Morgon med Petter Stordalen

God morgon från soffan! D åkte till Köln tidigt i morse för att se semi-finalen i Hockey-VM ikväll så jag är gräsänka fram tills på måndag. Startade med att sova i elva timmar, D brukar alltid väcka mig om jag sover för länge hehe. Gick upp, plockade undan lite och gjorde i ordning frukost som jag ätit i soffan framför Nyhetsmorgon.

Petter Stordalen var med i en intervju i Nyhetsmorgon precis, jag var ju på hans invigning av At Six igår (mer om det i ”Helgen i bilder”!). Shit vad imponerad jag är av den mannen, det är helt sjukt. Han verkar totalt galen och totalt fantastisk. Jag läste hans bok för ett halvår sen och gjorde taxöron samt strök under på typ varannan sida. Jag är väldigt imponerad över hans sätt att se på framgång, karriär och pengar.

Jag minns i ett kapitel i hans bok så pratar han om hur människor tror att man måste starta dagen 05.30 om man ska vara framgångsrik (många framgångsböcker/tips brukar ju vara ”Börja din dag innan alla andra!”), men Petter berättar i boken att han börjar dagen i lugn och ro någon timme senare än 05.30. Med en joggingtur, tidningar och frukost med hans fru. Det var så befriande att läsa det på något sätt, att ta bort det där extrema kring att bygga framgång. Ni som läst min bok vet ju att jag skriver lite om samma sak, att det verkar vara lite av en trend att jobba mycket. Jag vill inte jobba mycket, jag vill jobba effektiv och sedan leva mycket. Äta middag med min sambo, promenera hem i solen, dricka morgonkaffe på balkongen. Njuta av det ENDA liv jag har fått, och som för den delen kan vara slut vilken sekund som helst.

Sen gillar jag hans syn på flyktingsituationen och hans positiva inställning till problem. Människor som är lösningsorienterade, som ser utmaningar i problem och inte bara accepterar eller klagar över problemen, fan vad jag älskar dem.

Ja, tack Petter för att du satte ribban för min lördag. Jag växte någon centimeter och mitt hjärta blev lite större. Nu ska jag ta tag i den här dagen! Puss!

P.s Kommer upp ett recept som kanske passar för lördagsmiddagen om en liten stund så kika in då igen!

  1. Hej Michaela! Jag har en fråga inför nästa omgång av Frågor med Forni. Om ett par veckor tar jag examen efter 5 års universitetsstudier, och funderar på vad jag ska önska mig i examenspresent! Funderar på något tunt halsband med ett hänge, eller ett tunt armband eller liknande. Gillar enkla smycken! Har du tips på smyckesdesigners du tycker om eller webshoppar som är bra på just smycken? Tycker mycket om din stil! Hoppas du har en bra helg!

  2. Alltså det här inlägget inspirerade mig så så mycket! Tack för att du verkligen skriver från ditt hjärta och får oss läsare att uppskatta livet mer! Du är en stjärna⭐️

  3. Hej Michaela!
    Har följt dig ända sedan Rar tiden och tycker verkligen om det du skriver om och gör. Jag älskar din klädstil (skulle kunna kopiera den rakt av) och du är vacker som en dag! Det jag ska skriva nu är tyvärr inte lika positivt men jag har funderat på detta länge och undrar lite över din svenska och grammatik. Jag vet inte om det är så att jag har börjat lägga märke till det mer eller om den på något sätt har försämrats? Men jag ser att du hittar på egna verb ”drinkar som röker” i ett inlägg till exempel och vid flertal tillfällen har jag sett att du har problem med att få till rätt ”possessivt pronomen” ,( hans, hennes, sin ,sitt osv) bland annat i detta inlägg. Jag undrar eftersom du själv säger att du älskar språk, och gärna hade velat bli svensklärare hur du ställer dig till detta? Du skriver fantastiska texter innehållsmässigt och är grym på att sätta ord på känslor. Men jag förstår inte? Känner du inte ansvar som skribent? Läser du igenom när du har skrivit klart? Som jag har förstått det så lägger du mycket tid på varje inlägg, hur går det ihop? Jag vill absolut inte sluta läsa din blogg, eller dina böcker för den delen. Kanske bryr jag mig för att jag är en språknörd, kanske borde jag vara tyst. Hur som helst önskar jag dig allt gott, även om man kanske inte tror det 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi