Afternoon Tea med DeoDoc

I samarbete med DeoDoc

För ett par veckor sedan var jag på en afternoon tea som DeoDoc bjöd in till, som några av er kanske minns. Anledningen till den lyxiga tillställningen var att vi skulle fira!

DeoDoc säljs numera på Åhléns i deras fysiska butiker! Hurra! DeoDoc har tidigare funnits online och på apotek men nu breddar de och finns även på Åhléns. Förutom Åhléns finns de nu även i fysiska Lyko-butiker.

Under de senaste åren har jag utvecklat en vänskap med systrarna bakom varumärket, vi har setts både i Stockholm men också varit på två resor tillsammans (Paris och Hawaii). Man kommer sjukt nära varandra när man reser ihop och vi har verkligen klickat under våra resor. Jag är så imponerad över vad de har skapat i DeoDoc och har känt mer än en gång att jag önskar att jag också var delägare i det här spännande företaget. Men jag får följa deras resa som ambassadör och det är inte helt fel det heller.

Afternoon Tea’n hölls i en svit på Scandic Haymarket där vi åt en massa gott och pratade om intimvård, bygga företag, podcasts och vilka favoritefterrätter vi har. Mycket bra samtalsämnen med andra ord.

DeoDoc har tre olika produktserier i sitt sortiment: Stockholm Summer, From Paris to Persia och Honolulu Breeze. I varje doftserie finns intimwipes, deospray och intimtvätt.
Honolulu Breeze har även deras trestegs-serie för rakning! Det vill säga en olja som du lägger på innan rakning, ett raklödder som du använder under rakning och sedan ett after shaving balm som du lägger på efter duschen. Dessa tre produkter minskar röda prickar, inåtväxande hårstrån samt gör så att håret växer ut långsammare.

Om ni har testat intimprodukter tidigare har ni kanske känt av att det bränns? Det är för att många av de varumärken som finns på apoteken idag använder, till skillnad från DeoDoc, alkohol i sina produkter – vilket absolut inte är nödvändigt! Det gör att det sticks och bränns helt i onödan och när jag frågade tjejerna varför vissa ändå envisas med att ha alkohol i produkterna så sa de att det handlar om okunskap helt enkelt.

En av kvinnorna bakom DeoDoc är ju gynekolog så de vet verkligen vad de gör, vilka problem som kvinnor återkommer med samt vad som behövs för att ta hand om intimområdet.

 In på ditt närmsta Åhléns-varuhus för att spana in DeoDoc’s produkter! Alla deras produkter är tillverkade i Sverige och 100% vegan-friendly, läs mer här (klick!).

  1. Fantastiskt fina bilder! Vad gäller DeoDoc tycker jag det är sorgligt att man ska profitera på tjejer och kvinnors osäkerhet när det kommer till sina egna kroppar. Budskapet är överallt i reklamvärlden att ”queen V” ska vara hårfri, luktfri, mensfri etc. – så som den är i barndomen. Som läkarkollega kan jag inte alls förstå hur man rent etiskt kan använda sin titel och utbildning i marknadsföringssyfte för en sådan produkt. Vi inom vården kämpar dagligen för att tjejer och kvinnor ska låta ”queen V” vara så mycket ifred som det går. Vatten och matolja (som DeoDoc säljer för 300 kr 😉 ) fungerar utmärkt i duschen. Fina flaskor att hälla över oljan i hade varit min affärsidé 🙂 / underläkaren

  2. Vad gäller röda prickar är de ju ofta orsakade av att hudens normala bakterier får fäste i skrapsår i huden som skapas av rakhyveln och bildar en lokal inflammation. Alkohol = bakteriedödande = mindre risk för inflammation och prick = orsaken till att de finns i produkter som avses minska röda prickar 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi