Det minsta i butiken – ett litet barndomsminne

img_4051.jpg

img_4055.jpg

img_4066.jpg

img_4059.jpg

Igår var jag, som jag nämnde i Weekly Plans, på Skansen för att fira lucia med min farmor och min faster (vi skulle spanat in julmarknaden också men med er hjälp fick jag reda på att den bara var på helger, tur att jag har er hehe).

Det blev en himla mysig dag där vi tittade på djuren, spanade in julbodarna och såg på Skansens luciatåg från 40-talet. Däremot måste jag ju ifrågasätta Skansens dåliga sandning av vägarna. Jag, som var klädd i vinterskor och har unga starka ben, hade liksom svårt att gå där. Jag såg flera äldre som ramlade, inklusive min egna lilla farmor. Blev riktigt arg. De borde förstå att x antal äldre vill komma på lucia och se deras firande så varför inte sanda ordentligt för att förebygga olyckor? Min farmor har redan en stålkula i ena foten från ett fall när hon plockade svamp för några år sedan, hon behöver inte en till hehe <3. Som tur var ramlade hon inte illa så vi kunde skratta bort det, men ändå obehagligt när det är så halt.

img_4053.jpg

Inne i deras julbutik hittade jag det här suddgummit som var det minsta i hela butiken, 18 kr kostade det. Började skratta tillsammans med nonna och började prata om när jag och Timmy var små. Om vi någon gång fick välja en present eller sak om vi var i en butik/nöjespark eller något liknande så valde jag ALLTID det minsta i butiken. Typ suddgummi, penna, ett bokmärke. Mamma och pappa kunde till och med säga ”Du får ta något lite större…” men jag ville alltid ha det minsta och gulligaste. Min lillebror däremot, han skulle ha det absolut största och dyraste i hela butiken och fick han inte det surade han och ville lika gärna vara utan. Inte lätt att vara förälder alltså, haha. Vet inte hur mycket små suddgummin, mini-mjukisdjur och nyckelringar jag hade som liten men det var en del.

img_4076.jpg

På kvällen åt vi hemmagjorda burgare hos mamma och pappa. Gud så gott. Det var nonna, nonno och Desys sista kväll och idag åker dem hem. Det har varit så mysigt att ha dem här och jag hoppas av hela mitt hjärta att de kommer snart igen.

God morgon förresten! Jag har en riktigt hektisk dag idag så måste springa, men kika in senare igen för en reflektion kring julen som jag tänker skriva om på lunchen och senare mina fyra starkaste minnen av bandet Kent. Puss!

  1. Måste bara inflika att nanna och nonno ju låter så himla fint och gulligt. Vill kalla min farmor och farfar för det med ju :’)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi