Skitsnack och sega flyg

Så landade man i Stockholm efter en resa som tog över 13 timmar från dörr till dörr… tydligen kraftig motvind i natt så planet kunde inte landa här hemma, fick mellanlanda i Budapest en sväng och sedan köra vidare. D hade ett möte idag som han inte kunde missa så vi var tvungna att ta det här nattflyget (hade bokat ett flyg med Emirates idag egentligen), men det är rätt segt att flyga två på natten alltså. Eller, det hade varit helt okej om det inte vore för att resan helt plötsligt blev lika lång som om vi åkte till Miami haha. Men en sak har jag lärt mig om att resa och det är att om man gör det mycket går det alltid fel med jämna mellanrum. Ett bagage som inte kommer, en mellanlandning som man missar, en motvind som gör flygresan längre. Det är inte så mycket att göra åt. Jag försöker att inte ödsla energi på det, även om jag generellt är en person som ödslar just energi på sådana saker – även fast jag VET att de inte går att påverka.

Nu är jag i alla fall hemma och det känns så himla mysigt. Ska röja undan idag och imorgon kickar vardagen igång som vanligt med möten och annat. Skönt att komma hem en torsdag dock, så att man får mjukstarta med ett par dagar bara innan det är helg sen igen.

En ”Frågor med Forni” kommer upp lite senare idag också, skicka över era frågor i detta kommentarsfält om ni har några! Puss!

  1. Hej och välkommen hem 🙂
    jag hoppas du kan hjälpa mig med lite tips. Jag och min sambo skall åka till Köpenhamn över en helg.
    Skulle behöva dina bästa tips på barer, restauranger. Jag vill ha det lilla extra då jag är extremt mat intresserad haha 🙂 klurigt jag vet, men vet också att du brukar ha järnkoll på allt sånt. 🙂 fortsatt trevlig vecka !

    1. Pluto för mat och rubys för drinks! Moderna klassiker med fruktansvärt bra. Kör avsmakningsmenyn på Pluto! Puss

  2. Hej Michaela. Jag har en fråga som du absolut inte behöver svara på men om du vill göra det hade jag uppskattat det völdigt mycket! Jag är 27 år gammal och lever med min sambo sen 4 år tillbaka. Precis alla runtomkring oss förlovar sig, gifter sig eller skaffar barn. Utom vi. Vi reser och äter ute ofta och allt sånt men jag vill ju också ha en ring på fingret. Och en bebis. Bilda familj med honom. Jag vet inte om han är redo än då jag tänker att han hafe tagit ett steg framåt isf? Hur känner du när många får barn och gifter sig? Känner du och D press på er och hur hanterar ni det då? Hade du kunnat fria till honom? Kram Michaela och tack för att du ofta finns där för oss.

    1. Hej från en annan läsare 🙂 tycker att du ska fria eller så kan du någon gång ta upp vad han vill i framtiden; är bröllop och familj något han önskar?
      Jag och min kille kunde ibland säga ”åh, dit kan vi åka när vi gift oss!” osv långt innan vi förlovade oss. Ändå blev jag så paff när han en dag gick ner på knä, men blev jätteglad förstås 🙂 Jag hade också kunnat fria men hade nog väntat lite längre.
      Obs att många tror det är fel i relationen om en inte vill förlova sig, tänk på att alla (som jag t ex) kan behöva mer tid på sig och vänja sig vid allt vad det innebär trots att en älskar sin partner och vill leva tillsammans!

  3. Kan du inte skriva om din hy? Den ser så fin ut o du har ju tidigare nämt du haft problem innan, vad har du för produkter/rutiner/behandlingar o vad har hjälpt ?

  4. Hej! Om man inte har ett drömjobb vad ska man jobba med då?

    Du har en väldigt trevlig blogg 🙂
    Kram

  5. För ett tag sedan skrev du att ni skulle hitta tillbaka till varandra? Har ni det? Gled ni ifrån varandra? Jag och min pojkvän jag vet inte vart vi har varandra? Jag är jättekära i honom, men samtidigt känner jag att ”är det här det?” Och drar mig till andra. Vet inte vad jag ska göra. vill inte lämna honom samtidigt som jag inte är nöjd. Behöver hjälp! Puss

  6. Michaela! Välkommen hem 🙂 Jag har en fråga jag funderat ett tag på- du har ju läst modevetenskap om jag inte missminner mig, men om du inte skulle jobba med det du gör och skulle välja en utbildning idag, vad skulle du välja? Läkare? Jurist? Statsvetenskap? Lärare? Skulle vara kul att höra dina tankar kring detta 🙂 Du är bäst! Kram

  7. Hej bästa du! Har du några Santa Teresa tips? Restauranger och annat man inte får missa!? Tack och puss!

  8. Vad får jag och min kille inte missa när vi åker till Barcelona en weekend i början av juni? Vill gärna undvika de värsta turistattraktionerna men ändå äta en massa god mat, uppleva och hitta roliga platser att promenera kring. Vilka är din bästa tips och råd för Barcelona helt enkelt?

  9. Hej och tack för en bra och klok blogg!

    Vi planerar just nu bröllop för fullt, så kul men svårt med kläder. Jag vill inte ha en typisk bröllopsklänning utan tänker tvådelad. Jag tycker mode är kul men har inte så stor koll på vad som finns, men du har ju ofta tjusiga toppar; vet du var jag ska leta efter en som är skir eller i spets? Vill ha bra kvalitet och lägger gärna lite mer pengar på den så att jag dels kan använda den vid andra tillfällen och dels så att jag kan spara till om jag får egna barn.

    Andra läsare får också gärna tipsa!

  10. Hej Michaela! Först vill jag passa på att tacka dig för en underbar blogg. Nu till min fråga. Det gäller ”girlpower”. Hur ofta råkar du ut för tjejer/kvinnor som försöker förminska det du gör? Har du haft sådana vänner, och vad har du gjort då?
    Jag har en bekant i min krets som oftast förminskar kvinnor omkring sig som utmärker sig på något sätt, men aldrig män. Jag vet att det är osäkerheten som talar (och många andra synar henne med), men samtidigt kan jag inte hjälpa att bli väldigt frustrerad på det beteendet. Jag har därför tagit avstånd från henne då jag inte känner att jag vill ha negativitet i mitt liv. Jag ska passa på att säga att hon förvärrats sedan hon blivit chef. Diskuterar man väder kan hon t.ex säga ”som chef tycker jag såhär..” när det inte ens har något med saken att göra. Jag tycker att man som kvinna ska kunna glädjas för andra kvinnors skull och inte tänka ”det är bara jag som får plats på toppen”. Vad tycker du?

  11. Hej bästa Mickis!! Det här är en rätt personligt problem/fråga men väljer ändå att skriva den då det säkerligen finns andra i samma jobbiga sits. Jag är 23 år och oskuld och i perioder mår jag så fruktansvärt dåligt på grund av detta. Jag har alltid, enligt mig själv, haft en sund inställning till sex och redan i tidiga tonåren när jag och mina kompisar började prata om det/intressera oss för det, kommer jag ihåg att jag flera gånger tänkte att jag inte skulle ha sex förrän jag hade träffat någon som jag ville ha det med och som gjorde mig trygg, oavsett om det skulle ske när jag var 15 eller 30. Och med det i bakhuvudet så har jag aldrig varken tänkt speciellt mycket på det eller stressat upp mig, förrän nu. När mina kompisar och bekanta idag pratar högt och ogenerat om vilka de har legat med, one night stands och hångel på krogen så känner jag mig alltid lite utanför och osäker (har tagit upp det här med mina kompisar och dem försöker ju stötta och peppa bäst dem kan). Jag är inte asexuell och vet att när jag träffar rätt person kommer sex vara en naturlig del, men det oroar mig att jag aldrig kan slappna av kring ämnet och alltid stressar/skrämmer upp mig själv över vad som kan gå fel, att jag kommer dö som oskuld etc.

    Är det ”konstigt” att vara 23 och oskuld och dessutom aldrig känt behovet av att vilja ha sex förrän nu/senare i livet? Hur dealar man med utanförskapet och oron? Vad hade du sagt till en yngre syster/kompis i samma situation? (Om någon av läsarna har liknande erfarenhet eller är i samma sits får ni jättegärna dela med er av tips och råd!) Kram!

  12. Hej bästa Michaela! Tack för en underbar blogg.

    Tror du att det är viktigt att det finns kemi mellan ett par, att man liksom klickar? Att man saknar den andra och har mycket att prata om? Att man skrattar med varandra och är varandras vänner? Eller räcker det med att man är snälla mot varandra och älskar varandra, att man är tillsammans men egentligen inte har mycket gemensamt? Man kanske kan leva ihop utan känna den där ”känslan” alla pratar om? Att vara kär liksom?
    Kanske konstig fråga men vad tror du? Ska man liksom.. nöja sig?

  13. Hej Michaela!
    Skulle du vilja dela med dig av Ds köttfärssåsrecept? Älskar att man kan göra köttfärssås på så många olika sätt, och det hade varit kul att få testa på det receptet! 🙂

    Kram!

  14. Hej fina Michaela!

    Den svarta klänningen du beställde från asos är så fin 🙂 hur tycker du den är i storlek?

  15. Hej! Du har alltid så skitsnygga fransar, vet du vilken längd, tjocklek och teknik (volym eller klassiska fransförlängningar) din fransteknolog brukar använda på dej?

  16. Hur nära är du och din bror varandra? Brukar ni hänga tillsammans ute, gå på middagar etc.:)? Är din bror lika öppen och glad som du?

    Kram!

  17. Hej Michaela!
    Jag vill först tacka dig för din bok! Jag åkte ned till Dubai för en vecka sen och redan efter två dagar där nere så var boken utläst. Lärde mig väldigt många bra saker som jag kommer ha med mig hela livet.

    Jag satt själv på samma flyg som dig påväg till Arlanda, ingen rolig flygning… Jag hade velat gå fram till dig när jag redan vid boardingen såg dig men klockan var mycket och båda var trötta så ville inte störa! Men måste bara säga det till dig här eftersom jag inte tog chansen irl att säga tack för att du skrev din bok!

    Hoppas att du har det bra nu hemma i kalla Sverige!

    Många kramar!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi