Michaela Forni

Frågor med Forni

Frågor med Forni

Åh Mykonos! Varit där 3år i rad! Såå underbart att man bara vill dö!

När på sommaren åker ni?

Ni måste ju testa resturangerna Interni och Ling Ling, och beachklubbarna Nammos och Scorpios! :)

Vi åker sista veckan i juli!

Alla som har varit på Mykonos verkar älska det. Det roliga med Grekland är ju att landet, precis som så många andra, har ett stort utbud och variation. Ingen ö verkar vara den andra lik och Aten verkar ju även det vara en stad för sig. Finns mycket att upptäcka helt klart. Vi valde Mykonos för att alla våra vänner talar så gott om det, det känns lyxigt men även vackert och som att det finns en hel del roliga ställen att hänga på. Många verkar kombinera Mykonos med Santorini, går det att typ hyra en båt och åka över dagen bara? Hade varit magiskt att få se Santorini också, helt klart en drömdestination.

Tack för tipsen! Om någon annan har tips, bring em’ on!

så otroligt fin klänning på den första bilden forni!! letat som en galning efter den på asos, skulle du snälla kunna länka?

önskar dig en underbar dag! <3

Visst är den MAGISK! Finare i verkligheten än på bild. Finns här (adlink!). Och som jag nämner i inlägget, om du shoppar via Bonusway får du 6% tillbaka på köpet också, faktiskt riktigt värt. Blir en del om man internetshoppar mkt.

Vi funderar mellan Palma och franska rivieran till sommaren, men har lite svårt att bestämma oss. Hur tänker ni med hotell i Palma i år, kommer ni återvända till samma eller prova på ett nytt? Några tips? Finns det mycket att göra och se i Palma eller är det mest sol, bad och utflykter som gäller?

Kram

Om vi bokar Palma kommer vi nog att testa något nytt, mest för att vi gillar att prova nya hotell. Bara på en vecka hann vi ju med tre olika hotell i Palma sist så kommer garanterat bli något nytt. Jag är förtjust i detta (klick!) men det är rätt pricy, så skulle nog ta några dagar där och några dagar på ett annat ställe. Jag kan rekommendera OD Port Portals för några dagar, det låg bra till nere vid hamnen i Port Portals där det finns en del trevliga ställen så som Roxy after beach, Tahini (grym sushi-middag) etc. Sedan några dagar centralt i Palma. Palma har en hel del att erbjuda, speciellt i mat och dryckesväg, men rekommenderar er absolut att ta utflykter också. Speciellt om ni åker under sommaren.

Kram!

Till frågor med Forni; jag och min pojkvän ska bila i Italien i sommar. Vi tänkte ta flyg ner och hyra en bil i Italien, vad rekommenderar du för ställen? Vad får man inte missa? Vi vill verkligen uppleva det mest italienska! Kram på dig

Jag röstar för norra Italien! Flyg till Milano eller Venedig och sedan är det bara att välja och vraka. Venedig är ju underbart för att starta resan, ett par nätter där räcker. Från Milano är det nära till t.ex. Alba, Portofino-kusten, Cinque Terre, Garda, Como, Valpolicella-området etc. Googla loss och välj sedan ut era favoriter! Puss <3

Michaela..
Hur hanterar man en situation där ens sambo som man varit tillsammans med i ungefär två år och har en köpt lägenhet och allt sånt tillsammans. Där han efter en stormig period tvekar på en framtid tillsammans med mig? Hans ord är att han älskar mig, är kär i mig och vill ha ett lyckligt liv tillsammans med mig men vet inte varför han tvekar och varför han inte får ihop livet med mig. Jag ger honom tiden han behöver men att bära på vetskapen varje dag att detta kan bli den sista tär på mitt hjärta. Hur kan man hantera en sådan situation?

Oj. Jobbig situation. Men ändå bra att han öppnar upp för dig om sina tankar och känslor? Jag skulle se det som ett tecken på att han vill få det att funka, det faktum att han delar sina tankar med dig. Finns många människor som inte säger ett ord och sen en dag från ingenstans vill göra slut, så det här är ändå schysst gjort tycker jag. Om jag var du skulle jag fråga honom vad det är som skaver, om det är något ni kan jobba på och om han är villig att kämpa för att ”bli säker” på er igen eller om han helt enkelt har gett upp? Kommunicera med varandra men ge honom också andrum. Det är modigt att dela en sådan här tanke i en relation, kanske är det något speciellt i er relation som gör att han känner så? I sådana fall kan det här vara en chans till förändring. Eller så river han av plåstret långsamt, och det är ju å andra sidan inte så schysst. Det är svårt att sätta sig in i en persons hjärna när man inte vet, min tjejkompis gick igenom en liknande situation för ett tag sedan och det spelade ingen roll hur mycket vi spekulerade – man kan inte läsa tankar. Är det någon av er som läser som har erfarenhet av detta, hur hade ni gjort?

Skickar en stor kram och massa kärlek! Och kom ihåg: du vill inte vara med någon som inte vill vara med dig. Om han inte vill längre så är han inte mannen i ditt liv. Puss.

Åh så kul att du med älskade Big Little Lies! Har själv precis slukat serien och gillade den starkt. Skulle vara kul om du skrev lite tankar om serien, kanske så som du gjort om Girls och Skam? Älskar de inläggen! För övrigt måste jag berömma dig för dina fina skor! Perfekta. Vilken färg är din personliga favorit, om du bara får välja en?

Vad roligt att du gillar dem! Det kan jag absolut göra, lägger till det på listan. Tack snälla du. Jag kan OMÖJLIGT säga en favorit, dessa fyra är så noga utvalda av mig och de är alla speciellt på något sätt. Men de beiga är lite av en överraskning, vi hittade verkligen den perfekta beiga mockan och de är så snygga till brunbrända fötter! De gula är å andra sidan FANTASTISKA och de rosa har den finaste färgen jag vet. Och de svarta funkar till prick allt, riktigt snygga att ha kvällstid dessutom. Ja du hör ju…

17 svar till “Frågor med Forni

 1. Emma skriver:

  Var är byxorna ifrån? Har letat efter såna sjukt länge!!! 😍

 2. S skriver:

  Nobu Matsuhisa på Mykonos är FANTASTISKT. Magisk venue och grym mat. Tips tips!

 3. Sara skriver:

  Till frågor med Forni;

  Hej Michaela! Tack för en fantastisk blogg, den utgör stort stöd för mig och har gjort länge under olika perioder och händelser i livet. Min underbara mamma har bokat en resa för oss till Portofino efter det att jag läst så gott om platsen på din blogg! Vill jättegärna ha tips på mysiga restauranger, vad man borde se och göra medan man är där mm. Finns det strand t.ex? Massa kramar och tack för all hjälp du bistår många unga (och kanske även gamla) kvinnor runt om dig!

 4. Emma skriver:

  Åh Puerto Portals är mitt favoritställe på Mallorca ❤️

 5. Frida skriver:

  Tips på ett hotell i Palma är Cort hotell i gamla/centrala Palma! Har var super nöjd när jag själv bott där.

  http://www.hotelcort.com/en/sleep_d/design.html#

 6. julia skriver:

  Till den som kommenterade om sambon som tvekade på en framtid osv; Jag har varit där! Dock tvärtom, jag var den som tvekade… jag älskade och älskar (!, mycket viktigt) min kille väldigt mycket men vi hade gått igenom en jobbig period där jag kände mig bortglömd och bortprioriterad och dessutom mådde lite sämre själv och hade mycket stress och press utanför vårat kärleksliv… Så de tankarna började bara spöka i mitt huvud, och det skavde SÅ i mitt hjärta, man gick ju i tusen bitar varje gång man ens tvekade lite och tankarna på att göra slut dök upp (FASTÄN JAG INTE VILLE DET). Fick faktiskt ren och skär ångest så fort jag tänkte på det pga jag inte ville det och älskade honom så mycket men tankarna fanns där iaf. Jag pratade om detta med min sambo och vi bestämde oss för att göra mer saker tillsammans och ”boka” in varandra mer på annat än bara det vanliga, och det visade sig att det var precis det jag behövde! Och nu känns det så himla bra igen och jag är så glad att jag gick på min instinkt om att avvakta och låta tankarna och känslorna rinna av, ibland kanske de inte gör det men ibland tror jag att man bryter upp alldeles för tidigt för att man tror att minsta tvekan innebär att man inte älskar varandra. Som Michaela sa; det är bra och dessutom modigt att berätta detta, även om det gör ont! Mitt tips är att prata, prata och prata om de känslorna men också om andra och om glada vardagliga saker och helt enkelt göra sånt som kan finnas med i eran framtid. Vi var mycket ute och grillade och umgicks med mina och hans föräldrar och då fick jag känna hur våran framtid kan se ut och hur de delarna av vårat liv kan vara, vilket jag ju insåg att jag aldrig vill vara utan! :-) Vet inte om jag bidrar med något… Men ville bara ge lite perspektiv från någon som varit din sambos del av tvåsamheten. Kram

  1. Lisa skriver:

   Jag har input på samma fråga!
   I somaras tog min sambo upp ungefär samma sak med mig – att han inte visste om vi fungerade ihop. Han var tydlig med, precis som din sambo verkar, att han vill vara med mig och älskar mig, men att vissa saker i vår relation fick hon att tvivla på om vi skulle fungera. Jag blev såklart jätteledsen och förtvivlad, men har nu i efterhand förstått att jag inte heller mådde speciellt bra i vår relation då. Han hade haft en tuff period, med utmattning efter vår renovering, tufft på jobbet osv. som gjorde att han valde att säga upp sig. Att leva ihop med någon som lider av utmattning och psykisk ohälsa är oerhört påfrestande, och jag kände helt enkelt att jag inte blev sedd. Allt handlade om hans mående (såklart!), och jag kände att vad jag än gjorde så fick det honom inte att bli bättre. Jag kände mig verkligen sämst. Detta resulterade i att jag började söka extremt mycket bekräftelse hos honom, som han inte hade förmågan att ge just då. Vilket i sin tur fick honom att känna sig extremt otillräcklig och må ännu sämre.
   Det har tagit hela hösten för oss, och vi har nog aldrig gråtit och bråkat och resonerat så mycket. Tvingats att visa respekt, kämpat med våra egna svagheter, kompromissat, men framförallt lärt känna varandra på ett helt nytt sätt. Någonstans vid nyår var det som att vi hade varit ledsna och bråkat färdigt, och ganska naturligt blev vår relation en relation som tar så himla mycket mer hänsyn. Jag älskar verkligen oss för att vi klarade det. Och jag är så himla tacksam att han var den som vågade sätta ord på vårt problem, det räddade nog oss.

   1. Lisa skriver:

    Sluta helt enkelt inte prata med varandra. Om han behöver tid, ge honom tid. Åk hem till en vän eller en mamma eller pappa. Men sluta inte prata om det, fråga, diskutera, vrid och vänd. Vill han att det ska vara ni kommer han vilja ha en lösning lika mycket som du, vill han inte kommer det inte vara ni tillsalut iallafalll, his loss. Stor kram!

    1. Michelle skriver:

     Oj tack Michaela och tack till er tjejer för sådana fina svar som verkligen fick mig att tänka till och faktiskt se saken från ett annat perspektiv. Ibland kan det tyvärr vara så himla svårt speciellt när ens bekanta aldrig varit med i en sådant situation eller har den fina förståelsen som Michaela utstrålar ❤
     Precis som ni säger, så är han himla tydlig med att jag är den enda för honom och vi har jätterolig ihop med allt från middagar till aktiviteter och allt vad det tillhör. Jag vet att han anstränger sig men kan just nu inte ge 100% av sig själv som han tycker jag förtjänar. Men trots det säger han att han har sina hjärnspöken, och som jag förstår det som så tror han att det beror på våran nergång som vi haft i sammanband med min dåliga period i livet, som då gick ut över honom. Eller kanske ålderskris? 27 år ung är han… Eller så kan det som Michaela säger, att han river av plåstret långsamt men då hade jag nog inte sett honom böna och be för att jag ska fira tex påsk med hela hans släkt? För alla sådana aktiviteter med hans familj och vänner vill han mer än allt annat ha med mig på.

     Ska verkligen verkligen spara ner och ta till mig utav de ni skrivit, för att påminna mig själv att det kanske inte är så jävla kört som det känns när någon berättar för en att en tvekar. Utan får se detta som en möjlighet att kunna ändra på något. För detta är trotts allt personen jag vill leva med.

     Värmer verkligen mitt hjärta att ni vill dela med er utav era tankar och upplevelser.
     Nu är klockan snart 09 så ska väcka honom med pussar och låta honom åka iväg på golf så han kan få lite egentid!
     Hoppas ni får en fantastiskt dag och tveka ej på att skriva mer❤

 7. Martin skriver:

  Vi har faktiskt varit på Santorini varje gång vi varit på Mykonos. Älskar! Men att åka över dagen blir för kort då båtresan är några timmar. Santorini är romantiskt och mycket lugnare än Mykonos. Det kan vara rätt skönt att åka till Santorini i 3 dagar efter en vild vecka på Mykonos, hehe. För att sen flyga hem direkt från Santorinis mini-flygplats :P

 8. Elina skriver:

  Angående Mykonos och Santorini! Tips tips. Jag har varit och båtluffat i Grekland på öarna runt där, vi var då både på Mykonos och Santorini och det är väldigt lätt att ta sig därimellan. Iaf när vi var där gick det både små båtar och stora bil/personfärjor flera gånger om dagen så det är inga problem att antingen ta en tripp över dagen eller sova en natt och sen åka tillbaka på morgonen. Både Santorini och Mykonos är otroligt vackert och härligt så ni kommer få det toppen oavsett!! Stor kram <3

 9. Ninni skriver:

  https://sv.hotels.com/ho222197/hotel-tres-palma-de-mallorca-spanien/?rffrid=sem.hcom.SE.google.003.00.04.s.kwrd=c.161923980186.38457538524.183496359.1t2.dsa-269943978843.1006565.20287.0.COiV5Y6VtdMCFQyeGwodMSUF-w.aw.ds&semid=38457538524.183496359.1t2.dsa-269943978843.1006565.20287.0&gclid=COiV5Y6VtdMCFQyeGwodMSUF-w&gclsrc=aw.ds

  Kan rekommendera Hotel Tres i Palma. Det är otroligt mysigt och beroende på period relativt bra pris. Vi har bott där flera år i rad och personalen är väldigt hjälpsam, läget är optimalt inne i Palma och rummen otroligt fräscha. Rooftoppen är lite tråkig på dagen men då vill man ändå inte vara där, dock mysig för ett glas på kvällen innan man går ut för middag, då man har utsikt mot både katedralen och havet.

 10. Kattis in Athens skriver:

  Åh Grekland, här bor jag! Att du inte varit här, det är underbart! Förstår om ni inte hinner med en tripp till Aten under semesterveckan men jag kan verkligen rekommendera det till en annan gång, speciellt i månaderna Maj eller September, då är det som bäst. Jag har en blogg där jag tipsar en massa om Aten med kategorier om både guider och tips, kika gärna in där :)

  Aten är en bortglömd pärla som bjuder på underbart väder nästan året om, billiga priser, vibrerande nattliv, sevärdheter och underbart god mat och dryck. Lite udda från andra Europeiska huvudstäder men värt att upptäcka.

  devote.se/inathens

 11. Sanna skriver:

  Till frågor med Forni:

  Tack för en underbar blogg, har följt dig ett bra tag och även då sett att du har besökt Portofino. Jag ska dit med min sambo i början av juni och vi skall bo i Rapallo men även ha bil så att vi kan ta oss ner mot Portofino. Jag undrar därför om du har några tips på restauranger eller ställen i området man inte får missa! Alltid varit en dröm att åka dit och i sommar blir den sann :-) då vill man ju inte missa guldkornen.

 12. A way of living skriver:

  Bodde på St Francesc förra året när vi var i Palma. Ett helt fantastiskt hotell! Kostar en del men det var det värt tycker jag. Servicen är i toppklass, alla rum och omgivningar toppfräscha, frukost + mat i världsklass och sen en riktigt fin takterrass med liten pool.

 13. Julia skriver:

  Hej forni,

  Palma eller Mallis är som mitt andra hem. Vill varmt rekommendera hotellet som du länkade till i Palma. Det är magiskt!! Bo där!! Sen vill jag också rekommendera Hotel Cort och Boutique hotel Can alomar precis ovanför LV-butiken. Det hotellet är fantastiskt!! Om man vill bo lite utanför så Hotel bendinat. Hoppas du finner något som passar.

  Stor kram

 14. Julia skriver:

  Hotel bendinat är typiskt Mallorcanskt. Såg någon tipsat om hotel Tres ovan, det är ett oerhört prisvärt och fräscht hotell med underbar personal. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *