En fredag i Paris

Tjohooo! Här kommer en bildbomb från min fullspäckade fredag i Paris. Följ med!

Vi började med frukost på Ob-La-Di, som jag har besökt tidigare, med mamma förra året. Det är en brittisk tjej som jobbar själv med det lilla caféet och hon är så himla trevlig, härlig och bra. Att starta morgonen med god frukost och trevlig service gör så himla mycket.

Jag åt en avokadomacka och drack en cappuccino på mandelmjölk + äppeljuice (äppeljuice = livet)

Här är tre personer ur sällskapet – Freja, Hanna och Molly! Vi var tio tjejer som var medbjudna på pressresa för Glossybox.

Efter frukosten bestämde jag och Jossan att vi skulle åka på shoppingtur, så vi tog en taxi bort till Avenue Montaigne där alla lyxbutiker ligger på rad. De är sååå otroligt vackra och det är underbart att bara gå in och ut ur dem för inspirationens skull.

Vi började i alla fall med Gucci som har en ljuvlig butik här!

Jag testade en massa väskor…

… och skor! Det blev en sak som fick följa med hem, visar er senare!

Att gå och shoppa en fredagsförmiddag är förresten så jäkla härligt. Nästan tomt i butikerna så att man kan klämma, känna och testa i lugn och ro. Jag testade en massa skor medan Jossan satt bredvid, drack espresso och var smakråd.

Även Jossan fick med sig en godsak hem, dör för den här bilden på henne förövrigt. Galet gullig!!!

Sen gick vi vidare och testade väskor på bland annat Chanel, men nej, jag har verkligen ingen Chanel-feeling atm. Tycker liksom att jag redan har den finaste och behöver inte en till – härlig känsla ändå. Klämde lite på ett par beiga varianter men har ju redan en beige Chanel-väska (använder den inte så ofta dock, får bli skärpning på det!). Kul att testa om inte annat.

Jag och gullis som väntar på hjälp inne på Fendi-butiken, som är helt sjukt fin. Ibland undrar jag varför jag älskar kläder och mode så mycket men så promenerar jag omkring här i dessa butiker och ser KONSTEN som dessa designers har skapat, så förstår jag precis – det är som tavlor fast i klädesform. De förtrollar en.

I Dior-butiken (samma butik som Carrie ramlar i när hon är i Paris i säsong 6 för övrigt) stod det några tjejer som provade haute couture-klänningar. Hantverket var helt otroligt och att se dessa kvinnor prova och promenera omkring i dessa klänningar, herregud skönheten gjorde nästan ont i en. Jag ville så gärna fråga när de ska ha på sig dessa klänningar, vad de ska göra, hur deras liv ser ut. Som en saga känns det som? Vem går annars på en tillställning med en så vacker klänning signerad Dior (med en prisklass som inte kan vara från denna värld haha).

Det går liksom inte att jämföra sån här design och konst med massproducerade kläder hos kedjorna. Det är två helt olika världar. Jag tycker om att gå in i den här världen och inspireras.

Blev en ”liten” vacker skapelse inne hos Fendi också. Gjorde ont i hjärtat när jag hittade den, kunde inte gå ifrån den. Ni får se senare!

Jacka från Day, skjorta och jeans från H&M, skärp från Gucci och skor från Filippa K

Efter vår shoppingtur gick vi till Ober Mama där vi skulle äta lunch med hela gänget. Mycket god mat där. Jag åt en pasta som hette ”Sausage party in the forest” – en pasta med salsiccia, svamp och örter. Gott!

Efter lunchen gick jag och Joss till konceptbutiken Merci för att insupa lite mer inspiration. Gullig entré visst?

Där hade dem en liten blombutik.

Mycket fin butik, missa den inte om ni är i Paris och hänger i Marais. Två våningar fyllda med allt ifrån inredning till böcker, fotokonst, kläder, smycken, blommor och andra små saker man inte visste att man behövde.

När klockan blev fyra bestämde vi oss för att det var uteserverings-dags! Då var det 17 grader och sol. Hurra!

Vi satte oss på Café Charlot för att spana på folk. Det var ju modevecka i Paris så det blev en hel del span på snyggingar.

Sen kom resten av tjejerna så snackade vi bort eftermiddagen.

Snodde denna från Hanna <3!

När kvällen kom gick vi upp till hotellet för att byta om och fräscha till oss, sen tillbaka ner till Charlot för middag!

Kappan är från Day!

Jag åt en mumsig tonfisk och drack ett glas rött. Vi hade en hyfsat tidig middag för vid nio skulle vi på föreställning!

Kabaré på Moulin Rouge!!! Alltså! Verkligen bättre än vad jag hade väntat mig. Vi drack bubbel och tittade på showen som bjöd på massa dans, akrobatik och överraskningar. Skrek HÖGT när en kvinna dök ner i en pool med ormar (!!!) och dansade med dem under vatten. Så vackert och läskigt på samma gång.

Vid elva var den klar och då åkte vi tillbaka till hotellet för att sova, jag var helt slut när jag la mig i sängen.

Och det var min fredag i Paris! Imorgon får ni följa med på resten av helgen, men först ska jag njuta av min söndagskväll. Puss!

  1. Hej Forni!
    Jag undrar vilket filter du oftast använder dig av i ditt instaflöde? Undrar även om du alltid justerar tex. kontrast/värme etc på samma sätt varje gång? tycker nämligen att du har ett så sammanhängande flöde vad gäller färger/filter 🙂
    Kram!

  2. Älskar att läsa och se saker ut ditt perspektiv. Så
    Mycket inspo efter eran lilla Paris resa!

  3. Jag skulle bli superglad om du kan göra ett inlägg eller skriva i ”Frågor med Forni” om din hy och hur du tar hand om den. Jag vet att du gjorde ett väldigt uppskattat inlägg om den tidigare då du skrev att du hade problem med den. På alla bilder nu för tiden verkar din hy vara superfin och det vore kul att höra om du upplever att den har förbättrats och i sådant fall vad du har gjort för att den ska förbättras. Tack så mycket! Puss

  4. Hej forni! Jag ska till Paris i vår för att fira 5 årsdag med min kille! Har aldrig varit i Paris så jag undrar om du har någon resturang man absolut ej får missa? En uteservering som är svin mysig? Osv osv! Jag är så sugen på Hotel costes, vet du något om man bör boka bord? (Och isf HUR?! Hittar inget på hemsidan!) helt enkelt skulle jag uppskatta lite Paris tips av dig (och gärna er andra här :-)) har kollat runt på dina tidigare (fantastiska) inlägg om dina resor dit men tänkte om det har fyllts på lite? Kram!

  5. Får jag fråga ? Kostar Gucci lika mycket som hemma lr skiljer det sig lite i pris ?
    Tacksamför svar

    1. Försöker vara lite behjälplig då jag själv köpte en väska på Gucci i Paris för bara ett par veckor sedan. 🙂
      Priserna är ungefär detsamma, liiiite billigare i Paris men det beror ju också på vad euron står i. I dagsläget handlar det inte om många kronor. Däremot oerhört mycket bättre utbud i Paris och allt ifrån butik till personal är så mycket trevligare, Guccis butik i Sthlm är ju väldigt liten (och i min mening inte så jättetrevlig heller).

  6. Freja ser verkligen ut att kunna vara din lillasyster! Det är något med ögonen och näsan som får er att se lika ut 🙂

  7. ser ut som en helt underbar dag! Måste testa Obladi, alltid på jakt efter mysiga caféer här, de flesta typiskt franska ställena blir liksom lite likadana allihopa. Kan verkligen sakna hederlig svensk fika!!

  8. Älskar andra bilden där du (iaf som det ser ut 🙂 ) kollar på din kompis med så mkt värme i blicken!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi