Chicago i bilder

DSC02277
Våra sista två dagar under vår USA-tripp var i Chicago. Vi hade planer på god mat, shopping och hockey, såklart! Första kvällen tipsade Elina oss om RPM Italian så vi gick dit.

DSC02278

Först tog vi in olika starters som vi delade på, bland annat dessa mini-crostinis med pestodipp, tonfisk och basilika. De var 5 av 5.

  DSC02280

Sen en minipizza med tryffel. Den här var… nej jag kan inte beskriva det. 5 av 5.

DSC02282

Friterade kronärtskockor med en syrlig dipp, 4 av 5.

IMG_4453

Pasta till varmrätt, såklart. Vill äta pasta varje dag. Den ena var gnocchi med salsiccia och salvia, 4 av 5. Den andra var tortellini med anka och fikon, 5 av 5. Ni förstår ju hur man mår efter att man får in den ena högklassiga rätten efter den andra.

DSC02287

Vi hade plats för liiite mer och maten överraskade oss så pass positivt att vi tog in en till pizza med kryddig korv. Otroligt god, 4 av 5.

IMG_4454

När vi var så mätta att vi höll på att spricka åkte vi tillbaka till hotellet, kröp ner i varsin soffa framför den öppna brasan och sippade på varsin drink. Några chips ramlade visst ner också hehe…

IMG_4461

Dagen efter vaknade vi upp till sol och tio minusgrader. Ändå mysigt. Och krispigt!

IMG_4467

Vi gick och shoppade, jag köpte bland annat den här sidenmorgonrocken i beige med diamanter på (!).

IMG_4473

När det var dags för lunch gick vi till Fig & Olive som vi fått höra att vi måste besöka. Tack Gud för dessa rekommendationer säger jag bara!

    DSC02294

För det första så var inredningen precis i min smak, tog flera bilder så att jag kan spara i min inspirationsmapp hehe. Sen tog vi varsin drink, jag en sangria på bubbel (det godaste som finns?) och till det fick vi nybakt focaccia med olika olivoljor till.

  DSC02301


Till förrätt tog jag små, friterade bollar fyllda med tryffel som badade i en tryffelkräm. Det här är nog topp tio godaste förrätterna jag har ätit i hela mitt liv!

DSC02302

Till varmrätt åt jag en marockansk kycklinggryta som var helt okej men ingenting i jämförelse med det lilla himmelriket jag hade ätit innan.

IMG_4475

Frusen tjej 🙂

   IMG_4481

Kolla mysigt!

  DSC02305

Våffla med bär till efterrätt!

DSC02308

På kvällen var det dags för oss att gå på NHL-match! Blackhawks spelade och jag var faktiskt riktigt taggad, så kul att se en NHL-match ju!

DSC02312

Det var precis som man sett på film! Älskar när det är så. Kiss-camera i pausen, öl på läktaren och sjukt bra stämning. Vi hade den rena lyxen att känna några personer som spelar i Blackhawks, så vi fick en rundtur nere i omklädningsrummen och i familjerummet. Där sprang hockeykillarnas söner runt och lekte med hockeyklubbor, så gulligt!

IMG_4502

Här är Elina som bloggar hos oss och som är gift med Nicklas Hjalmarsson som spelar i laget. Och så Malin, som är tillsammans med Marcus Kruger i samma lag. Malin är dessutom syster till min kompis Steffi. Och mina föräldrar hyr just nu Marcus lägenhet när de är mellan sina boenden eftersom han och min bror känner varandra sen innan. Världen är så liten haha.

IMG_4501

Efter matchen gick vi ut och åt middag. Riktigt trevligt var det. Sista middagen på semestern och allt.

DSC02317

Jag åt en jättebra fisk!

DSC02319

Jag och Elina <3

IMG_4503

Tack för allt Chicago! Jag kommer gärna tillbaka. Grym mat, bra shopping och alltid kul när man har vänner i stan. Dessutom väldigt fint!

  1. Alltså Michaela! Jag har precis samma smak som dig i nästan allt. Blir avundsjuk ibland, men så tänker jag att du självklart förtjänar allt du gör och har, for du verkar vara en ljuvlig och stark människa. Älskar din blogg! Du är en stor inspirationskälla. <3

  2. Hoho du har länkat till en Elina och nedanstående inlägg. Lite roligt… förmodligen en annan Elina (får man hoppas). 😉

    ”Första dagen i skolan

    2006-08-16

    Hej! Första dan i den nya skolan!! kul men pirrit.När skolbussen kom och vi hade satt oss började jag att spana söta killar =)

    När vi var framme träffade vi våran klass. Inte en ända snygg kille……..Efter en stund gick vi å rast. detvar jätte pinsamt att gå i korridorena, alla 8or och 9:or verkligen glodde. Men det blir någ bättre med tiden.

    Våran förtroendelärare är ganska egen! Han är….a han är sig själv =)

    Man kan inte riktigt Beskriva honom men han är en N00b.
    Jag och kompisarna hade skit kul i dag. Alla killar glodde på ossfast inte på mig! ses hej. ”

  3. Åh du och D är så himla snygga tillsammans!! (du behöver inte publicera kommentaren om du inte vill 🙂 )

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi