Dubai: Miracle Garden, Shake Shack och Toro Toro

Här kommer de sista bilderna från vår semester i Dubai. Jag tänkte ta med er till en magisk trädgård, genom min favorithamburgare och två riktiga favoritrestauranger i Dubai. Häng med!

IMG_4950

I onsdags åt vi vår sista frukost på Grosvenor House. Jag såg att någon frågade om frukosten – oftast ingår inte frukost när man bokar femstjärniga hotell, men ibland har bokningssajter en deal där det ingår frukost, eller så kan man välja till frukost om man bokar direkt via hotellets egna sajt. Det funkar också att bara lägga till frukost på plats. Vi brukar nästan aldrig addera frukost, men Dubai är ju kända för sina gigantiska frukostbufféer och just Grosvenor House är riktigt bra på frukost tycker jag, till och med så att jag får med mig D som annars helst skippar frukosten!

IMG_4839

Det står en kvinna som lagar varma crepes med önskat innehåll varje morgon (!), jag tar en med nutella och banan som jag toppar med jordgubbar. Sen hummus, olika typer av bröd, grönsaker, melon, ananas, apelsinjuice, kaffe med varm mandelmjölk och såklart en minimunk eller två!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter några timmar på stranden så åkte vi till Miracle Garden, lagom till solnedgången.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miracle Garden är en trädgård i Dubai där allt är uppbyggt av blommor. Så himla fint, så här kommer en bildbomb!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ett flygplan i vita blommor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så häftig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hehe, lägg märke till de sexiga åksjukearmbanden som skymtar om handlederna, glömde ta av dem efter taxiresan (25 min). De kör som galningar i Dubai så utan dessa är jag körd (vet inte om de hjälper rent fysiskt eller om det är placebo, men så länge det hjälper så kör jag vidare med dem!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blir smygfotad 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De här hjärtgångarna som man gick igenom var ju för romantiska…

IMG_4929

Så jag bad någon fota mig och D under dem, fint att ha för framtiden.

IMG_4878

Ja tack, jag flyttar in! Vem vill inte bo i ett hud täckt av blommor.

IMG_4865

Orkar inte ens.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var perfekt att åka dit i solnedgången – lagom mycket folk och lagom varmt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter en timme tackade vi för oss, doftade på blommorna en sista gång och gav oss iväg.

IMG_4934

Vi åkte bort till Mall of Emirates för att titta i butiker och äta på Shake Shack. Finns ingen godare snabbmatsburgare i hela världen.

IMG_4945

Efter några timmar utan shoppingresultat (så dyrt i Dubai nu, precis som USA, så det är billigare att shoppa hemma), tog vi oss till Toro Toro för middag. Toro Toro är en sydamerikansk restaurang som ligger på hotellet vi bodde på, Grosvenor House. Vi åt där förra året också och det var givet att göra ett återbesök. Deras ostbröd som kommer in varmt innan maten med en chimichurri och en tomatsalsa till, yezuz alltså. Sen har de massa olika ceviche, alla smakar ljuvligt. Missa inte denna restaurang i Dubai! Deras estetik är skittråkig så låt er inte luras! Maten är magi!

img_4718

Sen blev det onsdag och vår sista dag i Dubai! Vi låg på stranden fram till solnedgången, sen spa:ade vi på hotellet i ett par timmar, gjorde oss i ordning långsamt, bastade länge.

IMG_4960

För att avsluta resan på Robertos, en italienare i Dubai som vi hört gott om men aldrig testat. Tur att vi gjorde det!

IMG_4962

Maten var så god, stämningen var grym och vinlistan var lång. Vi tog ett säkert favoritkort – min vän Francescos vin, ett Brolio (han har Barone Ricasoli vinhuset). Någon här kommenterade förresten för ett tag sedan att jag var på startsidan av vinhusets hemsida – det stämmer haha! Eftersom vi är vänner så får han gärna ha mig där. Jag var ju på vingården och spelade in kortfilmer för ett par år sedan och det var så vi lärde känna varandra, se en av dem här (klick!).

När klockan slog tolv tog vi vårt pick och pack, rörde oss mot flygplatsen, och så var ännu en underbar resa över. Resor alltså – så tacksam över att jag får uppleva dem!

  1. hej finis! tack för en fortsatt bra blogg, följt dig sen rar ❤️
    en liten fråga, röker/feströker du fortfarande? frågar rent av nyfikenhet o förstår om du ej vill svara, feströker själv men tycker det är svårt att hålla det till just det i perioder, när stress, jobb o krossat hjärta kommer mellan.. hur gör du?
    kram

    1. Hej fina! Ja som du ser på bordet så feströker jag 😉 Håller det faktiskt till bara fest och har gjort det i några år. Nu festar jag inte så mycket så räknar även in festligare middagar/middagar på semester liksom. För mig har det faktiskt inte varit några problem med att hålla den här nivån. Jag är nog inte en beroendeperson i grunden. Krossat hjärta ger fritt kort i rökningen tycker jag – då får man. Om man är stressad eller mår dåligt också. Jag är väldigt obrydd när det kommer till cigg, tycker alla får göra som de vill, men det är ju bra att röka så lite som möjligt för sin hälsas skull. Jag kör nog på med feströkningen ett tag till, puss! <3

  2. Tack för svaret om frukost! Har även jag en pojkvän som gärna hoppar över frukosten och sover en timme eller två istället, men ibland får han helt enkelt ställa upp 🙂 hehe <3

  3. Hej forni!
    Det finns en såkallad akupunkturpunkt i den vänstra handleden, ungefär två fingrars bredd från handens slut uppåt mot armbågen mellan de två senorna som man känner. Om man trycker där en stund så försvinner illamåendet, det är därför åksjukearmbanden fungerar! så om du glömmer armbanden någon gång, fungerar det också att bara trycka där med fingret.
    Här är en länk där de förklarar med bilder: http://www.elvegard.se/aromaterapi/tips-råd/illamående-och-åksjuka-15892772
    Puss!

  4. Aldrig varit med om att frukost inte är inkluderat – och då har jag en extremt kräsen man så vi bor alltid på 5-stjärniga hotell 🙂

    1. Ni kanske bokar via hotellens sajter – då kan man boka med frukost inkluderad. Men på Hotels.com och liknande sajter finns det sällan inkluderat, speciellt om det är lite extrapriser, det är min uppfattning i alla fall. Kram!

      1. Vi bor också ofta på femstjärniga hotell och det är nog snarare var i världen man reser som är avgörande om frukost ingår. Oftast i europa och sydostasien ingår det, i usa och sydamerika får man ofta betala extra. Dubai har jag aldrig varit i men blir sugen på att åka dit!

  5. Ni två är ju såå fina tillsammans. Blir så glad att se er tillsammans!
    Önskar er en fin helg!
    Kram

  6. Så himla härliga bilder Forni, du och D är så himla fina tillsammans!
    Är inte den som kommentar ofta men måste bara säga att jag tycker så otroligt mycket om din blogg. Går in här när jag behöver pepp och vill tänka på något kul, lite som avslappning. Har märkt nu på senaste när det varit mycket på samma gång med skolan att din blogg gör så mycket för mig. Den gör mig himla glad & lugn, ser verkligen upp till dig och inspireras av dig som person. Du verkar så härlig! Blir varm i hjärtat av att läsa din blogg. Så tack för att du livar upp min vardag <3
    Kram!

    1. Hej Gabriella

      Tusen tack för världens finaste kommentar, vad härligt att min blogg kan vara den platsen för dig. TACK för att du läser

      <333

  7. Hej älskade Forni! Jag och två tjejkompisar ska till Cannes i april och skulle hemskt gärna vilja ha lite tips om restauranger och ställen man inte får missa.
    Du är grym!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi