Inspiration: Finklänningar

Hej Michaela undrar om du skulle kunna göra ett inlägg med tips på tjusiga klänningar om man ska på bröllop i sommar med temat smoking! Tycker att jag har kikat runt men inte hittat något. Älskar det nya konceptet Daily Forni vill jag passa på att säga också<3

Definition av smoking som jag hittade på nätet:

Kvinnor ska enligt den klassiska etiketten ha klänning eller kjol, men inte så lång som en långklänning och inte kortare än till knät, plagget ska även ha täckta axlar. Många anser att även kvinnor kan bära festbyxor med en fin överdel om de föredar det, här får man själv avgöra hur hård man vill vara på den traditionella klädkoden. Materialet i plaggen är viktigt och ska inte kännas vardagligt utan festfint.

Flott flott flott, här kommer några av mina favoriter i kategorin som finns online just nu! Bra fråga förresten, ska själv på bröllop i augusti och behövde lite inspiration. Lite inne på den rosa i spets längst ner i hörnet…


Ljusblå med volang – Asos Collection (här)
Gul blommig – Asos Collection (här)
Rosa med tunna band – Asos Collection – (här)
Lila off shoulder – Na-kd (här)
Blå spets – Self-Portrait (här)
Militärgrön – Net-a-porter (här)
Blommig off shoulder – Net-a-porter (här)
Rosa spets – Asos Boho (här)

  1. Superfint plock! Men betyder det alltså att det är okej att avvika från täckta axlar? Alla klänning utom en har ju öppna axlar 🙂 Undrar genuint eftersom jag ska på stor fest med klädkod smoking och gärna köper någon av de fina ovan!

    1. Ska man vara riktig formell gäller nog täckta axlar – skulle höra med brudparet vad dom tycker! Eftersom det är väldigt trendigt med bara axlar så kan jag tänka mig att många ruckar lite på det, så länge man är finklädd 🙂 Kram!

  2. Vet du vart den lila klänningen som din kompis har på bilden kommer ifrån? 🙂 Skulle bli så tacksam för svar!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi