Frågor med Forni

Hej Michaela! Har en liten fråga som jag tänkt på ett tag.

Vad jobbar dina närmsta vänninor med? Är det några som arbetar som undersköterskor, lärare, kanske byggarbetare? Upplever att många av dina vänninor som syns i bloggen är i samma bransch som du.

Ha det gott!

Hej Maria!

Mina närmsta vänner jobbar bl.a. med följande:
Jurist/Advokat
Projektledare inom tv
Influencer/samma typ av jobb som jag har
Inköpare på H&M
Egna företag inom olika branscher/grundare till företag av olika slag
HR-avdelning på större medieföretag
Mäklare
Make up-artist
Etc!

Jag tror att man som människa drar till likasinnade (speciellt om jobbet är en stor del av ditt liv), jag märker att jag gillar människor som jobbar kreativt men också självständigt på samma sätt som jag gör – det inspirerar mig och motiverar mig. Sen är det skönt att prata av sig med vänner som förstår och ibland befinner sig i liknande situationer.

Kram!

Hej Michaela! Och tack för en superbra och peppande blogg! Skulle inte du i nästa ”frågor till forni” eller ett annat inlägg kunna berätta vad du tycker om din MacBook? Jag funderar nämligen på en likadan, men det vore skönt att höra vad någon som har använt den ett tag tycker!
Puss och kram!

Hej tjejen!

ÄLSKAR den, har absolut ingenting att klaga på. Trodde den skulle kännas liten men icke. Lätt som fan, fin som få och bara bäst. Köp den!!!

<3

Bästa datorn <3

Hej, vilken havreghurt tycker du är godast? Skulle vilja byta ut vanlig mot vegan version, men inte hittat någon jag tycker om ännu 🙁 kram!! <3

Hej!

Ärligt talat tycker jag inte att någon av dem är en tiopoängare, men jag kör Oatlys naturella havreghurt. Man vänjer sig till slut plus att man är fett snäll mot miljön så kör!

Hej fina!
Jag är en fråga som gränsar till svartsjuka och oro, eftersom du har pratat om det förut. Jag lider av det nämligen, mer eller mindre i perioder. Tänkte på när du skriver att din kille kommer hem vid 4 och du inte är ute, utan hemma och ska sova. Kan du slappna av och sova då? Hörs ni medan han är ute eller kan du bara koppla bort det och sova gott? Hör han av sig med updates om var han är eller när han är hemma?
Fattar om du inte vill svara, men tycker detta är så jobbigt. Min kille har inte varit otrogen och jag litar på honom egentligen, det ligger väl hos mig. Men jag ligger vaken till hans kommer hem, är så sjukt orolig, svårt att andas osv. Vill höra av mig fler gånger, men gör det inte för att han ska få ha sin tid med kompisar. Han kan komma hem sent och jag önskar bara att jag kan koppla bort det och njuta av egentid och sova istället för att noja sönder!! Vill inte vara den tjejen. Och inte heller behöva gå ut själv, hitta på saker fast jag inte alltid orkar bara för att distrahera mig.
Tack, du är så bra Michaela!
Stor kram

Hej kära du!

Om jag är trött, som nu senast, så sover jag utan att vakna. Ibland vaknar jag eller sover dåligt om D är borta men det är nog snarare för att jag är orolig för honom, inte av svartsjuke-anledningar. Då brukar jag skicka ett sms och fråga var han är eller hur sen han blir. Jag tycker ändå att man ska hålla lite koll på sin partner när hen är ute, oavsett kön, för vi lever i en galen värld och vem som helst kan råka illa ut. Men ofta brukar jag skriva god natt när jag går och lägger mig sen får han komma när han kommer.

Jag tror att allas svartsjuka ser olika ut för att man kommer från olika historier. Tyvärr grundar sig mycket svartsjuka i att man tar med sig gammalt bagage in i en relation, så är det i alla fall för mig. Därför finns det trigger-punkter som jag är väldigt känslig för, medan vissa andra saker inte rör mig alls men som kanske hade gjort en annan person supersvartsjuk.

Oavsett vad så förstår jag dig till 100% men har tyvärr inga bra svar på hur man kan göra. Jag tror att övning ger färdighet, så är det i alla fall för mig, även om det kräver tålamod. Öva på att vara hemma själv, inte höra av dig, gå och lägga dig när du vill och våga lägga ifrån dig mobilen. Efter några gånger kommer du nog inse att det inte är så farligt!

Lycka till <333

Indisk mat och feel good-film en hemmakväll utan D

Hur forvaltar du dina pengar? Later du det mesta stanna kvar i bolaget, manadssparar du i aktier eller fonder? Skulle vara intressant att veta 🙂

Tack pa forhand

Hej där!

Jag låter det mesta stanna kvar i bolaget. Tar ut en lön och sedan 1-2 mindre utdelningar per år. Jag har en del sparat i fonder och de pengarna rör jag inte men jag fyller heller inte på där. Ska försöka börja spara lite mer i fonder och aktier, måste bara läsa på lite mer först!

  1. Alltså sån svartsjuka som beskrivs i inlägget är ju bara ett tecken på svaghet? Om din kille faktiskt gör något med någon annan är de ju han som förlorar dig, du förlorar bara ett svin. Gud, ni brudar måste värdera er själva högre och sluta låta era liv fokusera kring en kille.

    1. Ursäkta men vad menar du med svaghet? Detta handlar inte om att värdera sig högt eller lågt, detta handlar om att vara kär/älska någon som man är rädd att förlora och den rädslan tar olika uttryck. Det var inte jag som skrev frågan men jag kan absolut relatera, jag hatar att sova själv och är lite orolig när min partner är ute och jag är hemma. Jag brukar försöka tänka bort det och bara skriva god natt och försöka sova, för att jag vet att tillit är en viktig grundsten i ett förhållande. Men självklart är det svårt. Jag undrar om du Johanna någonsin har känt dessa känslor när du uttrycker dig så?

  2. Ang. havreghurt. Har testat i princip alla utan att hitta någon som jag verkligen gillar… Men en vegansk yoghurt som är SÅÅÅÅ GOD är Alpro’s soyghurt mild & creamy vanilj. Älskar denna så mycket!! Så har du inga problem med att äta soya så rekommenderar jag denna starkt! Kram

  3. Tack för svaret om hur du förvaltar dina pengar! Hade varit intressant om du velat utveckla sen vad för strategi du har (pension tex) och hur du lär/utbildar dig inom aktier och fonder.

    Tycker det är en himla djungel ibland och det behövs fler kvinnor som når ut till främst kvinnor som kan vara förebilder 🙂 kanske ett samarbete med Pensionsmyndigheten eller typ Avanza/nordnet hade varit något?

    Antingen ett inlägg eller ett genomgående samarbete under höst eller vår du vi dina läsare tillsammans med dig lär och utvecklar vårt intresse för just förvaltning av privat egendom.

    😎✌🏻

  4. Hej Michaela, tack för en sån fantastisk blogg.
    Jag har en fråga till nästa veckans frågor med forni.
    Jag har precis blivit dumpad av min bästa vän sedan sex år tillbaka, hur kommer man över sånt egentligen?

  5. Vill också tipsa! Planti’s soygurt! Jordgubb, blåbär eller vanilj! Bästa någonsin! Om soja inte är ett problem dvs. :):):)

  6. Du (och ni andra) måste testa Lupingurt från Garant, den är gjord på lupinprotein och är vegans och GOD!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi