Frågor med Forni

Hej Michaela,

Alltså jag måste bara ställa en fråga om en jäkligt känslig grej. När jag är ute med mina tjejkompisar eller kollegor så händer alltid två saker:
1. Jag tröttnar och går hem vid 23.30 ca. Tvingar ingen att följa med mig men får världens konstigaste blickar och sen pratar knappt någon med mig och behandlar mig som lite tråkig och efterbliven typ.
2. Jag har inte råd att lägga ens en tusenlapp på en utekväll och är väldigt öppen för det för jag skäms inte för det. Men då händer samma sak, de tittar märkligt på mig och frågar typ varför jag inte har delad ekonomi med min man vilket jag anser vara mitt val.

Varför är det så känsligt? Är jag tråkig??? Jag blir så irriterad på det. Kan de inte bara tycka det är kul när jag är med och sen tycka det är helt ok att jag åker hem. Varför måste de ge en skuldkänslor och känslan av att man måste be om ursäkt (vilket jag verkligen inte gör!)
Hur hade du själv reagerat om en vän eller kollega väljer att gå hem tidigare från en utekväll?

Hej tjejen!

Vilken ålder är ni i? Jag kan känna igen det där lite från när jag var närmre 20 än 30 för då var jag var nog, TYVÄRR, lite så själv. Att det ansågs vara tråkigt att gå hem tidigt/inte släppa loss etc. Idag har jag ju tack gode gud mognat och vet bättre. Går ibland hem först och ibland hem sist. Jag tror att människor reagerar när något blir regelbundet. Vi har så svårt för när någon i flocken skiljer sig. Typ, om någon inte dricker en kväll är det ingen fara men om någon aldrig vill ”festa till det” så reageras det och kommer pikar. Eller någon som alltid går hem först, alltid går hem sist, dricker mest, dricker minst osv. Vi är väldigt duktiga på att döma ut våra medmänniskor.

Om en vän eller kollega hade gått hem tidigt efter en middag på stan/aw/drinkkväll hade jag såklart inte brytt mig för det finns ingenting att bry sig om. Sen kan man ju tycka att det är tråkigt att någon går hem, och säga det, men då ska det vara utan minsta lilla skuldbeläggande. Det finns inget skamligt med att inte vilja vara uppe hela natten.

Jag är ju en stort fan av kommunikation så jag tycker att du ska säga till nästa gång det sker, rakt ut, att du blir ledsen. Fråga: ”Det känns som att ni skuldbelägger mig när jag vill gå hem tidigare, är det så? Varför? Tycker ni att jag är tråkig? För det är så det känns och det gör mig ledsen.”.

Och om de ändå inte köper det du säger kanske du ska se dig omkring efter lite nya kompisar. Du behöver inte göra dig av med de du har, men kanske hitta någon/några som har samma syn på uteliv och ekonomi som du har. Ibland är det så jävla skönt att vara med människor som delar samma synsätt inom vissa områden, eller har samma ekonomi, eller är lika stora hemmakatter. Lika barn leker inte alltid bäst, men ibland kanske.

Puss <3

Perfekt ju, ska helt klart prova nästa gång jag ska ut och flyga! och måste bara fråga vartifrån din stråväska är?? SÅ FIN, vill ha den på Mallis i oktober (ja jag planerar outfits redan hehe). 🙂 <3

Filippa K! Älskar den! <3

Åh fina!! MEN jag vill så gärna köpa dina sandaler från Flattered, i stl 39 men de verkar vara slut?! Kommer det inte fler, eller vet du var de kan finns kvar? Hoppas du får en fin sommar 🙂

Om de inte finns på hemsidan så är de slutsålda tyvärr. De har gått åt i mycket större utsträckning än vad vi hade kunnat ana, vi har tillverkat flera omgångar men alla bara säljer slut. Eftersom vi ändå vill hålla en liten exklusivitetskänsla med skorna så valde vi att inte massproducera dem. Det finns några kvar i gult och svart, de rosa finns bara kvar i strl 36 tyvärr och de beiga i 36 och 41, men håll utkik – ibland får vi tillbaka någon retur! <3

Ååh så fin klänning på fina dig! Är den på rea eller frön zara nya kollektion?💙

Den var på rea tyvärr!

Hej Michaela! Har läst din blogg många år och du verkar vara en sådan härlig och genuin person.

Jag undrar vilken storlek du har på dina vita byxor från Theory? 🙂

Angående sandalerna så är de gula är mina favoriter! 😀

Kan du inte skriva ett inlägg med vilka poddar du lyssnar på? Hade varit så kul med tips!

Hej kära du!

Tack snälla <3

Jag har strl 36/S i prick allt som jag har på mig. Ibland får jag frågor om strl så nu vet ni 🙂 Jag är typ en klassisk provstorlek på S så behöver aldrig oroa mig för att något ska vara för stort/för litet. Får ibland sy upp grejer, är 165cm lång, men Theory-byxorna sitter perfekt!

Jag lyssnar inte på så galet många podcasts eftersom jag kör ljudböcker också, men de jag lyssnar på (vissa oftare än andra) är Alex & Sigge, Fredagspodden, P3 Dokumentär, Sommar & Vinter i P1 (inte alla sommarprat men favoriterna), Parterapi och Relationspodden!

  1. Angående första frågan. Smma sak gäller ju när man inte vill dricka om man ska ut ett gäng. Då är det ett evigt tjatande om varför man inte dricker och ”kom igen nu!” Fan. Skit i det ni! är man tråkig då? Är de rädd att man ska kartlägga allt som händer med nyktert sinne eller vaddå? Också en jobbig sak som verkar störa en del…

  2. Vore intressant att få veta mer från er som är, eller har varit, den som skuldbelägger (eller beter er så att vännen känner sig skuldbelagd), ni borde vara någorlunda medvetna om ni tenderar att uttrycka er så som frågan beskriver/ifrågasättande och snacka/reagera med övriga i gänget sen..Michaela, kan du inte skriva mer om detta, och hur du sen mognade som du skriver. Till att i dag kunna vara den som går hem först ibland, verkar det som att du har en del insikter och råd att dela med dig av? Tror det kan vara nyttigt för båda ”sidor”. Jag är verkligen genuint intresserad av HUR I H det kan påverka andra vad JAG gör. Har aldrig förstått,men har heller låtit mig påverkas nedtryckande av att folk ifrågasätter, bara svarat och skrattat åt det påvägen hem sen om jag upplevde det som att de blev illa berörda. Som tur är har jag haft olika kretsar att umgås med där jag har vänner som aldrig skulle skuldbelägga, i synnerhet inte för att avstå alkhohol eller tidig hemgång… ..

  3. ”Vi har så svårt för när någon i flocken skiljer sig.” Tycker den meningen och lite till är så rätt att det kändes i magen.
    Det förklarar jättemycket! Det där med att folk inte förstår sig på en eller något.

  4. Till dig som ställde den första frågan: Jag var i precis samma situation för något år sedan. Jag är verkligen ingen kvällsmänniska och är oftast supertrött efter kl. 22, även på helger. Det spelar liksom ingen roll om jag sover en liten stund på eftermiddagen eller inte. Tyvärr har jag väldigt svårt att sova längre än vanligt morgonen efter och oavsett när jag går och lägger mig så vaknar jag tidigt morgonen efter. Det innebär att jag, om jag ändå stannar uppe länge, är helt förstörd dagen efter. Jag kan ju inte sova ut och ta igen den missade sömnen. På grund av detta tycker jag sällan att det är värt att stanna uppe längre än till kl. 01 kanske. Det handlar aldrig om att jag inte har trevligt utan helt enkelt att jag är för trött för att orka hålla mig vaken och dessutom vet att dagen efter blir helt förstörd om jag stannar uppe. Självklart finns det situationer då jag ändå kämpar mig igenom en helkväll, men det är nästan bara vid speciella tillfällen så som bröllop, en möhippa eller liknande situationer som jag verkligen inte vill missa, hur trött jag än är. Hur som helst. Jag satte mig ner med mina kompisar och förklarade att jag är så himla trött på kvällarna och att hela dagen efter lätt blir förstörd. Jag förklarade att det inte handlade om att jag inte ville vara med och att jag blev lite ledsen när de sa att jag alltid var så tråkig. De lyssnade och efter detta så har jag fått höra det mycket mer sällan. De försöker också boka in saker lite tidigare så att jag ska kunna vara med lite längre. Och vid de tillfällen jag trots allt stannar ute länge brukar de, istället för som förr pika om att jag sällan hänger med ut, visa att de tycker att det är roligt när jag faktiskt är med. Det är klart att de ibland fäller kommentarer ändå, men det är mycket mer sällan och om jag någon gång blir ledsen så kan jag säga det och då ber de alltid om ursäkt. Så prata med dina kompisar, helst inte just när det händer bara, oftast är ju alla lite trötta och kanske inte helt nyktra då och då blir ju det mesta bara fel! Och som Michaela säger, om de fortfarande inte förstår så skulle jag försöka leta efter andra vänner. Dina vänner ska ju inte få dig att känna dig tråkig eller att må dåligt!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi