Frågor med Forni

Har följt din blogg i över tio år och tycker du är så bra och klok osv, har en fråga till dig som du kanske vill svara på i Frågor med Forni..?
Det är nämligen så att jag och min kille är förlovade och orimligt kära i varandra. Han bor inte i Sverige och jag kommer flytta till honom om några månader, så vi har alltså kört distans ett tag och det har funkat bra, vi pratar varje dag och så.
Problemet är att jag är väldigt svartsjuk. Inte på det sättet att jag har svårt för att han umgås med sina tjejkompisar (tvärtom, älskar att han har många vänner som är kvinnor). Men om han säger att han typ tycker en kändis är snygg så är det som om något går sönder i mig för att jag blir så ledsen. 
Ska tillägga att han berättar för mig varje dag hur mycket han älskar mig och hur vacker jag är så det här handlar BARA om mig och mina känslor. Hur ska jag göra för att inte känna mig så hotad och osäker så fort han nämner att någon annan ser bra ut? Känner att det här har att göra med att jag är rädd för att bli lämnad men inser själv att mina reaktioner är orimliga..!
Puss och kram och tack för en fin blogg
Hej fina,
Jag skriver en del om svartsjuka i min bok som jag verkligen kan rekommendera (svårt att få ner så mycket text i ett inlägg). Den finns på pocket typ överallt så testa att läsa igenom det!
Annars måste jag säga att acceptans mot alla odds är det enda som funkar. Alltså att acceptera att man är svartsjuk, att det ligger hos en själv och att man inte kan göra någonting åt det. Man kan inte radera alla världens vackra kvinnor, eller alla ex, gamla kärlekar och tjejer som flörtar på krogen. De finns där punkt slut. Så det bästa man kan göra är att acceptera det och andas igenom när det svider lite innanför bröstkorgen. Var faktiskt med om två sådana tillfällen i förra veckan och fick bita mig i läppen för att inte agera – jag visste ju att problemet ligger hos mig och att jag tar upp det/blir sur kommer inte att förändra situationen eller min svartsjuka. Jag får bara acceptera att jag är svartsjuk och vänta på att den känslan ska gå över. Brukar också jämföra med mitt eget liv och mina egna känslor för att få distans till situationerna. Om jag tänker på hur lite mina gamla flammor betyder för mig idag, framför allt kärleksmässigt där det ju är noll procent kvar, så inser jag att D känner såklart likadant. Eller snygga personer på tv – jag kan ju också tycka någon är snygg men det är ingen farlig känsla? Den känslan är inget hot gentemot vår relation eller min kärlek till honom. Och vice versa.
Lycka till <333

Vart är dina balkongmöbler ifrån?? I panikbehov och dessa var helt perfekta!! Vill inte ha det dör klassiska cafésettet…..

Vi köpte det i förra veckan! Jag blev sååå nöjd. Stolarna var D iväg och handlade men jag har sett dem hos bl.a. Plan 1 på Birger Jarlsgatan samt den lilla inredningsbutiken i Storgatan/Grevgatan-korsningen. Bordet kommer från Posh Living i MOOD. Puss!

vilken härlig helg! Jag har en fråga till nästa ”frågor med forni”, vilka är dina bästa tips på hur man undviker att få skoskav vid nyinköpta skor? Använde ett par nya i helgen och har blåsor och köttsår vid tårna, men skorna är såå fina och vill använda dom mer. Men vet inte om jag vill riskera att mina små tassar blir misshandlade igen 🙁 hur skulle du gjort?

Kram!

Jag är så TRÖTT på skoskav! Det är inte bara klackskor man får det av utan varenda jävla (ursäkta mig) sko jag köper. Flats, slip ins, sneakers. Det är därför jag har samma skor på mig typ jämt även fast jag ÄLSKAR skor. Men okej här kommer mina tips:

Variera skor ofta så att du inte får ordentliga skador
Ha inte på dig nya skor för länge åt gången, små steg!
Compeed för öppna sår och vanliga plåster för vanliga skavsår. Jag brukar ta en liten bomullstuss innanför plåstret om det är så att det gör ont när skon trycker på.
Om det är klackskor – smörj in fötterna med voltaren gel. Kanske inte ett helt *pk* tips men sjukt bra för bultande fötter om det är klacksko-kris någon kväll och fötterna MÅSTE hålla.
Duscha fötterna i iskallt vatten innan du tar dig ut så att de är svalna och inte svullna.

Lycka till med skoskaven <333!!!

Hej Michaela!
Var fixar du dina fransar någonstans? Ska gifta mig snart så vill fixa mina fransar som dina 💕
Älskar din blogg

Jag bytte franstjej för några månader sedan, mycket spännande och nervöst. Jag går på samma salong (Studio Paavola) men nu hos Stephanie som började där i våras. Jag är riktigt nöjd måste jag säga! Har haft lite svårt med mina fransar då de lätt ramlar av men dessa sitter sjukt bra. Jag gör påfyllning 1h åt gången ungefär var tredje vecka. Hoppas du blir nöjd! Du kan boka här.

Hej vackra Forni!

Jag undrar om/när du säljer väskor som du tröttnat på, vart du lägger ut dem? Kanske bara bloggen? Jag har en del lite dyrare väskor som jag skulle vilja sälja men vill helst undvika skampriser och människor som prutar.. Tänkte att du måste vara rätt kvinna att fråga!

Kram!

Hej fina!

Jag lägger ut dem här. Det är enklast för mig, det är inte så ofta men kanske 1-2 väskor om året. Känns så fint att de går vidare till läsare också! Skambud och prut är tyvärr något man måste ta i de flesta fall, men kan rekommendera Vestiaire Collective för att sälja dyrare väskor, sjukt bra sajt. Puss!

Hello! Har du tips på kläder för den som ska jobba i sommar? Något somrigt och propert utan att att det blir för bart så att säga? 🙂

Klart jag har! Sätter ihop ett kollage till dig och publicerar senare i veckan. Men tänk såhär: skräddarsytt och kvalitet, bara mindre tyg än vanligt. Typ tunn blus istället för kashmirtröja, kostymaktiga shorts istället för varmare byxor, mycket vitt som inte blir så varmt, gärna ankellångt, flats eller lyxigare sandaler (typ mina från Flattered, haha!), stora solglasögon, tunna sjalar att ha runt axlarna om det är kallt på kontoret / du vill skyla dig etc. Puss!

  1. Bästa tipset jag någonsin har fått mot skoskav är att använda dubbla strumpor de första dagarna. Det funkar klockrent!

    Kram!

  2. Hej på dig, en fundering/fråga. Är nyfiken på vad du fått för respons sen du lanserade Danilyforni? Jag själv har lixom inte fått grepp om den än, vet lixom inte hur jag ska röra mig på sidan, eller förhålla mig till den på något sätt. Förstår du? Svårt att förklara, men tänker att de kommer. Tillslut förstår jag nog hur jag sak ta till mig konceptet. Intressant steg i din karriär iaf, kul att följa! Kram

  3. Jag har ett bra skavsårstips! Varje gång jag har på mig nya skor har jag med mig några plåster i väskan. Så fort jag börjar känna var skorna trycker åt lite (=där jag kommer få skavsår) sätter jag på plåster, så får det sitta på tills jag gått in skorna så skavsår inte kan uppstå och man slipper det onda 🙂

  4. Hej. Tycker också om dina fransar, så fina!! Har en lite fråga, gör du singel eller volym fransar?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi