DEODOC

I samarbete med Deodoc

img_7430-1024x1024

För två månader sen var jag ju i Paris med ett härligt gäng tjejer som ni kanske minns (länk in till första Paris-inlägget här!). Det var en pressresa tillsammans med DeoDoc. Parfymerna är allergenfria och kommer från de stora modehusen i Paris och det var därför som vi åkte till just den staden. Snart lanserar de även en ny doft – From Paris to Persia – som även den har en naturlig koppling till staden i och med namnet 😉

Deodoc2

Första gången jag kom i kontakt med DeoDoc var i december 2014 då varumärket sponsrade en välgörenhetsmiddag som jag höll i (se bilder här!). Hedieh och Hasti, som är kvinnorna bakom varumärket, var två personer som jag föll för direkt och snabbt blev imponerad över. Hedieh är läkare i grunden och Hasti har en examen från Handels – två goda förutsättningar för att starta upp den här typen av företag. Jag är ju generellt extremt imponerad av unga kvinnor som vågar vara entreprenörer och inte gå den traditionella vägen och det kan man minst sagt säga att dessa systrar har gjort, hehe. Det är inte alla som skulle våga satsa allt de har på intimprodukter, ett område som fortfarande känns lite tabu eller pinsamt att prata om.

Deodoc12

DeoDoc är alltså intimprodukter som görs för både kvinnor och män. De har en deospray som fungerar lika bra för armhålorna som underlivet om man vill fräscha upp sig (visste ni att det är samma svettkörtlar?) och så har de deowipes och intimwash.

Det finns ju redan liknande produkter på apoteken men ärligt talar är de ju rätt osexiga. Den här produkten är hur snyggt förpackad som helst och jag är imponerad över hur man kan ta en sån ”tråkig” produkt och finslipa den på det här sättet. Intimtvålen är ju betydligt snyggare att ha i duschen än de andra intimtvålarna som säljs på marknaden.

Kort fakta om Deodoc:
Produkterna är utvecklade med en professor i gynekolog från Sverige med 40-års klinisk erfarenhet
.
Produkterna har rätt pH för underlivet.
Återförsäljare är bland annat Kronans Apotek, Lloyds Apotek, Apoteksgruppen och Lyko.se

En sista grej! Precis som med all skönhet och hudvård så är det upp till var och en vad man vill använda eller inte använda. Oavsett om det handlar om deodorant för armhålorna, för intimområdet, schampo, fuktkräm eller mascara så väljer vi själva vad vi vill använda för typ av produkter på våra kroppar. För mig är det lika självklart att använda intimprodukter som tvål eller deodorant för övriga kroppen men det är mitt val för att jag mår bra och känner mig fräsch av det. Om du inte känner ett behov av vissa produkter så behöver du självklart inte använda dem.

  1. Så tråkigt att du måste avsluta med en disclaimer för att inte få påhopp 🙁 men de verkar bra, kanske testar deras olja när min från Aco tar slut till att börja med 🙂

  2. Oj. Nu föll du verkligen i mina ögon. Att göra reklam för en produkt som skor sig (om ens möjligt!) ännu mer på flickor & kvinnors osäkerhet – det känns riktigt unket. Önskar att du inte hade gjort detta.

    1. Men om man som kvinna faktiskt har problem med lukt från svettkörtlarna ”där nere” och kan åtgärda det är det väl fantastiskt. Är säkert många som känner sig osäkerhet inför diverse situationer just på grund av rädslan att lukta illa men nu kan åtgärda det. Känner du samma sak kring vanlig deo och tvål eller varför är just denna produkten så farlig att göra reklam för?

      1. Elin, varför då? Hade du skrivit detsamma om inlägget handlade om vanlig deo, duschkräm eller liknande? Jag tycker det verkar som en superbra produkt. Det handlar kanske inte bara om att lukta illa utan även att känna sig svettig där nere. Lucky you som inte verkar ha det problemet 🙂

    2. Jag gillar denna produkt jättemkt!

      Inte för att jag är osäker, utan för att jag gillar känslan av att känna mig fräsch där nere. På samma sätt som jag gillar att ha nytvättat hår, fräscha armhålor och rena kläder – på samma sätt gillar jag att vara fräsch där nere. Det är inte konstigare än så! Jag kan aboslut gå med otvättat hår ibland och sätta på mig gårdagens kläder, men jag föredrar ju motsatsen 🙂 som sagt, inte för att jag är osäker utan för att det är en nice känsla att känna sig fräsch och lukta gott!

    3. Vad menar du med det? Produkten finns ju för män också? Jag förstår inte din kommentar om jag ska vara ärlig och speciellt inte vad denna produkt skulle ha med kvinnors osäkerhet att göra. Ledsen men håller inte med dig alls här och tycker det är märkligt att ett sånt här inlägg gör att jag ”faller” i dina ögon. Önskar att du inte hade skrivit den här kommentaren för den var unken. Kram

    4. Eller så kan man tycka att det är bra att man börjar prata mer öppet om kvinnokroppen och kvinnans sexualitet i liknande forum? Det fanns väl uppenbarligen ett tomrum i marknaden där produkten passade in.

  3. En grej bara. Jag är helt klart för produkterna. Men hur funkar det med oralsex? Smakar det tvål/deo!? Hahaha chocken för den killen!

  4. Fast det är ju inte samma svettkörtlar, om det inte är världens största körtel som sträcker sig från armhålan ner till skrevet 🙂 Kul med ytterligare ett område på kroppen som jag kan köpa produkter till för att någon planterar idéen om att det behövs i mitt huvud! Älskar att vara kvinna i ett konsumtionssamhälle. När pressar de produkten lika hårt till killar? Aldrig? Nä okej tänkte väl det.

    1. Haha alltså va? Varför skulle det krävas en gigantisk svettkörtel från armhålan till skrevet för att det ska vara samma typ av svettkörtlar? Verkligen konstigaste påståendet jag läst någonsin, du tror väl inte att hela din armhåla har en enda svettkörtel? Du svettas i princip på hela kroppen och allt det kommer från små svettkörtlar. Däremot behöver könet ett annat pH än till exempel armhålorna och därför är det ju fantastiskt att denna typ av produkter finns. Så att man (om man vill och behöver) kan få känna sig fräsch. F

      1. Hehe jag menar alltså att syftninsfelet som uppstår iom användandet av ordet ”samma” blir roligt, det är ju inte samma körtel. Samma sort, likadan, liknande eller med samma funktion. Men inte samma. Som att säga ”vi har samma jeans på oss idag!”. Nej, det har man sällan (trångt det där med att tränga ner sig i samma byxben). Likadana jeans däremot, absolut!

        Sen, blir inte du uppgiven över alla ”hygieniska” produkter som riktar sig mot unga kvinnor? Vi är en köpstark grupp delvis eftersom vi lever i en tid som får oss att tro att vi behöver en massa skit. Jag blir totalt genomless när jag ser den här typen av marknadsföring, som spelar på att vi tjejer behöver något vars, enligt mig, behövliget är skapad av en annan part (företaget) och anspelar på en osäkerhet över sig själv och ett tänk om att vi alltid måste vara fräscha, alltid och överallt. Jag har fullt upp med ångest över min vikt, behåring, ”karriär” (mest studier), frisyr och kläder. Nu försöker någon skapa ett behov hos mig även för att lukta gott i skrevet? Nej det orkar jag faktiskt inte ens fundera över. Min vagina får lukta vagina. Är så glad över att jag börjar bli äldre, för om Deodoc lanserats när jag var yngre hade det nog definitivt blivit en ytterligare aspekt som byggde vidare på min utseendefixering och totala osäkerhet med min uppenbarelse.

        1. Linnea, du säger att du har ångest gällande vikt, karriär, frisyr och kläder. Det finns säkerligen de som har ångest över ett område där deodoc kanske kan hjälpa. Givetvis är det problematiskt hur det ständigt anspelas på vår osäkerhet. Det är ett gigantiskt problem. Det hade dock varit fint om du som upplever ångest över annat i livet än ”att lukta gott i skrevet” hade mer förståelse för alla som känner osäkerhet gällande just det.

          1. Jag skriver ur min synvinkel, hade varit knasigt att göra något annat, och tror inte jag nämner att andra inte har rätt att känna ångest över vad som helst? Vill landa i att jag äntligen känner mig så pass gammal och klok att jag inser att jag inte behöver köpa allt som säljs in som något nödvändigt, eller att jag inte ens behöver tänka på hur jag luktar mellan benen. Min kommentar är den kommentar jag ÖNSKAR att någon hade skrivit i ett forum som jag hängde i som typ 15-årig men kanske om hår mellan benen eller svettfläckar under armarna. Tänk om någon då hade sagt att nej, det är inte en självklarhet att inte ha något hår längs bikinilinjen även fast det är dem bilderna som möter dig runt om i media. Du är naturlig som du är, och det är mer än ok. Företag försöker få dig att tro att du behöver raka dig med den här jättedyra rakhyveln eller benen eller vad som helst annat av alla de tusen saker jag har gjort med min kropp under alla år. Kanske kan min – väldigt raljerande – kommentar väga upp lite för den som läser det här kommentarsfältet? Usch nu har jag inte ätit något efter jobbet så vet knappt vad jag skriver, men jag blir bara genuint ledsen över alla dessa dofter vi inte får ha eller hår som inte får växa eller lår som inte får vara stora.

        2. Men alltså va?
          Det handlar inte om att vaginan inte ska lukta vagina. Deon ska inte sprutas IN I FIFFI? Det är ju omkring, i vecken innanför låren där man svettas. Det handlar om att förebygga sur svettlukt, inte vaginalukt?! Jag svettas mycket i skrevet, det har ingenting med min vagina att göra. Det handlar om svett mellan låren och YTTRE blygdläpparna. Jag tycker det luktar så sjukt surt och äckligt, har ingen som helst ångest över det – inte mer än jag har över svett i armhålorna?

  5. Alla ni som är negativa till denna typ av produkt – ni har nog i sådana fall inte problem med svettningarna från just underlivet. Ljumskar och blygdläppar SVETTAS och det luktar. INTE kul! Verkligen inte kul såhär års när man gärna vill ha klänning och kjol. Att känna att man inte kan röra sig fritt för det luktar svett från underlivet är ju begränsande och inte alls kul. Jag storgillar denna produkt och köpte den flitigt förra året, kommer göra det även denna sommar! heja heja!

  6. Sjukt att få kritik för något som faktiskt hjälper unga kvinnor. Har flera vänner som har mått riktigt bra av att den här produkten hamnat på marknaden! Ni som inte har problemet är nog ni som klagar.. Men det är klart att det är svårt för er att förstå.

    Heja Forni

  7. Okej nu måste jag bara skriva en till kommentar… Alla som läser Michaelas blogg vet väl vid det här laget att hon ALDRIG medvetet skulle göra reklam för något som kan spä på kvinnors dåliga självkänsla / någon form av hets kring alla produkter kvinnor ”behöver”?! Jag behöver inte parfym eller tre olika ansiktsrengöringar. Men jag använder det för att jag vill, för att att ta hand om mig själv är ett intresse och för att det får mig att må bra! Sen hur omvärlden ser på det är deras problem. Jag är lika lycklig på camping där jag inte duschat på två dar som hemma med alla mina produkter – det är inte vad det handlar om. För att inte tala om alla tjejer som faktiskt har problem med doft där nere – detta är ju genialiskt för dem! Vi andra kan väl bara glädjas för deras skull eller låta det vara. Kom igen.

  8. Till de som börjar lukta efter en halv dag: gå och testa er för Trichomonas! Det är vanligaste könssjukdomen i världen, men testas sällan i Sverige av någon anledning. Jag drogs med den i flera år, tills en vettig gyn gav mig antibiotika. Alla luktproblem försvann!

  9. Fast ”tabut” är ju inte att tjejer inte pratar om dålig lukt eller använder intimdeo i hemlighet. Det är ju tabu att låta musen lukta mus, som den ska göra. Har man problem med dålig, outhärdlig lukt ska man ju gå till en läkare, inte försöka reparera det med att spraya parfym på. De här produkterna finns bara för att man vill tjäna pengar på kvinnors hat till sina egna kroppar.

  10. fast alla ni som säger att man borde gå till läkaren om musen luktar konstigt – det här handlar ju inte om en produkt som ändrar lukten I MUSEN. Man använder den utanför, i ljumskar och på yttre blygdläppar, inte inuti, det står tydligt. Det handlar alltså inte om att TA BORT LUKT INIFRÅN MUFFI, utan att ta bort svett-lukt som kommer från svettkörtlarna som finns i ljumskar och på yttre blygdläppar.

    Luktar däremot muffi illa från själva HÅLET så ska man givetvis kolla upp det, då beror det ju på något, men den här produkten handlar ju inte alls om det!!

  11. Det är ju en utmärkt produkt för de som svettas extra mycket! Varför vissa tar illa upp i kommentarsfältet förstår jag inte.
    Jag hade en period för några år sen där mina fötter svettades extra mycket, köpte Apotekets ”fotdeo” så jag slapp den sura lukten när jag tog av mig skorna. Jag vet att vi lever i ett konsumtionssamhälle men vissa produkter behövs faktiskt.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi