att opp. Goda att mixa med sura godisar också!

9. Twix

Köper ofta med mig en Twix på flyget. Mättar och är så god. Älskar överlag den perfekta mixen av choklad, kola och kex.

8. Små Japp

De små Japp med papper runt <3

7. M Peanut

Mitt bästa bio-godis! Pappa åt alltid dessa på bio när jag var liten och nu gör jag detsamma. Funkar även till flyget.

6. Plopp

En Plopp till kaffet är LIVET.

5. Snickers

Snickers är verkligen mitt bästa godis när jag åker bil, tåg eller flyg. Mättar och är bara så god. Har dock slutat köpa det till flyget nu pga så många som är nötallergiker och man vill ju inte göra någon illa!

4. Geisha

En favoritchoklad sen jag var liten.

3. Kinapuffar, röda påsen

Okej alla som känner mig riktigt bra vet att en påse Kina-puffar är det man köper till mig när man vill ta hand om mig. D brukar bara skratta åt mig när jag sitter där i soffan med mina puffar. OBS måste vara de stora i den röda påsen!!!

2. Marabou Schweizernöt på rulle

Äter nästan aldrig den här chokladen på rulle men tycker den gör sig absolut godast så. När jag äter vanliga 200g Marabou-kakor så brukar det räcka med några rutor, max en rad, men när det är rullen i schweizer-nöt så måste jag äta upp hela i ett nafs. Så otroligt god.

1. Marabou Salta Mandlar 200g

Den bästa chokladen som finns. Kan inte tacka Marabou nog för den här smaken som lanserades för typ tre år sedan. Älskar den alldeles enormt. Så gott med det salta ihop med chokladen, det här är både min och D’s superfavvo.

Vilken är er favoritchoklad?

60 svar till “Topp tio chokladsmaker

 1. Kim skriver:

  Choklad är ju fantastiskt! Jag gillar också all choklad med nötter men har bott med nötallergiker så länge att jag valt bort allt med nötter i vid resor. Men då får man frossa i de godsakerna desto mer hemma!!

  1. forni skriver:

   Jag har också valt bort nötter vid flyg nu för tiden, det tog ett tag att vänja sig (glömde liksom bort att andra kan vara allergiska) men nu är jag van. Äter dock choklad med nötter överallt annars ;-)

 2. Elin skriver:

  Salta mandlar är mitt liv, ligger i sängen och tog precis en rad till frukost.. Men det är okej när man har PMS! Heja dig Forni!

  1. forni skriver:

   Haha. Alltså salta mandlar är livets choklad. Ska köpa med mig en hem idag efter boksamtalet på NK…

 3. Sara skriver:

  Men alltså ÄLSKAR denna lista så djupt. Älskar också Marabou Salta Mandlar mest och ska gå ner till Coop och köpa en direkt (PMS).
  Puss!

  1. forni skriver:

   Mmm jag ska köpa en till ikväll, längtar redan <3 Puss!

 4. Mikkaela skriver:

  Alltså, salta mandlar är typ 10 bästa som hänt mig i livet 😂💕

  1. forni skriver:

   Kommer aldrig glömma första gången jag smakade den. Helt sjukt, jag och D slukade den på fem minuter typ. Sen dess är det favvon <3

 5. Smilla skriver:

  Härlig lista! :). Choklad är livets lyx, enligt mig.
  Tänk på att M Peanut inte heller är särskilt bra på flyg.
  Kram!

 6. Alma skriver:

  Åh blir så sugen nu på att åka och handla lite hihi. Mina favoriter är Lysmelk och Marabou helnöt ❤️

 7. Sofie skriver:

  Marabou saltlakrits FOR LIFE!!!!! Den enda chokladen jag är helt galen i, alla som känner mig vet att jag är galen i den. Åh, får den så ofta av min fästman och hans barn när dom vill muntra upp mig. <3

  1. forni skriver:

   Hahaha den är god men jag tycker typ 6 av 10 på den. Mycket hellre salta mandlar <333

 8. S skriver:

  Haha, jag älskar dig, världens sötaste lista 😘😘

 9. Louise Lundberg skriver:

  Åhh va roligt att hur du beskriver Kina puffar, för mig är det exakt likadant! Polly, chokladpopcorn och Marabou mint är också mina favoriter! Du borde ha ”testa en ny choklad i veckan” som stående inslag i bloggen :D Kram

  1. forni skriver:

   Mmm chokladpopcorn <3 Marabou Mint är också smarrig. Bra idé, ska nog införa det haha. Puss!

 10. Karoline skriver:

  Åh vad söt lista!!! Är nötallergiker så missar tyvärr många av livets goda, får egentligen inte äta marabou pga spår av nötter men måste erkänna att det ibland slinker ner en bit. Vad gör man inte för njutningen haha. Men om du köper twix till flyget måste jag säga att Arlandas taxfree förut hade en deal, om de inte frågar om du vill köpa en twix också så är de skyldiga dig en! Woop!

 11. Sara skriver:

  Marabou drömcrisp!! HUR god som helst. Sen vet jag att du inte skrev med kakor etc, MEN 7elevens brownies. Alltså. JA! Och delicatos chokladbollar. Sen är livet fulländat.

  1. forni skriver:

   Drömcrisp är magisk. 7elevens brownies kommer på topp tio av all choklad men det blir ett senare inlägg ;-)

 12. Anna skriver:

  lysmelk har alltid varit mitt topp 1 favoritgodis i världen men vet du att de har bytt recept?!?!?!?!? gråter varje gång jag köper lösgodis nu pga saknar gamla receptet så mycket hahaha

  1. forni skriver:

   Hahaha va, ingenting jag har tänkt på! Gud måste smaka ordentligt nästa gång.

  2. Nicole skriver:

   jaaaaa!!!! varför har detta hänt???? de var så himla mycket godare innan, de smälte i munnen på ett annat sätt då. *drömmer mig tillbaka*

 13. Caroline skriver:

  Dumle… räknas väl typ som choklad.

 14. Monika skriver:

  Åh haha din lista är så lik min! Var är pollyn är min enda fråga?? Såååå goda, både de mörka och de ljusa <3 kram!

  1. forni skriver:

   Ogillar verkligen Polly. Typ enda chokladen jag inte äter om den erbjuds haha. <3

   1. Nathalie skriver:

    Men!! Jag har gjort en sådan fantastisk upptäckt. Pollys puffar med havssalt <3<3 De är som stora kinapuffar men med lite salt, precis som Marabous salta mandlar. Förutom namnet alltså ingen annan likhet med Polly. Testa!

 15. Nicole skriver:

  Min favoritchoklad är marabou polka, men den finns inte alltid? Undrar om den bara fanns lite speciellt i julas? otroligt otroligt gott med polka och choklad iaf. väljer nästan alltid det som glass också, en kula polka och kula choklad :’)

 16. Julia skriver:

  Okej, såg att du ogillar Polly, men gör mig en tjänst och testa Polly Puffar Sea Salt (som inte är som Polly i smak eller konsistens), dom är så jävulskt goda <3

  1. Sofie skriver:

   håller med ovanstående. gillar inte heller polly men ÄLSKAR polly seasalt. det smakar som en bättre version av kinapuffar <3<3<3

 17. Elin skriver:

  Salta mandlar är min bästa också <3 tätt där efter kommer Marabou Mint Choco-rullen!

 18. Frida skriver:

  Haha åh! Min absolut bästa är Japp hazelnut!! (all nuts funkar) sen geisha. För tillfället iaf
  :————–)

  Sen ÄLSKADE jag marabou jordgubb (rip) och marabou mango som fanns för några år sen. Mmmm
  Btw har du smakat karl fazer travel med typ salt kola???? Orkar ej

  1. Jenny skriver:

   Marabou jordgubb har kommit tillbaka, spring och köp :D

 19. Hanna skriver:

  Fantastisk lista! Eftersom jag bor i Finland måste jag ju säga att vår egen Karl Fazers choklad slår det mesta. Finns så många goda sorter. Gillar mest Fazers Lontoo rae samt Fazers crunchy caramel & sea salt. Men sen är Marabous saltlakrits god också. Har missat den med salta mandlar men det blir definitivt att köpa en sån till fredagsmyset imorgon.

 20. Jasmin skriver:

  Men awww så du tåler både gluten å mjölk?! Haha så avis 😂😂😂

  Mums choklad!

 21. Stina skriver:

  Jag blev så sjuukt sugen på choklad av ditt inlägg! Haha
  Precis som dig älskar jag choklad, det ÄR fan livet <3
  En ny favorit som min sambo introducerade för mig är marabou frukt och mandel. Vi har alltid med oss den i jackfickan när vi åker skidor, då blir den sådär perfekt kyld så den verkligen knaprar när man äter den i liften eller backen. Twix är också en favorit hos mig.
  När jag var gravid åt jag massa choklad från lindt (fråga mig inte Varf..) speciellt den med citron och deras mörka choklad.
  En choklad jag älskat sedan jag var liten, och som fortfarande är en favorit är dumle. Jag kan äta hur många som helst.

 22. frida skriver:

  Riesen, marabou apelsin, dumle och den absolut bästa lindt caramel sea salt som är den mest fantastiska skapelsen 😍😍

 23. Stina skriver:

  Alltså choklad är livet! Älskar också Snickers, men har en riktig svaghet för Marabou frukt och mandel. Lite tantvarning, I know! Annars är Marabou mintkrokant ljuvlig, men den har jag nästan förätit mig på🙈

 24. Elisabeth skriver:

  Håller med! Marabou salta mandlar är den absolut bästa chokladen som finns :D!

 25. Lisa skriver:

  Ber om ursäkt om någon redan skrivit det tidigare, men vill berätta att du nog inte bör fortsätta äta choklad med jordnötter på offentliga platser. Jag skriver det i ödmjukhet, och inte alls för att tillrättavisa eller peka ut att du gör fel. Utan bara för att upplysa, hur ska man annars veta? Orsaken är ju att jordnötter kan vara direkt livshotande för många som är allergiska. De klarar inte ens att vara i samma rum där jordnötter finns. Handlar alltså om luftburen allergi, så för vissa personer räcker det att någon ätit en jordnöt och sedan andas i närheten av dom, eller om de är i samma rum (observera att de int ens behöver vara där samtidigt, utan en person kan reagera långt efter någon ätit något med jordnöt någonstans, eller bara öppnat en påse med godis som innehåller jordnöt). Förutom M Peanut vet jag inte vilka av dessa choklader som innehåller jordnöt eftersom jag inte tål mjölk och aldrig äter annat än mörk choklad. Så läs gärna på innehållet. För de finns verkligen de som är riktigt allvarligt allergiska, och de kan i värsta fall dö.. De går så otroligt snabbt innan halsen svullnar.. Så med all vänlighet ber jag dig, och andra, att inte äta jordnötter eller mat med jordnöt på offentliga platser <3 Jag själv tål jordnötter, men vi hade en kille på skolan med allvarligt jordnötsallergi. Det är väldigt vanligt. Om du vill kanske du kan nämna detta (men lite kortare) i ditt nästa inlägg med choklad. För fler behöver veta.
  Kram, och tack för att du läste min långa (tråkiga men viktiga) kommentar. <3

  1. Matilda skriver:

   Tack Lisa för att du uppmärksammar detta, jag är själv jordnötsallergiker och kan inte vara i närheten av jordnötter och snälla snälla alla ni som äter jordnötter på offentliga platser, sluta med det! Flera flera gånger har jag varit tvungen att gå ut från biosalonger, tåg osv för att folk äter M peanut, snickers osv. och det är väldigt många som inte respekterar det. Så ett litet heads up om det i nästa inlgg vore awesome!

 26. ljuva julia skriver:

  10. Non Stop
  9. M Peanut
  8. Kinder ägg
  7. Snickers
  6. Marabou frukt och mandel
  5. After eight
  4. Polly (blå påsen)
  3. Marabou schweizernöt på rulle
  2. Dumle lakrtits
  1. Fazer blå, de små med papper på.

  Gud så kul det här inlägget var :D :D

 27. M skriver:

  Men ÄLSKAR detta inlägget. Och älskar Marabous Salta mandlar. Himmelskt god!
  Min egna absoluta favorit är Lindts Lindor chokladkulor, det bästa jag vet – natt som dag.
  Speciellt dark chocolate och strawberry & cream.
  YUMMY

 28. L skriver:

  Hej! Vilket underbart inlägg säger en annan chokladälskare! Vill gärna upplysa dig om att även japp, M peanut, geisha och schweizernöt (obviously hehe) kan vara förödande för oss nötallergiker!! Jag är allergisk mot alla nötter plus jordnötter och hasselnötter är det absolut farligaste för mig. Så låt hemskt gärna bli att äta även dessa på flyg, tåg osv <3

 29. alex skriver:

  min favvochoklad just nu är marabous fudge & havssalt, det går inte att sluta äta????

 30. Jossan skriver:

  Det är så spot on med de röda kinapuffarna för mig! Men ingen som riktigt verkat fatta deras storhet, trots den betydligt större strl. än de klassiska i den gula påsen :) :D

 31. Mia skriver:

  Michaela! Du MÅSTE prova Tony’s Chocolonely. Detta är den enda chokladen som är garanterat slav-fri! Tyvärr är det extremt vanligt att barn säljs för att arbeta på kakaoplanteringar. Sedan blandas bönorna från olika planteringar, vilket gör att ingen tar ansvar för ursprunget på sin kakao.

  Tony’s köper enbart från utvalda planteringar & har en enormt bra koll. Dessutom är deras chokladkakor enormt goda. TIPS! 😊

  Det är typ som en Marabou-kaka och finns i några olika smaker.

 32. Tell skriver:

  Känns så befriande att läsa detta inlägg och alla kommentarer. Inga pekpinnar, inga anti-socker kommentarer, bara ett inlägg om ren och skär njutning.
  Jag önskar att vi alla kunde ha en avslappnad relation till choklad och godsaker, inga pekpinnar eller knäpp på fingrarna. Bara en del av livets glädjen

 33. Giga skriver:

  Har ni glömt Toblerone???? :-(

 34. Mikaela skriver:

  Älskar den här typen av inlägg!

 35. Signe skriver:

  Haha oj så olik din lista är min chokladlista. Du verkar gilla allt som är väldigt sött. Jag gillar mer de djupa chokladsmakerna, inte nödvändigtvis mörk, men inte massa kola och nougat.. älskar dock det mesta med nötter och crunch. Men en fråga, kan du som är laktoskänslig äta choklad??

 36. Cornelia skriver:

  Håller helt med om Marabous salta mandlar! Helt klart min favoritchoklad alla kategorier. Att köpa hem en sådan varje helg är sedan gammalt! 😍 Gud vad choklad gör en glad!

 37. Desirée skriver:

  Bästa inlägget! Blir ju bara sååå chokladsugen nu :-) Min favorit måste nog vara allt med salt i! Kombinationen av sött och salt är bara to die for! Typ Marabous Fudge & Havssalt, Salta Mandlar, Lakrits… Helt såld på Marabou i alla fall :-) När jag bodde utomlands i tre år blev jag helt galen då jag inte kunde finna någon choklad som kunde mäta sig med Marabou haha

 38. Sandra skriver:

  Toblerone!!!!!’

 39. Emelie skriver:

  Alltså alla ni som älskar salta mandlar, ni MÅSTE testa Norges variant – Walters mandlar. Alltså kanderade mandlar och liiiiiite mera salt = bäst.

 40. M skriver:

  Än en gång visar Forni varför hon är bästa bloggerskan!!! Ett underbart, härligt, prestigelöst inlägg som alla relaterar till och skapar engagemang! Haha I ❤️ You

 41. Joanna skriver:

  Norska Smash!! Himmelriket, finns på taxfreen på Arlanda (om ni inte har vägarna förbi Norge) Slår allt på min lista!

 42. Ida skriver:

  Hej Michaela! Precis som du är jag en stor chokladfantast! Dock är jag den där personen som hindrar andra från att äta snickers eller dylikt på flyg, på grund av min luftburna Jordnötsallergi… Tycker det är jättefint att du inte äter choklad som innehåller nötter på flyg. Dessvärre är det lika svårt för mig att vistas i biosalonger, tåg eller bussar när någon i min närhet äter jordnötter. Eftersom att allergin är luftburen är det näst intill livsfarligt för mig om någon äter jordnötter på flygplan eftersom att samma luft cirkulerar under timmarna i luften. På grund av detta har jag ett flertal gånger faktiskt blivit nekad av flygbolag att resa med dem för att det är ”för stor risk” för dem att ta med mig då det inte kan garantera att någon inte äter jordnötter, vilket kan innebära nödlandning. På bio, bussar eller tåg kan jag i alla fall gå ut eller kliva av omedelbart om jag känner lukten av jordnötter. Sjukt tråkig allergi, tack för att du uppmärksammar det i samband med ditt inlägg om världens underbaraste godis (som ibland kan ställa till det)! Ha en fin dag! :-) Kram

  1. Louise skriver:

   Hej, jag vill inte heller komma med pekpinnar utan önskar att ämnet får mer uppmärksamhet som förhoppningsvis leder till att fler tänker efter. Jag är extremt allergisk mot jordnötter och fick en anaflykaktisk chock för ett en som satt bakom mig på bussen öppnade en påse jordnötter. Detta var inte första gången och troligtvis inte den sista som tur har det gått ”bra” då jag haft mina sprutor med mig. Men för mig innebär det att åka i ilfart till sjukhuset där flera sprutor ges, dropp, mängder av medicin och extrem rädsla att åka i kollektivtrafiken igen. Att uppleva en anaflylaktisk chock och tro att man ska dö önskar jag ingen. Jag förstår att ditt inlägg skulle vara lättsam och rolig och att du absolut inte menar något illa. Men jag hoppas att våra kommentarer ska få fler att tänka efter.
   Tack för en underbar blogg!

 43. m skriver:

  Du vill inte äta snickers på flygplan pga folk kan va allergiska mot jordnötter, men M Peanut går bra att äta på flyg? 🤔 Och vad är det för skillnad att sitta på ett plan och en biosalong som du nämner under M Peanut, risken är väl lika stor att någon är allergisk och det blir ju ungefär samma situation (lite bökigare på ett flygplan såklart, men tråkigt att behöva lämna salongen mitt i en film). Kul lista annars!

 44. Jess skriver:

  Du glömde den godaste chokladen av dem alla- Marabous dubbelnougat!!!
  Dör för den.

 45. Linn skriver:

  Min favorit är MINTCHOKLAD i alla former. Gärna Fazers små med silverpapper med mintfyllning. Eller Fazers chokladkaka med marianne. Eller After eight. Men all choklad med mint alltså!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *