Veckans lista: Girls, mina hårrutiner och boksamtal på NK!

I inlägget förekommer reklam för Biolage R.A.W

Jag är lite besatt av Girls nu när det är slut. Säsong sex var verkligen i en klass för sig. Bland det bästa jag har sett. Vad tyckte ni? I alla fall, googlar loss på karaktärerna och gillar det här klippet så mycket med Jemima, vet ej varför, bara dras till henne.

Okej den här också. Är inte speciellt förtjust i Jessa, alltså hennes karaktär i Girls, men Jemina Kirke har något speciellt tycker jag.

Jag blev intervjuad av Biolage R.A.W och Make it last om mina hårvanor. Jag avslöjar mitt effektivaste knep för att bli av med fettigt hår och så diskuteras det huruvida Blondes have more fun…?

Läs intervjun här!

På torsdag mellan 18-19.30 deltar jag i ett boksamtal på NK Bokhandel med riktigt inspirerande sällskap, läs mer  här (klick!)

 ”Välkommen till ett boksamtal i NK Bokhandel med Elcim Yilmaz, Birgitta Ohlsson, Michaela Forni, Marie Tomicic och Leone Milton på temat psykisk hälsa och feminism.

Hur vågar man vara operfekt? Varför får inte högpresterande kvinnor den belöningen de förtjänar? Och vilka tips och råd vill vi ge vidare till nästa generation unga kvinnor?

Jag och Nadia spelade in två minuters snack om mina skor, hur man stylar dem och varför jag älskar dem så mkt <3 Titta!

Om någon av er letar lägenhet i Stockholm – min tjejkompis säljer sin lägenhet och den är sååå fin. Tips tips! På mysigaste gatan också. Ni hittar den här (klick!)

  1. Hej!
    Visste inte vart jag skulle kommentera men jag har en fråga till ”frågor med Forni”.

    Har varit sambo i snart 2 år och det är svårt. Självklart underbart också men just nu känns det tufft. Vi är rätt olika och ser på saker på olika sätt tex när det är dags att städa, planera tvätt, handling av mat och i stort sett allt som rör vårt gemensamma hem. Vi har kompromissat en del under den här tiden och jag har tex accepterat att vi har olika syn på när det är stökigt osv orkar inte gå in på allt men jag känner liksom att jag har blivit hans mamma… vilket är min mardröm.

    Jag ansvarar för allt vuxet, räkningar, när vi ska handla, måste säga till ”kan du diska idag, kan du dammsuga, ta upp dina grejer från hallen” osv. Jag orkar inte! Vill verkligen inte bli en gnälltant men håller på att bli det mer och mer. Häromdagen var han ledig hela dagen och jag kommer hem vid 19 och han säger ska du laga mat nu? Suck. Hur gör man för att ha ett jämställt samboförhållande? Hur gör ni? Hur får jag honom att ta egna initiativ?

    Vissa saker gör jag absolut inte som att tvätta hans kläder och plocka upp hans grejer för att verkligen visa att jag inte är hans mamma men allt det andra liksom.. har börjat fundera mer och mer på detta och får ångest. Tänk om vi inte kan leva ihop? Har gråtit idag och skrivit ner en massa tankar jag vill ta upp med honom..

    1. Mitt bästa tips är att inte fastna i ”allt måste delas lika tänket” utan faktiskt dela upp det hur det fungerar bäst för er. Jag och min sambo har bott tillsammans i 6 år och har en dotter på 3 år. Jag tänkte mycket förr på hur allt skulle delas lika och det fungerade absolut inte för oss. Det man inte har något intresse av kommer man så småningom skita i eftersom det är så tråkigt. Jag vill alltid att det ska vara städat och rent hemma medan min sambo tycker det räcker att dammsuga en gång i veckan och byta sängkläder en gång i månaden. Då hjälper det inte hur mycket jag bråkat och tjatat, han liksom ser inte det smutsiga. Jag hatar att laga mat medan han älskar det, skulle han försöka tjata på mig varje dag att laga mat så skulle det va värdelöst efter jag inte har något intresse utav det. Sen vi bestämde att man gör det man tycker är roligt, jag städar mycket mer och sköter all tvätt medan han alltid lagar mat och handlar. Det har blivit så mycket mindre tjat och bråk. Det betyder inte att han aldrig städar och att jag aldrig lagar mat men vi gör helt enkelt mer av det vi tycker om att göra hemma.

  2. Men! Varför måste hon klä av sig? Så obehagligt! Ville bara att hon skulle sluta, hon såg så obekväm och skör ut och som inte intervjun var ”naken” nog. Skulle vårt intresse upprätthållas genom att hon tog av plagg efter plag? Räckte det inte med hennes ord?
    Och så kommer underkläderna och upplägget känns, om möjligt, ännu mindre ”naturligt”.
    Hade man nånsin bett en man göra detta?

  3. Jeg elsker det første klippet av Jemima! Kjenner meg igjen i mye av det hun snakker om.

  4. Såg de första säsongerna för ett par år sedan, utan att fastna, men har har tokplöjt de sista 4 under de senaste veckorna! Fastnade helt! Blev så mycket bättre, men kan inte bestämma mig om jag gillade hur allt slutade ändå… Dock kunde jag identifiera mig med Hannahs frustration och känslostormar i sista avsnittet då jag var i den fasen för exakt ett år sen 😊

  5. Hej! Kommer din bok att finnas till försäljning under boksamtalet? Pris? Finns det möjlighet att få den signerad? Tack snälla för svar. Du är en stor inspiration. Kram

  6. Alltså. Normalt älskar jag Jemima Kirke. Men. Har så svårt för dendär grejen ”jag är en skön avslappnad brud som sitter med benen brett isär”. Det känns så konstlat på något sätt. Alla kvinnor är tränade i att sitta med benen i kors eller lite mera ihop. Det är ju iofs lite konstigt men så ser normen ut. Att bryta den känns i hennes fall så onaturligt tycker jag. Det märks att hon gör det medvetet för att liksom spela rollen som den sköna tjejen. Hela kroppsspråket liksom skiner av det och det känns inte helt genuint.

  7. Hej MIchaela!
    Tack för en superfin blogg! Jag undrar om NK i Göteborg säljer dina skor?
    Mvh Alexandra

    1. Skulle också gärna se ett svar på varför du väljer att samarbeta med sådana partner.

  8. Men alltså vilken drömlägenhet!!! 😍 Men säljer din tjejkompis de fantastiska moppehjälmarna som syns i sovrummet?? Vill ha!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi