Michaela Forni

Inspiration

BookBeat: Århundradets kärlekshistoria

I samarbete med BookBeat

Essentials i maj på kontoret: vattenflaska från BKR, flats från Flattered, hudkräm och läppbalsam från Clarins, en fräsch parfym från Tom Ford och så månadens läsning via BookBeat såklart!

Det här är vad som står på mitt skrivbord på kontoret nu i maj månad. Sköna skor är ett måste om jag har sprungit runt i klackar hela dagen. En vattenflaska, en parfym om jag ska vidare senare och så lite krämer som doftar gott. Jag är väldigt noga med att ta pauser i jobbet så att jag inte tappar fokus och varje månad läser eller lyssnar jag på en bok från BookBeat i mina pauser.

Nu i maj blev det Ebba Witt-Brattströms ”Århundradets kärlekskrig”.

Det är en bok baserad på Ebbas egna skilsmässa från Horace Engdahl som ni kanske känner till. Så brutal och ärlig och Gud vet vad. En konversation mellan henne och honom om kärlek, hat, förtvivlan. Så jävla sorglig och mörk. Stundtals lite för svår för mig, men det är något med kärlekshistorier… jag dras till dem. Har ofta svårt att förstå hur man kan välja att läsa thrillers när det finns böcker om relationer där ute, oavsett vilken relation det handlar om. Just den här boken handlar ju om avslut i en kärleksrelation och det är så fruktansvärt sorgligt när två som en gång har älskat hamnar där.

Vilken bok ska jag lyssna eller läsa härnäst tycker ni?

Om ni signar upp er på BookBeat som ny användare och anger koden ”Forni” så får ni lyssna och läsa gratis i 30 dagar. Gör det här!


4 svar till “BookBeat: Århundradets kärlekshistoria

 1. Evelina skriver:

  Hej bästa Forni! Jag vill bara säga att jag i detta nu sitter i en bar och läser din bok. Jag började läsa för någon månad sedan men tappade sedan bort mig. Dock skrev jag ner några svar på frågan ”vad är framgång för mig?” och när jag nu började om din bok insåg jag att jag hade en anteckning om detta i min mobil och insåg att hälften utav dessa ”mål” har jag uppnått, mer eller mindre omedvetet (the power of writing things down, hey)! Så jag vill bara tacka dig för att du har hjälpt mig, även om jag bara läst 15 sidor i din bok.

 2. Jessica skriver:

  En riktigt bra feelgood-serie tycker jag är Catharina Ingelman-Sundbergs böcker om pensionärsligan. Kaffe med rån, Låna är silver och råna är guld samt Rån och inga visor. Läses av Helge Skoog. Mysiga, roliga och lättsamma böcker <3

 3. Alexandra skriver:

  Tycker du ska läsa århundradets kärlekssaga av Märta Tikkanen som Ebba inspirerats av!

 4. Mathilda skriver:

  Wow, du borde läsa hjärtats innersta röst och konsten att höra hjärtslag! Så underbart vackra böcker som verkligen känns i hjärtat på ett så fint sätt.

  Annars näktergalen av Kristin Hannah, ljuset vi inte ser… finns många!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *